הם לא בדקו סוללות מסיני.. אצל הסיני הסוללות מאבדות קיבול גם שהם טעונות 40%....
הם לא בדקו סוללות מסיני.. אצל הסיני הסוללות מאבדות קיבול גם שהם טעונות 40%....
AvSa (30-06-2013)
הגז שנוצר ומנפח את הסוללה הוא מימן, גז דליק ונפיץ עם חמצן..
כל עוד הוא כלוא בסוללה, לא יקרה כלום, אם המעטפת תתבקע ויהיה מקור אנרגיה להצתה או פיצוץ המצב יהיה בעייתי
במידה ויש נפיחות קטנה בסוללה שנוצרת בפריקה ונעלמת אחרי קירור, לא הייתי דואג, אבל נפיחות קבועה וגדולה ?.. חבל על הסיכון, להשמיד את הסוללה ולא להסתכן![]()
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
אננס (29-06-2013)
תודה רבה על המאמר, קראתי את כולו ואכן מדובר בבחור משקיען ששומר את סוללות הליפו שלו במקרר קטן שהוא קנה במיוחד לסוללות (אחרי שאישתו זרקה את הסוללות ממגרת הירקות).
הבעיה במאמר שהוא כותב אותו על סוללות ליפו והעתיק טבלה ממאמר אחר שדיבר על סוללות Lithium-ion
הבעיה הנוספות היא שהוא הפך את המספרים - במאמר המקורי הם מדברים על הקיבול שנותר בסוללה לאחר אחסון של שנה
זה לא כל כך ברור האם הכוונה לקיבול הסוללה או לקיבול שנותר זמין לשימוש .
מה שאני רוצה להגיד זה שהמאמר המקורי יכול להיות שהם התכוונו לפריקה של הסוללה ולא לאובדן הקיבול שלה..
אתם מוזמנים לקרוא את המאמר המקורי ולחוות דעה..
http://batteryuniversity.com/learn/a...tore_batteries
ההגדרה של אובדן הקיבול
recoverable capacity of lithium- and nickel-based batteries at various temperatures and charge levels over one year. The recovered capacity is defined as the available battery capacity after storage with a full charge.
הטבלה המקורית
לא, בזה הוא לא טעה. האתר המקורי מסביר בפירוש שליפו היא מאותה משפחה, ושמה המדוייק הוא "Lithium-Ion Polymer". מה שאנחנו מכנים "סוללת ליפו", היא בדרך Lithium-Ion עם קובלט: http://batteryuniversity.com/learn/a...stance_or_hype
בשקשר ל-Permanent Capacity Loss בגלל Aging (ראה הערה מתחת לטבלה) - אין פה מקום לדו-משמעות. לאפשרות השניה קוראים Self-Discharge.
נערך לאחרונה על ידי ZigiStar; 29-06-2013 בשעה 19:26:06.
טוב,אחרי כל השירשור המעניין הזה...
מהו הנוהל הנכון על פיו יישק דבר בנושא הסוללות הנפוחות?
כמו שזה נראה...הרוח נושבת לכיוון המתת חסד למרות היותם תקינות בהיעדר ראיה חותכת שאוסרת את השימוש בהן במצב של נפיחות.
אני הייתי משתמש בהן באותה זהירות (רבה) שאני נוהג בסוללות שאינן נפוחות. בזמן הטענה, שימוש ואיחסון.
אם לא השתכנעת תמסור אותן למישהו שחושב כמוני במדור "נותנים מקבלים"![]()
bna016 (30-06-2013)
מכיר את הפתגם "תמונה אחת שווה אלף מילים"?
אז הנה 2 תמונות, תחליט לבד מה אתה מעדיף - "לזרוק" 20$ או 1000000+ שקל
![]()
לא מבין מה זה "ראיה חותכת". זה שלא כתוב בשום מקום לא להשתמש כשהסוללה נפוחה ? גם לא כתוב שאסור להשתמש בסוללה מתחת למים. גם לא כתוב שאסור להשתמש בסוללה כשתקוע בה ענף של עץ (גם זה קרה) ...
בטח כתוב באיזשהו מקום (אם לא אצל הסיני אז אצל יצרנים אחרים) שאסור להשתמש בסוללה אם יש פגיעה/שינוי פיזי במבנה הסוללה.
ה-ZIPPY נראית סבירה עדיין אבל חשוב לשמור עליה כמו על כל סוללות הליפו, בתוך כלי חסין אש.
ה-RHINO גמורה! אתה משוגע אם אתה שומר עליה בבית! כבר ראיתי סוללות שהתחילו להתחמם ולבעור ככה סתם, ללא טעינה וללא פריקה, סתם כי הכימיה שלהן היתה גמורה והן התחילו תהליך פירוק פנימי בלתי נשלט (החומר שמפריד בין הקטודה ואנודה בתוכם נפרץ והן התקצרו בפתאומיות).
זרוק סוללות מנופחות לפח, אל תיקח סיכון מיותר בשביל 10$.
תזמין סוללות חדשות, טובות, ובעלות קיבול מעט יותר גבוה כדי להוריד את קצב הפריקה בהם (להיות רחוק יותר מהמגבלה), וודא שיש מספיק קירור בתוך הטיסן (כניסת אוויר). עוד 20 גרם ועוד 20$ שווים את השקט שבסוללות בטוחות.
בהצלחה
רועי
bna016 (30-06-2013)
בוא ואעזור לכם, כי נראה שתחום הליפו חדש לרובכם.
1. יש ליפו תקינה, ויש ליפו נפוחה. אין ליפו תקינה נפוחה, כמו שאין נשים שמנות רזות. הליפו מתחילת השרשור צריכה להגיע לפח כמה שיותר מהר (לעבור בדרך במי מלח או פריקה במטען ואז קצר בין הקונקטורים). במקרה הכי טוב היא תפסיק לעבוד כשהטיסן באוויר. במקרה הכי גרוע היא תעלה באש אחרי טעינה (כשאתה כבר לא משגיח עליה). סוללה שנראית ככה לא נכנסת אלי הביתה.
2. מאחר והסוללה הזו עולה $10.72 אצל הסיני, אתה צריך להיות קמצן או מפגר בשביל להמשיך להשתמש בה. אני משער שמפגר אתה לא, כי בכל זאת באת ושאלת. לגבי סוגיית הקמצנות, קח בחשבון את (נזק הכספי מליפו פגומה) * (הסיכוי למימוש הנזק הזה בפועל). במקרה של הסוללה שלך, אני מבטיח לך שתגיע ליותר מ$10.72 שהיא עולה.
3. סוללות ליפו שומרים במצב STORAGE, גם אם זה ליומיים. דבר ראשון כי שמירה בטעינה מלאה, לפי יצרנים ולפי עדויות אמפיריות (batteries and chargers בRCG) זה הגורם מספר 1 לקיצור חיי הסוללה (עליה בIR). דבר שני, כי סוללה במצב STORAGE מסוכנת פחות מסוללה בטעינה מלאה. אני מתייחס לכל אחת מ20 הסוללות שלי כמו פצצה. אני טוען אותן על הרצפה, רחוק מדברים דליקים ותוך השגחה מלאה ומאחסן אותן על מדפי ברזל מתחת גלאי עשן. כשאני חוזר הביתה אחרי הטסה, אם במקרה לא סיימתי את כולן, אני מיד פורק את אלו שנשארו.
אני מטעין בבוקר שלפני ההטסה (עם PL8 וטעינה של ארבע במקביל אני יכול להטעין את כל ה20 בשעה).
4. בהמשך ל3, אם החלטתם להגדיל ראש ולשמור את הסוללות בצורה הולמת, בבקשה אל תסגרו אותן בחלל הרמטי. כל מי שראה מה קורה לסוללה כזו כשהיא מחליטה שמספיק, יודע כמה גז נפלט ממנה. בכלי הרמטי, הסוללה הופכת מספקית אנרגיה חביבה, למטען צד. למרבה נוחיותנו, ליפו בוערות בריאקציה כימית, הן לא צריכות חמצן, כך שכל האטימה ההרמטית שבעולם לא תעזור למנוע בעירה, או לפחות venting של הגזים החוצה מהתאים.
אני לוקח את הסוללות שלי בקייס של PELICAN, ומהסיבה שלעיל אני סוגר רק צד אחד של הקייס וכשהן באוטו אני מניח את הקייס על גבו ופותח את שני הקליפים (כשהמכסה סגור בצורה רופפת).
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็
טיראן,על אותו משקל של איסור שימוש בסוללה מתחת למים ניתן לומר כי אין שילוט בשום מקום על הכנסת מסמר או מברג לתוך שקע חשמל 220 וולט,יש רק שלט שאומר "220 וולט".
אתה אמור להבין זאת לבד,המה מה? כאן בסוללה לא רשום כלום למעט:
להטעין לא בסביבה דליקה ברדיוס של 3 מטר לפחות-לא מעל 2 סי טעינה-לא לנקב בה חורים-ולהרחיק מהישג ידם של ילדים.
כך שנניח ומדובר באדם חדש בתחביב -לא יחשוב שמשהו לא בסדר בה-ימשיך להשתמש למרות היותה נפוחה.
עזוב, אנחנו טוחנים מים.
אדם סביר יבחין מיד שמשהו לא בסדר בסוללה נפוחה וישאל (כמו שאתה עשית) ויקבל תשובה ברורה. הסוללה סיימה את חייה.
אגב, היפריון שמייצרים גם סוללות כותבים שאם תא אחד התנפח יש אפשרות להחליף סוללה תחת אחריות בתשלום סמלי. אם יותר מתא אחד התנפח יש בעיה במטען או באופן השימוש בסוללה (צריכת יתר, קצר, פגיעה פיזית וכו').
ראיתי סוללות מתלקחות, לא ביו טיוב, אלא אצלי, ובכלי טייס שלי
ראיתי סוללות חדשות לגמרי שהתנפחו בטעינה ראשונה למימדים מבהילים, שכמובן הלכה מיד להשמדה ולא נשארה כדי להישלח חזרה תחת האחריות.
ראיתי סוללה מתלקחת גם בתוך דלי מי מלח, ורק העובדה שהיו שם מספיק מים מנעו קטסטרופה. יצא המון עשן, אבל לא התפתחה להבה. נוצר שם ג'אקוזי של ג'יפה
ראיתי את זה מתרחש אצל חברים ואצלי יותר מדי פעמים
תמיד יש סימנים מקדימים לאיבוד השליטה על הסוללה, אלו הסימנים שיש אצלך
שוב, קרא בעיון את תהליך השמדת הסוללה בריכוז המידע בחתימה שלי, ואל תנהל אפילו עם עצמך דיון על הכדאיות של זה.
ואם אתה עדיין לא משוכנע, חפש סרטים ביו טיוב על התפוצצות ליפו, יש המון כאלה
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
eitan-ro (30-06-2013)
טוב, אני חייב להודות שהשרשור הזה הדליק לי נורה אדומה. זרקתי 3 סוללות ״קומבינה״ שמצבן לא היה מושלם, כל אחת מסיבה אחרת, היישר לדלי מי מלח. למרות שאחת מהן טסה יופי. עדיין, זה לא שווה את הסיכון.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9
גיל לא חבל? כל ההשקעה שלך בהורדת התא, ההלחמות, הפחד ... כל זה הולך לפח עכשיו? ומה יהיה לך לספר לילדים?
עודד .. אני חייב להודות שממך לא הייתי מצפה לתגובה כזאת.
חשבתי שאתה קצת יותר אחראי ולך זה לא יקרה.
אולי כל התיאור שלך אומר שמה שצריך הכי הרבה בחיים זה מזל.. יש את אלו שמאלתרים, מורידים תאים , טוענים במקביל , קורעים את הסוללות שלהם וכלום לא קורה להם.
