שמות משתמשים לתיוג

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 26 עד 32 מתוך 32

נושא: ארגז ההטסה החדש שלי

מנחת הבית
    שומרת
    תודה!
    2
    הודה 291 פעמים ב 241 הודעות
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: ארגז ההטסה החדש שלי

ציטוט נכתב במקור על ידי Shay צפיה בהודעה
    פשוט תוציא את צינורית הדיחוס כל עוד מפלס הדלק גבוה מהקרבורטור המנוע אמור להיות מסוגל לשאוב כמו גדול.
    כוונת השאלה התייחסה למנועי מכוניות.

מנחת הבית
    זמנית מחוץ לתחום
    תודה!
    3
    הודה 22 פעמים ב 15 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי flatspin צפיה בהודעה
    כדי להעמיד דברים על דיוקם, מנוע מכונית איננו יונק את הדלק. הדלק מסופק למנוע באמצעות משאבת הדלק. אם קראת וגם הבנת מה שכתבתי (מודגש בהעתק), הדיחוס רק מקל על העברת הדלק, מהמיכל למשאבה, אבל בוודאי שאיננו זה שדוחף אותו למנוע. וכי כיצד לדעתך פועל המנוע כאשר אתה מניע אותו בבוקר לאחר שעמד ללא פעולה כל הלילה ? לא זו בלבד, אלא שבמנועים בעלי הזרקת דלק, המשאבה (חשמלית) לוחצת את הדלק לתוך המזרקים המורכבים על סעפת יניקת האויר. במנועים ישנים, המשאבה מגישה את הדלק לפתח הקורבורטור.

פורסם במקור על ידי flatspin
    לידיעתכם - מיכלי דלק של מכוניות מקבלים דיחוס ברמה מסוימת כאשר המנוע פועל, על מנת להקל על העברת הדלק בצנרת (ממש כמו בטיסנים). כאשר פותחים את מכסה הדלק לקראת מילוי בתחנה, במיוחד כאשר המיכל כמעט ריק, שומעים היטב את נשיפת האויר המשתחרר בעת פתיחת מכסה מיכל הדלק.
    לגבי המינוח, מקובל שקומפרסיה מתיחס ללחץ התערובת בחלל תא השריפה בזמן פעולת הדחיסה. זוהי פעולה נקודתית הקורית במחזוריות. דיחוס, מקובל לגבי מצב של לחץ חיובי מתון קבוע.
    מכאן כל אחד יחליט מה טוב בשבילו.
    אני בעד pressure
    הרשה לי לתקן אותך בקשר להתנעת מכוניות על הבוקר ובכלל.
    משאבת הדלק החשמלית מגישה את הדלק עד המזרקים\קרבורטור, היות ומיכל הדלק נמצא בהרבה מתחת לגובה של המנוע נדרש להביא את הדלק עד לגובה של המנוע.
    ברגע ההתנעה נוצר תת לחץ במערכות הדלק של המנוע והדלק נשאב למנוע תוך כדי יניקת הצלידר.

תוך כדי שרשמתה את התגובה ביצעתי ניסוי קטן במחסן ובמהלכו הנעתי את המנוע וניתקתי את צינורית הדיחוס. המנוע המשיך לעבוד רק שנדרש להשאיר פתח במיכל הדלק לכניסת האוויר.
    הרמתי את האף של הטיסן כך שמפלס של המיכל יהיה הרבה מתחת למפלס של המנוע ותאמין לי עובד יופי ויונק כמו גדול את הדלק. רק שבסל"ד נמוך הוא מגמגם קצת... אפשר לכוון קצת כדי לפטור את הבעיה.

