לפי התמונות יש זוית מאוד גדולה למנוע ,עם כזאת זוית לדעתי הטיסן ימריא ומיד יזדקר .
נסה ללכוון עד כמה שאפשר שקיר האש יהיה בניצב לקו התחתון של הטיסן ,במוגי הקו התחתון אמור להיות ישר והוא בעצם נותן את הקו הדימיוני של מיתר הפרופיל.
לפי התמונות יש זוית מאוד גדולה למנוע ,עם כזאת זוית לדעתי הטיסן ימריא ומיד יזדקר .
נסה ללכוון עד כמה שאפשר שקיר האש יהיה בניצב לקו התחתון של הטיסן ,במוגי הקו התחתון אמור להיות ישר והוא בעצם נותן את הקו הדימיוני של מיתר הפרופיל.
הזוית לא כזו גדולה, היא בערך 80 מעלות במקום 90. אני יכול להוסיף שייבות בבורג העליון של התושבת וליישר את המנוע, אבל קודם אעשה בדיקה שכל העסק הזה בכלל מחזיק.
בקרוב עוד תמונות מסיום הבניה (ואחר כך כפי הנראה תמונות מהשיחזור אחרי ההתרסקות)
מוגי של מעלה:
מוגי של מטה:
הסטאפ הוא:
מנוע
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=6524
בקר 30A של RCTIMER
http://cgi.ebay.com/New-RC-Timer-ESC...item19b74a2f11
פרופ - עדיין לא הוחלט. אני מהמר על 8X6 (במקום 9X4.7 המומלץ, שאין לי)
סוללה - טורניג'י 2200mAh 30C שלושה תאים
אמנון, הזדקרות היא תופעה אוירודינמית של הכנף ואינה קשורה למנוע כלל וכלל.
במקרה הקיצוני יהיה לו מומנט מרים/מוריד אף שימשוך את הטיסן לנסוק/להנמיך. בכל מקרה המצב הקיצוני הוא סגירת מנוע ומעבר לגלישה, אם הוא מאוזן היטב זו לא בעיה.
אני תמיד ממליץ בטיסנים מסוג זה לבצע מספר הגלשות ללא מנוע לכוון שיחים בטרם עליה לאויר, זה מונע הפתעות....
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
8X4 לפי דעתי יתאים בול!
נתראה מאוחר יותר.
ניר
עבודה יפה!
נראה ממש טוב ב"לפני"....
אייל ידידי, אל דאגה, מוגי זה אתגר קשה לרסק. מה שלא עושים לו, כלום לא קורה... אפילו אתה לא תצליח....![]()
אייל התותח יטיס אותו כמו מלך היום.
מחכה לטסט..
ניר
אוי די תמשיכו...
לגבי הפרופ' ה"מומלץ" - אני מדבר על ההמלצה הגורפת לגבי המנוע, לא ספציפית לגבי המוגי.
הפרופ המומלץ למנוע הנ"ל הוא בסביבות 9X4
אבל המנוע עצמו ידוע כמנוע די בעייתי, ראיתי יותר מדי פעמים בסידרה הזאת מיסבים מתפרקים, צירים מתעקמים מכלום וכו'
תרכיב עליו מגן פרופ ,שלא תעז להטיס בלעדיו, ותרכיב אותו נכון עם ציר מקוצר להכי קצר שאפשרי.אחרת תמצא את עצמך אחרי טיסה אחת או שתיים עם ציר עקום
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
בוגל ,
אוירודינמיקה לא צריך ללמד אותי : אני בוגר תיכון למגמות התעופה,קורס טיסני רדיו ,קורס מנוען j-79 ,ובמהלך חיי תמיד השתמשתי במה שלמדתי ,כך שתמיד חזרתי ושיננתי את חוקי האוירודינמיקה.
הזדקרות היא תופעה של היתנתקות זרימת האויר משטח הפרופיל העליון של הכנף .
התופעה נגרמת בעיקר מזוית נסיקה במהירות נמוכה ,זאת בדיוק התופעה שיכולה להיווצר בהמראה בזוית גבוהה, כי בהמראה הטיסן עדיין לא פיתח מספיק מהירות .
אז לדעתי זה כן קשור לזוית המנוע.
אמנון יחד עם לימודיך אתה טועה, כח המנוע הוא רק אחד הכוחות הפועלים על הטיסן, אלא אם תתקין אותו בזוית נורא קיצונית עדיין אפשר יהיה להטיס את הטיסן ולפצות על כך בפעולת הגאים- כי אתה במצב טיסה.
כנראה מבלבול מושגים קישרת הזדקרות למצב טיסה כושל, הנובע מחוסר הטסה.
אכן אם תזרוק את הטיסן באופן שמראש לא מתפתח עילוי (הוא מזוקר כבר או תוך כדי הזריקה מזדקר) והמנוע יפעיל כח מרים אף חזק שלא יתוקן ע"י המטיס כי אין מצב טיסה מראש ולכן אינך יכול להפעיל הגאים אווירודינמית, אתה תראה כמזדקר למרות שמראש היית מזוקר.
בכל אופן המנוע עצמו לא יגרום להזדקרות ללא התערבות מטיס/זורק.
שמחתי לקבל את קו"ח שלך, רק תזכיר לי, J-79 יש לו 13 שלבי מדחס?![]()
Boogle ולא Google קפיש?
אוקיי - אחרי יום מאכזב בשטח אני יכול לסכם את מסקנותיי במשפט אחד -
כל מה שכולם נבהלו ממנו בניתי כמו שצריך, כל מה שכולם השאירו כמובן מאליו - דפק לי את הטיסה.
בטיסת הבדיקה שביצע ניר הטיסן נכנס לרעידות מטורפות ואיבד את השליטה בהגאים מרוב גמישות באיזור שלהם.
מסתבר שמוט קרבון בטיסן הזה לא רלוונטי כמעט וצריך חיזוק משמעותי הרבה יותר קשיח, כפי הנראה תושתל קורת בלזה במקומו.
המאזנות אמנם גמישות יחסית, אבל כנראה שההורן שהשתמשתי בו רך מדי ומאפשר להן יותר מדי תנועה, הוא יוחלף להורן קטן יותר ומוצק יותר.
כמו כן ניר חושד שהפושרודים שלי גמישים מדי, הם יוחלפו מקרבון בחזרה לפלדה.
חראם על ההדבקות שעשיתי - הכל הולך להיפתח...
בינתיים קיבלתי במתנה את המוגי של ליאורZ ולפחות למחר זה הדבר היחידי שיש לי להטיס.
חברים יש לי שאלה קטנה:
הסוללה של הסטאפ של המוגי מגיעה עם קונקטור x-60... ונראה לי שבד"כ גם הבקרים מגיעים בלי קונקטורים בכלל... יש לי בבבית קונקטורים מהסוג הישן. יש אפשרות לחתוך את חוטי הסוללה מעט על מנת להוציא את הקונקטוריםהחדשים ולשים את הישנים שלי? וכל זאת בהשתדלות רבה בלי לקצר אותה כמובן. תודה ויום טוב!
כן אפשר לחתוך את החיבור אבל זו תהיה טעות. רצוי להזמין קונקטור XT60 לבקר. כל סוללה נוספת שתזמין תגיע עם XT60 ויהיה חבל להחליף לכל אחת את המחברים. מה גם שההלחמות המקוריות חזקות מאוד.
אם אתה לא רוצה לבצע הזמנה נוספת של קנקטורים, אתה מוזמן לקפוץ אלי ואביא לך קונקטור.
הקונקטורים האלו:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/s...idProduct=9572
???
הקונקטור הזה יתאים למטען אקסיול 6 של טורניג'י?
http://www.hobbycity.com/hobbyking/s...dProduct=10266
האלקטרוניקה הגיעה ואני לקראת סיום הטיסן.
תמונה של הטיסן והאלקטרוניקה:
Uploaded with ImageShack.us
וידאו של המאזנות של הטיסן בפעולה( לפי דעתי הזויות קטנות מדי ושיניתי כבר בטרוול אדג'סט ל150%.דרך אגב שמתי לב שאת ההגה הימני צריך לקזז טיפה כלפי מטה, אז אל תעירו על זה.)
אם אני אמצא דיקט ואדביק את המנוע אליו זה יהיה תושבת טובה?
שאלה אחרונה:
איזה מרכז כובד מומלץ למוגי 150%(ע"י ניסיון של אנשים איתו.)
תודה ויום טוב.
טווח ההגהים מספיק בהחלט ,אלה אם אתה רוצה ממש להשתולל איתו ,מרכז כובד מומלץ 31 ס"מ מנקודת החרטום.
ד.א שילוב יפה של צבעים![]()
תודה על התגובה המהירה אמנון. בתור טיסן ראשון שלי הטווח הגאים נראה ממש קטן וכאילו שהוא כלל לא ישפיע אבל אם אתה אומר. דרך אגב תגידו חברים זה אפשרי לקחת 3 חוטים להלחים להם גולדים משני הכיוונים וככה הם יאריכו לי את חוטי המנוע?? פשוט החוטים של המנוע והבקר קצרים.
1. כן ניתן ואף מומלץ להלחים מאריך.
2. מרכז הכובד הוא 33 ס"מ מהחרטום ולא 31.
הבעיה שלך במאזנות היא מקום התקנת ההורנים !!!
מיקום פין החיבור של המזלג אל החור בהורן צריך להיות מעל הציר ולא בצידו האחורי של ההגה.
תזיז את זה ותקבל תנועה פלאית
כמו כן שים לב : כמה שהחיבור של מוט הניהוג להורן של ההגה קרוב אל ההגה כך המהלך שלו יהיה גדול יותר , בזרוע הסרוו זה הפוך!
נערך לאחרונה על ידי Boogle; 07-05-2010 בשעה 20:42:20.
Boogle ולא Google קפיש?