PDA

צפייה בגרסה מלאה : ריסוק מיותר!!!

אטקין ש
05-04-2010, 22:18:37
אז היום יצאתי לי לשטח וכן היו עוד מטיסים!

אני לקחתי לי את הכיון שלי ועברתי לדשא שיש לנו שם על מנת לא להפריע (בכל זאת מטיס מתחיל)

כמו תמיד אין על הרגשה שהוא עומד באוויר:p:D

פתאום המסוק דופק לי רול נעמד הפוך:eek:!!!(וכמובן נפל כמו אבן לקרקע:mad:)

לא הבנתי איך זה קרה ?????????????

אבל שירדתי לכיון המטיסים בררתי ואז הבנתי שיש שם אדם שעובד על אותו תדר כמו שלי!!!!!!!!!!

חבל שזה קורה וניתן למנוע את זה !!

המשך שבוע טוב !!!

titleman
05-04-2010, 22:22:55
איפה אתה מטיס ?

Shay
05-04-2010, 22:24:42
למה לא ביררת לפני כן?

26112611
05-04-2010, 22:25:01
פשוט תעשו דף תדרים, כמו שאנחנו תמיד עושים בגבעה ברחובות

אטקין ש
05-04-2010, 22:25:01
לטרון

wind556
05-04-2010, 22:25:08
זאת לא תאונה, זאת רשלנות
מזלך שלא נפגעת פיזית
חובת בדיקת התדרים היא תמיד עליך

אטקין ש
05-04-2010, 22:26:26
למה לא ביררת לפני כן?

הבחור לא היה בשטח שבאתי !!!

Shay
05-04-2010, 22:32:16
ראשית, אל תשתמש בכל כך הרבה סימני קריאה זה נותן לי תחושה שאתה צועק ואני לא עוזר לאנשים שצועקים עליי:cool:
שנית, חובת בדיקת התדרים היא עליך^^ היית צריך לגשת אליו ולשאול אותו איזה תדר הוא
שלישית, הגיע הזמן לעבור ל2.4

SHAHAR AB
05-04-2010, 22:38:04
לטרון

הפך שם לתופעה קבוע לפי דעתי אבל זה מה שקורה שכל אחד תופס לו פינה-חבל

אטקין ש
05-04-2010, 22:45:30
אני באמת חושב שהאחריות היא שלי בלבד .
לא עשיתי בדיקה מספיק ברורה לגבי התדרים:rolleyes:
בהחלט קבלית שעור יקר אבל כמו שנאמר העיקר שחזרנו הביתה שלמים ובראים:)

אליקופטר
05-04-2010, 22:57:34
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=15959

אטקין ש
05-04-2010, 23:10:24
בהחלט האחריות חלה על כל מטיס ומטיס שנכנס לשטח !!

ובאמת מקווה שמשהוא ירים תכפפה ויקח קצת אחריות ואירגון וגם ניקיון לא יזיק שם .(אני אשמח לקחת חלק באירגון לפחות בניקיון בשלב ראשון).

זה בטוח יגרום לסדר וביטחון לכולם!

menymu
05-04-2010, 23:15:01
ב-2.4 אין את הבעיה הזאת?
או שיש? ואם יש איך מתקנים?

קובי חדד
05-04-2010, 23:25:50
אין את הבעיה כולם יכולים להטיס ביחד בלי בעייה.

glilan
06-04-2010, 16:49:11
אם כבר הגענו לנושא לטרון...גם אני הייתי שם אתמול, בגלל כבוד הפורום לא נגדיר את אופיו של המקום, מקווה שאזורי הטסה אחרים נעימים יותר.אבל ישנה שם תופעה שבהחלט לא ראויה - הליכלוך (שוב אני נזהר במילים ) שסביב אזור החניה של מכוניות המטיסים. מיזבלה אמיתית.
כל מי שרואה את זה מקשר מיד , ובצדק, למטיסים.
חברים אי אפשר להגיד אחרים אשמים - זה אנחנו. אני חדש בתחום וביקרתי שם פעמיים בחיים שלי, אולי לכם הותיקים יש הצעה - מה עושים ?

אילן גל
מקרית ענבים

מר מתוק
06-04-2010, 17:25:08
הגיע הזמן לעבור ל2.4

לא מדוייק...
אם היה לו מקלט BERG הדבר לא היה קורה.
למקלטי BERG ישנה תכונה הרשומה כפטנט על שם פיטר ברג שנקראת True Digital Signal Processing אשר גורמת למקלט להקשיב אך ורק לשלט שהודלק ליד המקלט בשנייה הראשונה לחיבור הסוללה למקלט / בקר.
הדבר נוסה על ידי בגעש: פתחתי שלט, חיברתי סוללה לבקר = מקלט נדלק והתביית על חתימת הסיגנל של השלט שלי (כמובן שבשלט ובמקלט ישנו את אותו תדר!) ופתחתי מנוע קלות והזזתי הגאים, הכל תקין.
אחזתי בטיסן (שלא ימריא אם תהיה הפרעת רדיו) וביקשתי משחר בן-דוד, שיש לו את אותו התדר כמו שלי ואותו שלט (פוטאבה 9 דאז) שיפתח את הרדיו ויתחיל להשתולל על הסטיקים בזמן שאנטנת השלט שלו פתוחה FULL ושלי סגורה!

הטיסן לא זז ושום סרוו לא צייץ!

כשהזזתי סטיקים בשלט שלי, הטיסן הגיב בדייקנות רק לשלט שלי.

אלו הם מקלטי BERG וזוהי גדולתם.

חשוב היה לי לחדד את העניין שלא חייבים לעבור ל-2.4 אם יש לך ציוד רדיו טוב ואמין.

זוהי דעתי ותודה על תשומת הלב,

שחר

ZigiStar
06-04-2010, 17:50:38
לא מדוייק...
אם היה לו מקלט BERG הדבר לא היה קורה.
למקלטי BERG ישנה תכונה הרשומה כפטנט על שם פיטר ברג שנקראת True Digital Signal Processing אשר גורמת למקלט להקשיב אך ורק לשלט שהודלק ליד המקלט בשנייה הראשונה לחיבור הסוללה למקלט / בקר.

זה ממש לא מסתדר לי עם מה שאני מכיר. אפילו Berg עצמם לא מתיימרים לעשות את זה. הנה מה שכתוב אצלם:
TDSP is a proprietary process developed by Peter Berg, the originator of digital signal processing within the decoders of R/C receivers. In addition to highly advanced double tuned RF filtering hardware, Berg by Castle Creations receivers incorporate a microprocessor and software to further filter the incoming signal before it’s passed on to the servos. The TDSP software looks at the incoming signals, and via it’s adaptive algorithms, decides which signals are valid and which are not (“glitches”). While most standard receivers simply pass on these invalid signals to the servos (a “glitch”), with TDSP these invalid signals are discarded.

בקיצור, הם טוענים שהמנגנון בסה"כ מסנן רעשים יותר טוב ממקלטים אחרים, לא שהוא יודע להבדיל בין שני משדרים.

Boogle
06-04-2010, 19:10:06
זה ממש לא מסתדר לי עם מה שאני מכיר. אפילו Berg עצמם לא מתיימרים לעשות את זה. הנה מה שכתוב אצלם:
TDSP is a proprietary process developed by Peter Berg, the originator of digital signal processing within the decoders of R/C receivers. In addition to highly advanced double tuned RF filtering hardware, Berg by Castle Creations receivers incorporate a microprocessor and software to further filter the incoming signal before it’s passed on to the servos. The TDSP software looks at the incoming signals, and via it’s adaptive algorithms, decides which signals are valid and which are not (“glitches”). While most standard receivers simply pass on these invalid signals to the servos (a “glitch”), with TDSP these invalid signals are discarded.

בקיצור, הם טוענים שהמנגנון בסה"כ מסנן רעשים יותר טוב ממקלטים אחרים, לא שהוא יודע להבדיל בין שני משדרים.
פעם שניה היום, כנראה כדורים שאני לוקח - מסכים בהחלט עם זיגי.

