אתה צודק ברעיון אבל טועה בניסוח: גם אם הבדיל לא מגיע לכל סיב וסיב ועדיין חלק מהסיבים הגיעו לטמפרטורה הנדרשת מתרחשת קפילריות. ללא החום הנכון מתח הפנים של הבדיל לא יאפשר שום קפילריות ובעקבות זה גם שום הלחמה אלא הדבקה או הלחמה קרה.
המצב שבו אתה רואה את העסק "נרטב" מעיד על החום הנכון ועל הקפילריות (שאגב , קפילריות אינה רק בין סיבים אלא גם מתרחשת על פני שטח וניתן ללמוד על זה יותר אם מחפשים בגוגל תחת הערך contact angle )
ולעניין ההספק של המלחם:
למלחם יש שני פרמטרים שקובעים את היכולות שלו: טמפרטורה והספק. אתה יכול לקחת מלחם שמגיע לטמפרטורה של 450 מעלות (שזו הטמפרטורה הקיימת במלחמים טובים) אבל בהספק נמוך כמו 10W למשל. תוכל להלחים איתו רק הלחמות עדינות ביותר שבהם האובייקט המולחם לא שואב את האנרגיה של המלחם כל כך בקלות.
הצורך בהספק גבוה קיים כאשר מלחימים אובייקטים בעלי נפח גבוה ששואבים את כל החום מהמלחם במהירות ובעצם מקררים אותו, כמו כבלי 8AWG למשל (שאין סיכוי שתלחים אותם עם מלחם 20W.
וכמו בהרבה תחומים בתחביב שלנו, מה שכתוב על המלחמים הזולים שבשוק זו בדרך כלל פנטזיה ולא מציאות. ראיתי מלחמים 80W שלא סיפקו את מה שמלחם WELLER 20W מספק בקלות. לא כל מה שכתוב על המלחמים שאינם מותגים ידועים הוא נכון.
נחזור לעניין הבדיל, לעוביו יש רק משמעות אחת: קצב אספקה ותו לא. אין קשר לעובי שלו (כל עוד העובי בגבולות המוכר ולא בעובי של אצבע של נהג משאית).
לסגסוגת למשל יש בהחלט השפעה על נקודת ההתכה וגם על איכות התוצאה. בתקופה האחרונה נוצרו תקנים המחייבים יצרנים לשנות את הרכב הסגסוגת לסגסוגת "ירוקה" וכנראה שבעתיד זה יהיה התקן העולמי היחיד המותר ליצור (אני לא ממש בקיא בפרט הזה), ומהמעט שלמדתי בנושא הבדיל הירוק לא יעבוד עם המלחמים המסורתיים שלנו ויזדקק לטמפרטורות גבוהות יותר.
לעניין המבער, זה המבער:
http://www.ebay.com/itm/370899114311...84.m1497.l2648
יש המון דומים לו וכולם עושים את אותה עבודה. שווה ביותר את הפחות מ20 ש"ח שהוא עולה.
אני משתמש בו לכל מקום שבו אין נוכחות של פלסטיק בסביבה, ועקב כך שעני מעביר את כל מה שיש לי בבית לקונקטורים EC זה הפתרון הטוב ביותר והנוח ביותר. בחרתי דווקא בדגם הזה בגלל שיש לו בסיס עמידה רחב וניתן להשתמש בו גם כשהוא עומד יציב על השולחן
לדעתי מוצר חובה בכל בית "מעופף"![]()