עוד
עוד
בוודאי שיש תכנון מאחורי טיסן כזה וממש לא צריך מנהרת רוח .
כל אחד מנסיון העבר כבר יודע מה עובד ומה לא עובד.
לא צריך לבצע חישובים מתמטיים של גודל מאזנות כדי לקבוע את המידות שלהם על בסיס מידות הכנף ודרישות הטיסן.
ואם כבר הזכרת פרופילים אז לטיסן כזה ידוע מה צריך להיות הפרופיל ומהנסיון כבר אפשר לתכנן מידות ומספר פרופילים ומרחקים בין הפרופילים השונים כך שחוזק מבני יספק לסוג טיסן משקל ומידות כלליות ואת החוזק אפשר להסיק מנסיון העבר אין צורך לחשב.
יכול להיות שמי ששולט בתחום התאורטי יכול להגיע לערכים אופטימליים יותר אבל כידוע הטיסן (כמו כל כלי טיס) הוא אוסף פשרות ונסיון בבניה והטסה כנראה יניבו תוצאות טובות יותר.
עובדה שמומחים לדינמיקת הטיס לא יודעים להטיס טוב יותר מילד בן 10 למרות שחיש מהר יוכלו לחשב את זווית ההתקפה האופטימלית והמשיכה לאחור של כנף דלתא.
עובדה שנסיון בהטסה ובניה נותנים תוצאות לא פחות טובות ממנהרות רוח או סימולציות עומסים באמצעות מחשבי על.
שלום לכל השרלטנים....
אני הייתי שותף לתיכנון, בניה ולהטסה של הטיסן....
כניראה הכינאה הורגת אותכם שיש אנשים שעוד יש להם זמן סבלנות ויכולת לתכנן ולבצע דברים כאילו ולכן אתם מגיבים ככה....
לא משנה מה תגידו....פרופיל....מידות....משוך ...לא משוך....חישובים.... מה אנחנו מייצרים לבואינג או לוקהיד מרטין?!?!?
סה״כ טיסן שרוצים שיטוס ויראה לפי איך שאנחנו מעוניינים!!!!
שורה תחתונה הטיסן טס מדהיםםםם !!!!!
נ.ב
נמשיך ״להמציא״ או ״לתכנן לבד״ כמו שמישהו פה טוען....
בברכה,
טל קוצר
YAK 54 DA-50cc
T-REX 700 V-BAR FBL
BLIZZARD - MULTIPLEX
אל תדאג ידידי היקר אני יודע הדבר הזה תוקן
בכיוון סיבים שונה מזה שבתמונה
אני רוצה להוסיף שגם לבנות טיסן מקלקר ב-5 חלקים זה כיף לא נורמלי
ואני לא מתרגש מאנשים שלא מפרגנים
כי הם אנשים קטנים וחושבים שאם יש להם השכלה אז מותר להם להגיד מה שהם רוצים
והם פשוט לא יכולים לראות מישהו שלא למד כל כך הרבה שנים יכול לתכנן טיסן שטס פשוט טוב
למרות שהסרטון קצר וגם בלילה מי שמבין קצת יכול לראות שזה פשוט טס
וכל מי שהטיס את הטיסן הזה פשוט רוצה עכשיו אחד כזה
מסכים שזה יכול להיות כיף..![]()
רק ברצוני לתקן (לפי דעתי)- "הרכבה", לא "בניה", בסך הכול מדובר בהרכבת מספר חלקים כמו בפזל בן מספר קטן של חלקים.
בנייה- דורשת תכנון, ייצור של חלקים והתאמתם, הכול מנקודה מאוד בסיסית עד למוצר מוגמר כולל הגימור כמובן.
הרכבת טיסן ב-40 דקות כולל הדבקת מדבקות שהוכנו מראש..איני מחשיב זאת כ-"בנייה", גם את ההפתעה שיש בביצת "קינדר" אנחנו לא "בונים", אלא "מרכיבים"-זה בדיוק אותו דבר..
ואלון (זה השם???), מה אתה מתרגש, בנית? נהנת? אני גם נהנתי מהשיתוף והסרטון...אני חושב שאני לא היחיד, תמשיך בכיף, עזוב עלבונות, תיקח את הפירגון וגם את ההערות, כולנו לומדים אחד מהשני..![]()
ידידי היקר
אני מסכים איתך מאוד
כל בניה שהיא נותנת סיפוק שלם
בתנאי שהבן אדם שבונה את זה נהנה ממה שהוא עושה
בזמנים טובים הייתי בונה הרבה טיסנים חלק מהם מדפרון חלק מהם מקאפה וגם מפוליגל
וכמובן גם מבלזה
כל דבר בתיכנון שלי נבחר במטרה לקבל טיסן שטס טוב וגם לקבל נסיון לעבוד בחיתוך ליזר
אולי תרגעו קצת?
עכשיו אני מבין מדוע שונאים את הישראלים בעולם.
מספיק לזרוק מילה אחת שהישראלי הממוצע לא אוהב לשמוע, והוא ישר שולף חרבות ומתנפל עליך
כאילו רצחת את אימא שלו...
בסה"כ ציינתי עובדה שמעט מאוד טיסנאים בארץ מבינים לעומק את העקרונות בשביל לתכנן טיסן...
אגב, אני לא תכננתי מעולם טיסן כיוון שאיני חושב שאוכל לייצר משהו יותר טוב מחברות טיסנים שפועלות כבר עשרות שנים בתחום
אבל אם אתה כל כך משוכנע שיצא לך משהו טוב תחת הידיים,לך על זה ותתחיל למכור... אז אולי אתחיל לקנא![]()
נערך לאחרונה על ידי דניאל דקל; 07-02-2012 בשעה 23:17:19.
אודי אתה צודק במאה אחוז
אני מסכים איתך בכל מילה
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
ובבניית פרוייקט חדש תנוחם![]()
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
לא נורא בקרוב גירסה 2 של הטיסן עם שיפורים
חבל![]()