ליאור כל הכבוד - מדהים - יופי של עבודה.
המנוע עובד עם הרשת על הכונס ?
ליאור כל הכבוד - מדהים - יופי של עבודה.
המנוע עובד עם הרשת על הכונס ?
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
יש לי שאלה קטנה לגבי המנוע ,
למה יש לו שם פלג כי הרי הוא לא עובד כמו מנועי הבוכנה, נכון?
ליאור - רק אתה יכול להוציא כאלו עבודות, ועוד להטיס אותם באומנות!
אבל, שורה תחתונה אל תשכח לפרסם מתי הוא טס כדי שלא נזיל ריר רק דרך התמונות.
ניסן
Sweetttt work!!!
Bling to the bone!
צביקה - בהחלט כן.
אהוד - הפלאג נועד להצתת הגז שמסייע בהנעת הטורבינה. המנוע הזה פועל בשונה מאוד ממנועי בוכנה. הרי זהו מנוע טורבינת סילון.
ניסן - בכיף, אעדכן.
ליאור - תודה רבה.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
ראיתי עכשיו את השרשור הזה - ממש נהדר וכל הכבוד
ברשותך הערה אחת, לאור העובדה שאתה משקיע הרבה בפרטים בטיסן - יש טעות מאד בולטת (לדעתי) בטייס - צינור החמצן מהמסכה בכלל לא הולך שמאלה אלא צריך ללכת ימינה כי שם בקונסולה הימנית נמצאת מערכת החמצן.
אני מניח שזה טייס מקיט כלשהו אבל היצרן נראה לי מעולם לא ראה איך זה באמיתי![]()
היי JOE,
תודה על התיקון. בשלב זה כבר מאוחר מדי לשנות את העניין שכן הקוקפיט אטום.
היום, בעזרתו של רביבוס, סיימתי את התקנת פלטת המיגון נגד חום מתחת לטורבינה.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
היום ביצעתי את התקנת הסרבואים של הגאי הזנב (הייטק 5955TG) הלא הם הגה גובה ומאזנות יחדיו.
היה לי חשוב מאוד שההתקנה תהיה נטולת כל חופשים לכן ביצעתי מספר מודיפיקציות מהסטאפ המקורי:
- ראשי הסרבואים מורכבים כלפי הזרועות (הפוך מהתוכנית) והינם ראשי אלומיניום.
- הלינקים בשימוש הינם GOLD N LINKS מבית SULLIVAN עם אבטחה, על מוט הברגה קצר 4-40.
- הלינק בזרוע הגה הגובה נמצא בחור הפנימי וחלקה העליון של הזרוע קוצר כדי לאפשר יותר תנועה ללא פגיעה במכסה.
התוצאה - הגאי גובה עם אפס חופשים, וטווח תנועה גדול במיוחד.
כמו כן, השחלתי את החוטים המאריכים וקיבעתי בעזרת דבק אלומיניום שקיבלתי מרביבוס. הוא גם מחזיק את החוטים וגם משמש כמגן מחום.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
היום התקנתי את מיכלי האויר (בדופן הגוף בסמוך לצינור הפליטה) וכן מיתקנתי את רכיבי הטורבינה על המגש הקדמי. שימו לב כי כל הכבלים \ צנרות עוברים בתוך גומיות מעבר למניעת חיכוכים עם העץ של המגש.
גמר הבניה נראה באופק בקרוב מאוד... נשאר רק להכניב מיכלי דלק ואז לאמת CG בעזרת מיקום הסוללות וזהו למעשה...
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
And don't forget...
When inverted...Down is Up and Up is Expensive!.!.!
TeaM CrazY
דניאל
3Disaster!
דניאל,
מיכלי האויר הינם בקבוקי מתכת (דומים לבקבוקים של דאורדורנט ספריי) והינם עמידים מאוד בחום. מה גם שתפקידו של צינור הפליטה הינו לבודד חום בתוך הגוף, כך שנאזור לא אמור להיות חם מאוד בקרבת המיכל.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
היום סיימתי את התקנת הרכיבים האחרונים של המגש הקדמי. כל המגש בנוי בצורה כזו שכל הלאגן של הצנרות והכבלים רת מתחתיו כאשר הרכיבים החשובים גלויים לעין מעליו, וקל להגיע אליהם יחסית עם הידיים (בכל זאת זה הוא אינו מטוס גדול במיוחד).
לאחר סיום המגש סיימתי גם את מיכלי הדלק (העשויים KEVLAR) והתקנתי אותם לגוף (מודבקים עם מעט סיליקון), וכן חיברתי את החיווט האחרון של הטורבינה והיא כעת מותקנת באופן סופי.
תהליך זה אפשר בדיקה ראשונית של כל מערכות הטורבינה (ללא הנעה) - הכל מתפקד כמו שצריך.
לאחר סיום העבודה על הטורבינה חיברתי את כל צנרות המתקפלים לשסתום ההפעלה ובדקתי תקינות פעולת הגלגלים - גם כאן התגלה פאק קטן (בריחת אויר מאחד המחברים) שתוקן. לאחר מכן גם הגלגלים עובדים כמו שעון שוויצרי.
כעת כל מה שנותר הוא למקם את הסוללות (3 במספר), מקלט ומפסק על המגש בחרטום, והבובה מוכנה לטיסה.
טיסת המבחן לא רחוקה !
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
מתקון המגש הסופי בהחלט, כולל המפסק הכפול של פאוור בוקס.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
כיסויי הכנפיים והמייצבים (תוצרת בית) גם כן מוכנים.
תודה רבה לפטר ניר על העזרה עם הכיסויים!
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
מתי הטסט ואיפה??
רמה גבוההההה!
להנות עם האצבעות, זה לא סטייה, זה דרך חיים...
הטסט יבוצע בקרוב באחד המסלולים אי שם בארץ...![]()
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
אהלן ליאור .
עכשיו סוף סוף ראיתי על מה ולמה אתה כל כך עסוק בלילות .
עבודה מדהימה וגימור סוף הדרך , בהצלחה בטסט
סתם מחשבה , מאחר ואתה תקבל ראשון סיבוב על 2 ה-B שלי אז אני אקבל סיבוב על זה ??
סתאאאאאם לא חולם אפילו על זה .
קובי
בבניה של:
B-24B-24 don smith 1/9
top flite B-25
ליאור סוף הדרך נראה מדהים בהצלחה בטיסת מבחן![]()
תודה לכולם.
עדכון מהיום: מגש הסוללות מוכן וכבר מותקן בחרטום הנץ. המגש מכיל 2 סוללות Fromeco Iron Corps Li-Fe 1200mAh למקלט וכן 2 סוללות Fromeco Relion 2600maH Li-ion מחוברות במקביל עבור הטורבינה.
כמו כן הוספתי עוד אלומ' על החלק האחורי של המכסה איפה שהוא התחמם קלות.
מלבד בדיקת טווחי הגאים, הכלי מוכן לטיסה.
נערך לאחרונה על ידי ליאור זהבי; 23-02-2009 בשעה 18:31:48.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
ליאור - תוכל לתת הסבר כיצד נכנסים לתחום של הטסת סילון?
האם זה משהו בסגנון - קנה טיסן - הטס עד ריסוק - השתפר בהטסה - קנה עוד אחד - וכו'?![]()
חברים,
הכלי מוכן לטיסה. עכשיו נותר רק לתדלק ולהמריא..![]()
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
בהצלחה![]()
חברים,
הגענו הביתה, עייפים אך מרוצים.
הבוקר בדימונה 2 טיסות המבחן (פנטום ענק של נסי ואף 16 בצבעי חיה"א של עבדכם הנאמן) בוצעו בהצלחה רבה, למרות הרוחות החזקות.
תודה לכל מי שהתלווה לטיסת המבחן, וכמובן לכל מי ששם יד במהלך הפרוייקט.
תודה מיוחדת מגיעה לפטר וויס ורביב כהן, שעמלו יחד איתי רבות על האף 16 - אני מודה לכם מקרב לב.
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm