אלכס,
אתה מתכוון להגביר את ה WIRELESS בבית? אני עדיין לא הבנתי את המהות של המגברים האלה..
אוקיי אז אתה מחבר את זה לראוטר ואתה מגביר את האות אבל האות של הצד השני (לאפטופ או מחשב נייח) עדין נשאר אותו דבר אז מה עשית בזה?
אלכס,
אתה מתכוון להגביר את ה WIRELESS בבית? אני עדיין לא הבנתי את המהות של המגברים האלה..
אוקיי אז אתה מחבר את זה לראוטר ואתה מגביר את האות אבל האות של הצד השני (לאפטופ או מחשב נייח) עדין נשאר אותו דבר אז מה עשית בזה?
זה לא מדוייק, מבלי להסתבך בהסברים ארוכים אנטנות מהסוג הזה משדרות וקולטות עם שדה כיסוי בצורת סופגניה עם חור באמצע שהאנטנה כביכול עומדת במרכזה.
סופגניה מצד אחד צריכה להיפגש עם סופגניה מצד שני כדי שהעסק יעבוד, בגישה שלך אני מבין שאתה חושב שהטווח של אנטנה אחת צריכה להגיע ולכסות פיזית את האנטנה השנייה וזה לא המצב.
אייל, האם יש לי גישה לחירייה לפסגה עם הרכב שלי ?
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
אגב למיטב ידיעתי יש גישה עם הרכב לפסגת חיריה, המטמנה כבר לא פעילה והם עומלים על הפיכת המקום ל"פארק" ע"ש אריאל שרון או משהו כזה. החלק היחידי שפעיל בחיריה נמצא בכניסה והוא מתווך בין משאיות האשפה העירוניות שפורקות בו למשאיות התובלה הגדולות של המטמנות בדרום.
אני לא בטוח שהכניסה לשם חופשית כמו לפארק של רשות שמורות הטבע, ואני חושד שבמידה ויתרסק לך טיסן על צלע ה"הר" אתה מסתכן במוות מידי שלושים מליון סוגים שונים של מחלות זיהומיות אם תנסה לגשת לחלץ אותו...
הנה העבודה שעשיתי על השלט :
מניסויים בשטח המקום הכי גדול שהצלחתי למצוא בשביל לבדוק הוא מהכניסה של כביש 1 לכיוון ירושליים עד אזור צומת בית דגן שבו יש כ 2.5 ק"מ של קוו אוירי והעסק עבד יפה.
נצטרך לבדוק את זה באויר עם RTH לכשיגיע ה - OSD של DRAGON.
נערך לאחרונה על ידי alexk; 07-10-2010 בשעה 19:26:36.
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
גיא עוד לא הספקתי לקנות את הOSD של דרגון, אני לא מצאתי עוד מקום שמוכר אותו ביחד עם ה - GPS.
אזור חירייה יורד מהפרק, לא ביקרתי כאן תקופה
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
מקומות שאתה יכול לקנות אותו:
http://www.foxtechfpv.com/dragon-osd...set-p-211.html
http://hobbywireless.com/cart/index....cf359c8053ff3b
http://www.dragonlabs.net/site/DragonOSDplus/Purchase
תשאל אם יש הנחה לשניים....![]()
לא יודע למה אתה מוטרד מהספקים וממרחק
אני ועוד הרבה אחרים למדנו והשתפרנו הרבה זמן בFPה בלי מרחקים ואני יכול להגיד לך אישית שזה לא היה חסר לי בכלל וגם היום בטיסות שלי זה ממש לא היעד.
מה שכן אני מבין אותך
החשיבה שלי ושל אחרים היית זהה לשלך בהתחלה,מרחק כמה יכול להגיע וכוי...
אין לך צורך בזה יש עוד הרבה לפני בשביל זה.
טוס תהנה בטווח העין ולאחר שהמטוס מראה לך צד אמין מצידו תצא יותר לכיוון ה800 מטר או הקילומטר
משם החשיבה שלך תשתנה ותגלה הרבה דברים אחרים.
כמו במקום לקנות בוסטר לשלט ולקנות במקביל OSD זול ושאתה לא יודע באמת איך הוא אתה תשקיע בבקרת טיסה כמו שצריך שהיא עושה את כל הטיסה ואני יכול להגיד לך שזה עושה את כל הטיסן שלך למזלט אמיתי!
בנוסף איכות וידאו גבוהה
ציוד שאתה בא לשטח והכל מסודר ונשלף במהרה
מקצוענות בהפחנת בעיות ושיפור הדברים
ואם יום יבוא ותראה מה חסר לך בתחום ואתה תרים כפפה בנושא יותר טוב מיזה אין.!
ומההכרות הקצרה שלי איתך יש לך ראש טוב .
ממליץ לך בחום לחשוב על הכיוון הזה ולא לחשוב מה לא בסדר במה שכתבתי ואיך אתה משכנע את עצמך אחרת .
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי Guyazulay@; 07-10-2010 בשעה 19:41:46.
אני מקבל את כל מה שאתה אומר בכיף ובהבנה אין משהו לא בסדר במה שכתבת...
הנה עובדה בשטח, לפני שבוע יצאתי להטסה והחלטתי לא לקחת את השלט עם הבוסטר (הרי באופן מדוד השלט הלא משודרג הגיע לי לטווח של 1200 מטר).
בפועל בשטח בצירוף למשדר וידאו של ה - 900 מגה עם ה - 1.5W הטווח הונחת דרסטית ובמרחק של 457 מטר הכלי הפסיק לקבל את השליטה מהשלט...
מה שהביא לריסוק של הכלי
לא חשבתי לרגע שזה יקרה בטח לא בטווח ראייה ובטח לא בטווח של 500 מטר אבל עובדה זה קרה...
תארתי לעצמי שהטווח של המקלט הרגיל יהיה מונחת בגלל המשדר וידאו החזק אבל לא עד כדי 2/3...
זה היה עצוב לראות את הוידאו עד הרגע האחרון שהכלי ירד לאדמה מבלי היכולת לשלוט עליו...
למדתי מזה משהו.
לא מטיס יותר בלי RTH ובלי בוסטר....
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
כבר הכל נישמע אחרת והנה הגעת להבנה תוך כדי הטסה אבל תן לי לחדד לך קצת.
על פניו המטוס התרסק מטווח של 500 מטר.
החשיבה הראשונית שלך היא שאתה צריך בוסטר.
זה לא נכון.
בשידור רדיו יצא לי לא פעם אחת אלה עשרות פעמים שהשידור לא חלק.
אני יסביר:
א. כיוונת פלסייף בשלט?
ב.אם אין קליטה למה הטיסן מתרסק?
אני עם שלט סטוק גם איבדתי שליטה ב500 מטר בזמנו הטיסן המשיך לטוס הוריד לרבע מנוע הוזיז לי ימינה טיפה את המצלמה כדי שאני ידע שאני בפייל סייף והתחיל להסתובב
כל זה בזכות כיוון פלייסייף בשלט.
ג. במהלך שידור יש הפרעות בדיוק כמו בוידאו נכון האות יותר חלק אז הסיכוי גדל אבל וזה אבל גדול אני מטיס עם מערכת שידור UHF ואני יכול להגיד לך שאני יוצא לטווח ארוך שלא מדגדג למערכת הזאת אני חוטף לא מעט פלסייפים לכמה שניות והשידור חוזר.
נכון זה לא מושלם היום שהמקלט יושב צמוד אצלי לOSD.
אז מסכנה.
1. לכוון פלסייף
2. בוסטר לא יפתור לך את הבעיה אתה עלול לחטוף את אותה בעיה איתו גם וז בכלל תהיה מתוסכל
3. כן OSD עם חזרה הביתה ומערכת ייצוב זה אחד הדברים החשובים והמהנים בתחום!
זה הכיוון
וכמובן שאחרי שיהיה לך טייס אוטומטי הפלסייף האלה לא הירגשו אותך בכלל ואתה תמשיך להתרחק ואתה תשים לב שקיבלת פיילסייף נניח בקילומטר וחצי ואחרי 2 קילומטר אין לך אפילו אחד!!
כן זה קורה! והמון!![]()
רדיו FM מראה לך גליצ'ים בPT הרבה לפני שהוא מאבד שליטה לגמרי, מה שנותן לך הרבה זמן להסתובב אחורה. מה גם שיש שיטות להחזיר קשר לחיים גם אחרי שיצאת מהטווח. המתוחכמת שבהם כוללת להחזיק את הרדיו מעל הראש
ראיתי שיש מודלים 72 של JR מאוד בזול לאחרונה, ואם הבנתי נכון המודלים הישנים (אלו עם הגבישים) מתאימים סטוק לשלט שלך. זה יצא הרבה יותר זול מOSD חדש.
אבל אני מניח ש-RTH יתן לו שקט נפשי לעומת ריצה מטורפת לכיוון הטיסן שהרדיו מונף מעל הראש וקפיצה על גגות של המכוניות...
דיווחים מאתר דרגון של משתמשים שה-RTH הציל להם את הטיסן...
גיא אני לא חושב שיש אופציה לכוון Falesafe בשלטים/מקלטים של Turnigy\Flysky...
בכל מקרה הזמנתי כרגע OSD Dragon V2 מהובי וויירלס :
והזמנתי מתקן איכון עצמאי שהמליצו לי עליו פה בתחילת השרשור בזכות אחד כזה מצאתי את הכלי בפעם הקודמת מאוד מהר :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MEWNX:IT
זהו מחכה בינתיים לכלי הזה שאמור לצאת אלי בקרוב מהסיני :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=14465
נראה מבטיח הכלי הזה, לבינתיים ממשיך עם הקרנף המדהים, Maxi Swift (כושר נשיאה של סוללת 6600 מילי בלי למצמץ) רק צריך לשפץ לו מאזנת ושני מייצבים.
נערך לאחרונה על ידי alexk; 08-10-2010 בשעה 02:37:19.
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
בשלט של טורנגי\ FSH-9X יש פייל סייפ , השאלה היא לגביי המקלט, במקלט הזול של 3 ערוצים ישנו פייל סייף (ע"פ פרסומים זרים) , במקלט של ה 8 או 6 ערוצים אני לא יודע, כדאי לבדוק את זה. בכל מקרה בשלט יש אופצייה לתכנות פייל סייף.
ליאור ראיתי את פונקציית ה - Falesafe בשלט אבל הבנתי שבמקלטים אין זיכרון או יכולת תכנות או משהו כזה, אני ינסה לבדוק את זה בשטח
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
כן סתכן בrV
יש למישהו דיעה על זה
http://www.flytron.com/osd-headtrack...l-edition.html ?
סרוו 360 מעלות שיש ב LOWPRICE לא מתאים לצרכים שלנו.
הסרוו עובד כך .
במצב אמצע סטיק הסרוו לא זז . אם תזיז סטיק ימינה הסרו יזוז ימינה תחזיר את הסטיק לאמצע הסרוו יעצור ולא יחזור למרכז.
זה אומר שאם אתה רוצה לשים את הסרוו על צידוד אז אם תזיז ימינה המצלמה תסתכל ימינה וכדי לחזור לאמצע תצטרך להזיז את הסטיק שמאלה לחכות שהסרוו יעמוד באמצע ולנסות לתפוס אותו ע"י שחרור הסטיק .
לא ניסיתי את התרגיל וככל שחשבתי עליו הגעתי למסקנה שזה מתכון בטוח לריסוק.
הנה לינק להרחבת טווח תנועה של HXT900 ל180 מעלות (על ידי הוספת 2 נגדים זולים) :
http://translate.google.co.uk/transl...%26prmd%3Divns
בשעה טובה מצאתי כמה דקות לקדם את העסק.
קיבלתי לא מזמן את ה - EPP FPV של הסיני (מטר שמונים), לאחר טיפול בזנב (הוספת ספוג שהדיקט שתופס את הזנב לא יקבל מכה) שלא יינזק בנחיתות גחון ולאחר החלפת המגנטים לחופה בברגי פלסטיק ואומי נעץ הטסתי את הכלי מספר פעמים עם מנוע 4240 של טורניג'י וסוללות 5000 מילי 3 תאים עם פרופ 10X6...
משקל מלא ללא סוללה כ - 1250 גרם, הרגיש די כבד ואיטי עם 3 תאים, אז ביום ו' הטסתי אותו עם 4 תאים מאחר ויש לי סוללות 4 תאים של 2350 מילי החלטתי לשים 2 סוללות במקביל והייתי צריך להרחיב את הקבינה מקדימה בכ3 מ"מ בכל צד.
תמונות מחר.
מחר אני יעלה את הכלי פעם ראשונה עם ציוד הוידאו להקליט וידאו מלמעלה, ה- OSD עוד לא חובר ואני עדיין לא יטיס אותו עם משקפיים.
שיפור נוסף שעשיתי הוא לעשות 2 חורים בחופה הקדמית ועוד חור בחלק האחורי של הכלי בין הבום למנוע כדיט שתהיה תנועה של אויר בתוך הקבינה כי הבקר (50 אמפר) היה מאוד חם כשירד לאחר טיסה, מסתבר שהקבינה מאוד אטומה ושכל העסק יושב בתא סגור ולכן מתחמם... (צרכתי בפועל באופן ממוצע 20 אמפר).
![]()
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
היום בדקתי בפעם הראשונה את הטווח של המשדר\מקלט 900mhz 800mw של BEVRC ועבר ללא תקלות מבחינת הוידאו. דבר שכן שמתי לב אליו הוא שחייבים להרחיק את המשדר הזה מהמקלט\בקר של הטיסן כי כשאפילו קצה האנטנה התקרב אליהם כל הסרוואים התחילו לרטוט.
איזון של מה? המצלמה שוקלת חצי ממנו ואי אפשר לשים אותה יותר מדי מקדימה בגלל הפרופ המתקפל. הייתי צריך לדחוף פנימה עוד סוללת 1300 כדי לקבל איזשהו מרכז כובד נורמאלי.
אז זה חתיכת משדר...תבדוק שלא את המשדר אורורה חיברת שם בטעות...
בדר"כ, מנוע + בקר + UBEC + OSD + סוללה 3000-5000MAH + מצלמה מחפשים איזון לא קטן...![]()
לא מגיע לזה גיא... עדיין בארגז, כבר הגיע פרופ מתקפל, סוללת 10,000 4 תאים ועוד 2 סוללות 5000 4 תאים... בקרוב, הכול מוכן חוץ מהמצלמה והPT, נראה אולי אגיע לבקר אתכם שבוע הבא לטסט ראשון על ה - PIKE...
בכל מקרה הנה קצת תמונות של ה - Voyager :
המצלמה שאתם רואים ב2 התמונות האחרונות הם של מצלמת ה HD שממותקנת זמנית באף עם דבק סיבים לבסוף היא תמותקן על החופה והמצלמה של ה FPV תהיה באף חצי חצובה בגוף.
אני חייב לציין שראיתי והטסתי כמה כלי FPV ואני חייב להגיד שהכלי הזה הוא הדבר האמיתי.
הטסתי אותו עד כה 4 פעמים וזה פשוט הרגיש טבעי וקליל מהטיסה הראשונה, פשוט תענוג.
נערך לאחרונה על ידי alexk; 19-02-2011 בשעה 23:20:27.
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------