צפייה בגרסה מלאה : שאלה תזוזות בהיפוך מסוק
מטיס1
18-04-2010, 18:48:13
שלום,
יש לי טירקס 500 ESP ,עם גירו 401 השאר סטוק.
כאשר אני הופך את המסוק (בהיידל) בשלב של ההיפוך יש רעידת זנב ובעוד מקרים של שינוי המהירות בראש.עושה רושם כי המקור הוא מהירות הראש האם ניתן לקבל הסבר אך אני משנה זאת יש לי שלט פוטאבה 9 ערוצים CHP סופר.
ואם בכלל יש עוד כיוונים לתיקון התופעה .
תודה .
אורן
bendisar
18-04-2010, 19:20:57
שלום,
יש לי טירקס 500 ESP ,עם גירו 401 השאר סטוק.
כאשר אני הופך את המסוק (בהיידל) בשלב של ההיפוך יש רעידת זנב ובעוד מקרים של שינוי המהירות בראש.עושה רושם כי המקור הוא מהירות הראש האם ניתן לקבל הסבר אך אני משנה זאת יש לי שלט פוטאבה 9 ערוצים CHP סופר.
ואם בכלל יש עוד כיוונים לתיקון התופעה .
תודה .
אורן
שלום אורן לכל בעיה יש פיתרון
על פניו נשמע שה- GAIN (הגבר) של הג'ירו שלך גדול מידי- ולכן שיש שינויי סל"ד הג'ירו מתקן יותר מידי ולכן הזנב זז מצד לצד (תופעה זו נקראת TAIL WAG) הצורה לפתור זאת היא הורדת ה-GAIN דרך השלט שני אחוזים כל פעם. במקרה שלך זה יהיה ממש קצת
בנוסף יש לבדוק שהזנב זז חלק מאוד ללא חיכוך ע"י ניתוק הפוש רוד מסרוו זהנב והזזת המכלול ידנית
שאלה- איזה סרוו זנב מותקן על המסוק?
אם הזנב זז לך למעלה ולמטה זוהי תופעה שונה לגמרי וראה את כל הכתוב למעלה כמבוטל
תעדכן מה קורה והאם נפתרה הבעייה
מקווה שעזרתי
אלעד
מטיס1
18-04-2010, 19:41:00
תודה אלעד,
לגבי ה GAIN אתה מתכוון לרגישות הגירו בערוץ 4 או 5 בשלט לא זוכר כרגע?
הזנב זז ימינה שמאלה 3-4 פעמים עד שהמסוק כבר הפוך .
לגבי הסרוו 9257.
לגבי מעלה מטה הספקתי ללמוד שזו בעיה מכאנית:)
bendisar
18-04-2010, 20:08:42
תודה אלעד,
לגבי ה GAIN אתה מתכוון לרגישות הגירו בערוץ 4 או 5 בשלט לא זוכר כרגע?
הזנב זז ימינה שמאלה 3-4 פעמים עד שהמסוק כבר הפוך .
לגבי הסרוו 9257.
לגבי מעלה מטה הספקתי ללמוד שזו בעיה מכאנית:)
את הרגישות אתה מכוון בתפריט הג'ירו שיש לך בשלט, איני בקיא בשלטי פוטאבה אני חושב שקוראים לתפריט הזה בפוטאבה GYRO SENS
מה שאתה מתאר זה בדיוק תופעה שנגרמת מיותר מידי GAIN
הסרוו מצויין ולא אמורה להיות איתו שום בעייה (כל עוד אתה לא עובד ב- 6V )
bartovmoti
18-04-2010, 20:38:37
את הרגישות אתה מכוון בתפריט הג'ירו שיש לך בשלט, איני בקיא בשלטי פוטאבה אני חושב שקוראים לתפריט הזה בפוטאבה GYRO SENS
מה שאתה מתאר זה בדיוק תופעה שנגרמת מיותר מידי GAIN
הסרוו מצויין ולא אמורה להיות איתו שום בעייה (כל עוד אתה לא עובד ב- 6V )
נכון, בפוטבה יש תפריט ג'ירו עכשיו כנראה שאתה יכול לתכנת כך שבכל מצב (נורמל, איידל 1,2)
לגי'רו תהיה רגישות שונה.
אז תודא שבכל מצב אתה ב AVCS ובנוסף חשוב שתדע שבפוטבה הערך שאתה רואה בשלט זה הערך שגם הגיירו רואה בניגוד ל JR או ספקטרום שצריך להמיר את זה וזה תמיד גדול יותר אצלם.
הגיין לא אמור לעבור את ה 35-36, תתחיל ב 28-29 ותעלה לאט לאט עד שהזנב יהיה אבן.
בנוסף, חשוב מאד שתדאג שהקיזוזים של הזנב יהיו זהים בכל המצבים אחרת מה שקורה זה שכשאתה מפעיל את המסוק הג'ירו מתאפס על המצב של הקיזוז בנורמל, ואם הקיזוז לא זהה באידל (לפחות ב 3-4 קליקים) אז הנורית תהבהב וזה כאילו נתת סטיק זנב.
בהצלחה
johnny_black
20-04-2010, 10:16:59
שלום חברים
יש לי טי רקס 450 פרו עם ג'יירו 401 וסרוו זנב s9650 שלט DX7
בימים האחרונים גם לי התחילו בעיות של tail wag ,אז אחרי פירוק ונקיון של מכלול הזנב של ה450 פרו מכל הדבק של הדשא הקצוץ והרחבת החורים של מוליכי הזרוע של סרוו הזנב על הבום ונקיון יסודי של כל המסוק וכיוון חדש(אחרי תיסכול מהבעיה) עדיין המשיך הנדנוד(wagging עצבני ,אין אפשרות להמראה)
בדקתי עם 2 האופציות לשליטה בג'ירו מהשלט כשAUX AUX ו GEAR GEAR וגם כש GEAR GYRO
הורדתי את הרגישות של הג'יירו עד ל29 והנדנוד הפסיק וזה במצב של GEAR GEAR ז"א הכפתור של הGEAR בשלט מכבה ומדליק את הג'ירו
עכשיו אומרים שב- 401 מ50 אז אתה במצב של HH אז מה זה אומר להישאר בין 29 ל35 האם הג'יירו עדיין יהיה במצב של HH? אם לא, מה תהיה ההשפעה במצב זה?
כרגע מחוסר הוודאות המסוק מושבת וזה לא כיף :confused:
גם אני זקוק לעצה תודה
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.