שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 30

נושא: שאלה מחושמלת על בקרים...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    ממשלת מאדים התחילה לגבות עמלת EMS אז הלכתי לחפש את צדק
    תודה!
    58
    הודה 80 פעמים ב 65 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: שאלה מחושמלת על בקרים...

או קיי הסבר פשטני
    נניח שמתח הסוללה זו עוגה שאתה "הבקר" מחזיק ביד
    נניח שאתה צריך להזין את ה"מנוע " שהם בנך/בתך אבל במנות לפי פיקוד של אשתך.

עכשיו הנה בקרה לינארית, אשתך אומרת לך תן לילד שמינית עוגה , אתה פורס שמינית ונותן לו וממשיך להחזיק את העוגה ביד, בזמן שהילד אוכל אתה מחזיק את העוגה ואוכל ממנה ומתנפח (מתחמם) ()

בקרה ממותגת, אשתך מחזיקה את העוגה , ובקצב גבוה נותנת לך את כל העוגה שתתן לילד לקחת ביס ולוקח ממנו ומחזיר לאשתך. בממוצע הילד יאכל שמינית עוגה אבל בכל פעם יראה את כולה, אתה לעומת זאת בגלל שתהיה עסוק בלהעביר את העוגה מצד לצד תאכל רק פרורים ולא תתנפח (תתחמם)

מקווה שההסבר הזה הצליח
    Boogle ולא Google קפיש?
    על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
    צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.

בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי

תודה!
    89
    הודה 302 פעמים ב 270 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Boogle צפיה בהודעה
    או קיי הסבר פשטני

עכשיו הנה בקרה לינארית, אשתך אומרת לך תן לילד שמינית עוגה , אתה פורס שמינית ונותן לו וממשיך להחזיק את העוגה ביד, בזמן שהילד אוכל אתה מחזיק את העוגה ואוכל ממנה ומתנפח (מתחמם) ()

בקרה ממותגת, אשתך מחזיקה את העוגה , ובקצב גבוה נותנת לך את כל העוגה שתתן לילד לקחת ביס ולוקח ממנו ומחזיר לאשתך. בממוצע הילד יאכל שמינית עוגה אבל בכל פעם יראה את כולה, אתה לעומת זאת בגלל שתהיה עסוק בלהעביר את העוגה מצד לצד תאכל רק פרורים ולא תתנפח (תתחמם)

מקווה שההסבר הזה הצליח
    בוגל, איזה יצירתיות בהסבר...

המיתוג מאפשר להעביר זרם לפרקי זמן מאוד קצרים וע"י כך שולטים בהספק של המנוע או של היחידה שמחוברת לבקר/וסת (לדוגמא דימר של תאורה...) היתרונות העיקריים הם בגודל היחידה (לעומת השנאה - שנאים=טרנספורמטורים) והאפשרות לשנות את המתח האפקטיבי של המוצא בצורה פשוטה.

בלינארי מתח המוצא נקבע בדרך כלל ע"י מחלק מתח (מפל מתח על נגדים) שכאן יש בזבוז הספק על הנגדים ויש גם מגבלת זרם שנובעת מהרצון להקטין את הבזבוז ע"י הקטנת הזרם על הנגדים.
    צביקה

If you can't make it fly, try harder, else RTFM

תודה!
    9
    הודה 38 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Lightbulb תגובה להודעה: שאלה מחושמלת על בקרים...

[quote=Boogle;9463]או קיי הסבר פשטני

אהבתי !
    עכשיו אני מבין מדוע כל המורים בבה"ס שלי היו שמנים - הם אכלו את כל העוגות.....

ציטוט נכתב במקור על ידי עודד מזור צפיה בהודעה
    המושגים האלו מתייחסים בדרך כלל ל-BEC של הבקר.

BEC לינארי הוא מהסוג הפשוט. אינו מסוגל לספק זרם גבוה כשהמתח עולה ונוטה להתחמם. BEC מסוג switching הרבה יותר אמין ומיועד לספק זרם קבוע במתחים גבוהים ולמספר רב יותר של סרוואים. BEC חיצוניים הם מסוג switching כמובן.
    גם אני חשבתי כך רק שלא הייתי בטוח, עכשיו אני בטוח - יתרה מכך כל הבקרים בקו הכוח (סוללה-בקר-מנוע) הם ממותגים - אין דרך אחרת להפוך מתח DC ל- AC.

ציטוט נכתב במקור על ידי ZvikaF צפיה בהודעה
    בוגל, איזה יצירתיות בהסבר...

המיתוג מאפשר להעביר זרם לפרקי זמן מאוד קצרים וע"י כך שולטים בהספק של המנוע או של היחידה שמחוברת לבקר/וסת (לדוגמא דימר של תאורה...) היתרונות העיקריים הם בגודל היחידה (לעומת השנאה - שנאים=טרנספורמטורים) והאפשרות לשנות את המתח האפקטיבי של המוצא בצורה פשוטה.

בלינארי מתח המוצא נקבע בדרך כלל ע"י מחלק מתח (מפל מתח על נגדים) שכאן יש בזבוז הספק על הנגדים ויש גם מגבלת זרם שנובעת מהרצון להקטין את הבזבוז ע"י הקטנת הזרם על הנגדים.

אני לא חושב שמדובר בנגדים מהסיבה הפשוטה שידרשו נגדים עצומים בגודלם:
    BEC של 3A במתח של 5V מדובר בנגד של 15W - זה נגד הספק לא קטן בכלל פיזית - לדעתי ב- BEC לינארי משתמשים במייצב מתח מבוסס טרנזיסטור, וב- BEC ממותג ישתמשו להערכתי במיתוג FET או MOSFET (תכף יבואו המומחים ויתקנו אותי... )

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יוסי,
    יש דרך לייצר AC מ-DC ללא מיתוג. כל מגבר שמע לינארי עושה זאת (CLASS A,B,AB)...
    ד"א במערכות דלות רעש כגון מכ"מ, משנעים הספק כאשר מייצב לינארי אינו מסוגל לעמוד בעבודה ע"י
    "מגברי שמע" שמגבירים סינוס של כמה עשרות אלפי הרץ ,מעבירים דרך שנאי מעלה או מוריד מתח לפי הצורך ומיישרים יישור מלא וכך לא מכניסים רעשי מיתוג למערכת.

שחר

תודה!
    9
    הודה 38 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי ShaharBD צפיה בהודעה
    יוסי,
    יש דרך לייצר AC מ-DC ללא מיתוג. כל מגבר שמע לינארי עושה זאת (CLASS A,B,AB)...
    ד"א במערכות דלות רעש כגון מכ"מ, משנעים הספק כאשר מייצב לינארי אינו מסוגל לעמוד בעבודה ע"י
    "מגברי שמע" שמגבירים סינוס של כמה עשרות אלפי הרץ ,מעבירים דרך שנאי מעלה או מוריד מתח לפי הצורך ומיישרים יישור מלא וכך לא מכניסים רעשי מיתוג למערכת.

שחר

נכון מאוד

רק שההבדל בינינו הוא ההתייחסות למה זה AC.

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •