נערך לאחרונה על ידי ziki; 26-09-2010 בשעה 10:22:54.
ziki, זכית בחגיגות המגיב ה 100!
כבר הסברתי לך יותר מפעם אחת שאתה בטח שלא מזיק, מאיים על העסקים שלי אלא תורם להם בדרך עקיפה אז המשך כך.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
מתי ? לא זכור לי שאנחנו בקשר.
אני? , להזיק? ,לעסקים שלך? , אני אפילו לא יודע במה אתה עוסק.
איפה בדיוק קראת והבנת שהתכוונתי אליך?
עמית, לא תמיד כדאי לקפוץ, בכל מקרה אם תרמתי משהו חיובי (גם בדרך עקיפה) אין מאושר ממני !
יהיה לך אולי קשה להסכים איתי אבל אני כותב לך בשיא הכנות ולא בציניות.
עמית אני חייב לציין שמעולם לא ראיתי הודעה שלך בפורום שלא לצורך היתנגחות והשפלת האדם מולך
בושה.
צודק נועם אבל לא אכנס איתך לדיון לפני שבכלל תכיר אותי כי להזכירך אני עוד ניסיתי להסביר מה מקור התקלה ברדיו שלו פשוט צריך לדפדף למעלה ולא לקרוא את החרטות של האנשים מסביב.
אז דפדף, תקרא ואז תגיב אלי בצורה זו.
בהצלחה בתחרות.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
ברשותך בוא ונחזור להיות רציניים רגע, אנחנו הרי לא מעוניינים בחרטות של האנשים מסביב כדבריך.
מה שמחזיר אותי לתגובה #57 שלי בשירשור הזה שמשום מה לא זכתה להתייחסות (אחרות שעוסקות בחרטות דווקא זכו להתייחסותך):
לשון התגובה:
"עמית
האם אתה לא מבלבל עם ה DX6I? "
למיטב ידיעתי, ל DX7 אין סוללת גיבוי (ל 6I יש) והוא עובד עם FLASH שנצרב בזמן הכיבוי או במעבר בין המודולים וזו גם הסיבה שהוצאת מקור המתח ללא כיבוי מסודר דופקת את תהליך הצריבה וגורמת להודעת השגיאה, אתה בטוח שראית סוללת גיבוי ב DX7?
גם הפורומים בחו"ל מלאים בפוסטים שמדברים על העניין הזה אבל אולי בכל זאת אני טועה.
במידה ואפשר, אשמח לראות תמונה שלה.
מה גם שמסמך המוצר של ה 6 מתייחס לנושא הסוללה בעוד שב 7 אין כלל התייחסות לנושא.
ובכן, איפה הסוללה המסתורית?
אם זה לא יכול להרוג אותך, זה לא ספורט זה משחק!
TREX 500
NAZA QUAD
KKMULTICOPTER QUAD
BIXLER- הי"ד, אותר בחלקים :-)
AURORA 9
אחלה אז למיטב זכרוני היתה סוללה כי בעבר היתה לי תקלה עם משדר 8jr ושם היתה סוללת גיבוי שנדפקה.
ואם כבר הסברנו כי אין סוללה ויש פתרון אחר אז כדאי שכולנו נשכיל ממן לא?
נראה לי ככה לפחות
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
אכן, יש שלטים בהם יש סוללת גיבוי וכאלו שלא, זה יותר תלוי בדגם ספציפי ולא ביצרן כזה או אחר.
לדעתי (וזו הערכה שלי בלבד כי באמת שאין לי מושג מה משה טכנית עשה) התקלה שמשה תיקן כנראה לא נבעה מכשל בזיכרון, כשל כזה יכול להיות מטופל רק ברמת היצרן או ע"י החלפת הפלאש.
בכל אופן את התשובה צריך לקבל ממנו, גם אני סקרן לא פחות ממך.
אז תהיה תשובה ? או שתפתח גם אקדמיה לתיקון מכשירי רדיו ?
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
אני מציע שמישהו מכם יתקשר לטיסני נתניה ויברר את הנושא...
כבר כתבתי בתחילת השרשור כי היתה לי תקלה בעבר, וכי סוללת הגיבוי ב DX7 הוחלפה בטיסני נתניה.
התופעה היתה כזו, שמתג השלט לא גרם להדלקת השלט. עלות התיקון היתה קצת יותר מ 100 ש"ח...
איני מאמין שאילן יעשה קומבינות בעניין כה בסיסי...
גם לי הייתה בעיה שהשלט לא נדלק (היה קצר בכבל חניך-מדריך).
פתחתי אותו והחלפתי את הפיוז (עלה בערך 3 שקלים) והכל הסתדר, מאז עברו כבר שנתיים והכל בסדר......
רון אפרת
GOBLIN 770
GOBLIN 700
GOBLIN 630
fusion 50
Hitec AURORA 9
dx7
ככה זה:
במרכז התיקון עולה 3 ש"ח
בצפון זה עולה 100 ש"ח
מעניין כמה זה עולה בדרום![]()
דניאל
תזכיר לנו שוב את המשפט שלך עם הסוסים![]()
בכבוד רב,
שגיא אדיר
T-Rex 700N LE
V-Bar SL Pro
Ys 120 3D
DX8
תלמד מאתמול, תחיה את היום, תקווה למחר והכי חשוב תהנה מהחיים !
Fly Hard Fly Low Fly 3D All The Way
ניסיתם את זה?
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=38605
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
טוב, לאחר שסיימתם עם החלק האומנותי (ניסיון קנטרני לעורר ריב ע"ג הפורום) - אני אסכם במס' מילים את הפיתרון של הבעיה, אפילו ללא עלות רישום אקדמאית (צביקה):
1. הבהרה - אין ל DX7 סוללות גיבוי, או לפחות לא כזו הניתן להחליף בצורה שעמית או דניאל תיארו במהלך השירשור (אכן ישנו פיוז, אך הוא לא רלוונטי לדיון - לא, גם לא העלות שלו...).
2. מצב BACKUP ERROR הינו מצב בו זיכרון ה RAM של השלט לא עובר תהליך כיבוי מסודר ו/או שמירת נתונים מסודרת, ובהדלקה הבאה של המכשיר הוא לא מסוגל להעלות את ממשק ההפעלה שלו בצורה תקינה ומתקבלת ההודעה ה"אהובה".
3. לאחר ההבנה של התקלה ניתן ללמוד שכל איבוד מתח בתהליך הצריבה של הזיכרון יגרום למצב הביש, ולכן מטבע הדברים ישנם מס' דרכים להגיע ל "BACKUP ERROR"; הוצאת סוללה בזמן עבודה, חיבור טעינה בזמן עבודה (גורם לכיבוי מיידי של המכשיר), ריקון סוללה מתחת לסף התחתון של טולרנס העבודה של השלט, אי טעינה המון זמן עד לפריקת קבלי הזיכרון ועוד כהנה וכהנה...
4. מאחר וישנם מס' גורמים לסימפטום, ישנם מס' פתרונות - כל פיתרון לבעיה שלו, שכולם מסתכמים באותה הודעת השגיאה, ניחשתם נכון: BACKUP ERROR
5. במקרה של משה (ברשותך אחינו), הוא ביצע רצף מסוים של פעולות שגרמו לשלט לאתחל את ממשק ההפעלה שלו - הפעולה לא קשה לביצוע ולא חודרנית למכשיר, אך לחלוטין לא מתאימה בכל מקרה של BACKUP ERROR
6. הפעולות שבוצעו הן אותם הפעולות שניתן לראות כשמקישים את הצירוף ה"מתוחכם" מאוד של "BACKUP ERROR DX7" בחיפוש ב GOOGLE, אותו צירוף שכל מתלהמי השירשור יכלו להקיש הרבה לפני שבחרו להתנגח ולתקוף מסיבותיהם הם (נראה שחלק גם פנו לדרך זו לבסוף).
7. הפעולות הן כמצויין (אין כותב ההודעה לוקח אחריות על שום פעולה שתבצעו על המכשיר, כל נזק ו/או תקלה שתתרחש כתוצאה משימוש לקוי ו/או ביצוע הפעולות הבאות באחריותכם הבלעדית בלבד - כסת"ח קטן):
(א) כל הסטיקים במצב ניטראלי (50%) - כולל סטיק המצערת.
(ב) מפסק ה Mix-Rudder D/R במצב 1 (ON)
(ג) מפסק ה Elevator D/R במצב 1 (ON)
(ד) מפסק המדפים במצב 0 (OFF)
(ה) מפסק ה Aux2 במצב 1 (ON)
(ו) מפסק ה Aileron D/R במצב 0 (OFF)
(ז) לחיצה על בורר המעלה (UP) והדלקה של השלט באותו הזמן.
8. מוזכר בזאת כי פיתרון זה אינו מתאים לכל סוג של התקלה המצויינת, ולראיה ישנם עשרות מקרים של מתלוננים שניסו את הפיתרון המוצע לעיל ללא הצלחה יתרה.
9. במקרה שהפיתרון הנ"ל אינו פותר את הבעיה, הפיתרון היחיד לתקלה הינו כמו שציינתי מוקדם יותר בשירשור - והיא שילוח לחברת SPEKTRUM לצורך אתחול ממשק ההפעלה של המכשיר וצריבה של זיכרון ה RAM מחדש, דבר שלא ניתן לבצע ב DX7 בצורה עצמאית (בסיני של erazz אגב, ניתן).
מה אתה לא יכול לישמור על סוד
אח שלי תתכונן לתביעה .
מישהו מכיר עורך דין טוב![]()
משה שמואלי
FPV
מסוקים
טיסנים
דאונים
סירות
מכוניות
בקיצור כל מה שאפשר לחבר לו שלט![]()
![]()
יפה מאד משה !
כל הכבוד ויש כבוד !
ליאור, בקשר לסוללת הגיבוי, בוודאות אין כזו ב DX7.
נערך לאחרונה על ידי ziki; 27-09-2010 בשעה 06:49:27.
לפי המתברר אכן אין סוללת גיבוי אלא זיכרון פלאש.
האמת לא חיפשתי בנט כי הייתי בטוח שיש פתרון שמישהו עלה עליו אבל לאחר הודעתו של ליאור ותרגומם של פורומים זרים הבנתי שאין חדש תחת השמש והקישור שהבאתי לפני הוא הפתרון החלקי לבעיה מעין זו שכן זה לא תמיד עובד ולא תמיד אותה תקלה.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
1. פעם הבאה תתחיל בלחפש ברשת (הרשתי לעצמי לתרגם את המילה נט - זה בסדר?).
2. התירגום של השירשור מ HF הוא לך ולכל אלו שבחרו להתנגח במשה במקום פשוט לבצע חיפוש שאורך בדיוק 3.5 שניות.
3. "הקישור שהבאת לפני"? שוב ניסיון להראות למי יש יותר גדול? להזכירך שלפני שהבאת את הקישור הבעיה כבר נפתרה בשלט המדובר ואת הפיתרון כבר הכרנו "לפני" שהבאת את הקישור - ממש התאפקתי לא להגיב לך עד עכשיו, גם לא כשתקפת את משה, אבל תקופה מסויימת לא כתבת בפורום והיה שקט. איכשהו אתה מתחיל לכתוב/להתנגח מחדש וכל שירשור שלך יש איזו מלחמה - אז האשמת את שיסל, מי זה עכשיו??
4. שוב ענייניות - הפיתרון שהובא בקישור הוא לא פיתרון חלקי כמו שציינת, הוא פיתרון מלא, לסוג מסויים של BACKUP ERROR. זאת אומרת בסוג המסויים הזה, סדר הפעולות שצויינו הן אלו היחידות הנדרשות להביא את השלט חזרה לתפקוד מלא, זה בדיוק משמעות המונח פיתרון מלא. עם זאת כפי שציינתי "לפני" ישנם גורמים אחרים שיביאו אותנו לאותו סימפטום. לגורמים אלו הפיתרון המוצע הוא, שוב, אינו פיתרון חלקי כי אם לא פיתרון כלל - אלו, כפי שכבר צויין, ייאלצו לשלוח את מכשירם לתיקון בארה"ב אצל אבא ואמא SPEKTRUM
שתהיה לך אחלה שנה!
ליאור