PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה רוצה לקנות מסוק

trex_lover
18-08-2009, 11:47:49
היי

אני רוצה להתחיל בתחום...

חשבתי כהתחלה לקנות את הTREX 250 (לפני סימולטור)

אפשר לעשות איתו טיסה הפוכה?

כדאי לקנות אותו להתחלה?

ואני צריך מישהו שיעזור לי בהודעות פרטיות

תודה!

עריכה:אני יכול להטיס אותו ברוח בלי שיקרה כלום?

lior_bar_ami
18-08-2009, 11:56:15
אפשר לעשות איתו הכול (עם ניסיון ויכולת).
לא ממליץ עליו בתור מסוק ראשון - למרות שאפשר ללמוד עליו, התהליך יהיה פחות "נוח" מאשר על מסוק יותר גדול ממנו.
אתה מוזמן לשאול איזה שאלה שאתה רוצה בהודעה פרטית,
ליאור

AMIR
18-08-2009, 13:20:47
אם זה הרקס250 או סימולטור אז אני באופן חורץ אומר לך ש100 אחוז מהמטיסים יאמרו לך אותו הדבר.... קודם כל סימולטור!!!!!!!!
מסוק זו חיה בוגדנית וקשה, קח לך סימולטר טוב ותתחיל לשבת!
כשתראה שאתה קולט ומצליח לא לרסק אחרי שניה וחצי תתחיל לחשוב על המסוק שלך
לבינתים זה לא רלוונטי לך.

הגישה היום בקרב מטיסים היא שדווקא הקטן הוא איננו למתחילים עקב חוסר יציבות ותלות
גדולה מאד בתנאי מזג האויר.
ולכן מומלץ להתחיל במסוק 450 ומעלה....

שיהיה בהצלחה!

AVIV123
18-08-2009, 13:49:37
במידה ואתה מחפש מסוק למתחילים אני ממליץ על HIROBO QUARK מסוק יציב סלחן
ובהתרסקות רק להבים של 10 שח נשברים

Ashaman
18-08-2009, 13:50:26
אם אתה רוצה ללמוד להטיס מסוק כמו שצריך, תשיג לך שלט סימולטור שכפתור הג'יירו לא עובד בו ותטיס כמה שאתה יכול.
כשתצליח להישאר באוויר 5 דקות בלי ג'יירו וגם להנחית את המסוק בעדינות, הייתי אומר שאתה יכול להתחיל להטיס :p

zvok
18-08-2009, 13:58:17
עם אתה TrexLover אז נתת בעצמך את התשובה.

התשובה נעוצה גם בתקציב ובכשרון שלך.נכון ככל שיותר גדול ככה המסוק יותר קל להטסה. אני אישית מעדיף את הקנטנים כמו Walkera 4#3B שהוא נהדר ללימוד הטסה בסיסית גם בבית בכל שעות היום ובכל תנאי מזג אוויר.

סימולטור היא המלצה טובה. אבל כדאי אולי לשלב בין השניים. כי הסימולטור הוא די משעמם ואין לך כאשר אתה לא מנוסה תחושה אם הסימולטור אכן מדמה את המציאות או שאינו מדמה.

אני ממליץ לך על Radd שמלמד איך להטיס בכמה שעורים קצרים

http://www.dream-models.com/eco/flying-index.html

אם תקפיד על השיטה שלו תלמד לרחף בתוך זמן קצר.

בהצלחה

lior_bar_ami
18-08-2009, 14:02:01
אז על איזה מסוק אתה ממליץ לי להתחיל?

לא יודע אם זה חשוב אבל הייה לי מסוק 3 ערוצים ושלטתי

בו טוב

היי,
נעים מאוד!
הייתי מתחיל עם להגדיר מה התקציב שלך ורק לאחר מכן להתאים לו מסוק....

התקציב שלי הוא 1100 למסוק מחו''ל אבל אני יכול להגדיל לכל תקציב עד 3000 עם קצת שכנוע

של ההורים שלי

אני מרשה לעצמי להעלות את ההתכתבות בינינו לפורום מאחר ואין בה פגיעה בפרטיות, נהפוך הוא - אוכל לתת לך תשובה מנקודת מבטי ובו בזמן לתת למתמשים אחרים להסכים או להסתייג מדברי.
באופן בריא זה תוכן לקבל את מירב הדעות ולגבש החלטה בעצמך (ו/או עם הוריך).
ולעניין התשובה:

הטסת מסוק אינה נגמרת בקנייה הראשונית (שסכומה אינו זעום כלל) כי אם באחזקה השוטפת ובתחזוקה במקרה של ריסוק (ומרסקים).
כמו כן יש לקחת בחשבון עלויות נוספות של ציוד מקיף שלא נכלל בקרב מטיסים שכבר בתוך התחביב, כגון: שלט, מטען, סוללות או דלק (תלוי מה הכיוון), פלאגים וכו'.
תקציב של 1100 ש"ח לצערי אינו מספיק כלל ע"מ להכנס לתחביב, וכל כלי שתקנה בעלות כזו יהיה כאבן שאין לה הופכין בפרק זמן קצר מאוד (עקב כשלים כאלו ואחרים בכלי או מיצויו).
תקציב של 3000 ש"ח הוא כבר כונס יותר לכיוון ה"מספיק", אך לטעמי עדיין מאוד מגבלתי. הסכום אמנם יספיק לך ע"מ לקנות מסוק 450 סביר בהחלט (דוגמאת ה COPTER X), עם אלקטרוניקה סבירה ושלט בינוני מאוד (DX6) - ז"א מע' שלמה שתטוס, אך לא תותיר אותך עם כסף בצד להוצאות נילוות....
הוצאות נילוות???
סוללות - בתקציב הזה כנראה תרכש סיניות, שאורך חייהן אינו קבוע (מידי פעם גם איכותיות כושלות לצורך העניין), וגם יכולות להיפגע בריסוק - ולכן קח בחשבון היתכנות של שידרוג/החלפה/תיקון מריסוק.
ריסוקים / ח"ח - כמו שאמרתי ריסוקים הם חלק מהתחביב, ומי שלא יודע לרסק - עדיף לו שלא יטיס... אין מה לעשות זו המציאות, וע"כ יש לקחת את הנושא בחשבון ולהשאיר כסף בצד ע"מ לתקן את המסוק! אתה לא יודע כמה אנשים פגשתי עם מסוק מרוסק במחסן, כי לא היה להם את הזמן, התקציב או היכולת לתקן.
שיעורי הטסה - ע"מ למזער את הריסוקים וההוצאות הכרוכות בהן, מומלץ מאוד לקחת שיעורי הטסה עם מדריך. ישנם מנחתים שבהם תוכל למצוא עזרה ללא תמורה, לרוב ללא כבל חניך מדריך המאפשר לך ביטחון מוחלט וחסינות גבוהה מריסוק (למעט תקלות טכניות) - אך הדרכה מקצועית כמו בכל תחום, בד"כ כרוכה בתשלום.
סימולטור - ע"מ להקטין את עלויות שיעורי ההטסה תוכל לתרגל באופן עצמאי בבית, לאחר שתלמד את העקרונות, בתכנת סימולטור במחשב. הסימולטור הינו כלי נהדר שדור שלם של מטיסים גדל עליו ומניב תוצאות מדהימות - עלות תוכנה מקורית עם רישיון היא בסביבות ה 1000 ש"ח.
לא תקבל תמיכה על דפי הפורום מפאת חוקי שמירת זכויות היוצרים, אך זה לא סוד שתוכנות כאלו נפרצות וניתן להתקינן בחינם - אך עלות של שלט מתאים למחשב (עדיין חיוני), או כבל מתאם לשלט שתקנה (פחות אידיאלי - שחיקה של השלט) היא כ 200 ש"ח.

כמו שאתה רואה ישנן עוד עלויות נוספות שיש לקחת בחשבון, זהו אמנם תחום מדהים ומאתגר - אך שלא יטעה אותך הוא אינו זול (גם לא בעידן זמינות המוצרים הסיניים), המוצרים הזולים שחדרו לשוק הפכו את התחביב רק לקצת פחות יקר, ואשלית ה"זול" מתנפצת בד"כ לאחר הקנייה הראשונית היחסית זולה (יחסית לעבר).

בשורה תחתונה,
המלצתי לך בשלב שאתה נמצא בו - קנה לך סימולטור איכותי (משאיר לך להחליט באיו דרך), תרגל עליו ותבין אם זה מושך אותך.
לא ממליץ לך לרכוש צעצועים כאלו ואחרים בשלב זה ע"מ לשמור את הכסף שלך לדברים יותר איכותיים שיתנו לך יותר, ויקנו לך יכולות הטסה אמיתיות.
לאחר שתעבור את השלב הזה, ותהיה מוכן (כספית ומנטלית) לקנות מסוק אשמח להמליץ לך על מסוק בתקציב שנקבת.

אם בכ"ז אתה מתעקש על רכישה הרי שציינתי את המסוק ברמה הכי גבוהה שתוכל לקבל לתקציב כניסה של 3000 ש"ח כולל מע' רדיו (COPTER X 450 + DX6), לגבי שאר האלקטרוניקה יש שירשור שלם שנמצא כאן:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=8152
שנכתב בהשקעה רבה, תוכל לבחור משם את הרכיבים האלקטרוניים למסוק - ולהעלות אותם לכאן לשאלה לפני הרכישה לאישרור סופי.

zvok
18-08-2009, 14:56:25
ליאור צודק מבחינתו אבל כמו שאומרים באנגלית " There are many ways to skin a cat"

עם התקציב הוא 1000 ש"ח תוריד את הסימולטור שהמלצתי לך של HeliSimRC שהוא חינם תצטרך שלט כמו של E_Sky נתן להשיג ב 20 דולר.

קנה לך את ה Walkera 4#3B עם מנועי Brushless ב 150 דולר וחלקי חלוף.

יש מישהו בפורום שמוכר כזה ב 500 ש"ח עם חלקי חלוף תצטרך סט מברגים 80 ש"ח מלחם.

כדי לראות אם אתה בענין זה מספיק.

המסוק קשה יותר להטסה מה TRex 450 אבל אם תעבוד בקפדנות לפי Radd תטיס אותו ברחוף תוך מספר ימים. אם אני הצלחתי גם אתה שאתה צעיר ממני בהרבה (לפי זה שאתה צריך להתיעץ עם ההורים) תצליח.

ההנאה שתפיק היא עצומה עלות החלקים קטנה (לדוגמא בטריות אני קניתי 6 בטריות ב 11 דולר כולל משלוח.

תלמד לא מעט דברים גם על המסוק וגם על עצמך.

היתרון הוא שבתחום ה 1000 ש"ח תדע עם ההובי הזה בשבילך או לא לא צריך להוציא 3000 ש"ח בשבי לגלות את זה.

אין לי צויך לשאול את ההורים שלי ואין לי בעיה להוציא 10000 או 15000 ש"ח אבל עד שלא אדע אם אני בענין לאורך זמן מדוע שאקנה משהו שעולה יותר מ 1000 ש"ח???

תסתכל גם בפורום של מוכרים-קונים תוכל למצוא שם מציאות לא רעות.

בהצלחה:):)

wind556
18-08-2009, 15:07:00
אני מרשה לעצמי להעלות את ההתכתבות בינינו לפורום מאחר ואין בה פגיעה בפרטיות, נהפוך הוא - אוכל לתת לך תשובה מנקודת מבטי ובו בזמן לתת למתמשים אחרים להסכים או להסתייג מדברי.
באופן בריא זה תוכן לקבל את מירב הדעות ולגבש החלטה בעצמך (ו/או עם הוריך).
ולעניין התשובה:

הטסת מסוק אינה נגמרת בקנייה הראשונית (שסכומה אינו זעום כלל) כי אם באחזקה השוטפת ובתחזוקה במקרה של ריסוק (ומרסקים).
כמו כן יש לקחת בחשבון עלויות נוספות של ציוד מקיף שלא נכלל בקרב מטיסים שכבר בתוך התחביב, כגון: שלט, מטען, סוללות או דלק (תלוי מה הכיוון), פלאגים וכו'.
תקציב של 1100 ש"ח לצערי אינו מספיק כלל ע"מ להכנס לתחביב, וכל כלי שתקנה בעלות כזו יהיה כאבן שאין לה הופכין בפרק זמן קצר מאוד (עקב כשלים כאלו ואחרים בכלי או מיצויו).
תקציב של 3000 ש"ח הוא כבר כונס יותר לכיוון ה"מספיק", אך לטעמי עדיין מאוד מגבלתי. הסכום אמנם יספיק לך ע"מ לקנות מסוק 450 סביר בהחלט (דוגמאת ה COPTER X), עם אלקטרוניקה סבירה ושלט בינוני מאוד (DX6) - ז"א מע' שלמה שתטוס, אך לא תותיר אותך עם כסף בצד להוצאות נילוות....
הוצאות נילוות???
סוללות - בתקציב הזה כנראה תרכש סיניות, שאורך חייהן אינו קבוע (מידי פעם גם איכותיות כושלות לצורך העניין), וגם יכולות להיפגע בריסוק - ולכן קח בחשבון היתכנות של שידרוג/החלפה/תיקון מריסוק.
ריסוקים / ח"ח - כמו שאמרתי ריסוקים הם חלק מהתחביב, ומי שלא יודע לרסק - עדיף לו שלא יטיס... אין מה לעשות זו המציאות, וע"כ יש לקחת את הנושא בחשבון ולהשאיר כסף בצד ע"מ לתקן את המסוק! אתה לא יודע כמה אנשים פגשתי עם מסוק מרוסק במחסן, כי לא היה להם את הזמן, התקציב או היכולת לתקן.
שיעורי הטסה - ע"מ למזער את הריסוקים וההוצאות הכרוכות בהן, מומלץ מאוד לקחת שיעורי הטסה עם מדריך. ישנם מנחתים שבהם תוכל למצוא עזרה ללא תמורה, לרוב ללא כבל חניך מדריך המאפשר לך ביטחון מוחלט וחסינות גבוהה מריסוק (למעט תקלות טכניות) - אך הדרכה מקצועית כמו בכל תחום, בד"כ כרוכה בתשלום.
סימולטור - ע"מ להקטין את עלויות שיעורי ההטסה תוכל לתרגל באופן עצמאי בבית, לאחר שתלמד את העקרונות, בתכנת סימולטור במחשב. הסימולטור הינו כלי נהדר שדור שלם של מטיסים גדל עליו ומניב תוצאות מדהימות - עלות תוכנה מקורית עם רישיון היא בסביבות ה 1000 ש"ח.
לא תקבל תמיכה על דפי הפורום מפאת חוקי שמירת זכויות היוצרים, אך זה לא סוד שתוכנות כאלו נפרצות וניתן להתקינן בחינם - אך עלות של שלט מתאים למחשב (עדיין חיוני), או כבל מתאם לשלט שתקנה (פחות אידיאלי - שחיקה של השלט) היא כ 200 ש"ח.

כמו שאתה רואה ישנן עוד עלויות נוספות שיש לקחת בחשבון, זהו אמנם תחום מדהים ומאתגר - אך שלא יטעה אותך הוא אינו זול (גם לא בעידן זמינות המוצרים הסיניים), המוצרים הזולים שחדרו לשוק הפכו את התחביב רק לקצת פחות יקר, ואשלית ה"זול" מתנפצת בד"כ לאחר הקנייה הראשונית היחסית זולה (יחסית לעבר).

בשורה תחתונה,
המלצתי לך בשלב שאתה נמצא בו - קנה לך סימולטור איכותי (משאיר לך להחליט באיו דרך), תרגל עליו ותבין אם זה מושך אותך.
לא ממליץ לך לרכוש צעצועים כאלו ואחרים בשלב זה ע"מ לשמור את הכסף שלך לדברים יותר איכותיים שיתנו לך יותר, ויקנו לך יכולות הטסה אמיתיות.
לאחר שתעבור את השלב הזה, ותהיה מוכן (כספית ומנטלית) לקנות מסוק אשמח להמליץ לך על מסוק בתקציב שנקבת.

אם בכ"ז אתה מתעקש על רכישה הרי שציינתי את המסוק ברמה הכי גבוהה שתוכל לקבל לתקציב כניסה של 3000 ש"ח כולל מע' רדיו (COPTER X 450 + DX6), לגבי שאר האלקטרוניקה יש שירשור שלם שנמצא כאן:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=8152
שנכתב בהשקעה רבה, תוכל לבחור משם את הרכיבים האלקטרוניים למסוק - ולהעלות אותם לכאן לשאלה לפני הרכישה לאישרור סופי.

תיאור מדוייק וממצה של המציאות
תמיד אפשר לרדת בדרישות ולקנות יותר זול, או לעקוב אחרי מבצעים בחו"ל שזה מצריך המון זמן וידע איפה לחפש, מה שסביר להניח שמתחיל טרם יודע
במיוחד חביבה על ההמלצה שלא לרכוש צעצועים שאני קורא להם "מחסלי תקציב",שבשורה תחתונה ימנעו ממוגבל כספית את האפשרות למסוק איכותי.
וכמובן שאם תזדקק לעזרה כלשהי, אפילו סתם לשיחה על הנושא, אתה מוזמן להתקשר
ברוך הבא ובהצלחה

trex_lover
18-08-2009, 15:13:59
טוב תודה לכולם

והמסוק הזה:

http://www.copterx.co.il/catalog/product_info.php?products_id=41

יכול לעשות את התרגילים האלה?:

http://www.youtube.com/watch?v=L3gYrJ9GXRY

כי לפי מה ששמעתי הוא ממש העתק של הTREX 450

והCOPTERX טוב למתחילים?

bendisar
18-08-2009, 15:41:00
טוב תודה לכולם

והמסוק הזה:

http://www.copterx.co.il/catalog/product_info.php?products_id=41

יכול לעשות את התרגילים האלה?:

http://www.youtube.com/watch?v=L3gYrJ9GXRY

כי לפי מה ששמעתי הוא ממש העתק של הTREX 450

והCOPTERX טוב למתחילים?
שאלה לי אליך, הטסת כבר מסוק על שלט (אמיתי 6 ערוצים לא צעצועים) ?:rolleyes:
כי בכל מקרה יקח המון זמן לכל אחד ללמוד לעשות פעלולים ברמה כזאת ולא הרבה מטטיסים בכלל יגיעו לרמה הזאת המטיס בסרטון הוא אחד מהמובילים בעולם, והמסוק שהוא מטיס הוא טירקס 450 PRO, שזו חיה אחרת לגמרי מהמסוק שאתה התכוונת אליו, הטירקס 450 SE V2
עכשיו הקופטר איקס שנתת אליו קישור בצורה שהוא בא מוכן להטסה לא יכול לעשות יותר מידי, האלקטרוניקה שיש עליו מספיקה אולי לאקרובטיקה בסיסית אבל לא ליותר מזה
הקופטר איקס 450 SE V2 הוא העתק מדויק של הטירקס 450 SE V2, ויכול לעשות כל מה שהטירקס יכול לעשות, אבל כמובן שמה שבאמת יקבע איך המסוק יטוס (חוץ מהמטיס כמובן) זההסט אפ שבא עם המסוק, ואני ממליץ לך אם אתה רוצה להתחיל אם מסוק 450, להשקיע בסט אפ טוב, ושלט טוה שישרתו אותך למשך זמן
בקשר לשאלה הראשונה שלך לגבי הטירקס 250, כן הוא יכול לטוס הפוך ולעשות הרבה יותר מזה, אבל הוא ממש לא מסוק למתחילים, הוא חד בתגובותיו ומהיר מאוד, ובתור מתחיל לפני שתבין מה קורה הוא כבר יהיה על הרצפה בחתיכות
אופציה חדשה ומעניינת היא הטירקס 450 ספורט, בעסקה מקבלים מסוק מדהים וסט אפ חזק מאוד
וצריך להוסיף רק שלט מקלט מטען סוללות וכל מיני אביזרים וכלים
אבל במחיר של 480 ש"ח את יכול להשיג בארץ את הקיט של הקופטר איקס AE V2 שההבדל היחיד בינו לבין הדגם היקר יותר הוא שהשלדה שלו עשויה מאלומיניום ולא קארבון, וזה לא באמת משנה
בכל מקרה תעשה חושבים עם עצמך, אולי אפילו תחסוך עוד קצת כסף אני בתור נער בן 16 הייתי צריך לעבוד כמה חודשים כדי שיהיה לי כסף להתחיל בתחום כמו שצריך אז אני מבין את המצב שלך
מקווה שעזרתי

giluriel
18-08-2009, 16:12:22
trex_lover היקר,

לא הצצתי בקישור ששמת ובסרטון..
ראיתי את הפוסט בבוקר, לא הספקתי לכתוב וראיתי את התשובות עכשיו ואני חייב להשחיל מילה:

טיסה הפוכה מגיעה בשלבים מאוד מתקדמים.
קודם כל לומדים להתרומם (ומתרסקים הרבה)
אח"כ, לומדים לרחף (ומתרסקים..)
אח"כ מרחפים וזזים קצת לצדדים (ומתרסקים)
אח"כ מרחפים קצת לצדדים וקדימה אחורה ו.. מתרסקים
לאט לאט לומדים להקדם .. קצת מעגלים עם הזנב אליך .. הקפות .. שמיניות
ואז מתחילים ללמוד להפוך ולחזור מהר מהר למצב ישר (בחור מאוד נחמד כתב פוסט השבוע שתאר באופן נפלא איך הרגישו הבייצים שלו .. סליחה על הביטוי .. ***ח)

לאן אני חותר:
בשורה התחתונה, עד שתטוס הפוך יעבור המון זמן ועוד יותר הרבה ריסוקים.
יש סיכוי שכבר יהיו לך עוד מסוק (ואולי לא .. ) אבל יהיה לך זמן.
אל תצפה לטוס הפוך עוד חודשיים - גם אם ניתן לך Trex 500 או 600 או 700 עם האלקטרוניקה הכי משובחת שיש.
זה לא כי אתה לא מוכשר אלא כי זה קשה.

אבל .. (היה חייב להגיע)
כדי להתקדם צריך ללמוד על כלי טוב.
ככל שהוא יהיה יותר טוב הזמן שלך ילך על טיסה ולא על מלחמות עם המסוק עצמו.
מסוק טוב באמת יחזיק את עצמו באוויר
במסוק רע רוב הזמן אתה תילחם רק לשמור עליו איכשהו.

תשקיע במסוק ראוי (אפילו משומש אבל מביית טוב ועם אלקטרוניקה טובה)

והמון ה-מ-ו-ן סימולטור.
אישית - אני בעד realflight.
FMS ודומיו טובים כדי ללמוד אוריינטציה ולא יותר מזה. תגובות של מסוק לא ממש תקבל שם.

בכל מקרה,
כמו שבר עמי המאסטר כבר אמר,
שאל כאן את כל השאלות ותוכל לקבל אוסף תשובות ודיעות

בהצלחה

My 2 cents

doodi111
18-08-2009, 19:01:58
מסכים עם אלעד וליאור.

כמובן מצטרף להמלצה על סימולטור טוב. זה יחסוך לך המון כסף.

ברוך הבא לפורום (ולתחביב):)
ובהצלחה

trex_lover
18-08-2009, 19:37:08
אני כבר הורדתי סימולטור

ואחי (giluriel) מה אתה אומר על COPTERX

http://www.copterx.co.il/catalog/product_info.php?products_id=31

כמסוק למתחילים?

Nlackrif
18-08-2009, 20:06:37
מסוק מצויין עם אחלה שירות בארץ!

trex_lover
18-08-2009, 20:22:16
עזבו הורים שלי לא מסכימים

הם אומרים שזה שטות :confused:

s.mario
18-08-2009, 20:52:19
:cool:בזבוז שעות מסך...

giluriel
18-08-2009, 21:02:45

Trex ..
ממרומי גילי המופלג (בערך כפול ממך .. ***) יש לי הצעה:

בקש מאבא שלך שיביא / יבוא איתך לברנר בסופ"ש.
בואו לשטח הטסה. תראו את הכל בעיניים, איך זה ניראה, במה זה כרוך ומה קורה מסביב.

נחליף גם כמה מילים עם אבא שלך - הוא יראה עם מי ועם מה יש לבן שלו עסק ומצד שני ישמע את כל התמונה (העלויות וההשקעה).

אני חושב שזו הצעה הגיונית מאוד. לא מחייבת אתכם לשום דבר ותיתן לשניכם קצת יותר פרספקטיבה.

(אם תרצה, אין לי בעיה לדבר איתו אבל שווה שהוא יבוא לשטח)

מה דעתך ?

asafh1
18-08-2009, 21:07:31
:cool:בזבוז שעות מסך...

;) שעות הקלדה ......

wind556
18-08-2009, 21:31:01

ההורים שלי אמרו את זה כבר לפני 45 שנה....
הם צדקו ;)

doodi111
18-08-2009, 21:42:19
Trex ..
ממרומי גילי המופלג (בערך כפול ממך .. ***) יש לי הצעה:

בקש מאבא שלך שיביא / יבוא איתך לברנר בסופ"ש.
בואו לשטח הטסה. תראו את הכל בעיניים, איך זה ניראה, במה זה כרוך ומה קורה מסביב.

נחליף גם כמה מילים עם אבא שלך - הוא יראה עם מי ועם מה יש לבן שלו עסק ומצד שני ישמע את כל התמונה (העלויות וההשקעה).

אני חושב שזו הצעה הגיונית מאוד. לא מחייבת אתכם לשום דבר ותיתן לשניכם קצת יותר פרספקטיבה.

(אם תרצה, אין לי בעיה לדבר איתו אבל שווה שהוא יבוא לשטח)

מה דעתך ?

גיל, אתה יודע מה יקרה אחרי ביקור כזה?

יום למחרת אתה תראה את אבא שלו כאן בפורום מבקש עזרה בבחירת מסוק לעצמו:D

נו.. שקוף.. לא?

אבל הרעיון נהדר.

lior_bar_ami
18-08-2009, 21:47:03
אותי כל הסיטואציה מצחיקה....
לפחות יש לי הודעת המלצה מוצלחת לקשר אליה כשישאלו בפעם הבאה ;)

giluriel
18-08-2009, 21:53:26
אותי כל הסיטואציה מצחיקה....
לפחות יש לי הודעת המלצה מוצלחת לקשר אליה כשישאלו בפעם הבאה ;)

כבר אמרתי לא פעם ..
למי שמגיע - מגיע :-)

מתי אנחנו יושבים על בירה ?
אתה בארץ ?

sagi
18-08-2009, 22:42:54
עזוב גיל ליאור בר-עמי לא רציני !
צריך ללכוד אותו כדי לשתות איתו קפה :)

lior_bar_ami
18-08-2009, 23:11:34
אכן אחינו חזרתי ארצה, התאפסתי על השעון המקומי ואני מוכן לבירה ANYTIME!
אתקשר מחר!!

שגיא למה באלימות למה? ;)

sharonx
18-08-2009, 23:16:54
תקראו גם לי אם תצליחו ללכוד אותו.
שגיא - מתי אתה במרכז שנטיס ביחד ? ה500 שלי עבר טסט סופר מוצלח ואני עושה איתו דברים שלא עשיתי עם אף מסוק אחר. מסוק מדהים !!!

sagi
19-08-2009, 02:26:06
ליאור אני עדין מחכה שתחזור אלי לטלפון !!!
דבר שני אני צריך להצדיק את החדר כושר
ואתה בגודל שלך מתאים להיות בובת ניסיון :)
חוץ מזה בגלל שאני אוהב אותך אני חייב לנסות !
שרון אח יקר אני מאמין חודש הבא לקראת הסוף
אני אגיע למרכז לכמה ימי חופש עם המשפחה !
ונוכל לחגוג הטסה ויומהולדת בו זמנית :)
המסוק שלי לאט לאט מאובזר חבר השאיל לי סרוואים
אני מקווה שאני אוכל כבר בשבת להטיס את שלי :(
חסר לי זרועות לסרווים :( אבל הענין בטיפול אילתי !
שרון תפסיק לגרות אותי על ה-500 !!!!!!!!!!:eek:

zvok
19-08-2009, 08:28:00
trex_lover היקר,

לא הצצתי בקישור ששמת ובסרטון..
ראיתי את הפוסט בבוקר, לא הספקתי לכתוב וראיתי את התשובות עכשיו ואני חייב להשחיל מילה:

טיסה הפוכה מגיעה בשלבים מאוד מתקדמים.
קודם כל לומדים להתרומם (ומתרסקים הרבה)
אח"כ, לומדים לרחף (ומתרסקים..)
אח"כ מרחפים וזזים קצת לצדדים (ומתרסקים)
אח"כ מרחפים קצת לצדדים וקדימה אחורה ו.. מתרסקים
לאט לאט לומדים להקדם .. קצת מעגלים עם הזנב אליך .. הקפות .. שמיניות
ואז מתחילים ללמוד להפוך ולחזור מהר מהר למצב ישר (בחור מאוד נחמד כתב פוסט השבוע שתאר באופן נפלא איך הרגישו הבייצים שלו .. סליחה על הביטוי .. ***ח)

לאן אני חותר:
בשורה התחתונה, עד שתטוס הפוך יעבור המון זמן ועוד יותר הרבה ריסוקים.
יש סיכוי שכבר יהיו לך עוד מסוק (ואולי לא .. ) אבל יהיה לך זמן.
אל תצפה לטוס הפוך עוד חודשיים - גם אם ניתן לך Trex 500 או 600 או 700 עם האלקטרוניקה הכי משובחת שיש.
זה לא כי אתה לא מוכשר אלא כי זה קשה.

אבל .. (היה חייב להגיע)
כדי להתקדם צריך ללמוד על כלי טוב.
ככל שהוא יהיה יותר טוב הזמן שלך ילך על טיסה ולא על מלחמות עם המסוק עצמו.
מסוק טוב באמת יחזיק את עצמו באוויר
במסוק רע רוב הזמן אתה תילחם רק לשמור עליו איכשהו.

תשקיע במסוק ראוי (אפילו משומש אבל מביית טוב ועם אלקטרוניקה טובה)

והמון ה-מ-ו-ן סימולטור.
אישית - אני בעד realflight.
FMS ודומיו טובים כדי ללמוד אוריינטציה ולא יותר מזה. תגובות של מסוק לא ממש תקבל שם.

בכל מקרה,
כמו שבר עמי המאסטר כבר אמר,
שאל כאן את כל השאלות ותוכל לקבל אוסף תשובות ודיעות

בהצלחה

My 2 cents

Trex_Lover

גיל אוריאל סוף סוף כתב את האמת אבל המסקנה שהוא מסיק מוטעית ומטעה לעניות דעתי.כמתחיל עד שתגיע להטסה אתה תעבור לא מעט ריסוקים תקונים וכוונים. לריסוקים יש משמעות כספית והיא גוזלת זמן.

המסקנה היא שונה והיא ללכת על מסוק זול וטוב שעלות חלקי החילוף נמוכה והתקונים פשוטים.עוד יתרון נתן להטיס אותו ולתרגל את כל מה שגיל פרט אצלך בבית ואולי אפילו בחדר שלך.

אני שוב חוזר, קנה Walkera 4#3b, תלמד את כל השלבים שגיל פרט עליו ואז תעבור למסוק יותר יקר.

נתן לקנות אחד כזה בחו"ל כולל חלקי חלוף בסיסיים ב 200 דולר כולל משלוח.

לחלופין אחד מחברי הפורום פרסם בימים האחרונים שהוא רוצה למכור אחד עם לחקי חלוף ב 500 ש"ח.
תסתכל בקונים-מוכרים בפורום מסוקים חשמליים.

עוד פעם המסוק הזה בשלוב עם סימולטור נותן מענה להטסה בסיסית ודורש מינימום כוונים עמיד מאוד וזול מאוד. רק סימולטור לא יתן לך תחושה מלאה של הטסה רק שלוב של שניהם אימון על סימולטור ותרגול על המסוק יתן לך שלוב טוב.

אחרי יותר מ 200 הטסות החלפתי חלקים ב כ 60 דולר מהם 3 בטריות שעלותן במקור היתה 7 דולר כל אחת. החלפתי אותן ב 6 בטריות שעלו 11 דולר כולל משלוח. שים לב עלות חלקי החילוף לדוגמא חופה עולה 3 דולר מנוע זנב 5 דולר מנוע ראשי brushless 17 דולר. פחות מ 2 דולר.

בהרבה מקרים של התרסקויות שהיו לי, חשבתי שהמסוק גמור לגמרי אבל כל מה שהייתי צריך לעשות זה לבדוק ששום דבר לא נפגע לישר לו את ה Paddles וזהו לאוויר.

למסוק שתי נקודות תורפה והם:

- המגלשים שבנחיתות לא מוצלחות התעקמו - נתן ליישר אותם ללא בעיה.
- מנוע זנב אחורי שנשרף כל 30-40 טיסות ועלותו 5 דולר (לי יש את הדגם עם מנוע Brush).
לוקח פחות מ 5 דקות להחליף את המנוע.

במסוק הזה תלמד לעשות תקונים בסיסיים בעצמך ולכוון אותו.

שים לב לרוב החברים יש דעה לא טובה על ה Walkera אבל זו דעה קדומה רובם אפילו לא ראו אותו ובודאי לא הטיסו אותו.

המסוק קטן ולכן יותר תזזיתי מה Trex הגדולים ולכן כמו שאומרים אחרים ומנוסים ממני אחרי הטסה של המסוק הזה הטסה של Trex 450 היא כמו מנוחה