הרשה לי לתקן אותך בקשר להתנעת מכוניות על הבוקר ובכלל.
משאבת הדלק החשמלית מגישה את הדלק עד המזרקים\קרבורטור, היות ומיכל הדלק נמצא בהרבה מתחת לגובה של המנוע נדרש להביא את הדלק עד לגובה של המנוע.
ברגע ההתנעה נוצר תת לחץ במערכות הדלק של המנוע והדלק נשאב למנוע תוך כדי יניקת הצלידר.
תוך כדי שרשמתה את התגובה ביצעתי ניסוי קטן במחסן ובמהלכו הנעתי את המנוע וניתקתי את צינורית הדיחוס. המנוע המשיך לעבוד רק שנדרש להשאיר פתח במיכל הדלק לכניסת האוויר.
הרמתי את האף של הטיסן כך שמפלס של המיכל יהיה הרבה מתחת למפלס של המנוע ותאמין לי עובד יופי ויונק כמו גדול את הדלק. רק שבסל"ד נמוך הוא מגמגם קצת... אפשר לכוון קצת כדי לפטור את הבעיה.
למה בכל זאת צריכים את צינורית הדיחוס? לדעתי כשהדלק יוצא ממיכל הדלק צריך להיכנס אוויר, אחרת הוא לא יישאף. אם נשאיר פתח כלשהו במיכל יש סבירות די גבוהה שיצא ממנו הדלק במהלך הטיסה. בעזרת צינורית הדיחוס אנו מבטיחים כניסת אוויר למיכל ומונעים בכך את יציאת הדלק דרך אותה הצינורית.
שוב זו דעתי ואשמח אם מישהו יתקן אותי במידה ואני טועה.
נערך לאחרונה על ידי Menash; 27-09-2010 בשעה 22:19:22.
נראה לי שאתה צודק, וכנראה זו (לדעתי) מקור האמונה שכדי לוודא אם המנוע מכוון מעלים את הטיסן ל 90 מעלות "שהמפלס של המיכל יהיה הרבה מתחת למפלס של המנוע" למרות שאין בזה איניקציה לכיוון טוב של המנוע, אלא אולי רק הדמיית מצב לופ/ריחוף....
ושוב, גם אני אשמח לתיקונים מפי המומחים![]()
עשית כאן גיבוב של דברים שאין קשר ביניהם.
קודם דיברת על דיחוס במכונית. כשאתה מציין פתיחת מכסה תדלוק, אי אפשר להבין את זה אחרת. ואז אתה, באותה נשימה, קופץ לטיסנים. טוב לשמוע שהגעת למסקנות מסוימות כתוצאה מנסיונותיך.
מצד שני אני שמח שאתה מתקן אותי. בהשכלתי אני מהנדס מכונות ויש לי נסיון של עשרות שנים במנועי רכב כמו גם במנועי מטוסים. יתכן שטעיתי. הכל אפשרי. מצד שני, נראה לך שקיימת, אולי, האפשרות שגם אתה עשוי לטעות אי פה אי שם לפעמים ???
לא אכנס איתך לויכוח בפורום, כי זה לא לענין. אם וכאשר ניפגש במנחת, אסביר לך ברצון ובפרטי פרטים את התנהגות הדלק במיכל ובמעבר למנוע. אולי אז תשנה את דעתך. אולי, לא בטוח.
אני רוצה לתקן את עצמי (אם היה לי כובע של efly הייתי גם אוכל אתו)
כדאי להרים את הטיסן ל 90 כדי לבדוק האם המנוע מצליח לשאוב דלק גם במצבי קיצון של טיפוס וריטקלי או שומו שמים במקרה של המראה חריפה.
ציטוט ממקור אמין:
It's normal (advisable) to lift the nose of the model to vertical when tuning the engine so as to make sure it won't go lean and die when you try to climb.
Because the fuel tank is behind the engine, raising the nose of the model will require the engine to suck fuel against the force of gravity from the tank to the carby.
This will inevitably cause the engine to lean out a little when compared to running with the tank and engine at the same level (as is the case when the model is on the ground). By raising the nose you can check that the needle is set rich enough that the motor wont's stop or start to bog down for lack of fuel.
I've seen plenty of models crash because the owner has tuned the needle for maximum power on the ground (generally quite lean) and not checked to make sure it will keep running when the nose is raised. Those planes go barreling down the runway, the nose points up, they start to climb, then the motor stops and they crash to the ground.
הלינק מצורף
http://www.rcmodelreviews.com/forum/...?f=8&t=75#p579
הסברת נכון מאד ולא ברור כלל מדוע אתה חושב שעליך לאכול כובע (כלשהו).
הרמת האף נעשית על מנת לוודא שהמנוע מכוון היטב והוא יפעל בכל זוית, החל ממצב מנוחה אופקי ועד מצב טיסה אנכי. למעשה, המצב הקשה ביותר להזנת הדלק למנוע (בטיסן) הוא בעת ביצוע לולאה (לופ). כאן חוברים יחד הגרוויטציה והכוח הצנטריפוגלי כדי להקשות על הדלק להגיע למנוע.
כרגיל, כיוון המנוע אמור להעשות באופן הבא: סל"ד מכסימלי על הקרקע, וממנו 3 עד 4 קליקים לכיוון פתיחה של הסיכה הראשית. הבדיקה הנכונה והאמינה ביותר, ביצוע לולאה סמוך למטיס והאזנה למנוע. אם אין ירידת סל"ד בעת ביצוע הלולאה, סימן שהכיוון תקין ומתאים לכל מצב טיסה.