תגובה: מבקש המלצה לטריינר חשמלי מ- Hobbyking (או אתר אחר)
אייל, אני דווקא כן קראתי את המדריך הנהדר שלך למתחילים. כמה פעמים. הוא באמת מדריך נהדר ואני חושב שכל מי שנכנס לתחום המעופפים על שלט בכלל, והטיסנים בפרט - מומלץ שיקרא אותו.
יחד עם זאת חשוב לזכור שידע רוכשים על בסיס של ידע קיים. הייתי נכנס למודלים של למידה ותהליכי זיכרון אבל את רוב הח׳ברה זה לא יעניין. קבלו זאת כאקסיומה, למידה מתקיימת תמיד ביחס למה שכבר ידוע לנו. ומתחילים חדשים לגמרי בתחום, מה לעשות, לא יודעים ברוב המקרים - כלום! כשאתה לא יודע כלום אתה לא יודע:
- איזה שאלות רלוונטי לשאול. זה הרבה מעבר להאם השאלה טפשית או לא, אלא ממש ברמה של לדעת להגדיר מה בעצם אתה לא יודע.
- לברור בין תשובות בעלות ערך לבלבולי שכל. ויש ברשת וגם בפורום הזה רמות שונות של מקורות ידע ואיכויות בתשובות.
- לאתר את האנשים הנכונים להתייעץ איתם ולתת להם כבוד מתאים. וכן, יש פה ענייני כבוד ואגו כמו בכל חבורה של גברים.
- לחבר בין עולמות ידע מתחומים שונים ולעשות אינטגרציה של הידע (למשל כדוגמא להבין ששאלה על פרופ שאלה על בקר שאלה על מנוע ושאלה על סוללה, כולן קשורות יחד ומשמעותן היא באינטגרציה ולא כנתונים נפרדים לחלוטין).
אני רחוק מלדעת כל מה שצריך. בטח שבטיסנים שאני יודע מעט מעט מאד. אני יכול לומר שבפורום המסוקים המקביל שאלתי הרבה שאלות מטומטמות בשבועות הראשונים שהתחלתי ללמוד את התחום (גם כיום מדי פעם ״מתחלקת״ לי שאלה ממש אידיוטית
). חלק מהתגובות שקיבלתי היו נעימות ומלמדות וחלקן מכעיסות ומזלזלות. מכולם למדתי והיום כשאני מכיר יותר את הדמויות השונות בפורום אני יודע שהיעדר סובלנות למתחילים ששואלים שאלות דביליות לאו דווקא אומרת שהמשיב איננו אדם טוב וחיובי. דווקא מחלק ממי שחוויתי מהם זלזול בהתחלה, למדתי המון בהמשך ואני מכבד אותם מאד. לא יודע איך אני אנהג כלפי מתחילים עוד כמה שנים, נכון להיום אני מאמין שאדם זכאי לכבוד באשר הוא אדם, גם אם שאלותיו דביליות.
נערך לאחרונה על ידי Friman; 30-12-2011 בשעה 16:58:42.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9