לא זו בלבד, שחר, דיברנו על זה פעם בעניין שימוש בכבל טריינר עם ברג ואני לא הייתי מסוגל לתפעל את הטריינר עימו בשל ההבדל בסיגנל בעוד אתה טענת ששני פוטאבה 9 כן מצליחים.
אילו טענתך בעניין היחודיות היתה נכונה לא היית יכול לתפעל שלט חניך עם שלט מדריך.

ועוד הערה, אם אכן זה היה כה מהפכני, לא היינו עוברים ל2.4 ומטגנים לעצמינו את הוואווס....(וגם היה נשאר לנו הדיגלון רוח...:()

מני2000
06-04-2010, 20:06:50
פעם שניה היום, כנראה כדורים שאני לוקח - מסכים בהחלט עם זיגי.

לא זו בלבד, שחר, דיברנו על זה פעם בעניין שימוש בכבל טריינר עם ברג ואני לא הייתי מסוגל לתפעל את הטריינר עימו בשל ההבדל בסיגנל בעוד אתה טענת ששני פוטאבה 9 כן מצליחים.
אילו טענתך בעניין היחודיות היתה נכונה לא היית יכול לתפעל שלט חניך עם שלט מדריך.

ועוד הערה, אם אכן זה היה כה מהפכני, לא היינו עוברים ל2.4 ומטגנים לעצמינו את הוואווס....(וגם היה נשאר לנו הדיגלון רוח...:()

מה הבדלי הקרינה בין הFM ל2.4?

מר מתוק
06-04-2010, 20:13:16

חברים יקרים,

טעיתי, המנגנון שאני מדבר עליו הוא TSR ולא TDSP.
הנה ההסבר מהאתר של Castle Creations (http://www.castlecreations.com/products/berg_7-channel.html):

Transmitter Signal Recognition (TSR)
The receiver “learns” the characteristics and specific signal signatures of your transmitter when you power it up. After that, the receiver will only listen to your transmitter*.

*Note: If a similar transmitter on the same channel is powered up and is CLOSER to your receiver than your own transmitter, loss of signal/fail safe may be experienced.

אחזור על דברי שוב: ניסיתי בשטח את הדברים והם עובדים אחד לאחד!

ZigiStar
06-04-2010, 20:17:16
חברים יקרים,

טעיתי, המנגנון שאני מדבר עליו הוא TSR ולא TDSP.

נשמע מוזר, שווה בדיקה. אגב, קליטה לא רעה של המשדר הקרוב (כלומר, החזק) מבין שניים היא תופעה הגיונית בכל מקלט...

Boogle
06-04-2010, 21:01:54
מה הבדלי הקרינה בין הFM ל2.4?

העוצמות באותו סדר גודל, אבל בתדר 72 עוצמת השידור לא משפיעה על גופינו בעוד 2.4ג'יגהרץ הוא תדר המחמם מולקולות מים, נתון חשוב נוסף הוא שגופינו מכיל כ70-80% מים, תסכם :)

omer biton
06-04-2010, 21:21:20
:rolleyes:
ראשית, אל תשתמש בכל כך הרבה סימני קריאה זה נותן לי תחושה שאתה צועק ואני לא עוזר לאנשים שצועקים עליי:cool:
שנית, חובת בדיקת התדרים היא עליך^^ היית צריך לגשת אליו ולשאול אותו איזה תדר הוא
שלישית, הגיע הזמן לעבור ל2.4

באמת צריך לעבור ל 2.4

edoman
06-04-2010, 21:57:29
קודם כל לא נורא אחי קוראים דברים כאלה וזה מעצבן
בכל מקרה , מקרה כזה הוא לדעתי מקרה של לחץ להטיס כבר וההתרגשות שלפני
אחי חשוב להיות מקצוען ב"תחביב" הזה וחייב לבדוק הכל אני אומר לך זה משתלם!!!

דבר שני אני באמת מציע שתעבור ל2.4 תקנה לך איזה DX7/DX7SE/FUTABA ואתה תראה את ההבדל תאמין לי ...
שיהיה בהצלחה
עדן.

אטקין ש
06-04-2010, 22:10:28
בהחלט לא סוף עולם:)

הכי חשוב שמחר כבר אפשר להטיס מחדש:D:D:D

תודה