התחברות

צפייה בגרסה מלאה : 6 חידות לאנשי eFly באדיבות X

sharonx
16-12-2009, 06:56:40
מי שיפתור נכונה יזכה בזוג קונקטורים DEANS עם החספוס :D

1. כל מספר ראשוני גדול מ 3 , אם נעלה אותו בריבוע ונוריד אחד, התוצאה תתחלק ב 24 ללא שארית. (בדוק, ניסיתי על מספרים מעל מיליון ותמיד עובד). איך מוכיחים את זה ? (רמת קושי : קלה-בינונית)

2. איך ניתן להחזיק ביד בקבוק זכוכית עם מים רותחים בתוכו ולא להיכוות ? (בלי חארטות כמו כפפות, להחזיק מהפיה ושתויות כאלה. הסבר (טריק) פיזיקלי נטו). (הקרדיט לגידי פג'רו שיש לו את הכלים בבית להוכיח לי את זה)

3. יהי בלון, נגיד הליום. מאיפה יוצא ההליום לאט לאט ? מהקשר ? מה התופעה הפיזיקלית שגומת לזה ?

4. יהי לוח שחמט שהורידו לו 2 משבצות מהקצוות של אחד האלכסונים (כלומר 8X8 ללא 2 מהפינות הנגדיות. ה 2 הנגדיות האחרות נשארו - יעני נשארו 62 משבצות). האם ניתן למלא את הלוח עד אפס מקום על אבני דומינו בגודל של שתי משבצות על משבצת אחת ? איך מוכיחים שכן או שלא ?

5. יהי מוט באורך מטר. על המוט 200 נמלים בגודל נקודתי. כל התנגשות חזיתית בין 2 נמלים גורמת לשניהן לשנות כיון. מהירותם קבועה. אם נמלה (כלשהי) תהיה על המוט לבד ותלך מקצה אחד לשני יקח לה שעה להגיע (ואז ליפול). נמלה שמגיעה לקצה נופלת.
בהנחה שמיקום הנמלים בהתחלה (זמן 0) הוא אקראי על המוט, תוך כמה זמן יתרוקן המוט ? נא להסביר איך הגעתם לתשובה.

6. תנו לי בשלוף, תוך מחשבה קצרה בלבד, 1000 מספרים רצופים (ממש רצופים כמו 4,5,6) שבטוח שכולם לא ראשוניים.

זה מיטב החידות שאני מצליח לחשוב עליו כרגע. ממש תאווה למהנדסים :)
אנא - רשמו את פתרונותכם בלבן או שקוף כדי שאנשים יוכלו לחשוב ולקרוא רק עם מסמנים את הטקסט.

בהצלחה.

IttaiP
16-12-2009, 08:18:12
X,
מה אתה מזיין את השכל?
זה מה שחשבת עליו אתמול כל הלילה במקום לבוא להטיס איתנו מסוק? הא? :D
בזן אומרים טוב מסוק אחד באויר מ 100 נמלים בדמיונך, הא... :D

:confused:

אה, כן, תחפש פה בלבן

guyst
16-12-2009, 08:51:42
מאיפה באת לנו על הבוקר עם השאלות האלה? אנחנו טיסנאים... לא חושבים יותר מידי... למעט קובץ הפיזיקאים פה... אני מתכוון לשירשור הזוי שקראתי אתמול בשתיים בלילה והבנתי בערך 10% ממנו...:D:D:D
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=1239

mosheg
16-12-2009, 09:34:54
אני אגיד לך את התשובות לכל השאלות בשנייה.
הולכים לחנות מוציאים 10 שקל וקונים 2 מחברי דין מחוספסים.

כל כך הרבה לכתוב בשביל פתרון כזה קל.

yosi678
16-12-2009, 09:53:27
את 6 אני הצלחתי: :D

1-,2-,3-,4-,5-,6-,7-,8-,9-,10-

וככה הלאה

אגב שרון אני באמת צריך את ה conector dean עם החיספוס כי אני מחכה למשלוח הזה והוא עוד לא הגיע

יוסי

Shay
16-12-2009, 10:44:15
למיטב זכרוני ההגדרה של מספר ראשוני זה מספר שיכול להתחלק רק ב-1 ובעצמו ולכן 6- מתחלק ב-1 וגם בעצמו, אבל גם ב-2;)(או שכל מה שרשמתי זה ערימת שטויות :D)

עמרי רז
16-12-2009, 10:49:07
אבל אני משתמש במחבר MPX !!!:mad:

1. ניקח מספר ראשוני נעלה בריבוע ונחסיר אחד.
(p2 - 1) = (p+1)(p-1)
אני יודע ש P מספר ראשוני ולכן קיבלתי בצד הימני של המשוואה שני מספרים זוגיים עוקבים,
אחד מהם בוודאות מתחלק ב 4 ושניהם מתחלקים ב -2.
כל מספר ראשוני מתחלק ב 3 משאיר שארית של 1 או 2 ולכן או (p+1) או (p-1) חייבים להתחלק ב-3.
מצאתי שהמכפלה (p+1)(p-1) מתחלקת ב 3 ב 4 וב 2, ומכפלת 2-4-3=24 ולכן תמיד תתחלק ב 24.

2. אין לי מושג.

3. הליום מכיוון שחלקיקיו קטנים מחלקיקי האוויר יוצא דרך קרום הבלון בתופעה שנקראת דיפוזיה או משהו כזה..

4. תניח לי.

5. שתי נמלים נפגשות או חולפות אחת על פני השנייה זה ש"ע ולכן הזמן שיקח לנמלה אחת לחצות את המוט לאורכו זה הזמן שיקח לכולן ליפולץ שעה אחת.

6. אני זוכר שזה קשור לעצרת משהו. אין לי כוח לחשב גם ככה ישבתי חצי שעה על החלוקה ל 24.

wonderd
16-12-2009, 10:59:38
עזוב שטויות, הזמנתי קונקטורים, יותר קל..;)

וואללה עמרי רז יצאת כריש..

yosi678
16-12-2009, 12:03:08
בתורת המספרים, מספר ראשוני הוא מספר טבעי גדול מ-1,
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95% D7%A0%D7%99

תהנו..

אייל שפירא
16-12-2009, 12:27:02
מי שיפתור נכונה יזכה בזוג קונקטורים DEANS עם החספוס :D

1. כל מספר ראשוני גדול מ 3 , אם נעלה אותו בריבוע ונוריד אחד, התוצאה תתחלק ב 24 ללא שארית. (בדוק, ניסיתי על מספרים מעל מיליון ותמיד עובד). איך מוכיחים את זה ? (רמת קושי : קלה-בינונית)

2. איך ניתן להחזיק ביד בקבוק זכוכית עם מים רותחים בתוכו ולא להיכוות ? (בלי חארטות כמו כפפות, להחזיק מהפיה ושתויות כאלה. הסבר (טריק) פיזיקלי נטו). (הקרדיט לגידי פג'רו שיש לו את הכלים בבית להוכיח לי את זה)

3. יהי בלון, נגיד הליום. מאיפה יוצא ההליום לאט לאט ? מהקשר ? מה התופעה הפיזיקלית שגומת לזה ?

4. יהי לוח שחמט שהורידו לו 2 משבצות מהקצוות של אחד האלכסונים (כלומר 8X8 ללא 2 מהפינות הנגדיות. ה 2 הנגדיות האחרות נשארו - יעני נשארו 62 משבצות). האם ניתן למלא את הלוח עד אפס מקום על אבני דומינו בגודל של שתי משבצות על משבצת אחת ? איך מוכיחים שכן או שלא ?

5. יהי מוט באורך מטר. על המוט 200 נמלים בגודל נקודתי. כל התנגשות חזיתית בין 2 נמלים גורמת לשניהן לשנות כיון. מהירותם קבועה. אם נמלה (כלשהי) תהיה על המוט לבד ותלך מקצה אחד לשני יקח לה שעה להגיע (ואז ליפול). נמלה שמגיעה לקצה נופלת.
בהנחה שמיקום הנמלים בהתחלה (זמן 0) הוא אקראי על המוט, תוך כמה זמן יתרוקן המוט ? נא להסביר איך הגעתם לתשובה.

6. תנו לי בשלוף, תוך מחשבה קצרה בלבד, 1000 מספרים רצופים (ממש רצופים כמו 4,5,6) שבטוח שכולם לא ראשוניים.

זה מיטב החידות שאני מצליח לחשוב עליו כרגע. ממש תאווה למהנדסים :)
אנא - רשמו את פתרונותכם בלבן או שקוף כדי שאנשים יוכלו לחשוב ולקרוא רק עם מסמנים את הטקסט.

בהצלחה.

שאלה מס' 7:
למה בסוף של שיר הפתיחה של הדרדסים אומרים "ואם תהיו טובים, אולי תצליחו לראות את הדרדסים", אבל גרגמל רע והוא תמיד רואה אותם?

Shay
16-12-2009, 12:58:24
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95% D7%A0%D7%99

תהנו..
הועמדתי על טעותי,
כל הכבוד על הפתרון המהיר!!;):D

amiramen
16-12-2009, 18:11:34
חידות פשוט יוצאות מהכלל... אני מאד אהבתי.. :)
תשובה לשאלה 2(סמן ותראה):
אתה נכווה כאשר יש שינוי קיצוני של טמפרטורה ולכן אתה מחמם גם את היד באופן הדרגתי וכך אתה לא נכווה.... נכון?

gidipajero
16-12-2009, 20:27:05
צמע, אתה צודק, גם אני לא הבנתי כלום מהשירשור.
מה רצית לעשות עם הדין?
למה שרון לא בונה מוגי?
גידי

sharonx
16-12-2009, 21:56:42
את 6 אני הצלחתי: :D

1-,2-,3-,4-,5-,6-,7-,8-,9-,10-

וככה הלאה

אגב שרון אני באמת צריך את ה conector dean עם החיספוס כי אני מחכה למשלוח הזה והוא עוד לא הגיע

יוסי

ברור - הבאתי לך היום למה לא באת לקחת. אם תבוא מחר בערב וצפונה יהיה לך גם קונקטור כמו שלי.

X,
מה אתה מזיין את השכל?
זה מה שחשבת עליו אתמול כל הלילה במקום לבוא להטיס איתנו מסוק? הא? :D
בזן אומרים טוב מסוק אחד באויר מ 100 נמלים בדמיונך, הא... :D

:confused:

אה, כן, תחפש פה בלבן
הלכתי לעבודה היום :mad:

אני אגיד לך את התשובות לכל השאלות בשנייה.
הולכים לחנות מוציאים 10 שקל וקונים 2 מחברי דין מחוספסים.

כל כך הרבה לכתוב בשביל פתרון כזה קל.
:D. אני צריך להעלות את הפרסים או להפסיק להציע זאבים זאבים. זה כי אני תחרותי. מהיום הפרס כבוד - בינתיים מקום ראשון עמרי, ומקום שני

אבל אני משתמש במחבר MPX !!!:mad:

1. ניקח מספר ראשוני נעלה בריבוע ונחסיר אחד.
(p2 - 1) = (p+1)(p-1)
אני יודע ש P מספר ראשוני ולכן קיבלתי בצד הימני של המשוואה שני מספרים זוגיים עוקבים,
אחד מהם בוודאות מתחלק ב 4 ושניהם מתחלקים ב -2.
כל מספר ראשוני מתחלק ב 3 משאיר שארית של 1 או 2 ולכן או (p+1) או (p-1) חייבים להתחלק ב-3.
מצאתי שהמכפלה (p+1)(p-1) מתחלקת ב 3 ב 4 וב 2, ומכפלת 2-4-3=24 ולכן תמיד תתחלק ב 24.

2. אין לי מושג.

3. הליום מכיוון שחלקיקיו קטנים מחלקיקי האוויר יוצא דרך קרום הבלון בתופעה שנקראת דיפוזיה או משהו כזה..

4. תניח לי.

5. שתי נמלים נפגשות או חולפות אחת על פני השנייה זה ש"ע ולכן הזמן שיקח לנמלה אחת לחצות את המוט לאורכו זה הזמן שיקח לכולן ליפולץ שעה אחת.

6. אני זוכר שזה קשור לעצרת משהו. אין לי כוח לחשב גם ככה ישבתי חצי שעה על החלוקה ל 24.
מה אומר ? אתה מלך על. כל הכבוד. במיוחד שאפו על הראשונה.

חידות פשוט יוצאות מהכלל... אני מאד אהבתי.. :)
תשובה לשאלה 2(סמן ותראה):
אתה נכווה כאשר יש שינוי קיצוני של טמפרטורה ולכן אתה מחמם גם את היד באופן הדרגתי וכך אתה לא נכווה.... נכון?

לא, אבל פתרון יצירתי. אתה מוכן להשתתף בניסוי ? אתה תיכווה כי בסוף תשרוף את היד. מה זה משנה אם לא תבחין בזה בבת אחת - עדין יילך לך העור פייפן.

רמז - המים ירתחו אבל הבקבוק ישאר קר. הרתיחה תהיה אמיתית בהגדרה שלה.

מקום שני יוסי על היצרתיות, אבל התשובה החלקית של עמרי היא הנכונה. התשובה הנכונה היא 1000!+1 עד 1000!+1000. אם מישהו לא מבין למה שם אין ראשונים שישאל.

b1yossi
16-12-2009, 22:04:57
שאלה 2 :

יוצרים וואקום (תת לחץ) בבקבוק ובכך מורידים את טמפ' הרתיחה של המים - זה מסתדר גם עם האמצעים שיש לגידי.

שאלה 4 :

מקפלים את הלוח פעמיים כך שהמשבצות החסרות חופפות - מיד תראה אם זה אפשרי או לא - אין לי כוח לנסות את זה.

ליאור זהבי
17-12-2009, 01:11:02
גדול ! יש עוד ?

עומר בנימיני
17-12-2009, 04:44:30
חידות:

1. הוא מסתובב בכל העולם אבל תמיד נשאר בפינה, מה זה?

2. אצל בוש זה קצר,אצל האפיפיור זה לא בשימוש ואצל חווה(מהתנ''ך) אין את זה. - (לא מה שאתם חושבים)

sharonx
17-12-2009, 06:53:57
יוסי - כל הכבוד על הפתרון הנכון ל 2 !!!!!!
לא הבנתי למה 4 מוכיח את זה ? אשמח להסבר. גם אני חושב שאי אפשר אבל איך מוכיחים שלכל סידור מבין ההרה שאפשר לעשות לא נצליח.

ליאור זהבי - קח אחת קשה אבל מעולה (באדיבות אשתי שיותר חכמה ממה שאי פעם אני יהיה) :
אני בוחר 2 מספרים אמיתיים (שלמים ממינוס אינסוף עד פלוס אינסוף) שונים זה מזה.
אני רושם כל אחד בתוך כף ידי ומראה לי את אחת מהידים בהסתברות חצי (כלומר - היה לך סיכוי של 50% שהראתי לך את המספר הגדול). אתה מנצח אם יש ליך את המספר הגדול (שוב - כרגע הסיכוי שיש לך אותו לאחר שהראתי לך מספר אחד הוא חצי). עכשיו, אחרי שראית את המספר אתה צריך להחליט אם להחליף אותו עם המספר השני (הלא ידוע לך) או לא.

אני טוען שיש דרך שבה אתה תחליט אם להחליף או לא שתתן לך (אחרי התהליך) סיכוי של יותר מחצי !!!!! להישאר עם המספר הגדול - כלומר לנצח. לא בוודאות כמובן אבל הסיכוי לכך יהיה יותר מחצי (לעומת הסיכוי המקורי שהוא חצי).

נשמע בלתי אפשר בעליל, הא ? מאיפה בכלל יש לך מידע על המספר השני כדי להחליט ??

רמז : ההחלטה לא חייבת להיות חד שמעית "אני תמיד מחליף" או "אני תמיד נשאר". היא יכולה להיות בסגנונות של "כל פעם שנייה אני מחליף", או "אני זורק מטבע ולפי זה מחליט" או רמז יותר עבה בלבן למתקשים : "אני עושה הגרלה עם סיכויים שאני מחליט עליהם מראש, ולפי זה מחליט".

רמז - תחשוב על מה שמודגש...

אני מבקש ממי שנשרפו לו פיוזים במוח עכשיו ושמתמטיקה היא לא הקטע שלו, לא לצעוק "חנונים, חנונים". רק לעמרי אני מרשה :D

ניסיון לפתרון החידה של פשפש : שם משפחה ? אבל למה הוא בפינה ובכל העולם ?

sharonx
17-12-2009, 07:32:42
פתרון החיד של השחמט (התייאשתי אבל יוסי - זה לא מה שאמרת). מי שרוצה לחשוב - שמתי את זה בלבן.

וואוו איזה פשוט זה חבל על הזמן :
http://www.fortunecity.com/emachines/e11/86/chess.html

The mathematician tries to answer the question by developing a logical argument which will derive a conclusion which is undoubtedly correct and which will remain unchallenged forever.One such argument is the following:
* The corners which were removed from the chessboard were both white.Therefore there are now 32 black squares and only 30 white squares.
* Each domino covers two neighbouring squares,and neighbouring squares are always different in colour,ie one black and one white.
* Therefore,no matter how they are arranged,the first 30 dominoes laid on the board,must cover 30 white squares and 30 black squares.
*Consequently,this will always leave you with one domino and two black squares remaining.
*But remember all dominoes cover two neighbouring squares,and neighbouring squares are opposite in colour.However,the two squares remaining are the same colour and so they cannot both be covered by the one remaining domino.Therefore,covering the board is impossible!

אייל שפירא
17-12-2009, 08:00:21
חידות:

אצל בוש זה קצר,אצל האפיפיור זה לא בשימוש ואצל חווה(מהתנ''ך) אין את זה. - (לא מה שאתם חושבים)

תשובתי: שם המשפחה

איך אפשר לנסוע 200 ק"מ דרומה, ואז לנסוע 200 ק"מ מערבה, ואז לנסוע 200 ק"מ צפונה ולהגיע לנקודת המוצא?

אליקופטר
17-12-2009, 12:56:52

איך אפשר לנסוע 200 ק"מ דרומה, ואז לנסוע 200 ק"מ מערבה, ואז לנסוע 200 ק"מ צפונה ולהגיע לנקודת המוצא?

אייל עם שאלות כאילו אתה גם לא תראה את הדרדסים :D

שמע ראיתי את התוכנית בליון פעם לעולם לא חשבתי על זה ,מתאים יותר לקטורזה וחבורתו:D

עומר בנימיני
17-12-2009, 14:01:02
נכון, התשובה היא שם משפחה..

בקשר לשאלה הראשונה, זה משהו שמוגדר כנמצא בפינה, אבל הוא מסתובב בכל העולם.

עומר בנימיני
17-12-2009, 15:29:32

נוסעים 300 קילומטר דרום-מזרח, 200 קילומטר מערב ואז 300 קילומטר צפון-מזרח?

blacksea
17-12-2009, 15:39:48
יצאים מהקוטב הצפוני דרומה 200 - הנסיעה מערבה שומרת על אותו קו רוחב - אפשר לנסוע כל מרחק ותמיד 200 קמ צפונה יחזירו אותנו לקוטב

אייל שפירא
17-12-2009, 15:59:03
יצאים מהקוטב הצפוני דרומה 200 - הנסיעה מערבה שומרת על אותו קו רוחב - אפשר לנסוע כל מרחק ותמיד 200 קמ צפונה יחזירו אותנו לקוטב
http://efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif

מישהו יודע מה זה פינה בהונגרית? :p

GA02
17-12-2009, 16:01:13

תהנו..
הלינק שנתתה מראה שטעיתה ..
שי אתה צודק ב 100 אחוז
יוסי שים לב להמשך המשפט ולא ל4 מילים הראשונים
בתורת המספרים, מספר ראשוני הוא מספר טבעי גדול מ-1, שלא ניתן להציגו כמכפלה של שני מספרים טבעיים קטנים ממנו

אייל שפירא
17-12-2009, 19:03:46
- יש צלוחית פטרי עם חיידק. (לא שפעת חזירים, תירגעו, שפעת זה נגיף לא חיידק)
- החיידק מכפיל את עצמו בכל שניה.
- אחרי דקה אחת צלוחית הפטרי מלאה בחיידקים.

1. בתוך כמה זמן ימלאו את צלוחית הפטרי שני חיידקים?

2. בתוך כמה זמן ימלא חיידק אחד חצי מצלוחית הפטרי?

http://mappingcompanysuccess.com/wp-content/uploads/2008/05/petri_dish.jpg

b1yossi
17-12-2009, 19:38:08
1. 59 שניות
2. 59 שניות

b1yossi
17-12-2009, 19:41:39
ואחת עתיקה מאוד :

שרטט או תאר גוף הנדסי תלת מימדי קשיח ובלתי ניתן לשינוי צורה בעל נפח שיכול לעבור בהתאמה מלאה בשלושת הפתחים בציור.

ובלי להתחכם, הכוונה לגוף בדומה לכדור\פרמידה וכ"ו.

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=17599&stc=1&d=1261075240

עמרי רז
17-12-2009, 19:46:53

1. שנייה אחת פחות.. 59 שנית. ממילא אחרי שניה יש שני חיידקים אז פחות אחת

2.גם כן, אם הם מכפילים את עצמם אז לפני ההכפלה האחרונה יש בדיוק חצי מהחיידקים כלומר 59 שניות.

