שמות משתמשים לתיוג

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 26 עד 27 מתוך 27

מאמר: חישוב נצילות של מנוע חשמלי

1. תאריך הצטרפות
    Jul 2008
    תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Jump to Comments

חישוב נצילות של מנוע חשמלי

26 Comments by leetal Published on 16-03-2010 21:37:12
    בכדי לדעת אם הסטאפ שלנו טוב. ואנו מנצלים את מלוא ההספק המושקע מהסוללה לסיבוב הפרופ, אנו יכולים לחשב את הנצילות של המנוע.
    נצילות בינונית היא מעל 70%-65%, נצילות טובה מאוד מעל 80%, מעל 90% מצויין. בפחות מ-65% המערכת מתוכננת רע מאוד ולא כדאית.
    ככול שהנצילות גבוהה יש לנו יותר זמן טיסה, פחות מעמס על המנוע, על הבקר ובעיקר על הסוללה, ונקבל יותר כוח או מהירות מהפרופ. לכן חשוב שנשאף לנצילות גבוהה ככל שניתן.
    בכדי שנוכל למדוד ולחשב את הנצילות של המנוע אנו חייבים לעיין בנתונים של המנוע:
    זו דוגמה של המנוע הזה:

Model: SK35-42 1000
    Kv: 1000rpm/v
    Turns: 5
    Resistance: 48
    Idle Current: 1.7A
    Shaft: 4mm
    Weight: 142g
    Rated Power: 605w
    ESC: 45A
    Cell count: 3~4 Lipoly
    Suggested Prop: 10*6, 11*5, 13*8

אנו מפעילים את המנוע עם הפרופ, ובודקים עם מד הספק את ההספק ואת הזרם הנצרך תחת עומס.
    עכשיו נשאר לחשב את ההספק שהתבזבז: לוקחים את הזרם שמדדנו כשהמערכת פעלה מעלים אותו בריבוע ומכפילים בהתנגדות הפנימית של המנוע (Resistance)-זהו ההספק שהתבזבז-שבעצם הוא הפך לחום, לכן מנוע חם מאוד מעיד על נצילות נמוכה.
    ההיתנגדות מסופקת בדרך כלל במילי אומים, לכן בחישוב של המנוע בדוגמה נכניס את המספר 0.048.

חישוב הנצילות של המערכת הוא ההפרש בין ההספק הכללי שמדדנו פחות ההספק שהתבזבז שחישבנו, לחלק בהספק הכללי--זו הנצילות הכללית של המערכת

הערה: יש עוד בזבוז הספק על המנוע שנובע מהזרם שזורם על המנוע ללא עומס (Idle Current), ובכדי לא לסבך עוד את החישובים היתעלמתי ממנו, גם כך הוא הספק זניח יחסית.
    נערך לאחרונה על ידי leetal; 06-04-2010 בשעה 17:08:13.

2. Total Comments 26

תגובות

ממשלת מאדים התחילה לגבות עמלת EMS אז הלכתי לחפש את צדק
    תודה!
    58
    הודה 80 פעמים ב 65 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: חישוב נצילות של מנוע חשמלי

אני חושב שהבנתי את מקור ה"בלבול"

מצד אחד אפשר לחשוב שבמידה והבקר ממתג בקצב קבוע, כשהמנוע סובב לאט , בזמן מעבר המגנט מעל הפאזה יש יותר מיתוגים מאשר אם המנוע סובב מהר וזמן המעבר של המגנט מעל הפאזה קטן.
    מאידך, הטענה של החברים לעיל אומרת שבמצב מנוע מלא הבקר מספיק חכם לא למתג ורק לספור זמן כך שאין מיתוגים.
    לטענה הנ"ל אני לא אתנגד, רק אומר כך, אם המצערת עומדת על 90% יהיו מיתוגים? נכון?
    אם עליתי ל95% יהיו?
    ומה אם אני ב99%?
    וב99.9%?
    וב99.9999%?
    המסקנה שאני מגיע אליה היא שתמיד יש מיתוג גם במצערת מלאה ! אולי המיתוג הוא לזמן קצרצר אבל מיתוג הווה יהיה, אחרת כל האלגוריתם הפשוט של הבקר הולך פייפן.

ולעניין הראשון בואו נעשה תרגיל מחשבתי , מנוע סב לאט ב1200 סל"ד (=20 סיבובים לשניה )
    נניח שבכל סיבוב יש הפעלת פאזה פעם אחת ולכן כל פאזה תמותג למשך 1/20 שניה.
    מיתוג של בקר ב12KHZ יתן קצב פולסים של 1/12000 שניה לכן מעבר בפאזה צריך להכיל 600 מיתוגים. בשניה הפאזה תראה 600X20 =12000 מיתוגים
    אם המנוע סב ב12000 סל"ד (200 סיבובים לשניה) מעבר בפאזה יתן רק 60 מיתוגים.
    אבל , הפלא ופלא, סך המיתוגים שהפאזה תראה במשך שניה יהיה 200X60=12000 מיתוגים
    לכן הטענה שפאזה רואה יותר או פחות מיתוגים - מופרכת.

אין מיתוגים
    נערך לאחרונה על ידי Boogle; 23-03-2010 בשעה 21:15:49.
    Boogle ולא Google קפיש?
    על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
    צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.

בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי

תודה!
    9
    הודה 38 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: חישוב נצילות של מנוע חשמלי

רועי - לפי תשובתך לא הבנת מה אני אומר, היות שחזרת על מה שאמרתי בניסוח שונה

בקרוב תהיה בדיקה מעשית של אופיין המיתוגים של בקר סיני + CC עם סקופ ויהיה סוף לספקולציות.

אאל"ט הבקרים שאנו משתמשים בהם הם מסוג PWM ולכן מספר המיתוגים במינימום מצערת ובמכסימום מצערת חייב להיות שווה תמיד.

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •