שמות משתמשים לתיוג

עמוד 7 מתוך 13 ראשוןראשון ... 56789 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 151 עד 175 מתוך 307

נושא: בשעה טובה הזמנתי לעצמי ציוד FPV - סטאפ למתחילים - מורה נבוכים

ממשלת מאדים התחילה לגבות עמלת EMS אז הלכתי לחפש את צדק
    תודה!
    58
    הודה 80 פעמים ב 65 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: בשעה טובה הזמנתי לעצמי ציוד FPV - סטאפ למתחילים - מורה נבוכים

אלכס, אני כותב זאת כאן כי בשרשור בפורום רדיו-אלקטרוניקה זה נראה כאילו התבדחתי איתך .

לשדר ליד הגוף 2.4GHZ ב2W+הגבר האנטנה זה מסוכן !!!, לא רק לך אלא גם למי שנמצא ברדיוס 20 מטר ממך!!! אתה עושה שטויות ולצערי אני חייב להדגיש זאת בפניך.

אמנם הקרינה אינה מייננת אך מבשלת תאי גוף בקלות. הפעל בחדר מבודד והנח ביצה ליד, ספר לנו מתי קיבלת ביצה קשה....
    (אגב, דווקא מהביצים - BALLS- הכי קל להפטר ולחיות בלעדיהן, נראה אותך בלי כבד....)
    Boogle ולא Google קפיש?
    על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
    צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.

בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי

תודה!
    3
    הודה 45 פעמים ב 32 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: בשעה טובה הזמנתי לעצמי ציוד FPV - סטאפ למתחילים - מורה נבוכים

ציטוט נכתב במקור על ידי Boogle צפיה בהודעה
    אלכס, אני כותב זאת כאן כי בשרשור בפורום רדיו-אלקטרוניקה זה נראה כאילו התבדחתי איתך .

לשדר ליד הגוף 2.4GHZ ב2W+הגבר האנטנה זה מסוכן !!!, לא רק לך אלא גם למי שנמצא ברדיוס 20 מטר ממך!!! אתה עושה שטויות ולצערי אני חייב להדגיש זאת בפניך.

אמנם הקרינה אינה מייננת אך מבשלת תאי גוף בקלות. הפעל בחדר מבודד והנח ביצה ליד, ספר לנו מתי קיבלת ביצה קשה....
    (אגב, דווקא מהביצים - BALLS- הכי קל להפטר ולחיות בלעדיהן, נראה אותך בלי כבד....)
    בוגל. אתה צודק צודק ועוד פעם צודק !
    ומה שבאמת לא מובן לי זה למה לכל הרוחות אתה צריך משדר 2W ????
    אני יכל להגיד לך על סמך ניסיון שלי בשטח ולא סתם הערכות, שהגעתי כבר
    לטווחים של מעל 4 ק"מ בעזרת משדר 0.5W !
    החוכמה זה להשתמש באנטנה פאץ' נכונה ואיכותית.
    אני מכיר מישהו שהגיע לטווח של 10 ק"מ עם משדר 0.5W ואנטנה פאץ' 14DBI.
    אומנם הוא היה באזור די שומם ונקי מרעשי 2.4 אבל העקרון מובן.
    Shoot for the Moon. Even If You Miss, You'll Land among the Stars

Trex 600ESP - Trex 450 - Skywallker FPV - Mikrokopter Okto - Phantom 2 - Phantom 1

תודה!
    70
    הודה 68 פעמים ב 34 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מוטי 2W על טיסן זה עוד מצב טוב הטיסן רחוק מהמטיס והסובבים.
    בוסטר שמוכרים 1W 2W וכוי לא נראה לי יכול להגביר גם את פס הוידאו .
    הוא התכוון להגברת השלט 2.4 שלו.
    באמת זה חזק מידי.
    גם לשלט עם חציוואט אפשר להגיע לטווחים מטורפים אבל טוב אם יש את האופציה להגברה נניח ל1W שאם יצאת מטווח השלט שלך יש לך מקדם ביטחון להחזיר את המטוס בנוסף לטייס האוטומטי .
    ברור שזה הפעלה של 1W לכמה שניות בודדות רק כדי להסתובב ולחזור חזרה לטווח שלך ולחזור חזרה לחצי וואט.

תודה!
    58
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

חברים, אני כן הבנתי את אלכס, הוא רוצה להחזיק ליד הבטן 2W+אנטנה במשך שעה של טיסה.

לעניות דעתי זה מוטרף. הסיכון לבריאות לא שווה את התועלת.
    Boogle ולא Google קפיש?

תודה!
    0
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

האם רק תדר 2.4 ככה בעייתי מבחינת קרינה?

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מהו הטווח הבטוח מהקרינה עם משדר של 2w ?
    משה שמואלי

FPV
    מסוקים
    טיסנים
    דאונים
    סירות
    מכוניות

בקיצור כל מה שאפשר לחבר לו שלט

תודה!
    0
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני לא חושב שההשפעות הבריאותיות כל כך נוראיות. לפחות לא הרבה יותר מאלו של טלפונים סלולרים, שיכולים לעבוד בהספק דומה.
    אבל אלכס, אין לך רחמים על מטיסים אחרים ב2.4?

מנחת הבית
    נען
    תודה!
    147
    הודה 548 פעמים ב 227 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    3 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

כולם משתינים בבריכה, אל תשתין מהמקפצה.

תודה!
    3
    הודה 46 פעמים ב 36 הודעות
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

חברה כולכם כמעט צודקים...

תנו לי קצת קרדיט, אני יודע מה אני עושה (מהנדס אלקטרוניקה שמבין טיפ טיפה ב RF).

סתם לידיעה כללית טלפונים סלולאריים שונים משדרים בהספקים שיכולים לנוע בין 600mw ל - 3W האם זה בריא בשיחות רגילות של 20 דקות ליום ?

בכל מקרה הזמנתי בוסטר של 500mw ושל 1W ושל 2W, אני מעוניין לעשות טסטים בשלב ראשון, יש כאן המון פוטנציאל למשתמשים בתחום.

לגבי בטיחות על תדאגו אפשר לווסת את הספקי המוצא על ידי מתח ואלקטרוניקה נוספת, בחצי וואט לא צריך לעשות כלום, ב1W תכננתי להוסיף אנטנת פרבולה בסיסית כדי לא לחטוף ל"ביצים" ו-או לווסת הספק מוצא על ידי מפסק.

ב - 2W אני מתכנן לשים חצובה שתמוקם במרחק של כ2 מטר ממני ומהמקלט של הוידאו + צלחת כיוונית שתכסה כ - 140 מעלות עם אופציה לסיבוב אוטומטי בהתאם לכיוון הכלי.

סתם לידיעה מה שעושה אנטנת PATCH בסיסית היא לכוון את עוצמת השידור ואפשר למשל להכפיל ו-או להגדיל את עוצמת השידור בשלט 100mw פשוט עם רפלקטור פרבולה שמכוון לכיוון הכלי באויר .

והנה החדשות המטרידות יותר :

בסופו של דבר מדובר במגברי אותות סטנדרטיים של 2.4 שמגבירים אותות מסוג DSSS ו - FHSS ולמי שלא יודע אתם מוצפים בכאלה מגברים של 1W ו - 2W וגם של 10W כי מדובר בסופו של דבר במגבר אותות של WIFI בסיסי שנמצא בהרבה מקומות סביבכם... ללא ידיעתכם...
    אפילו בעוצמות של 10W.

אז 10W זה לא הכי בריא לדעתי ובאזורי משדרי 2W יש המלצה לא לשבת בחדרים האלה לאורך זמן וזה גם הגבול החוקי במדינות מתוקנות.

1W זה כבר פחות בעייתי וחצי וואט בכלל לא (לא שאני הסמכות לעניין מה בריא ומה לא).

אני בסך הכול חושב כאן בקול ביחד אתכם וכמובן לא כותב כל מחשבה ושלבי ביצוע שאני מתכנן, זה טוב שאתם מציפים את הבעיות ושכולם רואים את זה ושאתם גם דואגים לשלומי.

נחמד לראות כזאת התעוררות.

הלוואי שהמשדר של ה500mw יעשה את העבודה וזהו... לא בא לי על אנטנות כיווניות, נראה לי שכשמטיסים עם משקפיים יכולים בקלות פתאום להטיס את הכלי לכיוון שונה מהאנטנה הכיוונית ואז בום טראח..........
    נערך לאחרונה על ידי alexk; 05-09-2010 בשעה 20:36:43.

תודה!
    70
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

למה בום טראח?
    א. למה לצאת מטווח העין בלי טייס אוטומטי?
    ב.אנטנה כיוונית מאד אבל מאד ברורה ,ולמה אני מתכוון? נניח ואין לך קליטה היות והאנטנה לא מכוונת הרי במרחק יותר גדול מטווח הראיה מין הסתם זה יהיה עם כלי די יציב ואתה תהיה בגובה די רב על מנת לשמור על מקדם ביטחון , אז גם אם אין לך וידאו כמה שניות יש לך זמן לסובב את האנטנה או הספוטר ובבירור אפשר לדעת איפה המטוס נימצא ! אתה תיקלוט במפורש את הוידאו בכיוון מסוים יותר מיזה ככל שאתה מתרחק הזוית פתיחה של האנטנה נשארת אותו דבר אבל הכיסוי שלה גדל היות והזוית חדה.
    ולגבי הצלחת שדיברת עליה , צלחת יש רק בחדר אוכל -תישדלו לשמור על פרופורציה בתחום .
    נכון כיף מאד להיתעסק ולחשוב ולבנות תחנות קרקע וכוי אבל בסוף מה שצריך זה בקרת טיסה טובה מערך אנטנות בסיסי צפייה הקלטה והחשוב מהכל!!! ---פלטפורמה !!
    לא מבינים את זה בהתחלה עד שטועמים ,יציבות,כח, נוכחות באוויר,יכולת נשיאת משקל נוסף, יכולת טיסה ברוחות ,זמני טיסה ארוכים וכוי...
    בהתחלה המחשבה אומרת ששווה להשקיע את הכסף בתחנת קרקע בגלל שזה נישאר בקרקע ולא מתרסק אבל כלי טוב ובנייה אמינה עם ציוד טוב יכול בהחלט לא לאכזב וגם אם יתרסק קורה אבל אתה נהנה פי כמה וכמה... נקודה למחשבה!

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

חדש בתחום, טיפים לגבי FPV נתפוס וכנראה נגלה בדרך הלא קלה, כסף יישפך בדרך ללא ספק, בינתיים אני נהנה מכל רגע...

תודה!
    58
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

בעניין בטיחות קרינה המספרים לא מדברים על הספק אלא על שטף השדה או בעברית וואט למטר מרובע. זה כבר פונקציה של השדה שהאנטנה יוצרת, אפרופו אנטנות כווניות, לכל אנטנה יש באק לוב, ההספק שם , בהנחת הספק כניסה גבוה, יכול להיות לא פחות קטן ובשדה הקרוב אתה תחטוף גם תחטוף.

ב72 מגהרץ הסיכון הבריאותי מהספק גבוהה קיים אך נמוך יותר בין היתר בשל אורך הגל המדובר.

לעניין סלולרים, 1W זה הספק קיצוני שלא עובר תקינה במדינות מסויימות, הספק השידור בסלולרי מווסת מתחנת הבסיס בשוטף וכמה שאתה יותר קרוב אליה כך ההספק שתשדר בו יהיה קטן יותר אחרת אתה תעשה חסימה למשתמשים האחרים, המקרים הקיצוניים בהם המכשיר נדרש להתקרב אלי הוואט אחד הוא באזורים ללא כיסוי כלל.

אלכס, גרתי עם אנשי RF שנתיים וחצי מחיי, את נושא הבטיחות שיננתי היטב

אגב, האם ה2W זה הספק השידור או צריכת המגבר? בד"כ בRF בתחום הזה הספק השידור הוא כעשירית מההספק שמפזר המגבר לחום...
    Boogle ולא Google קפיש?

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

2W זה הספק השידור, הצריכה עומדת על 12W

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

גיא התכוונתי לכזאת צלחת :

בכל מקרה בגלל שאין לי ממש זמן להתעסק עם צלחות והתקנים ביטלתי לגמרי את ההזמנה של משדר ה 2W ונשארתי רק עם משדרי ה - 500mw וה - 1W נבדוק לכשיגיע ובתקווה נעבוד רק עם ה - 500mw שאמור לתת בשקט מעל 5 ק"מ

תודה!
    0
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מה רע ב UHF?

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

בעיית תכנון, סוף כל סוף חיברתי את כל ציוד ה- osd שמקבל בעיקרון 2 מקורות מתח האחד דרך רגש הזרם והשני לסוללת גיבוי.
    הצרה היא שתכננתי להטיס את הכלי גם עם סוללות 4 תאים ואז המתח שמדדתי בכבל שיוצא מרגש הזרם הוא מעל 12 וולט , וזה כנראה ישרוף את הosd - האם יש לזה פתרון או שאני חייבהלהטיס עם 3 תאים ?

תודה!
    0
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

איזה OSD זה?

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Black stork ii

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

טוב ירדתי מענין ה - 4 תאים לבינתיים.

היו לי עוד שעתיים עבודה על הכלי ויש לי עדיין 2 בעיות :

1. המיקרופון חובר ויש לו רעש סטטי קבוע :

הוא מעביר סאונד טוב אבל הרעש הסטטי די גבוה ומפריע - הניסוי בוצע בבית ולא בטיסה.

2. עדיין יש הפרעות בתמונה כשאני מפעיל את המנוע.

ניסיתי רק למטרת הבדיקה להרחיק את המשדר לחצי מטר מכל העסק האלקטרוני ועדיין יש את אותם הפרעות כל מיני קווים אלכסוניים כאלה, חשוב להדגיש שבסטאפ הקודם המשדר היה די צמוד למנוע ועם מערכת חשמל נפרדת מהסוללה הראשית של הטסן וההפרעות שם היו הרבה קווים לבנים אופקיים ולא אלכסוניים.
    במקסי המתח של הסוללה של הטיסן ושל מערכת הוידאו משותף (כולל סוללת הגיבוי לוידאו).

אשמח לקבל פתרון ממי שנתקל בבעיה.

האם טבעות פריט יעשו את העבודה ???

תודה!
    70
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מיקרופון מכניס הרבה מאד הפרעות

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

לא הבנתי ? מכניס לשאר המערכת התכוונת ? או מקבל הרבה הפרעות ?

ואם למערכת אז אשמח אם תפרט...

תודה!
    0
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אלכס, תנסה להנמיך את המיקרופון למינימום לפעמים הוא יוצר דיסטרושיין שמשפיע על התמונה.

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

טוב, נפתרו לי כמעט כל הבעיות.

הקווים האופקיים נעלמו ברגע שהרחקתי את המשדר וידאו מאזור המנוע ונפתרו לי גם כל מיני בעיות רעידות בסרוואים של ה - PT.

הקווים האלכסוניים נעלמו ברגע שחיברתי את סוללת הגיבוי למערכת הוידאו - מוזר אם המערכת משכה מתח מהסוללה הראשית במצערת מלאה המתח למשדר ולמצלמה היה דועך עד כדי כיבוי המשדר.

בגדול בגלל שלא בא לי למקם את המשדר באזור הרחוק מהציר המרכזי של הכלי ( שוקל למעלה מ- 100 גרם) החלטתי להרכיב כבל מאריך בין המשדר לאנטנה שתמוקם כ40-70 ס"מ מכל האלקטרוניקה ליד אחד מהמייצבים בכלי, נקווה שהכבל לא ינחית את האות בבדיקה ראיתי שמספיק מרחק של 20 ס"מ בכדי להעלים את כל ההפרעות.

נשאר לי רק הרעש הסטטי במיקרופון שכרגע כלום לא עוזר ממה שהציעו לי לעשות, נקווה שטבעות הפריט שאקבל מחר יפתרו את הבעיה, אני אנסה גם לבדוק את המיקרופון ללא המשדר אלא בחיבור ישיר , יכול להיות שהמעגל עצמו של המיקרופון לא הכי תקין.

ובשעה טובה נעלה לטיסה נורמאלית ראשונה עם כל הציוד ביום ד'...

תודה!
    3
    כניסות לבלוג
    12
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

טוב, קצת עדכונים :

מסתבר שהרעש הסטטי רוכב על השידור של ה - AUDIO גם אם אם המיקרופון לא מחובר בכלל למערכת , כשניסיתי לבדוק מיקרופון אחר תוך כדי ההקלטות שמתי לב שגם לאחר ניתוקו הרעש קיים.

אם יש למישהו משדר כזה של הסיני אשמח אם יוכל לבדוק אצלו ולעדכן אותי, הכוונה במשדר של ה - 1500 או ה - 800 מילי.

מעבר לזה נשארה לי בעיה אחת שה - OSD מציג לי מתח סוללה של 29.4 וולט קבוע, כנראה שה - OSD דפוק ואצטרך לשלוח אותו בחזרה לספק, בינתיים אנחנו בפינג פונג של מיילים שבהם הוא פונה ליצרן עם תמונות של הסטאפ שהרכבתי אצלי והצעות לא מועילות מצד הספק.

כנראה שבמקביל אזמין גם OSD של Dragon שכולל RTH ויגיע לפה יותר מהר מהזמן שיקח לי לשלוח את ה - OSD הקיים לחו"ל ולקבלו בחזרה...

בשעה טובה התחלתי את הניסויים עם השלט והמקלט שלו ומגברי התדר, מבדיקות יבשות של שלט ה - Flysky 9CH בעוצמת 100 מילי הטווח המקסימלי המתקבל הוא :

1. אנטנות שוכבות (במצב אופקי / מקביל לקרקע) גם בשלט וגם במקלט במצב רנדומלי מתקבל טווח מקסימלי של 1300 מטר בקוו אוירי ישר.

2. אנטנות עומדות המצב האופטימלי לאנטנות מסוג זה (במצב מאונך / ניצב לקרקע) גם בשלט וגם במקלט מתקבל טווח מקסימלי של 2000 מטר בקוו אוירי ישר.

כל זאת ללא שום הגברה, די מרשים הייתי בטוח שיהיה פחות.

הניסוי בוצע מגשר קק"ל כשאני התקדמתי לכיוון גלילות עם הרכב.

עכשיו נשאר לי לבדוק עם הגברה של 500Mw ...

הנה 2 המגברים שהזמנתי וקיבלתי בתחילת השבוע :

אחד של 1000mw שאני לא הולך להשתמש בו בשטח בגלל שאין זמן וכוח לארגן לו חצובה וכבל מאריך, אני הולך להשתמש בו לבית כדי שיגביר את העוצמה בדירה ולגג :

השני בעוצמה של 500mw קטן וקומפקטי אני הולך לחבר אותו ישירות לשלט באמצעות קונקטור SMA ייחודי שהזמנתי, היתרון שלו שיהיה אפשר לנתק את המגבר לטיסות רגילות ולחבר אל השלט את האנטנה באופן ישיר.
    אני בטוח עכשיו ש500mw יעשה את העבודה יופי לטווח של 4-5 ק"מ, במבחינת הרכבה, אני הולך לחבר את מחבר ה - SMA במקום האנטנה הקיימת במודול 2.4 ואת המתח למגבר אני הולך לחבר באמצעות Bec קטן ישירות מסוללת הליתיום של השלט, במידה ונראה שהעסק לא מחזיק לפחות שעה אחבר סוללה נפרדת חיצונית של 1000 מילי ו-או בהתאם לצורך למגבר :

מי שיכול לעזור , אשמח לקבל מידע על מיקום שבו יש נקודה גבוהה שיש אליה גישה קלה וטווח ראייה / או קוו אוירי ישר של 5-10 ק"מ...

אני לא מוצא כזה מקום בעיר...

רצוי במרכז...
    נערך לאחרונה על ידי alexk; 24-09-2010 בשעה 07:31:57.

תודה!
    31
    הודה 180 פעמים ב 100 הודעות
    כניסות לבלוג
    3
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

פארק חיריה?

עמוד 7 מתוך 13 ראשוןראשון ... 56789 ... אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. בשעה טובה הזמנתי טיסן (כמה שאלות)
    על ידי bar199950 בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 48
    הודעה אחרונה: 27-04-2010, 06:03:02
  2. [עזרה!] מורה נבוכים בנושא "חישמול טיסנים" ....
    על ידי Gady בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 18-02-2010, 00:35:57
  3. [מדליק] בשעה טובה ומוצלחת!!!!!
    על ידי swat בפורום פורום טיסני דלק
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 27-12-2009, 17:50:31
  4. [מוצר חדש] הזמנתי לעצמי חופה חדשה ל500
    על ידי דור בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-05-2009, 20:53:25
  5. מורה נבוכים - עזרה למתחילים