טיסת הבכורה של הטירקס 500 בכשל טכני נוראי!!
היום הלכתי סופסוף להטיס את הטירקס 500 שלי בגעש , אחרי שכבר שבוע אני עובד עליו
בניתי אותו בצורה מקצועית ואיכותית, שסיימתי הלכתי לעמית שיסל שאחרי כיוון הג'ירו (ספרטן) והסתכלות על המסוק אמר שהמסוק מוכן לטיסה ומכוון כמו שצריך
המסוק עבר כ- 10 ריחופים קצרים של כ- 3 דקות (הרצה לסוללות) בהם לא נפגע בצורה כלשהיא המסוק עבד מושלם, יציב כמו סלע ללא שום ויברציות כלשהן, הלהבים הראשייים ולהבי הזנב היו מאוזנים , אז באתי לגעש, חיברתי סוללה והלהבים התחילו לצבור מהירות ממש לפני שהמסוק ניתק מהקרקע היה רעש חזק של פיצוץ והמסוק נטה על הצד והתרסק כפי שנראה מה שקרה היה כשל של אחד מהלהבים, הלהבים הם להבי ALIGN 425D שנראו מצויין ולא היה עליהם סימן חיצוני כלשהוא (לפני הריסוק ) לכך שהם דפוקים להב אחד התפוצץ באוויר הלהב פשוט התפצל לחצי עליון ותחתון לכמעט כל אורכו, קודם כל מזל שלא פגע באף אחד
להלן תמונות:
בתמונות הבאות ניתן לראות את הלהב שנכשל באוויר, זה מאוד ברור מכיוון שהלהב פשוט נחצה לכל אורכו
החלק הפנימי של הלהב:

החלק החיצוני של הלהב:

והנה הלהב השני שנשבר מהפגיעה עם הקרקע, ניתן לראות שלא כמו הלהב שנכשל הלהב השני נשבר לרוחבו ולא לאורכו, וזהו נזק טיפוסי לריסוק

ותמונה של המסוק אחרי הריסוק

הנזק:
להבים ראשיים
להבי זנב
ציר ראשי
ספינדל
בום
גלגל שיניים ראשי
גלגל שיניים של אחד מהסרוואים
פלייבר
אני ממש מבואס
השקעתי את כל הידע שלי בבנייה וכיוון המסוק, ובסוף הוא מתרסק מכשל של להב, אני אצור קשר עם החנות שקניתי ממנה את המסוק (FLYING-HOBBY) לראות אם אוכל להוציא מהם כסף על הנזק
נערך לאחרונה על ידי bendisar; 02-12-2009 בשעה 22:41:10.
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz