PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדליק הטענת הסוללות ישר מהארגז..!כנסו לראות :)

amiramen
31-12-2009, 18:10:15
מנהל - אנא העבר אשכול זה לפורום "עשה זאת בעצמך", בטעות פרסמתי פה...
קניתי מספר כבלים מאריך באיביי וקיבלתי אותם לפני כמה ימים... היום קיבלתי גם את השנאי 100W שהזמנתי(ב-9.30$ כולל משלוח!) אז החלטתי לשלב את השניים ולהטעין את הסוללות ישר מהארגז כלים מבלי להוציא אותן...
+ השנאי והמטען עם הסוללות בתוך הארגז מרופד ע"י ספוג...
+ כל הכבלים והשנאי מוחבאים וישנו שקע קטן לבאלנסר להטענת הסוללה...
התוצאה הסופית:
http://lh5.ggpht.com/_qETnIgfBRao/SzzT3p7C1gI/AAAAAAAAH5g/nZ4VC40wprI/s640/_%20015.jpg

לפני החיבור של הסוללה למטען ואת השנאי לחשמל... (השנאי מתחת לתא השמאלי למטה, איפה שהדבק, המברג והפלייר)
http://lh5.ggpht.com/_qETnIgfBRao/SzzTKjg-6iI/AAAAAAAAH6o/ptMTslt456I/s640/_%20002.jpg

לאחר חיבור הסוללות למטען והארגז לחשמל. שימו לב שכל החיבורים מוחבאים ותקע הבאלאנס מחובר לשקע שיוצא "משום מקום" :):
http://lh4.ggpht.com/_qETnIgfBRao/SzzTZdVCURI/AAAAAAAAH7A/BQiK85TBdiQ/s640/_%20005.jpg

הכל נסגר כמו שצריך[הארגז במצב סגור]:
http://lh6.ggpht.com/_qETnIgfBRao/SzzSIZzUh5I/AAAAAAAAH4s/fGZvdZ7lM68/s640/_%20001.jpg
שידרוג מעניין שרציתי לעשות כבר הרבה זמן...
מה אתם אומרים?

למי שמעוניין לראות את הארגז מכל זוויותיו מוזמן להיכנס לכאן ולעיין בתמונות...
http://picasaweb.google.com/amiramen1/xRHtn?feat=directlink

AVIV123
31-12-2009, 18:31:09
יפה כול הכבוד

dptr
31-12-2009, 18:35:57
יפה מאוד אבל...
אני לא הייתי מטעין ליפו בדבר כזה:eek:

shaharg
31-12-2009, 18:40:08
שלום ,
רעיון מקורי ויפה אבל ... המלצה שלי:
1. תמיד תטעין עם המכסה פתוח .
2. בארגז הכלים מתחת לתא שבו נמצא המטען תקדח מס' חורים קטנים גם הם לאוורור .

הסיבה לכך היא שבזמן טעינה העסק מתחמם וללא פיזור חום טוב אתה עלול לגרום לנזק למטען / סוללות .

שחר

wind556
31-12-2009, 18:52:16
העצות שקיבלת בנושא פיזור החום נכונות
אתה צריך לוודא שהסוללה לא מתחממת בטעינהוכמובן שעליך להקפיד גם על ההתחממות של המטען עצמו אם לא בא לך לשרוף אותו או את הקופסה

guylederer
31-12-2009, 20:06:37
כל הכבוד =]
אני מציע לך לשכלל עד הסוף ולהוסיף מאוורר 120ממ של מחשב מתחת לסוללות והמטען ... :)

דוד פלד
31-12-2009, 20:46:38
מדהים אחלה רעיון.:)

amiramen
31-12-2009, 21:15:28
אוקיי.. תודה לכולם על הערות החשובות..!
כששוב יהיה לי זמן, באמת אקדח חורים.. אבל לבנתיים פשוט אשאיר את המכסה פתוח...
מה שקצת יותר מדאיג אותי זה פיזור החום לגבי השנאי. השנאי הקודם שלי(1.5A 12V) התחמם בצורה מפחידה בעת טעינה ארוכה ולכן הזמנתי שנאי של 15V-20V, 4.5A ולכן עכשיו אינו אמור להתחמם יותר מידיי...
בכל זאת אלך עכשיו להטיס כמה סוללות, אטעין אותן תחת השגחתי ואבדוק אם כל העסק מתחמם או לא ...

guylederer
31-12-2009, 21:20:25
עמירם בהצלחה ... באמת כל הכבוד ! :)
אולי בעתיד תשווק ארגזים מיוחדים למסוקאים P:

ziki
31-12-2009, 21:32:47
הרעיון מקורי, יפה אך אינו בטיחותי ואף מסוכן.
לא הייתי טוען סוללות במקום סגור במיוחד לא ליפו ובמיוחד לא בקופסת פלסטיק ללא קשר לחורי איוורור או לא.
המטען נועד להטעין במקום פתוח והסוללות נועדו להטען במקום פתוח על משטח שאינו רגיש לחום ורצוי שגם יהיה מבודד (חומר קרמי הינו מעולה לצורך העניין).
גם כאשר הקופסא מאווררת אין לדעת מתי סוללת הליפו עלולה לאכזב אם כתוצאה מגיל מופלג, מעומס או מקצר שעלול להיגרם בטעות וכשזה יקרה לא תהיה מעוניין להיות בסביבה.
בנוסף, חורי איוורור לא יעזרו לך לקרר את המטען כמו שצריך כאשר תהיה מעוניין לעבוד במוד פריקה, נגדי ההספק של המטען יחממו את מארז הפלסטיק באופן מסוכן.

דניאל דקל
31-12-2009, 22:06:14
רעיון יפה, תסיק מסקנות ממקרה שקרה לי:

לפני כשנתיים, טענתי פק ליפו שנפל ל מהיד וחטף מעיכה קטנה

בעודי מסתובב עם הבן שלי בחוץ, אני רואה עשן יוצא מכיוון חדר העבודה

הגעתי ממש בדקה ה 90. ארגז ההטסה שהיה ליד התחיל לעלות באש.

אחריו היה עולה באש שולחן העבודה, ומי יודע מה היה קורה הלאה

הרעיון שלך יפה אם תטען את הפק בתוך LIPO SACK שיש ל HC

פלסטיק וליפו יכולים להיות שילוב קטלני...

amiramen
02-01-2010, 13:57:07
הרעיון מקורי, יפה אך אינו בטיחותי ואף מסוכן.
לא הייתי טוען סוללות במקום סגור במיוחד לא ליפו ובמיוחד לא בקופסת פלסטיק ללא קשר לחורי איוורור או לא.
המטען נועד להטעין במקום פתוח והסוללות נועדו להטען במקום פתוח על משטח שאינו רגיש לחום ורצוי שגם יהיה מבודד (חומר קרמי הינו מעולה לצורך העניין).
גם כאשר הקופסא מאווררת אין לדעת מתי סוללת הליפו עלולה לאכזב אם כתוצאה מגיל מופלג, מעומס או מקצר שעלול להיגרם בטעות וכשזה יקרה לא תהיה מעוניין להיות בסביבה.
בנוסף, חורי איוורור לא יעזרו לך לקרר את המטען כמו שצריך כאשר תהיה מעוניין לעבוד במוד פריקה, נגדי ההספק של המטען יחממו את מארז הפלסטיק באופן מסוכן.
בדקתי אם השנאי מתחמם... הוא כן. אז עשיתי לו פתח גדול לאיוורור ועכשיו הוא לא מתחמם בכלל...
בנוסף בדתי אם הליפו מתחממות והן לא מתחממות בכלל...
בכל זאת אני מטעין את הסוללות רק כאשר הארגז פתוח ורק כשאני ליידו...

ziki
02-01-2010, 16:07:08
בדקתי אם השנאי מתחמם... הוא כן. אז עשיתי לו פתח גדול לאיוורור ועכשיו הוא לא מתחמם בכלל...
בנוסף בדתי אם הליפו מתחממות והן לא מתחממות בכלל...
בכל זאת אני מטעין את הסוללות רק כאשר הארגז פתוח ורק כשאני ליידו...

זה יותר בטוח אבל עדיין לא בטיחותי.
בצע פריקה לסוללה דרך המטען ואז תבין על איזה חום אני מדבר, מעבר לכך כשהכל תקין אז אין סיבה לדאגה אבל כמו שכתבתי לך וגם אחרים הוסיפו עם ליפו לא לוקחים סיכונים מיותרים, אלו סוללות שיכולות להיות מסוכנות מאד לכן יש להטעינם בסביבה מתאימה.

amiramen
02-01-2010, 17:31:14
זה יותר בטוח אבל עדיין לא בטיחותי.
בצע פריקה לסוללה דרך המטען ואז תבין על איזה חום אני מדבר, מעבר לכך כשהכל תקין אז אין סיבה לדאגה אבל כמו שכתבתי לך וגם אחרים הוסיפו עם ליפו לא לוקחים סיכונים מיותרים, אלו סוללות שיכולות להיות מסוכנות מאד לכן יש להטעינם בסביבה מתאימה.
אין לי במטען מוד פריקה(Turnigy 420 ולא אקסל למיניהם) והוא יכול לטעון רק עד 2A ולכן המטען, השנאי והסוללה לא מתחממים בכלל ולכן אני מאמין שזה בטיחותי...
ובכל זאת, על כל מקרה שלא יהיה, אני תמיד מטעין את הליפו תחת השגחתי הצמודה...

וגם אם נחשוב על פתרון, יותר קל פשוט להיות ליד הסוללה מאשר להתאמץ להכניס אותה בכל פעם לשקית חסינה אש....אם קיים, אשמח לשמוע על פתרון טוב יותר משקית חסינת האש....