למה בכל זאת צריכים את צינורית הדיחוס? לדעתי כשהדלק יוצא ממיכל הדלק צריך להיכנס אוויר, אחרת הוא לא יישאף. אם נשאיר פתח כלשהו במיכל יש סבירות די גבוהה שיצא ממנו הדלק במהלך הטיסה. בעזרת צינורית הדיחוס אנו מבטיחים כניסת אוויר למיכל ומונעים בכך את יציאת הדלק דרך אותה הצינורית.
    שוב זו דעתי ואשמח אם מישהו יתקן אותי במידה ואני טועה.
    נערך לאחרונה על ידי Menash; 27-09-2010 בשעה 22:19:22.
    מנשה משירוב
    0545791737
    menash@outlook.com

תודה!
    61
    הודה 27 פעמים ב 21 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Thumbs up תגובה להודעה: ארגז ההטסה החדש שלי

ציטוט נכתב במקור על ידי misha_malahov צפיה בהודעה
    תוך כדי שרשמתה את התגובה ביצעתי ניסוי קטן במחסן ובמהלכו הנעתי את המנוע וניתקתי את צינורית הדיחוס. המנוע המשיך לעבוד רק שנדרש להשאיר פתח במיכל הדלק לכניסת האוויר.
    הרמתי את האף של הטיסן כך שמפלס של המיכל יהיה הרבה מתחת למפלס של המנוע ותאמין לי עובד יופי ויונק כמו גדול את הדלק. רק שבסל"ד נמוך הוא מגמגם קצת... אפשר לכוון קצת כדי לפטור את הבעיה.

למה בכל זאת צריכים את צינורית הדיחוס? לדעתי כשהדלק יוצא ממיכל הדלק צריך להיכנס אוויר, אחרת הוא לא יישאף. אם נשאיר פתח כלשהו במיכל יש סבירות די גבוהה שיצא ממנו הדלק במהלך הטיסה. בעזרת צינורית הדיחוס אנו מבטיחים כניסת אוויר למיכל ומונעים בכך את יציאת הדלק דרך אותה הצינורית.
    נראה לי שאתה צודק, וכנראה זו (לדעתי) מקור האמונה שכדי לוודא אם המנוע מכוון מעלים את הטיסן ל 90 מעלות "שהמפלס של המיכל יהיה הרבה מתחת למפלס של המנוע" למרות שאין בזה איניקציה לכיוון טוב של המנוע, אלא אולי רק הדמיית מצב לופ/ריחוף....

ושוב, גם אני אשמח לתיקונים מפי המומחים

מנחת הבית
    זמנית מחוץ לתחום
    תודה!
    3
    הודה 22 פעמים ב 15 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי ronmen צפיה בהודעה
    נראה לי שאתה צודק, וכנראה זו (לדעתי) מקור האמונה שכדי לוודא אם המנוע מכוון מעלים את הטיסן ל 90 מעלות "שהמפלס של המיכל יהיה הרבה מתחת למפלס של המנוע" למרות שאין בזה איניקציה לכיוון טוב של המנוע, אלא אולי רק הדמיית מצב לופ/ריחוף....

שאלתי פה מישהו שנולד עם טיסן ביד חח
    אתה צדקתה ב100 אחוז כשאמרתה שאני צודק......

חג שמח.
    מנשה משירוב
    0545791737
    menash@outlook.com

מנחת הבית
    שומרת
    תודה!
    2
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי misha_malahov צפיה בהודעה
    הרשה לי לתקן אותך בקשר להתנעת מכוניות על הבוקר ובכלל.
    משאבת הדלק החשמלית מגישה את הדלק עד המזרקים\קרבורטור, היות ומיכל הדלק נמצא בהרבה מתחת לגובה של המנוע נדרש להביא את הדלק עד לגובה של המנוע.
    ברגע ההתנעה נוצר תת לחץ במערכות הדלק של המנוע והדלק נשאב למנוע תוך כדי יניקת הצלידר.

עשית כאן גיבוב של דברים שאין קשר ביניהם.
    קודם דיברת על דיחוס במכונית. כשאתה מציין פתיחת מכסה תדלוק, אי אפשר להבין את זה אחרת. ואז אתה, באותה נשימה, קופץ לטיסנים. טוב לשמוע שהגעת למסקנות מסוימות כתוצאה מנסיונותיך.
    מצד שני אני שמח שאתה מתקן אותי. בהשכלתי אני מהנדס מכונות ויש לי נסיון של עשרות שנים במנועי רכב כמו גם במנועי מטוסים. יתכן שטעיתי. הכל אפשרי. מצד שני, נראה לך שקיימת, אולי, האפשרות שגם אתה עשוי לטעות אי פה אי שם לפעמים ???
    לא אכנס איתך לויכוח בפורום, כי זה לא לענין. אם וכאשר ניפגש במנחת, אסביר לך ברצון ובפרטי פרטים את התנהגות הדלק במיכל ובמעבר למנוע. אולי אז תשנה את דעתך. אולי, לא בטוח.

