שמות משתמשים לתיוג

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 26 עד 31 מתוך 31

נושא: המרת טירקס 450SE V2 לעבודה עם 4 תאים

תודה!
    193
    הודה 325 פעמים ב 164 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: המרת טירקס 450SE V2 לעבודה עם 4 תאים

ציטוט נכתב במקור על ידי leetal צפיה בהודעה
    טעות,מנוע מתחמם רק בגלל הזרם שעובר דרך הסלילים שלו.(זרם בריבוע כפול התנגדות הסלילים זה ההספק שמתבזבז על חום-לכן אם הזרם יהיה קטן יותר החום יקטן הרבה יותר-בגלל שהזרם הוא מכפלה ריבועית)
    קודם כל, כל משאני כותב כאן זה בהנחה שהוספת תא נוסף מתבצעת על אותו סט-אפ של בקר, מנוע, גרף מנוע, להבים וכד'!

לעניות דעתי זה לא נכון, מנוע מתחמם מההספק שנצרך בו. נתחיל מזה שהזרם נקבע ע"י הצרכן ובתנאי שהסוללה והבקר מסוגלים לעמוד בזרם הזה. התנגדות הסלילים היא קבועה והזרם שווה למתח חלקי התנגדות הסלילים (חוק אוהם) ואז, הגדלנו את המתח ובהתאם גם הזרם על אותו צרכן גדל ! ובהתאם גם ההספק כי הספק שווה לזרם כפול מתח. אגב, להגיד שהספק שווה לזרם בריבוע כפול ההתנגדות זה בדיוק אותו דבר.

אתן דוגמא, תנסו להטיס טי-רקס 500 עם 3 תאים ! 11.1V ותתנו מקסימום מצערת. תקבלו מהירות ראש מסויימת נמוכה! ותאמינו לי הוא יתרומם ויטוס אבל כמו עגלה בלי סוס!
    עכשיו תחברו 6 תאים בטור 22.2V (מה שבאמת אמור להיות) וגם תתנו מקסימום מצערת - הגדלנו את המתח פי 2 ! הזרם יגדל פי 2 בהתאם! ועכשיו ההספק גדל פי 4! ותקבלו חיה-רעה!

אז קיימים כאן שני מקרים לפחות:
    1. מקרה שבו לפני ואחרי הוספת תא רביעי, הנק' עבודה של המערכת לא עוברת את המקסימום שאפשר!
    2. מקרה שבו לפני הוספת תא רביעי היינו בקרוב למקסימום האפשרי ועם הוספת התא הרביעי עברנו את הגבול !

במקרה הראשון, לדעתי, הגדלת המתח בהכרח תגדיל גם את הזרם! נניח שעד עכשיו עם 3 תאים, דאגנו שהסוללה תתן לנו עד 20C אבל היא מסוגלת לתת 30C. עכשיו, הוספנו תא נוסף מאותו סוג סוללה . אז הגדלנו את המתח פי 1.3 בערך. הזרם, גם הוא יגדל בהתאמה פי 1.3 אבל עדיין לא יעבור את ה 30C. ואז ההספק יגדל בהכרח בפי כמה הגדלנו את המתח כפול פי כמה הזרם גדל! פי 1.3*1.3= 1.69

אם עד עכשיו היה לנו הספק מקסימלי של 11.1*20C עכשיו נתקבל את אותו הספק כפול 1.69!
    הבדל משמעותי . אבל עדיין המערכת שלנו מסוגלת לעמוד בו

במקרה השני, שבו הזרם היה כמעט מקסימלי גם לפני הוספת התא הנוסף. אז המתח גדל אבל הזרם לא השתנה כי הסוללה או הבקר לא יכולים לתת יותר, אז במקרה זה ההספק יגדל רק בפי כמה הגדלנו את המתח. פי 1.3 בערך אם לפני זה הסוללה או הבקר לא נשרפו כבר! כי הצרכן רוצה למשוך זרם שהמערכת לא מסוגלת לתת !

