אבל ציקי ידידי
לא אמרתי, שאלתי ... היתה פה שאלה, לא אמירה.
אבל ציקי ידידי
לא אמרתי, שאלתי ... היתה פה שאלה, לא אמירה.
אם אני לא טועה לצערנו כבר היה לנו מקרה בארץ של ילד קטן שנפגע ממסוק..(לא ממש מכיר את הפרטים)
בעיניין הלהבים..מדובר פה גם על להבי עץ? או עיקר הבעיה בלהבים זה קרבון\פיברגלס\פלסטיק(אם יש דבר כזה) ?
עמית, לזכותך יאמר שאת אי ההסכמה שלנו אתה מבטא בצורה עניינית ומקצועית, ולא בהתלהמות כמו שדי מקובל כאן, ועל כך אני מעריך אותך.
דבר שני, הלהבים הספציפיים הנ"ל הם בינוניים בעלות, (30$) אבל התופעות שאתה מתאר מעולם לא קרו להם לא אצלי ולא אצל אחרים.
אאלו להבי אמצע הדרך מבחינת מחיר, ואמנם יש טובים מהם, אבל הם יותר ממספקים עבור רוב המטיסים
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
יעוץ טלפוני חינם
יואב, אתה מבטא את הדברים מאד מדוייק
הכי פשוט תמיד זה לקנות את הכי יקר, אבל זה רחוק מלהיות הכי יעיל במונחי עלות מול תועלת.
הסף התחתון הוא תמיד בטיחות. אבל גם שם אין צורך לתת למותג לסנוור אותך. גם מותגים לוקים לעיתים, וברוב המקרים בדיוק באותם אחוזים כמו ציוד זול וטוב אחר.
וכן, המילים זול וטוב כן מתחברות כשאתה יודע מה לקנות.
המחיר אינו ערובה לאיכות, רק איכות היא ערובה לאיכות , וכולנו יודעים שחברות מנצלות מיתוג כדי להעלות מחירים
יעוץ טלפוני חינם
יעוץ טלפוני חינם
שלום לכל המכובדים,
ברשותכם אנצל את הבמה ל"פנייה נרגשת"לכל המתחילים באשר הם:
אני התחלתי להטיס מסוקים מונחי רדיו בשנת 1998.
באותה תקופה לא היה כל כך עם מי להתייעץ לגבי ההתחלה והיית די תלוי בחנויות שמכרו אז מסוקים בארץ,
ולמעשה, גם להם לא היה אז כל כך ידע מעשי בליווי ותמיכה במתחיל בתחום.
גם האינטרנט כפי שאנו מכירים אותו כיום היה בחיתולים, כך שיצא שהאופצייה היחידה הייתה ללכת לחנות מוכרת בסביבת מגוריך,
ולקנות את מה שהיה להם במלאי טוב או לא טוב.
המלצות מה לקנות ובכמה לקנות ואיך ללמוד ואם כדאי או לא כדאי וצריך או לא צריך הן נהדרות,
ואכן כיום המידע הרבה הרבה יותר נגיש, אך יש לקחת כל המלצה ודעה בערבון מוגבל,
וכן יש להתחשב בנסיונו ורמתו של הממליץ הן מבחינת רמת הטסה והן מבחינת רמת הבקיאות הטכנית שלו,
כי מה לעשות, מה שמתאים לו לא בהכרח יתאים לך...כן כן זו דרכו של עולם.
ולכן, בהתחלה צריך לשנס מותניים ולא להתעצל, ולקרוא ולחפור ולקרוא ולקרוא עד שתדע מה מתאים לך או לפחות
עד שתקבל מעט מושג כדי שתדע מה לשאול ולא תבזבז סתם את המדיום הנפלא הזה בשאלות ריקות מתוכן.
באותה תקופה מי שהתחיל להטיס מסוקים היה ברור כשמש שיתחיל מממסוק 30 ניטרו, כי מסוקי מיקרו חשמליים פשוט לא היו אז.
לדעתי, ללא התחשבות כרגע במחיר (מה לעשות זה תחביב יקר!! ככל שתפנימו זאת מהר יותר כך ייטב לכם) יש להעדיף מסוק גדול ככל האפשר
כי הוא יציב יותר ונראה יותר באוויר ממסוק קטן, וניתן להתאים את התנהגותו למתחיל ע"י כיוונים נכונים.
לגבי חשמלי או ניטרו זה כבר עניין של טעם וריח.
ולעניין כותרת השרשור האם זול באמת משתלם או עולה לנו ביוקר? אז לדעתי תלוי את מי שואלים...
מה שחשוב הוא שכל בחירה זולה או יקרה תעשה כשקלול של מחקר וברור מקיף עפ"י צרכיו האישיים ותקציבו של כל מטיס ומטיס, מתחיל או מקצוען כאחד.
וחשוב לא פחות, להינות ככל האפשר מהבחירות שנעשו ולא לרדוף כל היום אחרי ה"סטאפ האולטימטיבי" כי בסופו של דבר המטרה היא להטיס.
בהצלחה לכולם.
לעודד ולשאר החברים.
מיותר לספור את כמות התאונות או התפרקויות מסוקים באיכות מינוס שהתפרקו באויר, נגזרו צירים, וגריפים שהחליטו לטייל.
ועוד יותר עצוב לי שאתה בוחן את אמינותי בעניין להבים שנשברו שאויר, מסוקי קופטר שקיבלו פחת בחלקים באויר ואלקטרוניקה סינית שהיא חד פעמית במקרה הטוב.
חיסכון זה לא התחום שלנו.
את האמת יש לומר כמו שהיא.
אין לי אנטרס לומר כי להבים מסוג מסויים טובות או לא אני לא בעל אנטרס של כלום אלא רק של הבטיחות שלי ושל הסובבים אותי.*
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
אם כבר מדברים על להבים, שאלה..
איזה להבי עץ טובים יש, אם בכלל, למסוקי 550? חיפשתי וחיפשתי ומצאתי רק קרבון או פיברגלס, למעט אלו של thunder tiger:
http://www.amainhobbies.com/product_...n-Rotor-Blades
וגם הם די ארוכים, 550 מ״מ- שאני לא בטוח שתואם לטירקס 550? אפילו באתר של אליין לא היה
חברים,
לא תצליחו לשנות פה לאף אחד את הרגלי הקנייה והביצועים בטיסה.
אל תהיו צודקים, היו חכמים!!!
שומרים על טווח בטיחות של 15-20 מטר מכל מסוק ממריא/מרחף/משתולל. ולא מטיסים בסמוך לאנשים.
לגבי להבי עץ המנע מהם.. קנה פיבר או קרבון המחירים זניחים בהפרשים.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
היי עמית
הסוגייה איננה רק המחיר אלא ההמלצות שקראתי פה להתחיל עם להבי עץ בגלל סוגיית הריסוקים שתהיה צפויה לי בהתחלה - וכאן גם נכנס העניין הכספי, וגם בעיקר נושא ספיגת הנזק על ידי להבי עץ שנשברים לעומת להבי קרבון שהבנתי שעשויים להעביר חלק ניכר מעוצמת הפגיעה בריסוק למכלולים האחרים של המסוק..?
חבר להבי עץ נשברות באותה מהירות של להבי פיבר או קרבון שלא יספרו לך סיפורים.
פעם להבי קרבון עלו הון אז אמרו שכדאי לשבור להבי עץ היום להבי אליין הם במחירים מצויינים ולכן לא להתפשר חבר.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
לסוגיה הזו עמית התכוונתי...
נאמר לי כמה פעמים שעדיף להתחיל עם עץ כי בהתרסקויות הם דוטקא נשברים יותר בקלות וככה עוצמת המכה עוברת פחות לרכיבים יותר מרכזיים ויותר יקרים במסוק. ואני לא מתכוון רק לציר הראשי אלא לכל מכלול הראש, גלגלי השיניים וכו׳. זה לא תקף לגבי מסוקים גדולים יותר מ450? בכל זאת גל הקונסטרוקציה שם הרבה יותר מאסיבית...
לסוגיה הזו עמית התכוונתי...
נאמר לי כמה פעמים שעדיף להתחיל עם להבי עץ כי בהתרסקויות הם דווקא נשברים יותר בקלות, וככה עוצמת המכה עוברת פחות לרכיבים יותר מרכזיים ויותר יקרים במסוק. ואני לא מתכוון רק לציר הראשי אלא לכל מכלול הראש, גלגלי השיניים וכו׳. זה לא תקף לגבי מסוקים גדולים יותר מ450? בכל זאת כל הקונסטרוקציה שם הרבה יותר מאסיבית...
נערך לאחרונה על ידי Friman; 03-07-2011 בשעה 17:23:31.
חבר יקר שים לב.
בריסוק להבים יש כלל אצבע- צירי הראש מתחלפים נקודה אחרת תתקל בויברציות ותלך הביתה כפוף ראש כי יצאת חכמולוג.
גם כני כשהייתי מרסק בהתחלה ישר בדקתי אם הצירים ישרים על משטח שייש או זכוכית רק כדי לחסוך את הכמה שקלים ואז הייתי יוצא לשטח ומקבל רעידות ועצבים זה פשוט לא שווה.
היום כשאתה מנוסה אתה יודע בדיוק מה זה סט ריסוק סטנדרטי וכבר לא בודק.
קיצר אתה לא חוסך כלום בלהבי עץ והם מצריכות איזון והדבקות בשורש והתעסקות מעצבנת.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
אגב נדיר שמכלולי ראש נפגעים.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
לא הבנתי
לא חשבתי להדביק את להבי העץ אחרי שהם נשברים אם לזו כוונתך..? או שכוונתך לומר שבין אם הלהבים שהתרסקו הם מעץ או מקרבון, כך או כך אתה ממליץ להחליף בלי שאלות מיותרות את הציר בראש? ומה עוד? למה התכוונת באומרך ״ערכת ריסוק סטנדרטית״? אני בדיוק עסוק בגיבוש תובנה מה הם החלקים הרגישים במיוחד להיפגע בהתרסקות מבחינת חישובים של צפי הוצאה עתידי על חלקי חילוף. אם תוכל לפרט בכמה מילים איזה חלקים נהוג להחליף באיזה מצב, ובאיזו תדירות נוטה כל חלק להיפגע או להישחק, זה מאד יעזור לי בהתלבטות הנ״ל (מה התלבטות; אני חושב ביני לבין עצמי בלי שבאמת אני יודע אז לכן עכשיו אני שואל)
להבי ראש
ציר ראשי
ספינדל
גג"ש ראשי
שי
Futaba 10CHP
Outrage Velocity 50, YS 56-SR
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz
זה היה מסע ארוך כל כך הרבה לקרוא מהתחלה ועד הסוף... אז אני מבין ומוצא את הנושא הזה מאוד מאוד חשוב כי להבים שמתנתקים מהמסוק או מתפרקים באויר עקב לחץ או כל דבר אחר באמת מפחיד ומסוכן.. והכי חשוב לחזור הביתה בריאים ושלמים..
אז לדעתי מאוד יעזור לי ולאחרים אם כל הנושא הזה יועיל באמת ! ובכדי שאכן יועיל תוכלו לתת לי שמות את מותגים וכמו שהסברתם לי המחיר לא קובע אלה האיכות!
אז לדוגמא לטירקס 450 שלי! איזה להב לקנות ולא אכפת לי להשקיע עבור הנאה ובטיחות!
תנו שמות של מותגים איכותיים דוגמאות אישיות של להבים מומלצים וזה מאוד מאוד יעזור לי להחליט מה לקנות כי מכל זה קצת התבלבלו לי הדעות..
תודה רבה![]()
את האמת לא ממש קראתי את כל השרשור והתגובות אבל בהחלט יש פערים משמעותיים בין החלקים המקוריים ללא מקוריים ולא כפי שנטען מה שכן דווקא ממש בזמן הזה וזו גם הסיבה שאני מגיב הלך לי ההאב ב-500 והחלטתי לנסות האב של HK שעולה פחות ממחצית אני מקווה שלא אתאכזב וכך בעתיד אני רוצה לפתח יכולת אבחנה של מה אפשר לקנות חיקוי מבלי להוריד מרמת הביצוע והאיכות כי כן אני חושב שאפשר לחסוך הרבה כסף ובפרט למרסק סדרתי כמוני.
T-REX450L DOMINATOR
TREX 600 פרו
GOBLIN 700
איזה האב הלך לך ואיך בדיוק?
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009