בנוגע לדף הרביעי: בשרשור הקודם דרימר חסם את השרשור בטענה שבושה ששרשור לא אינפורמטיבי יתפוס ארבעה דפים.
אגב, בRR הנושא הארוך ביותר עם 87 עמודים הוא דיון מטופש שנקרא New Zealand Heli discussion
http://www.runryder.com/helicopter/t293054p1
בנוגע לדף הרביעי: בשרשור הקודם דרימר חסם את השרשור בטענה שבושה ששרשור לא אינפורמטיבי יתפוס ארבעה דפים.
אגב, בRR הנושא הארוך ביותר עם 87 עמודים הוא דיון מטופש שנקרא New Zealand Heli discussion
http://www.runryder.com/helicopter/t293054p1
בקרו בגלריה שלי:
http://www.runryder.com/helicopter/gallery/64454/
אתר הבית שלי: www.FlyingDuck.co.il
חבל שכל שרשור מתחיל בעניינים טכנים ונגמר ככה.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
תיקון קל לשיסל,
יש יותר משתי צורות של CCPM, תפתח את התפרטי הנסתר ב12X או רדיואים אחרים של JR/Futaba ותגלה..
אני מתנצל על ההתערבות אבל מקריאה בהסברים למדתי משהו חדש ש CCPM הוא המיקס של הקולקטיב עם הגלגול והעלרוד (ולא משנה איך זה נעשה: 90 120 140 מעלות) מיקס אלקטרוני הוא E ומיקס מכני הוא M.
המסוקים שבהם אין CCPM הם כאלה שאין להם קולקטיב... (השליטה על הגובה היא ע"י שינוי מהירות סיבוב הרוטור, לדוגמא : קורונה...)
תודה על ההכוונה (עד עכשיו חשבתי ש CCPM זה המוד של 120 מעלות )
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
לא יאומן כמה כאב ראש יכולים להווצר ממספר כל כך מצומצם של אנשים, אני ממליץ לכם להסתובב עם קופסאת אקמול הכיס ולחלק לכל מקום שאתם מגיעים, לא יאמן פשוט לכל מקום שאתם מגיעים אתם עושים כאב ראש.
עזבו אותנו לנפשנו ותנו לנו לפוצץ וללמוד לבד, תאמינו לי נסדר יופי, אם בשביל קצת מידע אני צריך לקרוא שירשור שיותר מחצי ממנו הוא רק התנצחויות, עזבו אותנו נלמד לבד.
אין לי שום בעיה לארגן תרומה אני מכיר הרבה אנשים שישמחו לתרום והרבה רק כדי שתשכירו לעצמכם שטח נפרד רחוק מכולנו ותוכלו להרוג שם אחד את השני.
דניאל שמש.
ולכל מי שלא אוהב את מה שרשמתי זה בעיה שלו שחררו אותי מהכאב ראש שלכם.
נראה לי שעכשיו אני מבולבל...
מסוק עם ccpm אומר ששלושה סרוואים (המתחברים לצלחות) שולטים ביחד על: עלרוד, גלגול ופיצ' (קולקטיב)?
ומסוק שבו סרוו אחד שולט בכל אחד מהערוצים הללו בנפרד, למעשה גם ביניהם יש מיקס כלשהו? איך? הרי כשאני על הקרקע ומזיז ערוץ בודד בשלט רק סרוו אחד זז, לא?!
או שהכוונה שלכם ב"מיקס מכני" שכל תנועה של עלרוד או גלגול אני מלווה עם פיצוי בפיצ' ע"י הפעלת הסרוו של הפיצ' (על מנת שלא לאבד גובה)? וזה מה שנקרא "מיקס מכני"?
אם הבנתי נכון הם דברו שהמיקס שיש בMCCPM זה בין הפיצ' למנוע
Futaba 10C 2.4, Mini Titan
Trex 700!!!!
איתי
היי אייל,
למען ההבהרה - כאשר מדובר על CCPM בד"כ מתיחסים לצלחת ההיגוי (SWASH PLATE) ונהוג לומר שבמיקס מכני - mCCPM - הצלחת היא האינדיקציה למיקס. קרי, תנועת פיטץ' מעלה ומורידה את הצלחת, תנועת גלגול מטה אותה על צידיה ותנועת עלרוד מטה אותה בציר העלרוד. אין פה בעצם שום מיקס אלקטרוני, אבל מכנית הצלחת שולטת על הכל כפי שהסברתי.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
ליאור, תוך כדי שאני חושב לרשום לך שההבהרה לא הבהירה לי כלום, יכול שהבנתי מה אתם מנסים להגיד. אני אנסה לומר במילים שלי:
1) הסרוואים מתחברים לצלחת (הקבועה) בכל מקרה.
2) הצלחת שולטת על הלהבים בהתאם למצבה ביחס לציר הראשי. מצב הצלחת הוא שיקבע מה המסוק יעשה בציר עלרוד, גלגול ופיצ'.
3) אין ויכוח לגבי מצב CCPM שבו 3 סרוואים מחוברים לצלחת (120 מע' למשל) וביחד הם שולטים על שלושת המימדים המדוברים.
4) במקרה האחר מחוברים לצלחת 2 סרוואים. סרוו עלרוד (מלפנים ומאחור) וסרוו גלגול (מימין ומשמאל) סה"כ 2 סרוואים, ב- 4 נקודות.
5) סרוו פיצ' מתחבר למקום כלשהו שבו הוא גורם לכל 4 הנקודות (שנשלטות ע"י 2 הסרוואים), או לשני הסרוואים לעלות ולרדת ביחד. וכל זאת מבלי לשנות את מצב הסרוואים האחרים (עלרוד וגלגול).
6) ולכן אתם קוראים לזה "מיקס מכני"? כי הפיצ' מזיז מכנית את הנקודות האחרות?
7) לפני שאמשיך, עד כאן זה נכון?
נערך לאחרונה על ידי אייל; 18-10-2008 בשעה 17:56:55. סיבה: תיקון
בהחלט נכון ידידי. הבנת במדויק.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
יש סיבה שבכל המשדרים היום בשוק הפוקציה של eCCPM נקראת פשוט SWASH MODE ולא CCPM.![]()
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm