איזו סוללה יש לך בספקטרום שלך במקור ?
הסוללה הזו היא החלפה ישירה לסוללת 8 תאים NICD בתצורת 4 אצבעות של 2 תאים כ"א - כמו שמגיע במשדרי פוטבה 8-9-10 ערוצים וכ'ו.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
למיטב ידיעתי הקונקטור שונה בין FUTABA ל SPEKTRUM. אלא אם היא תומכת בשני סוגי הקונקטורים.
ליאור - יש לה שני סוגי הקונקטורים?
נערך לאחרונה על ידי vinay; 12-05-2009 בשעה 20:43:52.
שלי הגיעה עם קונקטור פוטבה. אפשר לקחת קונקטור מהסוללה המקורית של הספקטרום שלך.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
אלון! ... רוב תודות!!
הורדת לי לחלוטין את המחשבה הזדונית להאכיל את ה9303 שלי בליטיום!!!
אני מטיס כבר 15 שנה עם נייקד/מטאל.. הסוללה הכי אמינה שיש!!
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
אנ עובד עם ליתיום של דואלסקיי 1800 מילי עם באלאנסר פנימי, קניתי אותה בתקופה שהיו מוכרים אותה בהוביסיטי שזה אומר בערך שנתיים והיא עובדת מצויין, אני יורד איתה למתחים של עד 10V ועדיין השלט מתפקד מצויין.
אחת הקניות הטובות שלי לא מצטער בכלל (מטעין את השלט אחת לחודש)
נערך לאחרונה על ידי אלעד יפת; 23-05-2009 בשעה 22:42:51.
ואהבת לרעך כמוך, זו כל התורה
אני עובד במשך 3 שנים במספר משדרים עם ליפו 3 תאים של DUALSKY בגרסת ה-1800 מ"א הראשונות שלהם ללא שום בעיה.
אני עובד עד מתח של 10V ועוצר.
נערך לאחרונה על ידי TooLy; 22-05-2009 בשעה 20:39:30.
אני כמו TOOLY!
בקצב הזה של הפרנויה נחזור להטיס טיסנים ומסוקים עם ניקל-קדמיום...
ערן.
אם מת תא ליטיום במשדר אז אין תקשורת.
אם מת תא ליטיום בטיסן/מסוק אז יש הגאים ואפשר לדאות/לעשות אוטורוטאציה (למדתי לאחרונה מילה חדשה)
המשדר לא עולה לאויר(מלבד אצל מטיסי DLG חדשים) - אין שום סיבה שיהיה קל והנוחות הזו עלולה לעלות בחיי טיסן/מסוק. אני אישית מעדיף NICD איפה שאפשר. דיעה אישית.
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
שמח שכך יואב אתה לא הראשון שמשנה דעתו לאחר הפרסום הנל בו רבים גילו שאומנם השלט מראה 11 V אך בעצם נותר להם 9 V ואיפלו פחות.
אני הרוחתי את שלי בשרשור שחסכתי לכמה חברים מצבים לא נעימים .
אם הדבר היה כ"כ טוב ועוד בעידן השלטים החדש 2.4 מדוע החברות המובילות אפילו לטא תורחות להסב את המערכת ללטיום???
תחשבו על זה לא לשווא.
רוצה לספר בדיחה לאלוקים ?ספר לו על תוכניותיך!
,אלון שדה.
אולי בגלל עלויות מאוד נמוכות של ניקד ?
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
וישנו גם הנושא של לקיחת אחריות על סוללות ליפו. הסוללות הנ"ל לא בדיוק יציבות ותלויות מאוד באחריות אישית של המשתמש לכן אני מניח שהיצרנים לא רוצים לקבל תביעות על סוללות שרוקנו בגלל חוסר אחריות של המשתמש והמיסו את השלט.
רועי
להזכירכם - לכולכם יש סוללות ליתיום בפלאפון ובמחשבים הניידים. לא סכנה ולא נעליים אלא קמצנות נטו - סוללות ליתיום איון מתאימות מאוד לשלט אבל בגלל עלות היצרנים לא ממהרים לעבור לזה.
במחשב הנייד למשל יש בלנסר מורכב בתוך הסוללה עצמה עם מנגנון חישת חום שדואג שלא יהיו בעיות. סוללות הליפו בהן אנו משתמשים לתחביב הן ללא שום מנגנון הגנה ועובדות בתנאים קיצוניים במיוחד וגם איכותן ירודה יחסית.
בקרו בגלריה שלי:
http://www.runryder.com/helicopter/gallery/64454/
אתר הבית שלי: www.FlyingDuck.co.il
סתם מחשבה, מישהו ניסה/חשב להתקין 3 תאים של A123 ? לפי הפרסום האחרון עלות פאק כזה תהיה כ25$ (כנראה צריך יהיה להלחים לבד).
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
תהיה.. מה קורה ל A123 בכשל תא? קצר או ירידת מתח?
בלי קשר (או שאם) אני לצערי שולל גם A123.. לדעתי זה סובל בדיוק מאותן בעיות של ליפו.. LI-ION זה כבר סיפור אחר.. וכפי שאופיר אמר המחיר זה החלק המשמעותי.
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
מעיין,
מה קורה לניקד או ניקל מטאל בעת כשל תא ?
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
ניקד - יורד מתח.
ניקל מטל - נתק.
קודם כל, מאין המידע הנ"ל ?
ומעבר לכך, גם אם נצא מנקודת הנחה שאתה צודק - כיצד זה יותר טוב מליטיום ?
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
המידע... מפה ומשםאו קיצר אינטרנט וניסיון אישי
בליטיום, אם מת תא אז המתח יורד מ 11V ל משהו מתחת לטווח פעולת השלט. הוא ישר כבה. בNICN המתח יפול בוולט בערך. זה נותר הרבה יותר סיכוי להציל כלי בהנחה ואתה לא מטיס עד 9.2V או משהו כזה.
אני לא מסכים . נראה לי שלאבד 1V מסוללת המשדר במכה אחת יגרור תוצאה דומה מאוד לאיבוד 3V.
מה גם שהאם יצא לך לראות תא ליטיום כושל תוך כדי פעולה תקינה ועוד בשימוש בזרם נמוך כמו משדר ?
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
אני מעדיף לאבד שמינית מאשר שליש.
כמה יצא לי? תוכל לענות על זה לבד.. כמה פעמים יצא לך לראות תא מת באויר? או תא שהיה בסדר שבוע שעבר, מחברים אותו בחמישי בערב כדי להטעין... ו.. פופ! מת. התא לא יודע אם זה משדר או טיסן אני לא מאמין שיש קשר בין הסיכוי למות תא לבין עוצמת הצריכה. צריכה גבוה בהחלט תשפיע על "החזקת מתח" או חיי התא והקיבולת אלא לא תביא אותו למוות פתאומי יותר מאשר צריכה רגילה.. זאת דעתי עפ"י ניסיוני.
נכו שזה די נדיר, אני בעד לצמצם סיכונים איפה שאפשר.. בסה"כ כמו בחיים הכל עניין של מספרים וסטטיסטיקה/הסתברות. צמצם עד כמה שאפשר.
ההעדפה שלך ממש לא רלוונטית.זה לא עניין של טעם וריח.
הכל שאלה של אלקטרוניקה, ופה המספרים מאוד ברורים וחדים. מתח עבודה תקין של סוללת ניקד \ ני-מטל לשלט הוא סביב 10 וולט נומינלי. במידה ומת לך תא (ורק במידה והוא לא הופך לנתק כמו שקורה לעיתים!) אתה ב-8.8V - מה המתח שבו השלט כבה ??
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm