לפי מה שרואים בסרט המאזנות עובדות הרבה יותר מידי חריף וכנראה כך גם הגה גובה (אם כי קצת יותר קשה להיות בטוח בזה בגלל זוית הצילום). כוון מכאני וגם dual rate יעזור פה מאוד.
בהצלחה.![]()
לפי מה שרואים בסרט המאזנות עובדות הרבה יותר מידי חריף וכנראה כך גם הגה גובה (אם כי קצת יותר קשה להיות בטוח בזה בגלל זוית הצילום). כוון מכאני וגם dual rate יעזור פה מאוד.
בהצלחה.![]()
תתחדש!
בהצלחה בטסט!
Sent from my GT-I9300 using Xparent Blue Tapatalk 2
למרות הרוח בוצע טסט היום, לא לפני שהתגלתה עוד טעות בחיבור המנוע ומייד נשלף מברג ו 2אומים והמנוע קיבל הטייה הגונה ימינה.
הטיסן הופקד בידיים של חיים ואני הייתי אחראי על המצלמה.
רואים בנחיתה את התנאים של הרוח... איזה מזל הגלגלים מהיאק הם קפיציים.
טיסה שניה ללא צילום, חיים המריא אני שיחקתי באויר וחיים הנחית.
בפעם הבא שלא תהיה רוח אני אטיס באופן מלא.
זה הזמן להודות לכולכם, בלעדי הפורום הזה לא הייתי מצליח לבנות את הטיסן, בעיקר לעודד על התמיכה הטלפונית והעזרה.
עשיתי הרבה טעויות בבניה וכל פעם קיבלתי עזרה וייעוץ, פירקתי ובניתי מחדש..
אני כבר מתכנון על הטיסן הבא, Pilot Little Toni הגדלה של 115% תביא אותו למוטת כנפיים של מטר.
לפי התוכנית הכנפיים מבלזה בלבד, לדעתי אני אבנה אותם עם קורות אורן בדומה לטיסן הזה, מה דעתכם?
תהנה.
היית ממש זריז בבניה !
טוב שעבר בשלום בידים אמונות, יען כי זה ממש לא מזג אויר אידיאלי לטיסת מבחן.![]()
בשעה טובה!
כשתצבור קצת נסיון טיסה עם הטיסן עדכן אותנו קצת על מאפייני הטיסה שלו וסגנון הטיסה... יש לי 2 פרוייקטים כרגע על השולחן בהליכי בנייה, כשאמצה אותם אני מאד רוצה להתחיל לבנות טיסן בלזה כנף תחתית והפופולריות של הדגם הזה לאחרונה פה בפורום מעוררת עניין...
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9
דומה עד זהה לעיט של פעם. מעולה ככנף תחתית ראשונה ואירובטיקה קלה.
דואה מצוין ומגיע לנחיתה איטית.
יפה. טיסן חמוד לאללה.
מי זה, חיים גיל תעשה לי תרגיל...?![]()
אכן טיסן חמוד,יחסית לטיסן ראשון בבניה עצמית אננס עשה עבודה יפה .הרוח היתה ממש מטורפת ומלא מערבולות.הטיסן חמוד וטס יפה וביום טוב יפה עוד יותר.אודי אני ממליץ לך לקחת איזה טרול או דרדס וליקשור לו חוט אדום כמו צעיף והדביק אותו במקום חופה זה יהיה מדליק.
חיים גיל תעשה תרגיל
אננס (12-01-2013)
עידכון מהיום:
גם היום הייתה רוח אבל פחות מיום שבת, הצלחנו (אני והבן) לצאת לשעה קלה ומהנה בשדה ליד הבית.
הבן הטיס את הביקסלר ואני הטסתי את ה QB החדש,
סה"כ שלוש טיסות של כ-5 דקות כל אחת (אני עדיין לומד את התנהגות הסוללה) לטיסן שלום והוא חזר ללא פגע (שזה הכי חשוב).
נתחיל בתיאור השדה - מדובר בדרך חקלאית באמצע שדה שעדיין החיטה לא צמחה כלל כך שהכל בוצי - כולל הדרך שעמדנו בה.
הטיסן נזרק עצמאית ביד ימין עם מצערת על חצי , ולאחר הזריקה שיד ימין הגיעה לסטיק ימין העברתי למצערת מלאה.
הוא נוסק אנכית ומאיץ תוך כדי עלייה, הטיסן היה מקוזז פרפקט (למרות שחיים היה צריך לקזז אותו ביום סוער במיוחד)..
למאזנות הגדרתי 2 מצבים, אחד מאפשר את כל המהלך והשני רק חצי מהלך, במצב הראשון הוא מגלגל יפה מאוד אז רגיש מאוד עדיין ניתן לשליטה.
במצב השני הוא לא מגלגל אבל הרבה יותר רגוע בסיבובים.
לעומת הביקסלר הוא פשוט טיל, קל יחסית לשליטה ומגיב יפה. עשה לופים גם פנימי וגם חיצוני בקלות, טס הפוך בלי בעיה (תודות לביטול הדיהדרל).
כל הנחינות בוצעו עם מנוע עובד חלש עד כמעט נגיעה בקרקע ואז סגירה של המנוע שניה לפני הנגיעה.
בעיות:
למרות שהוא דואה לא רע בסגירת מצערת, שסוגרים מנוע לגמרי קל מאוד להגיע איתו למהירות הזדקרות והוא מפיל כנף בצורה חדה או מפיל את האף בצורה מפחידה.
לפעמים בטיסה ישרה שינו במצב המצערת גורם לסיבסוב קלות (לא זוכר ימינה או שמאלה) לדעתי (וגם לדעת חיים) זוית המנוע יותר מידי ימינה - צריך לתקן ...
הטיימר בשלט כוון ל 6 דקות, 3 הטיסות הסתיימו לאחר 5 עד 5 וחצי דקות, בסוללות נותר 40%, 30% ו 10%, אפשר לחלוב עוד דקה אבל אני מעדיף בשלב זה לנחות להחליף סוללה ולעלות שוב.
כל הטיסות בוצעו כמעט ברצף, ויתכן שבטיסה האחרונה הבקר (בקר של 50 בתוך גוף הטיסן לא חשוף לזרימת האויר) התחמם כי הרגשתי שהוא סוגר לי את המנוע לקראת סוף הטיסה והסוללה ירדה 40% מלאה.
לא מאמין שבפועל אני אטיס אותו אינטנסיבי כמו היום אז לא צריכה להיות בעיה עם הבקר.
היה כיף
עריכה נוספת:
הגה הכיוון רק ליופי... נסיתי בכל מיני מהירויות ומצבים ונראה שלמשטח ההיגוי הזה אין שום השפעה על הטיסן. אולי בגלל שקיצרתי אותו קצת אולי צריך להגדיל את המהלך שלו.
נעדכן בהמשך.
נערך לאחרונה על ידי אננס; 14-01-2013 בשעה 21:11:13.
ועכשיו הסרט
עידכון...
לאחר עשרות (יותר מ 30) הטסות, הנזקים היחידים היו מספר פרופ' שבורים וחיבור הפיירוול התחיל להיסדק אז פירקתי וחיברתי אותו מחדש הפעם עם זוית ימינה כראוי.
פרט לכך הוא מאוד מהנה להסטה, הרבה יותר רגוע מטוני הקטן, לא בדיוק מתאים למתחילים אבל בהחלט עונה להגדרה טריינר כנף תחתית, כלומר מתאים למי שמטיס טריינר כנף עלית טוב.
היום בהטסה הראשונה שלו... הצלחתי לשרוף את המנוע באויר.... ככה זה שעובדים על הגבול של המנוע לאורך זמן...
המנוע הוא D2826-6 2200kv של HK, עם פרופ' 7X5 , במצערת מלאה הוא משך 35 אמפר וכנראה גם יותר מכך לפעמים.
הגבול העליון של המנוע זה 35 אמפר הבקר היה 50 אמפר כך שלבקר לא היתה בעיה.
בבית פתחתי את המנוע, אין ריח שרף אבל כל החוטים בתוך המנוע שחורים ולא אדום נוצץ כמו מנוע חדש, לדעתי זה מעיד על כך שהלכה שמכסה את החוטים נשרפה לאט לאט עם הזמן ולא עקב עומס בטיסה האחרונה.
בכל מקרה שפירקתי את המנוע שמתי לב שאחד החוטים בין המנוע לבקר (בצד של המנוע) מנותק, גם הוא היה שחור מאוד, אין ספק שהמנוע עשה את שלו אבל מתוך סקרנות אני הולך להלחים את החוט הקרוע ולבדוק האם המנוע עדיין עובד.
מדובר בחוט שמצופה לכה כך שזאת לא הלחמה קלה...
למי שדואג לטיסן, שלומו טוב. למרות שהמנוע נשרף באויר הוא דאה ממש יפה והגיע לנחיתה כמעט משולמת, מלבד הזדקרות בשניה האחרונה וכמובן איך לא, פרופ' שבור ...
אני צריך לחשוב קצת איזה מנוע מתאים לטיסן הזה... עכשיו כבר ברור ש 2200 עם 7X5 זה לא כל כך בריא למנוע.
יש לי את המנוע 2826-6-2200KV שהיה מותקן על טוני הקטן בטיסות המבחן ואיכזב, התקנתי אותו על ה QB עם פרופ' 6X4 בדיוק כמו בטיסת המבחן של טוני הקטן.
הפעם מדדתי עם מד הספק ואכן מגיעים מעל 300W ב 3/4 מצערת, אז יצאנו לטיסת מבחן עם המנוע הזה ופרופ' 6X4.
4 טיסות כל אחת 6 דקות, הסוללות 2200 נשאר בהם 20%-30%, הטיסן פשוט טס ... עולה אנכית, מגלגל, לופים יפים
פשוט תענוג.... אבל זה לא הסטאפ שמתאים לו.... פתיחת מצערת מלאה מביאה אותו למהירויות מפחידות וקצת קשה להאט איתו בגלל הפרופ' הקטן.
רוב הטיסה הייתי על חצי מצערת, לפי הסוללות זה כנראה היה באיזור ה 200W .
הזמנתי מנוע 200W 1000KV ופרופ' 8X4 ו 9X6 ... שיגיע ננסה אותו עם הQB .
נ.ב.
המנוע ה"שרוף" הולחם ונבדק ונמצא תקין, עכשיו נשאר למצוא טיסן סלחני שיסכים לבצע איתו טסט..
מנוע של 200 גרם לטיסן כזה קטן?
זה היה בציניות בגלל שבקישור יש מנוע של 200גרם![]()