שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 37

נושא: מטען או מד מתח - למי להאמין ?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    מנחת הבית
    אלישמע: מנחת שאישרתי ברת"א.
    תודה!
    124
    הודה 150 פעמים ב 98 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    2 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: מטען או מד מתח - למי להאמין ?

אני מאמין שהרוב נאמר, אבל יש לי גם שני גרוש, אז הנה.
    מדידה מדוייקת דורשת מכשיר מתוחכם שרוב רכיבים בו הם באיכות גבוה ובטולרנס דיוק גבוהים. רכיבים כאלו לרוב עולים הרבה כסף. כך שבהחלט מוצר כמו Fluke ודומים לו הם יותר אמינים. אבל! גם מכשירים כמו Fluke דורשים כיול תקופתי משום שישנה הזדקנות של הרכיבים וסטיה מהמדידה. אצלי בעבודה המכשירים הנ"ל יוצאים לבדיקה וכיול בהתאם להוראות ייצרן.
    עכשיו לחלק המעשי והאופטימי יותר.
    אני יוצא מנקודת הנחה שסוללה שעובדת חזק לא מחזיקה יותר משנה.
    הנחה שניה שכל מכשיר מדידה (כולל זה ב4$ ) לא מדרדר יותר מידי במהלך שנה.
    הנחה שלישית ואחרונה, לא משנה בדיוק מה ערך המדידה. אתה מחפש לראות שינוי וסטיה מנקודת עבודה וזה מה שחשוב.
    לכן, במידה ואתה בודק כל הזמן באותו המכשיר את אותן הסוללות מצבך הוא טוב, אתה תדע שישנה הדרדרות של סוללה מהר מאוד.
    כמובן שעדיף לעבוד עם Fluke ב 450$ המכוייל פעמיים בשנה, אבל זה לא ממש הכרחי.
    אבויציק
    Some things you can only really appreciate from above
    אתה צינור : http://www.youtube.com/user/IRonen

תודה!
    114
    הודה 331 פעמים ב 222 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: מטען או מד מתח - למי להאמין ?

ציטוט נכתב במקור על ידי איציק רונן צפיה בהודעה
    אני מאמין שהרוב נאמר, אבל יש לי גם שני גרוש, אז הנה.
    מדידה מדוייקת דורשת מכשיר מתוחכם שרוב רכיבים בו הם באיכות גבוה ובטולרנס דיוק גבוהים. רכיבים כאלו לרוב עולים הרבה כסף. כך שבהחלט מוצר כמו Fluke ודומים לו הם יותר אמינים. אבל! גם מכשירים כמו Fluke דורשים כיול תקופתי משום שישנה הזדקנות של הרכיבים וסטיה מהמדידה. אצלי בעבודה המכשירים הנ"ל יוצאים לבדיקה וכיול בהתאם להוראות ייצרן.
    עכשיו לחלק המעשי והאופטימי יותר.
    אני יוצא מנקודת הנחה שסוללה שעובדת חזק לא מחזיקה יותר משנה.
    הנחה שניה שכל מכשיר מדידה (כולל זה ב4$ ) לא מדרדר יותר מידי במהלך שנה.
    הנחה שלישית ואחרונה, לא משנה בדיוק מה ערך המדידה. אתה מחפש לראות שינוי וסטיה מנקודת עבודה וזה מה שחשוב.
    לכן, במידה ואתה בודק כל הזמן באותו המכשיר את אותן הסוללות מצבך הוא טוב, אתה תדע שישנה הדרדרות של סוללה מהר מאוד.
    כמובן שעדיף לעבוד עם Fluke ב 450$ המכוייל פעמיים בשנה, אבל זה לא ממש הכרחי.
    אבויציק
    צר לי איציק אבל אני חולק על דעתך
    1.המונח סוללה שעובדת חזק לא מחזיקה יותר משנה אינו נתון שניתן לבדיקה, ישנו תלות בגורמים נוספים כגון מספר מחזורי הפריקה,כיצד היא נשמרה, נטענה, אוחסנה ובאילו תנאים נפרקה.
    ברשותי סוללה בת כשנה וחצי שטסה כל שבוע ועדיין מתפקדת כמעט כמו חדשה פשוט יש לבצע בדיקת קיבולת תקופתית.
    2. מכשיר שעולה 4 דולר מדייק כמו מכשיר שעולה 4 דולר ורכיביו רגישים הרבה יותר לשינויי אקלים, מוליכות אמינות הרכיבים ולא נכון יהיה לכמת את ההידרדרותו בזמן, הוא פשוט אינו מדוייק.
    כמו כן מכשיר זול אינו לוקח בחשבון את התנגדות החוטים בזמן הבדיקה דבר שמקשה עוד יותר על דיוקו.
    3.ערך המדידה במצב מנוחה מאד משנה ומהווה נקודת מוצא כייחוס למצב הסוללה במצב מנוחה ללא עומס וזהו נתון חשוב ביותר לצורך בדיקת איזון התאים.
    4.בדיקה חוזרת ונישנת במכשיר שאינו טוב או אינו מכוייל לאורך זמן שקולה לחוסר ביצוע בדיקה כלל ואין לה כל משמעות. מי מבטיח שהמטען לא מזייף עבור אחד התאים ולא בצורה לינארית או שהוא גורם לטעינת יתר בעקבות חוסר הדיוק ומקצר את חיי הסוללה מבלי שתרגיש?
    5.לפעמים הסוללות מתדרדרות בבת אחת הדבר נפוץ כאשר ישנה נפילה פתאומית בתא בודד ולי אישית זה קרה פעמיים למרות שאני בודק גם עם FLUKE.תאי הליפו לעיתים אינם ניתנים לצפייה מראש.

ולסיכום, ברמת המטענים שאנו מחזיקים אין תחליף לבדיקה תקופתית עם מד מתח איכותי, הם לא סתם עולים הרבה יותר.
    ציקי
    נערך לאחרונה על ידי ziki; 20-10-2009 בשעה 17:34:34.

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •