יום שני האחרון, שעת צהריים, מדשאות גבעת ברנר.
ניר לקריף מטיס את האיזיסטאר שלו כאשר לידו יושב asafsee ומטיס את דאון ה-ASW שלי.
דורון ימיני באויר עם ההוק פרו שלו (מטיס חדש יחסית, חודשיים לערך) ועבדיכם הנאמן יושב לו על הדשא ומנקה את רקסי 600 שלי לאחר 4 טיסות משובחות כאשר לפתע ניר צורח לעברי: "שחר, רוץ לעזור לו!!!".
כאשר הרמתי מבטי השמיימה חשכו עייני, ההוק פרו של דורון מסתחרר סביב עצמו במהירות (חקר התקלה מאוחר יותר גילה כי גלגלי השיניים ב-HUB הזנב נשחקו).
מיד זינקתי ורצתי לעבר דורון וחטפתי מידייו את השלט כאשר המסוק מזדעדע מצד לצד ומסתחרר סביב עצמו בגובה של 25 מטרים לערך.
המחשבה הראשונה שלי הייתה - האם המסוק מספיק רחוק מקו המטיסים - כן.
מחשבה שנייה - לייצב את המסוק שיהיה ישר ולא ייזרק מצד לצד - לאחר חצי שנייה של נתינת סטיק לכיוון הנגדי שבו היה מוטה המסוק החלטתי שהוא מספיק "ישר" בשביל להעביר ל-HOLD.
העברתי ל-HOLD ומיד הורדתי את המצערת ל-0.
כמובן שהמסוק צנח כמו אבן אבל כעשרה מטרים לפני הקרקע, התחלתי להרים סטיק יחסית בחריפות עד שחצי מטר לפני הקרקע לערך כבר הייתי ב-FULL מצערת.
המסוק נחת ישר אולם מהנפילה היחסית "כבדה" מגובה חצי מטר, נשבר סקיד אחד וזהו, זהו הנזק היחיד!!!
ולמה אני מספר לכם את כל הסיפור הזה, בכדי להראות לכם עד כמה חשוב התרגול בסימולטור.
אני מעולם לא ביצעתי אוטורוטציה במסוק "על אמת", כל ההתנסות שלי באוטורוטציות היא בסימולטור, דבר אשר מתרגל אנוכי מאז התחלתי עם מסוקים מכיוון שתמיד שמעתי בשטח שתרגול אוטורוטציות משתלם ובגדול ואכן ביום שני הדבר הוכיח את עצמו טוב מאד.
מה?!? אתם עוד כאן?!? מהר להפעיל את הסימולטור!!!
בברכת נחיתות שלמות ומושלמות לכוווווווווווולם,
שחרוטציה