ציטוט נכתב במקור על ידי דניאל דקל צפיה בהודעה
אולי כדאי להבהיר משהו

ככל שה C RATING של סוללה גבוה יותר, היא מתאמצת פחות ולכן אורך החיים שלה יהיה גדול יותר

לכן גם אם מנוע של 450 מסתפק בפק של 2200 20C, תמיד יהיה עדיף להטיס עם 30C

כפי שעודד רשם, 40C כבדה מדי וגם לא תכנס לתא...
מדויק.

רק חידוד קטן כלל שה C Rating של הסוללה גבוהה יותר לסוללה התנגדות פנימית נמוכה יותר ולכן היא יכולה לספק זרם גבוהה יותר ולהתחמם פחות, הנזק שנגרם לסוללות LIPO בזמן פריקה מאומצת נגרם עקב החום שמתפתח ולכן הסוללה בעלת ה C הגבוהה יותר תאריך חיים יותר מסוללה בעלת C נמוך.
בכדי לייצר סוללות בעלות C גבוהה משתמשים בלוחות עבים יותר מה שמגדיל משמעותית את משקלן ולכן צריך למצוא את האיזון הנכון בין ה C למשקל הסוללה.
בנוסף הפסדי החום של I^2*R יהיו נמוכים יותר ולכן ניתן לקבל יותר הספק שיעבור למנוע דבר אשר תיאורטית אמור לספק זמני טיסה ארוכים יותר אך במקרה שלנו הדבר כמעט ולא יורגש ויבוא לידי ביטוי של מספר שניות בלבד.

כמו כן אין קשר בין יכולת הפריקה של הסוללה לנזק שיכול להגרם למערכת האלקטרונית (בקר ומנוע) וזאת מכיוון שגם סוללה של 10C יכולה לספק זרמים גבוהים בדיוק כמו סוללה של 40C ההבדל יהיה בנזק שיגרם לסוללה.
סוללה של 10C תפתח חום רב ותינזק מהר מאוד וסביר שתצא משימוש, זרם הוא דבר שנצרך מהסוללה לפי דרישות המרכת האלקטרונית ואיננו תלוי בסוללה. לכן יש צורך להתאים את הסוללה למערכת.

לדוגמא סוללה של 2.2 אמפר שעה (2200 מיליאמפר)
בדירוג של 20C תהיה מסוגלת לספק 44 אמפר ולכן סביר להניח שתינזק במידה ואתה אכן מושך את מלא יכולת הבקר שמדורג ל 55 אמפר (סביר להניח כי מדובר ב 55 אמפר קבוע וב כ 60-65 אמפר מתפרץ) ולכן אתה חווה ירידה דרסטית ביכולת הסוללה.

לעומת זאת אותה סוללה עם דירוג של 30C יכולה לספק באופן קבוע ועם נזק מינימלי 66 אמפר שהם מעל הגבול העליון של הבקר ולכן תתאים יותר לשימוש שלך (במיוחד אם אתה מטיס 3D חזק)

בכל מקרה כדאי לבדוק צריכת זרם בטיסה (אם יש לך אפשרות לשים יד על לוגר כל שהוא) ולבחור סוללה לפי הצריכה המקסימאלית.

בנוסף מעניין לדעת כמה מיליאמפר אתה טוען חזרה אחרי טיסה.