הנדסת מכונות על רגל אחת:
1. תכנון טוב מתחיל מלמעלה ויורד לפרטים. אתה בונה את המסגרת ואז מתכנן מכללים פנימיים וחלקים פנימיים.
2. אחרי שתכננת תיכנון גאומטרי לחלקים ואתה רואה שהם משתלבים, אתה בודק שבחרת להם מידות נכונות, גם לייצור, גם לחוזק וגם להתעייפות, אתה צריך לבחור חומרים מתאימים ולחשב ולבדוק עומסים וריכוזי מאמצים בתפקוד של החלק.
3. בשלב הזה , כשאתה רגוע שהחלקים לא ישברו לך רק מלהסתכל עליהם, אתה מתחיל לתכנן את ההתאמות ביניהם. העולם שבו אנו חיים אינו מושלם ואתה יכול לתכנן למידה מסויימת , אך בפועל כשתייצר תצא מידה אחרת, הכל תלוי בסוג ואיכות הכלים והמכונות שתשתמש לצורך הייצור.
בשביל לתפוס בצורה מדוייקת מיסב אתה צריך להשקיע כך וכך זמן בCNC או כמות זמן אחרת בNC או בעיבוד ידני אתה יכול להתקשקש עם זה כמה שעות.
חלקים נעים אסור שיהיה ביניהם חופשים אז אתה צריך עכשיו לחשב מה המרווחים המינימליים והמקסימליים שאתה יכול לתת בכדי שמצד אחד ינועו חלק ללא חריקות וגניחות ומצד שני לא יתקעו ומצד שלישי שלא יהיה חופש גדול מדי והכל ירעד. צירים זאת מחלה בפני עצמה , חפש "
קדח וגל" בשביל לראות שיש תורה שלמה להתאמות חלקים שכאלו.
כל מה שתארתי לעיל אתה עושה לכל חלק וחלק.
4. תכננת , שרטטת, שמת את כל המידות הרלוונטיות וכל הטולרנסים (כמה אתה מרשה למידה לסטות) הלכת לבית מלאכה, הוא צריך לבדוק הכל לוודא שאין מידות חסרות ולראות שיכול לעמוד בדרישות. באת אליו שמח והוא שואל כמה חלקים אתה צריך מכל דבר? מה תענה לו? 1? 2?
נכון, פין פשוט ומקודד, יקח לו חצי שעה עבודה, למה? הוא צריך ללכת למחסן, לחפש חומר גלם (שבוודאי הגדרת נכון בשלב הקודם) לא למצוא את מה שביקשת, לחזור לספק שלו להתקשר אליו ולגלות שמינימום הזמנה זה 6 מטר. אבל אתה צריך פין באורך 20ממ (אהה כן מומלץ לעבוד במילימטרים אחרת אתה מסתבך עוד יותר

).. עכשיו הוא חוזר אליך ושואל אותך אם אתה רוצה לקנות מוט של 6 מטר שעולה 10$ לקילו, או שתסתפק בחתיכת זבל שיש לו במחסן, הנה התחלת להתפשר, בינתיים אתה משלם על זמן העבודה שלו.
הגעת עכשיו לחלק מסובך עם הרבה כרסום צורתי בקארבון, הוא צריך לקחת את המודל שלך ואת השרטוט שלך, להכניס לתוכנת הCAM שלו (בטוח לא סולידוורקס, עם קצת מזל סולידקאם) ולהתחיל לתכנן מהלכי מכונה, הוא יושב על זה שעתיים, אחרי זה מבזבז עוד שעה להזמין חומר(אין כמעט מפעלים שמחזיקים קארבון במחסן להנאתם) והנה מתחיל סיפור הכמויות שוב.... עכשיו הוא עבד כבר 4 שעות שם חומר על המכונה התחיל עיבוד והופ... מסתבר שבאחד המעברים הוא שכח לומר לכרסום להתרומם מעל שטח העיבוד והנה יש לך חריץ יפה, אתה חושב שהוא סופג את זה על עצמו? לא! הנה שילמת על עוד שעה של עדכוני התוכנה והמהלכים... ייצרת חלק אחד.....
שילמתי לטכניון הרבה כסף בשכר לימוד, וגם 4 שנים מחיי, בכדי
שלא ילמדו אותי הרבה על ייצור אבל כדי שיתנו לי התחלה להבין איפה אני נמצא, המעסיקים שלי במהלך השנים והלקוחות שלי משלמים הרבה כסף על שכר הלימוד שלי ועל השערות הלבנות מכל תהליך כנ"ל ,תאמין לי כל יום אתה לומד עוד משהו חדש - אינשטיין אמר "ככל שאני לומד יותר אני מגלה שאני יודע פחות". תאמין לי, אם אתה לא מתכנן על בית ספר מקצועי והשקעה בבית מלאכה משלך ותשלום מכסך על כל דבר בשביל להגיע לאן שאתה רוצה... אתה לא שם... ממש לא שם.
והחיוך שלי הוא על מישהו עם שאיפות מפה עד הירח שמונע ע"י תמימות חביבה
אני מקווה שעכשיו אתה מבין, קצת יותר,
שלצייר בתוכנת תיבם לא נקרא לתכנן!!!