ואז דווקא זה זה שמחזיק דלי עם מי מלח... מתפוצצת לו סוללת ליפו חדשה ... ה
אבל כנראה שככה זה.. חיים הכי לא הוגנים.
טוב אבל אולי גם אני אזרוק כמה סוללות שכבר עשו את שלהם..
אודי, ההתעסקות עם פירוק סוללת ה6 תאים ל2 סוללות 3 תאים הייתה הרפתקאה מעניינת ומלמדת... עכשיו כשהתנתק לי חוט בלאנסר אחד בסוללה אחרת, אין לי טיפת חשש לפתוח אותה ולהלחים חזרה, כשאני יודע איך הדברים מחוברים שם. אבל... באחת מסוללות 3 התאים שנוצרו יש תא בעייתי שמאבד מתח בטיסה, ובשנייה - זו שטסה טוב, אמנם התאים מאוזנים אבל חיבור כבל המינוס הראשי התבצע ב״סופר קומבינה״, עד עכשיו אני שואל את עצמי מאיפה הייתה לי הקמצנות המטומטמת על קניית סוללה חדשה שעשיתי חיבור כזה; אפילו שהוא חזק ותקין ועובד טוב. וחוץ מזה היא די נפוחה. הסוללה השלישית זו סוללת 2 תאים - שפרקתי מסוללת 3 תאים של הרחפן שלי שהלך לאיבוד ושכבה שבוע ריקה בשמש, עד שמצאתי את הרחפן. אחרי חודש ראיתי שאחד התאים מתחיל לרדת ולהיחלש, משמע שהיא לא במאה אחוז תקינה, וגם אין לי מה לעשות עם סוללת 2 תאים בטווח הנראה לעין. אז בסופו של דבר הפסדתי סוללה ״טסה״ אחת, והרווחתי שקט נפשי...
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9
אננס (30-06-2013)
ידידי היקר, אל תשכח שאני שנים בעסק. בהתחלה אפילו לא היה מידע על איך להתייחס לסוללות. הן היו מאד יקרות והרבה פחות טובות מהזולות של היום.
מה שנלמד בדם יזע ודמעות שווה יותר מכל תיאוריות וטבלאות.
ואל דאגה, רמת האחריות שלי בנושא גבוהה ביותר ויעיד על זה פח האשפה שקולט לתוכו היום כל סוללה חשודה
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
אננס (30-06-2013)
כמה חבל שאתה לא לומד קצת מהתיאוריות והטבלאות. חוץ מהתחושה שלך, הבאת משהו שיבסס את הקביעה החד-משמעית הזאת?
מילא לא להיות מסוגל לבסס את הפסיקות החד-משמעיות שלך בשום דבר שהוא מעבר לנחתום שמעיד על עיסתו, אבל לזלזל ככה בנתונים אחרים? או שזה כמו הסיפור שניסית למכור פה בעבר בעניין הקרינה המסוכנת שיש מסוללות ("עניין של חיים ומוות")?
flyinglizard (30-06-2013)
אני תמיד טוען את כל הסוללות שלי בסוף ההטסות (כולם במקביל) , כך שכל הסוללות שלי טעונות 97% כל הזמן.
אבל הם עוברות פריקה פעם או פעמיים בשבוע ובתקופת החורף יתכן שיש שבועיים שאני לא מטיס,
או מטיס רק עם חלק מהסוללות כך שקרה שסולללה נותרה חודש בטעינה מלאה עד שהגיע זמן הפריקה שלה.
רוב הסוללות שלי הם 3 תאים 2200, הכי ישנות (2 ) כבר יותר משנה וחצי אצלי , הננו טק (4) כבר כמעט שנה , ויש עוד כמה (3)חדשות יחסית.
לא בדקתי בדיוק מה הקיבול של כולם (אולי מחר נעשה בדיקה) אבל אני לא מרגיש הבדל משמעותי בקיבול שלהם, למרות שלפי הטבלה היה צריך להיות הבדל משמעותי..