בכל מקרה אני לא יודע מה קורה לסוללה או לבקר שמנסים למשוך מהם יותר מהזרם המקסימלי שהם מסוגים לתת אני מניח שיש בבקרים טובים הגנה כלשהי. (בספקים שולחנים רגילים הם פשוט מורידים את המתח בהתאם, ככל שזרם הנצרך גדל מהמגבלה שנתנו)

בכל מקרה לפני שהייתי מוסיף תא נוסף הייתי מוודא שגם הבקר, גם הסוללה וגם המנוע מסוגלים לעמוד בהספק שבהרכח יגדל!
    מוטי ברטוב
    הסדנא של מוטי - כל סרטוני ההדרכה מרוכזים במקום אחד
    שלט פוטאבה 8FG - סקירה
    Goblin570 3 Blades
    Goblin380
    "די לי בקרן אור אחת ויחידה, שתכוון אותי למטרה"

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי bartovmoti צפיה בהודעה
    קודם כל, כל משאני כותב כאן זה בהנחה שהוספת תא נוסף מתבצעת על אותו סט-אפ של בקר, מנוע, גרף מנוע, להבים וכד'!

לעניות דעתי זה לא נכון, מנוע מתחמם מההספק שנצרך בו. נתחיל מזה שהזרם נקבע ע"י הצרכן ובתנאי שהסוללה והבקר מסוגלים לעמוד בזרם הזה. התנגדות הסלילים היא קבועה והזרם שווה למתח חלקי התנגדות הסלילים (חוק אוהם) ואז, הגדלנו את המתח ובהתאם גם הזרם על אותו צרכן גדל ! ובהתאם גם ההספק כי הספק שווה לזרם כפול מתח. אגב, להגיד שהספק שווה לזרם בריבוע כפול ההתנגדות זה בדיוק אותו דבר.

אתן דוגמא, תנסו להטיס טי-רקס 500 עם 3 תאים ! 11.1V ותתנו מקסימום מצערת. תקבלו מהירות ראש מסויימת נמוכה! ותאמינו לי הוא יתרומם ויטוס אבל כמו עגלה בלי סוס!
    עכשיו תחברו 6 תאים בטור 22.2V (מה שבאמת אמור להיות) וגם תתנו מקסימום מצערת - הגדלנו את המתח פי 2 ! הזרם יגדל פי 2 בהתאם! ועכשיו ההספק גדל פי 4! ותקבלו חיה-רעה!

אז קיימים כאן שני מקרים לפחות:
    1. מקרה שבו לפני ואחרי הוספת תא רביעי, הנק' עבודה של המערכת לא עוברת את המקסימום שאפשר!
    2. מקרה שבו לפני הוספת תא רביעי היינו בקרוב למקסימום האפשרי ועם הוספת התא הרביעי עברנו את הגבול !

במקרה הראשון, לדעתי, הגדלת המתח בהכרח תגדיל גם את הזרם! נניח שעד עכשיו עם 3 תאים, דאגנו שהסוללה תתן לנו עד 20C אבל היא מסוגלת לתת 30C. עכשיו, הוספנו תא נוסף מאותו סוג סוללה . אז הגדלנו את המתח פי 1.3 בערך. הזרם, גם הוא יגדל בהתאמה פי 1.3 אבל עדיין לא יעבור את ה 30C. ואז ההספק יגדל בהכרח בפי כמה הגדלנו את המתח כפול פי כמה הזרם גדל! פי 1.3*1.3= 1.69

אם עד עכשיו היה לנו הספק מקסימלי של 11.1*20C עכשיו נתקבל את אותו הספק כפול 1.69!
    הבדל משמעותי . אבל עדיין המערכת שלנו מסוגלת לעמוד בו

במקרה השני, שבו הזרם היה כמעט מקסימלי גם לפני הוספת התא הנוסף. אז המתח גדל אבל הזרם לא השתנה כי הסוללה או הבקר לא יכולים לתת יותר, אז במקרה זה ההספק יגדל רק בפי כמה הגדלנו את המתח. פי 1.3 בערך אם לפני זה הסוללה או הבקר לא נשרפו כבר! כי הצרכן רוצה למשוך זרם שהמערכת לא מסוגלת לתת !

בכל מקרה אני לא יודע מה קורה לסוללה או לבקר שמנסים למשוך מהם יותר מהזרם המקסימלי שהם מסוגים לתת אני מניח שיש בבקרים טובים הגנה כלשהי. (בספקים שולחנים רגילים הם פשוט מורידים את המתח בהתאם, ככל שזרם הנצרך גדל מהמגבלה שנתנו)

בכל מקרה לפני שהייתי מוסיף תא נוסף הייתי מוודא שגם הבקר, גם הסוללה וגם המנוע מסוגלים לעמוד בהספק שבהרכח יגדל!
    אנחנו מדברים על 2 דברים שונים,אתה מדבר על הספק חשמלי כללי ואני מדבר על נצילות.
    אני הארתי לזה שאמר שאם מוסיפים תא אז המנוע מתחמם יותר וזה ממש לא נכון.
    1.הזרם בריבוע כפול ההיתנגדות הפנימית של הסלילים נותן לנו את בזבוז האנרגיה ולא את ההספק הכללי.
    2.אם אנו לוקחים מערכת מסויימת ב-3 תאים אז נגיד שבהספק של 50W המסוק מרחף,אם נוסיף עוד תא אחד אז בכדי שהמסוק ירחף באותם 50W המתח יהיה יותר גדול והזרם יותר נמוך,בגלל שהזרם יותר נמוך המנוע יהיה הרבה יותר נציל(יתחמם פחות וזמן הטיסה יגדל).
    הבעיה היא שכשמוסיפים תא אחד אז משקל המסוק עולה ואז צריך יותר מ-50W בכדי שהמסוק ירחף.הפיתרון הוא לקחת סוללה 4 תאים בכיבול יותר קטן וכך לשמור על המשקל.
    נערך לאחרונה על ידי leetal; 23-06-2009 בשעה 15:06:02.

תודה!
    193
    הודה 325 פעמים ב 164 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי leetal צפיה בהודעה
    אנחנו מדברים על 2 דברים שונים,אתה מדבר על הספק חשמלי כללי ואני מדבר על נצילות.
    אני הארתי לזה שאמר שאם מוסיפים תא אז המנוע מתחמם יותר וזה ממש לא נכון.
    1.הזרם בריבוע כפול ההיתנגדות הפנימית של הסלילים נותן לנו את בזבוז האנרגיה ולא את ההספק הכללי.
    2.אם אנו לוקחים מערכת מסויימת ב-3 תאים אז נגיד שבהספק של 50W המסוק מרחף,אם נוסיף עוד תא אחד אז בכדי שהמסוק ירחף באותם 50W המתח יהיה יותר גדול והזרם יותר נמוך,בגלל שהזרם יותר נמוך המנוע יהיה הרבה יותר נציל(היתחמם פחות וזמן הטיסה יגדל).
    הבעיה היא שכשמוסיפים תא אחד אז משקל המסוק עולה ואז צריך יותר מ-50W בכדי שהמסוק ירחף.הפיתרון הוא לקחת סוללה 4 תאים בכיבול יותר קטן וכך לשמור על המשקל.
    זה לא מדוייק שבשביל לקבל 50W המתח יהיה עכשיו יותר גדול והזרם קטן יותר.., זה נכון שאם אני מעלה את המתח, ואני רוצה את אותו הספק אז אני צריך להוריד את הזרם אבל לא זה מה שקורה בפועל !
    שכחת פרט קטן, יש לך בקר מהירות באמצע! הסוללה לא מחוברת ישירות למנוע.

נגיד שאני מתחיל לעלות את המצערת בהדרגתיות בסוללה 3 תאים ,בסוללה 4 תאים או בסוללת 8 תאים או קי? בנק' מסויימות שונות בסטיק המנוע יראה נניח 10V מכל אחת מהסוללות שציינתי.

הבקר הוא זה שקובע את המתח למנוע נכון? אז מה אתה בעצם אומר, שאם אני אתן למנוע 10V מסוללה של 3 תאים או 10V מסוללה של 4 תאים הוא יצרוך זרם שונה ?? זה יהיה בדיוק אותו זרם ! כי 10V זה 10V לא משנה אם זה בא גם מסוללת 8 תאים!
    ההבדל היחיד יהיה שבשביל לקבל 10V על המנוע בסוללת 3 תאים הסטיק יהיה במוקם אחד, ובשביל לקבל 10V בסוללת 4 תאים הסטיק יהיה במקום אחר נמוך יותר!
    כאילו אתה רוצה להגיד לי, שהבקר פתאום יודע שחיברו לו עוד תא ואז הוא בשביל להוציא 50W הוא בכוונה יגדיל את המתח ויגביל את הזרם ? לא נראה לי. הבקר עושה מה שאומרים לו, תן לי 10% הוא יתן לך 10% ! תן לי 90% והוא יתן 90%.

אמה מה, שבמקרה של 3 תאים - 90% יהיה מתח כלשהו
    ובמקרה של 4 תאים - 90% יהיה עכשיו המתח יותר גבוה !
    אתה מבין?, בשלט אתה קובע כל פעם כמה אחוז אתה רוצה! ולא כמה W אתה רוצה.
    עכשיו נתייחס רגע לעקומת מנוע. בנק' קבועות אתה דורש % מסוים קבוע מהמנוע!
    נגיד גרף לינארי: 0% 25% 50% 75% 100%

עכשיו, אם בשביל לקבל נגיד 50W ב 3 תאים הסטיק היה במקום מסויים נניח ב2/3 סטיק 75% בסדר?,
    עם 4 תאים בשביל לקבל את אותם 50W הסטיק עכשיו יהיה במקום יותר נמוך אבל שתהיה בטוח שזה יהיה בדיוק אותו מתח.

כל הבעיות יתחילו להתעורר כשתרצה לקבל משהו שהוא יותר גדול מ 11.1V !!.
    עד עכשיו המנוע שלך במקסימום (נגיד ב IDLE) עבד ב 11.1V בזרם כלשהו, בהספק כלשהו ושכל המערכת יכלה לעמוד בו ולספק אותו כולל המנוע עצמו גם כשנתת פיצ' מקסימלי הכל היה עוד בסדר.

פתאום עכשיו נתת לו עוד מתח, כאילו אמרת לו קדימה יש לך עוד!! אבל עכשיו הוא אומר, או קי אני יכול אבל אני אצטרך עוד זרם, ואז תצרוך ממני עוד הספק! ואם אתה מבקש ממני את זה אתה צריך לתת לי תנאים לזה. לספק לי זרם, לקרר אותי וכו'

תחשוב, 100% עם 3 תאים זה 11.1V
    100% עם 4 תאים זה כבר 15.3V

בהתאם לכך כמו שכבר ציינתי, לפני שאתה מוסיף עוד תא, אתה צריך לבדוק קודם כל שהמנוע שלך יכול לעמוד בזה, שהסוללה והבקר מסוגלים לעמוד בזרם גבוהה יותר כי שתהיה בטוח, שכשתשים ב IDLE המנוע שלך יצרח וישאג "אני רוצה עוד זרם" !
    מוטי ברטוב
    הסדנא של מוטי - כל סרטוני ההדרכה מרוכזים במקום אחד
    שלט פוטאבה 8FG - סקירה
    Goblin570 3 Blades
    Goblin380
    "די לי בקרן אור אחת ויחידה, שתכוון אותי למטרה"

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי bartovmoti צפיה בהודעה
    זה לא מדוייק שבשביל לקבל 50W המתח יהיה עכשיו יותר גדול והזרם קטן יותר.., זה נכון שאם אני מעלה את המתח, ואני רוצה את אותו הספק אז אני צריך להוריד את הזרם אבל לא זה מה שקורה בפועל !
    שכחת פרט קטן, יש לך בקר מהירות באמצע! הסוללה לא מחוברת ישירות למנוע.

נגיד שאני מתחיל לעלות את המצערת בהדרגתיות בסוללה 3 תאים ,בסוללה 4 תאים או בסוללת 8 תאים או קי? בנק' מסויימות שונות בסטיק המנוע יראה נניח 10V מכל אחת מהסוללות שציינתי.

הבקר הוא זה שקובע את המתח למנוע נכון? אז מה אתה בעצם אומר, שאם אני אתן למנוע 10V מסוללה של 3 תאים או 10V מסוללה של 4 תאים הוא יצרוך זרם שונה ?? זה יהיה בדיוק אותו זרם ! כי 10V זה 10V לא משנה אם זה בא גם מסוללת 8 תאים!
    ההבדל היחיד יהיה שבשביל לקבל 10V על המנוע בסוללת 3 תאים הסטיק יהיה במוקם אחד, ובשביל לקבל 10V בסוללת 4 תאים הסטיק יהיה במקום אחר נמוך יותר!
    כאילו אתה רוצה להגיד לי, שהבקר פתאום יודע שחיברו לו עוד תא ואז הוא בשביל להוציא 50W הוא בכוונה יגדיל את המתח ויגביל את הזרם ? לא נראה לי. הבקר עושה מה שאומרים לו, תן לי 10% הוא יתן לך 10% ! תן לי 90% והוא יתן 90%.

אמה מה, שבמקרה של 3 תאים - 90% יהיה מתח כלשהו
    ובמקרה של 4 תאים - 90% יהיה עכשיו המתח יותר גבוה !
    אתה מבין?, בשלט אתה קובע כל פעם כמה אחוז אתה רוצה! ולא כמה W אתה רוצה.
    עכשיו נתייחס רגע לעקומת מנוע. בנק' קבועות אתה דורש % מסוים קבוע מהמנוע!
    נגיד גרף לינארי: 0% 25% 50% 75% 100%

עכשיו, אם בשביל לקבל נגיד 50W ב 3 תאים הסטיק היה במקום מסויים נניח ב2/3 סטיק 75% בסדר?,
    עם 4 תאים בשביל לקבל את אותם 50W הסטיק עכשיו יהיה במקום יותר נמוך אבל שתהיה בטוח שזה יהיה בדיוק אותו מתח.

כל הבעיות יתחילו להתעורר כשתרצה לקבל משהו שהוא יותר גדול מ 11.1V !!.
    עד עכשיו המנוע שלך במקסימום (נגיד ב IDLE) עבד ב 11.1V בזרם כלשהו, בהספק כלשהו ושכל המערכת יכלה לעמוד בו ולספק אותו כולל המנוע עצמו גם כשנתת פיצ' מקסימלי הכל היה עוד בסדר.

פתאום עכשיו נתת לו עוד מתח, כאילו אמרת לו קדימה יש לך עוד!! אבל עכשיו הוא אומר, או קי אני יכול אבל אני אצטרך עוד זרם, ואז תצרוך ממני עוד הספק! ואם אתה מבקש ממני את זה אתה צריך לתת לי תנאים לזה. לספק לי זרם, לקרר אותי וכו'

תחשוב, 100% עם 3 תאים זה 11.1V
    100% עם 4 תאים זה כבר 15.3V

בהתאם לכך כמו שכבר ציינתי, לפני שאתה מוסיף עוד תא, אתה צריך לבדוק קודם כל שהמנוע שלך יכול לעמוד בזה, שהסוללה והבקר מסוגלים לעמוד בזרם גבוהה יותר כי שתהיה בטוח, שכשתשים ב IDLE המנוע שלך יצרח וישאג "אני רוצה עוד זרם" !
    מוטי אתה לא מבין איך בקר עובד ולכן אתה טועה ומטעה.
    אין לי כוח להסביר איך הוא עובד ומי שלא מבין אלק' גם לא יבין את ההסבר,אבל בפשטות הוא לוקח את כל המתח של הסוללה (10V או 13V או כל מתח של הסוללה) והוא מעביר את כל המתח הזה בפולסים למנוע,ככול שהמצערת יותר גבוהה הפולסים בתדר יותר גבוהה והמנוע מסתובב יותר מהר,כשהמצערת במצב נמוך הוא מעביר את כל המתח בתדר נמוך.
    המתח שהמנוע רואה הוא תמיד תמיד מתח הסוללה ולא משנה מה מצב המצערת.
    היתרונות של מתח יותר גבוהה:
    1.פחות זרם מהסוללה-הסוללה סובלת פחות-אורך חייה גדל.
    2.בקר יותר קטן כי יעבור ממנו פחות זרם.
    3.פחות חום ז"א פחות בזבוז אנרגיה.
    4.החוטים יהיה יותר נצילים.
    5.בגלל שנצרוך פחות זרם מהסוללה אז המתח שלה תחת עומס יעלה(בגלל ההיתנגדות הפנימית שלה)-הרווח הוא עוד נצילות.

אין טוב בלי רע-החסרונות:
    1.תוספת משקל למסוק.
    2.לא תמיד יש מקום לסוללה.
    3.שינויי במרכז הכובד.
    4 מחיר.
    5.כיוונים מחדש של הגרפים בשלט ובבקר.
    6.BEC חיצוני-או בקר כמו ש-TOOLY הציע.

לסיכום אם רוצים מערכת יעילה עדיף יותר מתח (תאים בסוללה) אם האילוצים האחרים מאפשרים זאת.

תודה!
    40
    הודה 16 פעמים ב 13 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

תיקון טעות קטנה
    עליית מתח על מוליכים טובה לקווי רשת של חברת חשמל(עליית מתח לטובת הורדת זרם על הקווים)
    במקרה שלנו קיים מנוע שנתוניו (מהירות סיבוב עולה ואיתה גם חיכוך גבוה יותר ) משתנים בזמן עליית מתח ולכן גם הזרם וההספק משתנים .
    זה בקצרה על שינויי מתח .
    מה שכן שווה בדיקה של מנועי סקורפיון כי כמו שראיתי כל המנועים שלהם שמתאימים לTREX עובדים 3 תאים
    יכול להיות שפיספסתי משהו איתכם הסליחה.

פרט לכך שגיא קדימה שידרוג כבר אין לי כוח לצלם את המסוק שלך הוא משעמם אותי

מישהו אמר ויסטה
    (:
    נערך לאחרונה על ידי imac1; 23-06-2009 בשעה 16:29:45.
    Team Zion

תודה!
    49
    הודה 38 פעמים ב 29 הודעות
    כניסות לבלוג
    11
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

תומר צפויה לך הפתעה עם המנוע שיש לי כרגע
    מחר בערב יהיה יום צילומים !!!
    איפה ה - XP PRO שלי ?
    בכבוד רב,
    שגיא אדיר

T-Rex 700N LE
    V-Bar SL Pro
    Ys 120 3D
    DX8

תלמד מאתמול, תחיה את היום, תקווה למחר והכי חשוב תהנה מהחיים !
    Fly Hard Fly Low Fly 3D All The Way

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •