יצאתי הבוקר להטיס את ה500. יש לציין שנעשו שני שינויים על המסוק לפני ההטסה- החלפת גיר בסרבו אלבייטור (נטחן באוטורוטציה כמעט מוצלחת) והוספתי טבעת פריט על הכבל של הבקר - הקודמת נשברה לי בעבר והטסתי חצי שנה בלי טבעת פריט.
בכל אופן הטסתי, כיוונתי זנב. נחתתי ואז כשהתכוונתי להמריא שוב המסוק נטה קדימה בחריפות עוד על הקרקע בלי סיבה. סגרתי מנוע, ניסיתי שוב - ושוב נטייה קדימה. ניתקתי וחיברתי סוללה והכל היה נראה בסדר אז המראתי. טוב קצת טיולים בשמיים, העליתי לאיידל עשיתי כמה לופים ורולים כשפתאום - המסוק מתהפך מעצמו בלופ. ניסיתי להתהפך חזרה והמסוק לא ממש הקשיב לי, בשלב מסויים הרמתי הולד והתחלתי להתפלל. מישהו כנראה הקשיב כי באורח פלא כשהגעתי למסוק הוא עמד בין השיחים על הסקידים, שאמנם נשברו אבל עדיין פלא שככה הוא נחת כזכור הוא היה הפוך בשמיים ללא שליטה. אז כרגע מטריד אותי שהמערכת לא נדלקת כשאני מחבר סוללה - מקווה שאיזו הלחמה התנתקה ושלא נדפק הבקר, אבל יותר מטריד אותי מה לכל הרוחות קרה? הטסתי אח״כ את הפאן קאב שלי ואת ה600 עם אותו המשדר (אורורה 9) בלי שום בעיה, ביצעתי בבוקר בדיקת טווח והמקלט הזה (אופטימה 6) נמצא על המסוק כבר כמה חודשים בלי שום בעיות. אין לי סיבה לחשוד בתקלת רדיו. ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה אולי השראה אלקטרומגנטית מטבעת הפריט שעוברת צמוד ל3Gx? (מערכת הפלייברלס שלי ממוקמת על רצפת המסוק). לא היה נראה שאין רדיו כי כשהרמתי הולד המנוע נעצר, היה נראה שמערכת הפלייברלס התחרפנה. חוץ מעניין טבעת הפריט - למישהו יש עוד רעיונות מה יכול לגרום לגליץ׳ כזה? הדו״צ מקורי של אליין, אף פעם לא היו לי בעיות איתו
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX - למכירה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9