חידה נחמדה מאוד

idan_c
17-12-2009, 20:04:38

אז ככה.... במקום לקרוא עד הסוף ישר ניסיתי לחפש את הנוסחאות וזה מה שהגעתי אליו....
2 - 2
3 - 4
4 - 8

מה שמראה לנו שאפשר להגיע לנוסחא הבאה
2 בחזקת N ככה שN מציין את השניות, לשניה הראשונה אנחנו נציב 0
מכאן ש2 בחזקת 0 שווה 1

בשניה הרביעית N שווה ל3
2 בחזקת 3 שווה ל8

דקה זה 60 שניות אז N שווה ל59 (המספר הזה יוצא גדול מדי נאלץ לוותר)

אני אענה קודם לשאלה 2: התשובה היא 59 שניות....שניה אחת פחות מדקה זה היה בדיוק חצי.
לגבי השאלה הראשונה: התשובה היא גם 59 שניות... אם בחישוב למעלה עשיתי
1 - 1
2 - 2
3 - 4
4 - 8

אז אם יש לנו 2 חיידקים בהתחלה יהיה לנו את הדבר הבא
1 - 2
2 - 4
3 - 8
4 - 16
מה שאומר שחסכנו רק שניה אחת...

sharonx
18-12-2009, 01:14:41

לא הבנתי למה שם המשפחה הוא בפינה (מה הוא בעונש ?) ולמה הוא מסתובב בכל העולם (ה הוא אייל פלד ?) :D

אני באמת שואל

sharonx
18-12-2009, 01:15:47

אהבתי :)
תודה אייל ואביב.

sharonx
18-12-2009, 01:18:51
http://efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif

מישהו יודע מה זה פינה בהונגרית? :p

מה זה? זה כמו מחבר נקבה אם אתה מבין למה אני מתכוון ?

sharonx
18-12-2009, 01:20:53

התשובה לשניהם : 59 שניות

עריכה : עכשיו ראיתי שאני שלישי שעונה...
משהו אומר לי שיש לך עוד חידות יפות אייל. יאללה תרביץ.

והנה אחת נוספת שלי : 100 אנשים עולים על מטוס. הם נכנסים אחד אחד. כולם יושבים מיד במקום שכתוב להם על הכרטיס חוץ מזקנה משוגעת אחת שיושבת במקום אקראי פנוי. היא נכסת למטוס בצורה אקראית יחסית לשאר. אם אדם נכנס אחריה והמקום שלו פנוי הוא מתיישב בו. אם הוא תפוס הוא מתיישב באקראיות באחד המקומות שנותרו. הנוסעים לא יודעים מי זאת הזקנה כי היא חירשת.

השאלה : מהו הסיכוי שהאדם האחרון שנכנס יישב במקומו כפי שכתוב על הכרטיס שלו ?
רמז : צריך אינדוקציה. עוד רמז שנובע מהרמז הראשון : לא משנה מספר המקומות במטוס.

נ.ב.
לימשהו יש כוח לכתוב את חידת האסירים עם הכובעים הלבנים או שחורים שצריכים להחילט כיצד מקסימום מהם ישתחררו וכל מה שהם יכולים להגיד זה שחור או לבן פעם אחת ?
אם לא אני אכתוב מחר...

נ.ב 2
עושה לי טוב לראות את השרשור הזה פורח :)

s.mario
18-12-2009, 07:24:40
היי גם לי יש משהו דומה...

קבוצת אסירים חלקם בעלי כובע לבן וחלקם שחור(לא בהכרח חצי חצי).
כל אסיר אינו יודע איזה צבע הכובע שלראשו.
המטרה שלהם: להפרד ל2 קבוצות שונות ב2 חדרים שונים , כאשר בכל חדר חובשי כובד בצבע זהה בלבד.
המגבלה: לאסירים אסור לדבר , להנהנן , לרמוז , לקרוץ , לרשום וכו'.....
אופן הפעולה: על האסירים לקבוע כלל מסויים לפני הפיצול - שיוביל אותם לפירוד נכון.
האסירים עומדים בטור בסדר אקראי במסדרון , כאשר לפניהם 2 חדרים: אחד לחובשי כובעים לבנים , ואחד שחורים.

מה הכלל שקבעו האסירים שעזר להם להפרד בצורה מוחלטת?

אייל שפירא
18-12-2009, 08:14:56
היי גם לי יש משהו דומה...

קבוצת אסירים חלקם בעלי כובע לבן וחלקם שחור(לא בהכרח חצי חצי).
כל אסיר אינו יודע איזה צבע הכובע שלראשו.
המטרה שלהם: להפרד ל2 קבוצות שונות ב2 חדרים שונים , כאשר בכל חדר חובשי כובד בצבע זהה בלבד.
המגבלה: לאסירים אסור לדבר , להנהנן , לרמוז , לקרוץ , לרשום וכו'.....
אופן הפעולה: על האסירים לקבוע כלל מסויים לפני הפיצול - שיוביל אותם לפירוד נכון.
האסירים עומדים בטור בסדר אקראי במסדרון , כאשר לפניהם 2 חדרים: אחד לחובשי כובעים לבנים , ואחד שחורים.

מה הכלל שקבעו האסירים שעזר להם להפרד בצורה מוחלטת?

ה"לבנים" יכנסו לשני החדרים ולא יתנו ל"שחורים" להיכנס, ולא מגזענות חס וחלילה, זו פשוט מסיבה פרטית במועדון חברים ואין להם הזמנה. יש מצב שתוך כמה זמן אחד ה"שחורים" ידקור את המאבטח ויהיה בלגאן.

אייל שפירא
18-12-2009, 08:18:59
ואחת עתיקה מאוד :

שרטט או תאר גוף הנדסי תלת מימדי קשיח ובלתי ניתן לשינוי צורה בעל נפח שיכול לעבור בהתאמה מלאה בשלושת הפתחים בציור.

ובלי להתחכם, הכוונה לגוף בדומה לכדור\פרמידה וכ"ו.

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=17599&stc=1&d=1261075240

באמת חידה עתיקה, אבל מצויינת.

אם ניקח צינור בקוטר ואורך זהים, ונצמיד את הקצה העליון שלו בקו ישר נקבל מזוית הראיה שלנו מרובע, כשנסתכל מהצד נראה משולש, ואם נסתכל מלמטה נראה עיגול.

sharonx
18-12-2009, 10:46:10
על לבן לא שמעת ? סתאאם גם ככה לא היית מצליח.
אהבתי !

b1yossi
18-12-2009, 12:51:46
באמת חידה עתיקה, אבל מצויינת.

אם ניקח צינור בקוטר ואורך זהים, ונצמיד את הקצה העליון שלו בקו ישר נקבל מזוית הראיה שלנו מרובע, כשנסתכל מהצד נראה משולש, ואם נסתכל מלמטה נראה עיגול.

לא הבנתי מה הצמדת ואיך קיבלת משולש - אבל אם אתה רואה את זה, אז אני מקבל זאת כתשובה נכונה :D

אייל שפירא
18-12-2009, 13:32:24
לא הבנתי מה הצמדת ואיך קיבלת משולש - אבל אם אתה רואה את זה, אז אני מקבל זאת כתשובה נכונה :D

נו ככה:
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=17612&stc=1&d=1261139023

ושרון, צודק, שכחתי מהלבן... :rolleyes:

הנה עוד חידה יחסית ישנה:
ברחוב מסויים יש חמישה בתים, הצבועים בחמישה צבעים שונים: אדום, לבן, ירוק, כחול וצהוב (לאו דווקא בסדר הזה).
בכל בית גר דייר ממדינה אחרת: נורווגי, בריטי, דני, גרמני ושוודי.
כל דייר אוהב לשתות משקה אחר: תה, מים, בירה, קפה או חלב.
כל דייר מעשן סוג אחר של סיגריות: דאנהיל, פאל-מאל, בלנד, בלו-מאסטר או פרינס.
לכל דייר יש חיית מחמד שונה:כלב, חתול, סוס, ציפור או דג.
לאף דייר אין לאום, צבע בית, משקה, חיית מחמד או סוג סיגריות זהה לזה של האחרים.

השאלה: מי מהחמישה הוא הבעלים של הדג?

רמזים:
1. הבריטי גר בבית האדום.
2. לשוודי יש כלב.
3. הדני שותה תה.
4. הבית הירוק סמוך לבית הלבן, ונמצא משמאלו.
5. הבעלים של הבית הירוק שותה קפה.
6. מי שמעשן פאל-מאל מגדל ציפורים.
7. הבעלים של הבית הצהוב מעשן דאנהיל.
8. מי שגר בבית האמצעי שותה חלב.
9. הנורווגי גר בבית הראשון (השמאלי ביותר).
10. מי שמעשן בלנד גר בצמוד לבית של מי שמגדל חתול.
11. הבעלים של הסוס גר בצמוד למי שמעשן דאנהיל.
12. מי שמעשן בלו-מאסטר שותה בירה.
13. הגרמני מעשן פרינס.
14. הנורווגי גר בצמוד לבית הכחול.
15. למי שמעשן בלנד יש שכן ששותה מים.

Shay
18-12-2009, 15:07:07
כשהייתי ביהלום היינו עושים חידות בדיוק כאלה
רמז לחידה של אייל:יש לעשות טבלה

sharonx
19-12-2009, 00:11:49
נו ככה:
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=17612&stc=1&d=1261139023

הנה עוד חידה יחסית ישנה:
ברחוב מסויים יש חמישה בתים, הצבועים בחמישה צבעים שונים: אדום, לבן, ירוק, כחול וצהוב (לאו דווקא בסדר הזה).

רמזים:
1. הבריטי גר בבית האדום.
2. לשוודי יש כלב.
3. הדני שותה תה.
13. הגרמני מעשן פרינס.

זו לא החידה המפורסמת של אינשטיין ? אין לי כוח לזה עכשיו...
שי - מה זה "יהלום" ?

עמרי רז
19-12-2009, 09:34:34
נו ככה:
]

הנה עוד חידה יחסית ישנה:

רמזים:
1. הבריטי גר בבית האדום.
2. לשוודי יש כלב.
3. הדני שותה תה.
13. הגרמני מעשן פרינס.

הבעלים של הדג הוא הגרמני שגר בבית הירוק ושותה קפה ומעשן פרינס.. :)
חידה יפה
שרון שיחקת אותה עם השירשור הזה :D

Shay
19-12-2009, 10:04:36
זה פרויקט לילדים בבית ספר יסודי זה ראשי תיבות יהלו"ם=יום העשרה לילדים מחוננים/מוכשרים
הולכים לשם פעם בשבוע בשביל להתנסות בדברים מעניינים באמת כמו :פאזל בתלת מימד(הקובייה למי שמכיר) חידות שגורמות לך לחשוב, אסטרונומייה, אומנות ועוד כמה דברים

עומר בנימיני
19-12-2009, 18:38:27
לא הבנתי למה שם המשפחה הוא בפינה (מה הוא בעונש ?) ולמה הוא מסתובב בכל העולם (ה הוא אייל פלד ?) :D

אני באמת שואל

אין שום קשר בין השם משפחה (תשובה שנענתה) לבין העצם בפינה שמסתובב בכל העולם (שאלה), ערכתי את זה ורשום שאלה אחת ושאלה שתיים.

בקיצור: מה מסתובב בכל העולם אבל תמיד נמצא בפינה?

אייל שפירא
19-12-2009, 19:16:59
אין שום קשר בין השם משפחה (תשובה שנענתה) לבין העצם בפינה שמסתובב בכל העולם (שאלה), ערכתי את זה ורשום שאלה אחת ושאלה שתיים.

בקיצור: מה מסתובב בכל העולם אבל תמיד נמצא בפינה?

דברים שמסתובבים בכל העולם (ולא ברור לי איך נמצא בפינה), מהגדול לקטן:
הירח, מכונת כביסה, פטיפון, שווארמה, כדור מראות (של דיסקו), שעון, זנב של תאי זרע

עומר בנימיני
20-12-2009, 15:28:00
דברים שמסתובבים בכל העולם (ולא ברור לי איך נמצא בפינה), מהגדול לקטן:
הירח, מכונת כביסה, פטיפון, שווארמה, כדור מראות (של דיסקו), שעון, זנב של תאי זרע

זו סתם הייתה חידה\שאלה נחמדה לכיף, זה לא שצריך לחשוב עליה יותר מדי. בכל אופן התשובה היא בול, הוא מסתובב בכל העולם, אבל תמיד הוא נמצא בפינה של המכתב.

sharonx
20-12-2009, 20:18:01
זו סתם הייתה חידה\שאלה נחמדה לכיף, זה לא שצריך לחשוב עליה יותר מדי. בכל אופן התשובה היא בול, הוא מסתובב בכל העולם, אבל תמיד הוא נמצא בפינה של המכתב.

יפה