מחר אחרי ההטסות (אם נצליח לגמור את כל ה-9) - אני אחבר את כולם במקביל לצורך איזון כל הסוללות לאותו מתח (מבטיח שיהיו תמונות) מה שיביא אותם לנקודת התחלה זהה.
ואז אטען אותם בנפרד ב 1C ואבדוק כמה נכנס לכל אחת מהם... טוב אולי לא את כל ה-9 כי זה יקח 9 שעות... אבל לפחות דגימה אחת מכל קבוצה.
ובסוף נזרוק את 2 הסוללות הישנות יותר שכבר נראות לא כל כך טוב...
bna016 (30-06-2013)
מישהו דיבר על מסמר בתוך ליפו וגרם לי לבדוק את יוטיוב, לא התאכזבתי!
the best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter
-Winston Churchill-
מאז השירשור הזה הסוללות עברו לקופסת שימורים של זיתים גדולה...וממתינות להמתת חסד.
בגלל נועם (אני עוד אחזיר לך) יצאתי היום לשדה עם הבן , לקחנו איתנו 2 מערכות פריקה של סוללות שהיו בבית.
במערכת הגדולה יותר שיודעת לפרוק סוללת 3 תאים ב 40 אמפר אני ביצעתי את הפריקה
ובמערכת הקטנה יותר שפורקת בזרם של 15 אמפר הבן השתמש..
סה"כ פרקנו 8 סוללות מתוך ה-9 שיש לנו וחזרנו הבייתה.
כל הסוללות חוברו במקביל עד שכולם התאזנו על 3.75V לתא, שזה בערך 25% טעינה.
כעת אני הולך לטעון כל סוללה בנפרד על זרם של 2.2 אמפר ולרשום כמה כל סוללה מסכימה לקבל -
בסוף אני אשמיד את 2 הסוללות הישנות יותר (צד שמאל של התמונה) למרות שהם לא נפוחות אבל ההתנגדות הפנימית שלהם גבוהה..
מערכות הפריקה DIY ..
הסוללות בשדה בסיום הפריקה
הסוללות בבית מתאזנות בינהם לנקודת פתיחה זהה בטעינה.
![]()
AvSa (01-07-2013)
אוף... איזה סיוט זה להטעין סוללה סוללה ב 1C . במצב רגיל כל ה 8 היו נטענות במקביל בזרם של 14 אמפר ותוך שעה וחצי כולם היו מלאות.
עד כה הטענתי רק 4 סוללות. כמעט 4 שעות.
3 טורנג'י כחולות 25C די חדשות - נכנס בסביבות 1580 בשלושתם.
ואחת ננו טק 25C - של שנה שימוש (תמיד אוחסנו בטעינה מלאה מוכנות לשימוש) נכנס 1610 ????
תוצאות מוזרות.. נחכה להמשך.
אם הבנתי נכון את מה שאתה מנסה לעשות, הבדיקה קצת בעייתית: אותה רמת מתח התחלתית לא בהכרח מעידה על אותה אנרגיה "אצורה". בנוסף, המטען אותו הסוללה "מסכימה לקבל" בטעינה (למעשה, האנרגיה) לא זהה למה שהיא תתן בזמן פריקה (פחות).
בבדיקה מסוג זה צריך ליצור את גרף המתח-לעומת-mAh מנוצל עבור זרם פריקה נתון (רצוי עבור כמה זרמים) לכול סוללה, ולהשוות (כזה, למשל). בהעדר הציוד המתאים, עדיף לטעון באופן מלא ולפרוק עם המטען "עד הסוף" לפי המתח (נניח 3.2V). זה פותר את הבעיה השניה, ומקטין את הראשונה. בכל מקרה, גם מה שאתה עושה זה מעניין - בוא נראה מה ייצא.
נערך לאחרונה על ידי ZigiStar; 01-07-2013 בשעה 18:58:06.
אננס (01-07-2013)