תגובה: CopterX או Wasp?
או, סוף סוף שאלה לעניין.
אני מאד ממליץ על פניקס phoenix. בדיוק יצאה לו גרסא חדשה שנראית פצצה. אפשר לקנות לו שלט 4 ערוצים עם חיבור usb למחשב של Esky או 6 ערוצים של Dynam בהחל מ20$ בדיל Deal Extreme או AliExpress. אלו לא שלטים מקוריים לתוכנה ודורשים תוכנת אימולטור. את השלט המקורי אינני יודע איפה קונים וזה לא מחוייב, השלטים ב20$ עושים עבודה טובה לא פחות. את התוכנה של הסימולטור אפשר לקנות בערך ב800₪ בחו״ל, בארץ להערכתי יעלה פי 2. ואפשר לנהוג כישראלי מצוי (שלוש נקודות ולא אוסיף מעבר לכך).
עכשיו בוא ותן לנו לעזור לך עוד צעד. כמה תקציב אתה מתכנן להשקיע בנושא? זה לא בשביל לחטט לך בכיס אלא כדי לכוון אותך לכלי ולרדיו המיטביים שתוכל להרשות לעצמך בתקציב הזה. צריך לקחת בחשבון שהרדיו זו הוצאה גדולה פה- ולדעתי הכי חשובה. לא כדאי להתפשר על מערכת רדיו כי אם תשקיע במערכת רדיו איכותית היא תלווה אותך עוד הרבה זמן הלאה, מעבר למסוק הראשון. כמו כן צריך להביא בחשבון עלויות חלפים (כולם מרסקים בשלב כזה או אחר, לא לקחת ללב. זה מבאס אבל מבאס עוד יותר להיות מקורקע חודש בהמתנה לחלפים מחו״ל אז מזמינים מלאי בסיסי מראש), כלי עבודה, סוללות, מטען וספק, עלויות משלוחים וכו׳. לכן אנא הגדר מה התקציב הכולל שאתה רוצה להשקיע.
אני התחלתי להתעניין כאן בפורום בכוונה להשקיע 200$ בחבילת RTF (Ready To Fly) מעאפנה. במזל חרגתי ממנהגי והקשבתי לח׳ברה פה שהזהירו אותי להתרחק. העליתי את התקציב ל300$. בסופו של דבר נכנסתי לעניינים עם מסוק, רדיו, סוללות וציוד כולל ראשוני בהשקעה כוללת של בערך 1000$, אולי קצת יותר. ואני שמח ומרוצה מכל שקל שהשקעתי. אתה לא חייב להשקיע סכום כזה, אך קח בחשבון שמתחת ל2500₪ קשה להאמין שתכנס לתחביב בצורה מהנה וחיובית- סביר שתהיה עסוק כל היום בכיוונים ותיקונים ובעיקר תהיה מתוסכל מכל העסק. מבחינת רף עליון השמיים הם הגבול.
נערך לאחרונה על ידי Friman; 07-02-2012 בשעה 12:36:13.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9