אני ואלי (שדדרומי) ניסינו לארגן כאלו פאקים. בגלל שהם כבדים צריך לשלוח במשלוח יקר מאוד ומוגדרים כמצברים הסיכוי הוא 100% של מכס גבוה. בארץ היבואן רצה 1870 ש"ח. שיחנק עם הפאק הזמנתי תאים בודדים מהיפני.
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
אפשר לדעת איזה מתאם כדאילקנותי כדי להטעין את הסוללות הללו?
המטען שלי יודע להטעין ניקל מטאל, ניקל קאדמיום וליפו.
חפש בתכונות המטען. אם הוא יודע להטעין A123 אז אתה מסודר
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
לא הוא לא יודע.. אבל הבנתי ממה שכתבת שהזמנת מתאם מהסיני, שהופך מטען סוללות ניקל מטאל, למטען A123...
שד דרומי, את הרכיב שלי(לא מטען) הזמנתי מה"סיני" ולא מהסיני. הוא מאפשר למטען שיודע להטעין NiCD להטעין A123 ב 10A כלומר 4.3C
http://shave.start.co.il/comm_displa...n=7&CommID=507
ה"סיני" זה חבר שלי ואי אפשר כבר להשיג את המתאם הזה יותר.
חבל..
בדרך כלל אתה לא בונקר, מתחלק עם החברה ב"צ'ופרים" שלך...
שאלה: אני רוצה לאחסן לתקופה ארוכה סוללת ניק"ד [למשך שנה, משהו כזה..] איך אוכל לשמור עליה כדי שלא תתחרבן לי?
----------------------------------------------------
If you want a job done right - do it yourself
----------------------------------------------------
if you can't do it yourself, buy ARF
מאמר יפה
יש 3 דברים שחסרים :
1: לא התייחסתה לנושא אפקט הזיכרון שיש בניקל קדמיום ואין בניקל מטל - (יתרון גדול כאשר לכאורה חושבים שהסוללה טעונה אך בפועל לא בעקבות האפקט זיכרון ) - לכן ניקל מטל עדיפה
2: סוללה ניקל-מטל בעלת פריקה אפסית לאומת ניקל -קדמיום .
3: סוללה ניקל-מטל מגיעה עים קיבולים משמעותיים יותר גדולים ולכן זמן הטסה גדול יותר - מה שמבטל את תאוריית השרידות שלך היות שזמן הטיסה גבוהה משמעותית .
אם נוסיף את כל שאר היתרונות שמניתה סוללה ניקל -מטל עדיפה ?
אשמח לקבל התיחסויות
עמיחי
נערך לאחרונה על ידי עמי; 07-08-2010 בשעה 13:36:07.
אחלה מאמר, סידר לי כמה דברים בראש...
עוד מעטתצטרך להוסיף את ה Lithium oxygen החדשה...
בכבוד רב דניאל ג'וזף Daniel Joseph
Spektrum DX7 2.4
GAUI Hurricane 425
TREX 600 Nitro
ESKY King 3
Blade McpX
Mugi
F/A-18 Edf
Gaui X330 Quad
מדריך להכנת ספק כח תוצרת ביתית:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=25973
שרשור בנייה הוריקאן 425:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=27886
תתחיל מאבץ-אויר, תעצור בליטיום-מאטל ותבקר בנאנופוספט לפני.
היי,
עדכנתי את המאמר ב 2 סוגי סוללות: ה Eneloop והסבר על A123 ו LiFePo4
מעיין
מעיין
אני חושב שאתה טועה לגבי גרף הפריקה של סוללות האנלופ - הגרף שלהם שטוח כמו של A123 כך שאין להם יתרון בתחום הזה.
מאמר ממצא מכיל שקידה בתחום, כל הכבוד איש
יש לי שאלה:
פירקתי pack סוללת ליתיום יון עם נתונים של 7.2v 38.8Wh
לאחר שנה וחצי של אי פעילות, כאשר נמדד בה מתח בן 4v, המטען לא זיהה אותה,
בתוך הסוללה מצאתי 6 תאים גדולים אותם הטענתי במטען חכם של robbe no.8467 כל אחד בנפרד
לקיבול של mAh 1550 התקבל מתח של 4.10v בכל תא
השאלה:
אם אבנה pack לנתוני המקור, ואצור קומבינציית מגע לשימוש (מצלמת וידאו), כמובן ללא כרטיס ההגנה האלקטרוני שנכחד בפירוק, אני מסכן את המצלמה ?
בתודה,
אבי
LION - אתה מסכן את עצמך אם אתה משתמש בפאק ללא מעגל הגנה בטעינה. בנוסף עלול להיגרם נזק למצלמה גדול יותר ממה שהיה קורה בעת צריכה זרם גבוהה אם אין מעגל הגנה.
אני לא מממליץ לעבוד ללא מעגל הגנה עם LION
נסה להחליף את התאים הדפוקים בפאק המקורי ולהשתמש במעגל ההגנה המקורי הוא כנראה עדין פועל ויפעל אחרינו
תודה על התגובה
מעלה מהאוב...
מעיין, אחלה מאמר, נהנתי לקרוא ולהחכים
שאלה בנוגע לשימוש בסוללות Lipo שלא ראיתי התייחסות אליו,
רשמת שכדאי להטעין את סוללות הליפו בטעינות הראשונות מתחת ל 1C,
האם צריך להשתמש בהן גם שונה בפריקות הראשונות, על מנת לשמור יותר על חייהן?
כמו סוג של "הרצה"?