תודה!
    61
    הודה 27 פעמים ב 21 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Exclamation תגובה להודעה: ארגז ההטסה החדש שלי

ציטוט נכתב במקור על ידי ronmen צפיה בהודעה

אני רוצה לתקן את עצמי (אם היה לי כובע של efly הייתי גם אוכל אתו)
    כדאי להרים את הטיסן ל 90 כדי לבדוק האם המנוע מצליח לשאוב דלק גם במצבי קיצון של טיפוס וריטקלי או שומו שמים במקרה של המראה חריפה.

ציטוט ממקור אמין:

It's normal (advisable) to lift the nose of the model to vertical when tuning the engine so as to make sure it won't go lean and die when you try to climb.

Because the fuel tank is behind the engine, raising the nose of the model will require the engine to suck fuel against the force of gravity from the tank to the carby.

This will inevitably cause the engine to lean out a little when compared to running with the tank and engine at the same level (as is the case when the model is on the ground). By raising the nose you can check that the needle is set rich enough that the motor wont's stop or start to bog down for lack of fuel.

I've seen plenty of models crash because the owner has tuned the needle for maximum power on the ground (generally quite lean) and not checked to make sure it will keep running when the nose is raised. Those planes go barreling down the runway, the nose points up, they start to climb, then the motor stops and they crash to the ground.

הלינק מצורף
    http://www.rcmodelreviews.com/forum/...?f=8&t=75#p579

מנחת הבית
    שומרת
    תודה!
    2
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

הסברת נכון מאד ולא ברור כלל מדוע אתה חושב שעליך לאכול כובע (כלשהו ).
    הרמת האף נעשית על מנת לוודא שהמנוע מכוון היטב והוא יפעל בכל זוית, החל ממצב מנוחה אופקי ועד מצב טיסה אנכי. למעשה, המצב הקשה ביותר להזנת הדלק למנוע (בטיסן) הוא בעת ביצוע לולאה (לופ). כאן חוברים יחד הגרוויטציה והכוח הצנטריפוגלי כדי להקשות על הדלק להגיע למנוע.
    כרגיל, כיוון המנוע אמור להעשות באופן הבא: סל"ד מכסימלי על הקרקע, וממנו 3 עד 4 קליקים לכיוון פתיחה של הסיכה הראשית. הבדיקה הנכונה והאמינה ביותר, ביצוע לולאה סמוך למטיס והאזנה למנוע. אם אין ירידת סל"ד בעת ביצוע הלולאה, סימן שהכיוון תקין ומתאים לכל מצב טיסה.

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12

נושאים דומים

1. תל אביב והסביבה שלט DX7 עם ארגז אלומיניום.
    על ידי shimior בפורום רדיו, אלקטרוניקה וציוד נלווה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 12-09-2010, 08:05:15
  2. תל אביב והסביבה שלט DX7 במצב חדש כולל ארגז אלומיניום.
    על ידי shimior בפורום רדיו, אלקטרוניקה וציוד נלווה
    הודעה אחרונה: 09-07-2010, 14:39:57
  3. [חדשות] צוות הרכבת בשטח ההטסה החדש - תמונות
    על ידי levyoram בפורום פורום מסוקי דלק
    תגובות: 46
    הודעה אחרונה: 21-05-2010, 23:45:56
  4. אני מוכר את מסך ההטסה שלי...
    על ידי MickeyM בפורום פורום FPV וצילום אווירי
    הודעה אחרונה: 17-02-2010, 18:26:09
  5. ספוג קשיח ארגז שלט