נכתב במקור על ידי
adibenbasat
אני חושב שבהחלט יש יתרונות בלימוד על דאון, אך בהחלט ולא פחות לימוד על טיסן טריינר "קלאסי" עם גלגלים ואפילו ניטרו בעל יתרונות רבים.
לימוד בדאון בהחלט ממחיש ומשפר מאוד את ההתמודדות או ההבנה התעופתית כאשר לומדים ויש זרמים ורוחות או שאין או כול מזג אוויר, דאון רגיש וניזון ממנו יותר מטיסן עם מנוע משמעותי.
ובכול זאת, כאשר עוברים לטיסנים (מדאונים אפילו ממונעים) יש פער שצריך לסגור, לצורך הדוגמה:
טריינר ניטרו שוקל כ-2.5ק"ג, אפשר לומר שהוא הרבה יותר דומה לכול טיסן אחר (נגיד בקטגוריה "46" שזה בערך 90% הטיסנים שנמכרים בארץ בחנויות)- מאשר דאון מוקצף כול שהוא.
מכן, שטריינר ניטרו או חשמלי יכין את התלמיד בצורה יותר פרקטית לטיסנים הבאים שלו אם אלו טיסנים בתצורת מטוס ולא דאון ..כמובן שעניין ההמראות והנחיתות עם גלגלים זה לא רק לגעת ולעזוב סטיק כמו בדאון (שהרי אין היגוי קרקע).
אם אותו תלמיד מעוניין להשאר במסגרת טיסני\דאוני השלכה, אז דאון כדוגמת הביקסלר יספיק לו בהחלט, אם ירצה לעבור לטיסני קיט בלזה או יותר דמוי מטוס, יצטרך ללמוד על טיסן שיותר מדמה את ההתנהגות של מטוס ולא דאון.
אז אני ממליץ להתחיל עם דאון בשל היתרונות שלו אבל בעיקר בשל העלות שלו והפרקטיקה שלו, הרכבה מהירה, עמידות בפני מכות, קל לתיקון... מעבר לזה אני חושב שאם רוצים לעבור לטיסנים דמויי מטוס,
צריך ללמוד על טיסן טריינר (גם אחרי דאון), כי זה פשוט מדמה מטוס..נכון שיש כאלו שאפשר להגיד..מה, הוא למד על ביקסלר ועכשיו הוא מטיס בלי בעיה טיסן ניטרו..אבל אני חושב שהוא לקח\למד מהדאון דברים מסוימים שמתאימים לדאון,
והרבה פעמים אפשר לראות משהו שמטיס טיסן ולא יודע כול מיני התנהגויות שהן שונות מדאון, הרבה מטיסים שמטיסים טיסנים לכול דבר (שהתחילו בביקסלר או AXN ודומים..) מטיסים אותם או יותר נכון מחזיקים אותם באוויר,
אבל ארובטיקה פשוטה הם לא יודעים, ושצריך לצאת ממצבים מסוימים פתאום לא מגיבים נכון בהתאם, כי בדאון זה עבד..
בתור מטיס מנסה, קל לי לראות מי למד בסיס בצורה יסודית ומי לא, להחזיק טיסן-הרבה יודעים, מלבד תרגילים בסיסיים של מעברים או שמיניות, עם הטריינר ניתן ללמוד גם יסודות "אוירובטיקה בסיסית", כמו "רול" רצוף וישר..
מה שלא ראיתי משהו שעושה את זה בביקסלר, גם לא מטיס תותח, כי הוא בנו לזה, בקיצור הוא לא מתנהג כמטוס אפילו ישי לו מנוע קטן.
אז כן, אני חושב שלימוד על ביקסלר בלבד מגביל ולא מקנה מספיק יסודות כדי להכין את התלמיד לספקטרום הרחב יותר של התחביב.
ואם זאת, ביקסלר הוא הכנה טובה להתחלת לימוד על טריינר, בי הוא מקנה בסיס ראשוני טוב ובעיקר זול ונוח.
כמובן שכול היתרונות בכנף עילית קיימים גם בביקסלר וגם בטריינר הקלאסי, שניהם לדעתי עדיפים על כול טיסן כנף תחתית כטיסן ראשון.