התחברות

צפייה בגרסה מלאה : דיון איזה ביטוח הטסה יש לכם? (הסקר אנונימי)

MDreamer
03-05-2010, 21:14:48
היי,

איזה ביטוח יש לכם?
הסקר אנונימי.

מעיין

flyinglizard
03-05-2010, 21:16:52
ביטוח של הפניקס ב"מיליס", עד שני מיליון שקל. רציתי עד מיליון, אבל אז שמעתי על בעיית ברגי הראש הנגזרים בטירקס 700.

Boogle
03-05-2010, 21:27:01
החבר'ה בפרדס הסמוך מחכים להבהרות מהקלוב. שווה להתעדכן משם כי היה דיון ארוך בנושא ומועד החידוש בקלוב מתקרב (אוגוסט למי שלא יודע).

אצל מיליס אפשר לעשות מתי שרוצים.

אבי סירוטה
04-05-2010, 07:55:27
ביטוח של "הפניקס" דרך מיליס. נבדק מול עו"ד ואין חורים לרעת המטיס. הכל כמובן בתקווה של לא לאמת במבחן האמת.
הערה\הארה: מבלי לגרוע מביטוחים אחרים, הביטוח של "הפניקס" כולל מגוון פעילויות תחביב ולא רק למבוטח אלא גם לבני משפחתו-יש לעיין בפוליסה עצמה לפי החלטה.

SuperTiger
04-05-2010, 08:31:32
יש לי מיליס,
כשהוא יגמר אני יעבור לקלוב התעופה

גבי א
04-05-2010, 08:50:28
ביטוח של מיליס, כבר שנה שלישית.

eitan-ro
04-05-2010, 10:32:09
ביטוח של הקלוב כבר 14 שנים

אליקופטר
04-05-2010, 13:24:47
מיליס שנה 4 .לא מגביל במקום ההטסה .

erazz
04-05-2010, 14:40:21
קלוב התעופה.

אני מאמין שיש להם אינטרס מובהק להגן עלי ולעזור לי במקרה ביטוחי. בביטוח פרטי זה אתה לבד מול חברת הביטוח. הסיון שלי איתם הוא לא טוב.

eitan-ro
04-05-2010, 14:51:51
מיליס שנה 4 .לא מגביל במקום ההטסה .

גם הקלוב לא, כל עוד אתה מטיס במקום שהוא לא קרוב לבתים או שדות תעופה

אייל שפירא
04-05-2010, 15:49:57
הנה הזדמנות שלכם לכתוב את הטלפונים של שני הביטוחים.

אליקופטר
04-05-2010, 16:16:56
גם הקלוב לא, כל עוד אתה מטיס במקום שהוא לא קרוב לבתים או שדות תעופה

יש כאן סייג שהוא מקור לויכוח בבית משפט אחרי שקורה משהוא ,מה זה לא קרוב לבתים? כמה במטרים ? זהו מקור לבעיה משפטית ולך תוכיח ,במילס פשוט אין הגבלה למקום הטסה.

למרות זאת אני אישית מקפיד להטיס במרב הזהירות !!

IttaiP
04-05-2010, 18:59:28
מיליס כבר כמה שנים. קודם קלוב התעופה.
אם תסתכלו בשרשור הביטוח הגדול בפורום תפוז תראו בסופו שמישהו מטעם קלוב התעופה הודיע כי הקלוב מוכן לקבל כל ביטוח צד ג' חוקי אחר.
ואם תבדקו טוב אז ביטוח קלוב התעופה הוא ביטוח קולקטיבי של ספורטאים בחברת ביטוח כמו כל חברת ביטוח אחרת במסגרת ארגון "עצמה" המאגד ארגונים "ספורטיביים" כמו ריקודים סלוניים, סופטבול וטיסנים.
בנוסף קלוב התעופה כארגון ספורטיבי דורש בדיקה רפואית על פי חוק הספורט דהיינו לגבי בסטטוס של סבא - כל שנה :eek: למה מי מת?
ההבדל בין הביטוחים הוא שמיליס - צד ג' בלבד לפעילויות שונות עבור כל בני הבית בעוד שקלוב התעופה באמצעות "עצמה" זה ביטוח "ספורטאים" הכולל גם פגיעה עצמית (יענו אם הורדת אצבע מהפרופלור - אצל מיליס תקבל נדה ואצל הקלוב תקבל משהו)
איתי

motti
04-05-2010, 20:18:45
מיליס כבר כמה שנים. קודם קלוב התעופה.
אם תסתכלו בשרשור הביטוח הגדול בפורום תפוז תראו בסופו שמישהו מטעם קלוב התעופה הודיע כי הקלוב מוכן לקבל כל ביטוח צד ג' חוקי אחר.
ואם תבדקו טוב אז ביטוח קלוב התעופה הוא ביטוח קולקטיבי של ספורטאים בחברת ביטוח כמו כל חברת ביטוח אחרת במסגרת ארגון "עצמה" המאגד ארגונים "ספורטיביים" כמו ריקודים סלוניים, סופטבול וטיסנים.
בנוסף קלוב התעופה כארגון ספורטיבי דורש בדיקה רפואית על פי חוק הספורט דהיינו לגבי בסטטוס של סבא - כל שנה :eek: למה מי מת?
ההבדל בין הביטוחים הוא שמיליס - צד ג' בלבד לפעילויות שונות עבור כל בני הבית בעוד שקלוב התעופה באמצעות "עצמה" זה ביטוח "ספורטאים" הכולל גם פגיעה עצמית (יענו אם הורדת אצבע מהפרופלור - אצל מיליס תקבל נדה ואצל הקלוב תקבל משהו)
איתי

שלום איתי

לפי מה שהבנתי לאחר שיחה אם מנכ"ל הקלוב(לפני מספר שנים)נאמר לי שהצהרת הבריאות דרושה רק אם אתה מעוניין להתחרות במסגרת הקלוב. אבל אולי מאז השתנו דברים.... תקן אותי אם אני טועה.

מוטי

eitan-ro
04-05-2010, 20:22:15
יש כאן סייג שהוא מקור לויכוח בבית משפט אחרי שקורה משהוא ,מה זה לא קרוב לבתים? כמה במטרים ? זהו מקור לבעיה משפטית ולך תוכיח ,במילס פשוט אין הגבלה למקום הטסה.

למרות זאת אני אישית מקפיד להטיס במרב הזהירות !!

הקלוב בדיוק כמו מיליס כפופים לחוקים של מנהל הטייס, כלומר - אם אתה תטיס ליד שדה תעופה ותקרה חלילה תאונה אוורית, אז שום ביטוח לא של מיליס ולא של שמיליס יכסה אותך מהסיבה שעברת על החוק!
תכלס אין הבדל משמעותי בין הביטוחים, ההבדל הוא שהקלוב הוא גוף שדואג לטיסנאים והוא קיים בשביל הטיסנאים! וככל שיהיו בו יותר פעילים כך כוחו יגדל וזה יבוא לקראתנו!
בכל מקרה אתם מוזמנים לקרוא את הפוליסה של הקלוב כאן (http://www.aeroclub.org.il/imgs/uploads/2010/Insurence_2009-2010.pdf).
איתן.

Boogle
04-05-2010, 21:50:18
ההבדל הוא שהקלוב הוא גוף שדואג לטיסנאים והוא קיים בשביל הטיסנאים! וככל שיהיו בו יותר פעילים כך כוחו יגדל וזה יבוא לקראתנו!
.

אל תפגע אבל זו סוג של הטפה ולא עמדה רשמית של הקלוב.
מזכיר , משהו , את ויכוחי געש.

הייתי שמח לו אנשים היו פחות החלטיים ופשוט מפרטים את סיבותיהם האישיות לבחירת ביטוח זה או אחר.

אחרת נרד גם פה לרמת ההשמצות ועוד הצהרות כגון "אני יודע משהו שאתם לא"...

ולאייל שפירא (שפתאום מתקשה בגוגל:D):

www.aeroclub.org.il (http://www.aeroclub.org.il)
www.millis.co.il (http://www.millis.co.il)

ZvikaF
04-05-2010, 21:50:51
בלי לפתוח את הדיון, 2 הסנט שלי :
הביטוח דרך מיליס מבטח את כל המשפחה (למי שיש וחשוב לו) ואמור לכסות את מרבית שעשועי הפנאי ....

guyst
04-05-2010, 22:07:15
כבר יש פה 40 שאין להם ביטוח.
אפשר להתאגד ולהוריד את המחיר.

flyinglizard
05-05-2010, 00:07:37
נדמה לי שהחוק אוסר על הטסה במרחק של פחות מ250 מטר ממקום יישוב. כנראה שהכיסוי הביטוחי כפוף לזה.

IttaiP
05-05-2010, 07:04:16
מי שרוצה להוסיף פה תגובה מומלץ שיפנה קודם לפורום תפוז (http://www.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?forum=358&firstmsg=33525&archive=1), ירד למטה בדף לשרשור הביטוח הגדול ויקרא את כולו. כמעט כל האפשרויות כבר נאמרו שם :D

איתי

ziki
05-05-2010, 17:13:57
ביטוח של קלוב התעופה הוא במקורו ביטוח לספורטאים שהוכנס בו סעיף המדבר על ענף הטיסנאות (מי שלא מאמין שיקרא את הפוליסה בעצמו)
הביטוח מכסה אותך כמטיס אישית ובתנאי שהטסת לפי כללי הקלוב והגבלות מנהל התעופה האזרחי ולצורך העניין אף אחד לא טרח לעדכנו משנות ה 70 (הענף שלנו להזכירכם עבר הרבה מאז למי שזוכר).

הביטוח של מילס מכסה אותך בכל מקום ובכל מצב קצת דומה לנוסח של ביטוח חיים (קצת מוזר) אבל בכל מקרה וכמו בכל בית משפט יש פסיקה לפי התנהגות סבירה ובלתי סבירה במקרה של תביעה לכן לא הייתי סומך עליו, לפי הנוסח שם הטסות באיזורי מגורים מכוסות.

סיכום: שני הביטוחים מנוסחים קטסטרופלית, אין הגדרות חד משמעיות לגבי תנאי הכיסוי, מה מותר ומה אסור באופן חד משמעי (אני לא מכיר מטיס שלא עבר על כללי מנהל התעופה האזרחי או בכלל על כללי הקלוב).
אין התייחסות לכלים אותם אתה מטיס, גדולים קטנים סילוניים, מסוקים, הכל מותר וללא הסמכה כלשהיא ובמיליס גם עיוור יכול להטיס ולהיות מכוסה.

מי שמרגיש טוב להסתובב עם הנייר הזה שיש המכנים אותו ביטוח שיבושם לו.

אם היה כלכלי לחברות הביטוח להוציא פוליסה נורמלית הינו רואים אותה מזמן, בנוסף היתה תחרות בשוק בין החברות ממש כמו פוליסות בתחומים אחרים, אז למה אין?
חבר טוב שלי שהוא יועץ ביטוח בכיר במגדל הסביר לי שקהל המטיסים בארץ קטן יחסית כאוכלוסיית יעד לפתיחת תוכנית ביטוחית רצינית ועניינית.

אם היתה פוליסה טובה וראויה אני הראשון שהייתי מצטרף, על בערך וחוסר וודאות אני לא חותם.
היו שאמרו לי לא פעם שהביטוח פיצה אנשים על נזקים, הכל סיפורים ואגדות, עובדות ומספרים לא ראיתי מעולם.

אנו עוסקים בתחביב שהוא פרוץ לגמרי בארץ, אין אכיפה, אין מנחתים מסודרים ומעוגנים על פי חוק (למעט בודדים), אין צורך ברישוי או הסמכות וכנ"ל לגבי הביטוח.

זו האמת לצערי

אייל שפירא
05-05-2010, 17:22:54
ציקי העלה נקודה מעניינת באמת.
מישהו מהפורום אי פעם הזדקק לשירותי הביטוח שלו?
ובמידה וכן - מישהו אי פעם "הוציא" משהו מחברת הביטוח שלו?
(אני לא מתכוון לסיפורי "חבר של חבר שלי" אלא משהו קונקרטי)

guyst
05-05-2010, 17:29:28
ביטוח של קלוב התעופה הוא במקורו ביטוח לספורטאים שהוכנס בו סעיף המדבר על ענף הטיסנאות (מי שלא מאמין שיקרא את הפוליסה בעצמו)
הביטוח מכסה אותך כמטיס אישית ובתנאי שהטסת לפי כללי הקלוב והגבלות מנהל התעופה האזרחי ולצורך העניין אף אחד לא טרח לעדכנו משנות ה 70 (הענף שלנו להזכירכם עבר הרבה מאז למי שזוכר).

הביטוח של מילס מכסה אותך בכל מקום ובכל מצב קצת דומה לנוסח של ביטוח חיים (קצת מוזר) אבל בכל מקרה וכמו בכל בית משפט יש פסיקה לפי התנהגות סבירה ובלתי סבירה במקרה של תביעה לכן לא הייתי סומך עליו, לפי הנוסח שם הטסות באיזורי מגורים מכוסות.

סיכום: שני הביטוחים מנוסחים קטסטרופלית, אין הגדרות חד משמעיות לגבי תנאי הכיסוי, מה מותר ומה אסור באופן חד משמעי (אני לא מכיר מטיס שלא עבר על כללי מנהל התעופה האזרחי או בכלל על כללי הקלוב).
אין התייחסות לכלים אותם אתה מטיס, גדולים קטנים סילוניים, מסוקים, הכל מותר וללא הסמכה כלשהיא ובמיליס גם עיוור יכול להטיס ולהיות מכוסה.

מי שמרגיש טוב להסתובב עם הנייר הזה שיש המכנים אותו ביטוח שיבושם לו.

אם היה כלכלי לחברות הביטוח להוציא פוליסה נורמלית הינו רואים אותה מזמן, בנוסף היתה תחרות בשוק בין החברות ממש כמו פוליסות בתחומים אחרים, אז למה אין?
חבר טוב שלי שהוא יועץ ביטוח בכיר במגדל הסביר לי שקהל המטיסים בארץ קטן יחסית כאוכלוסיית יעד לפתיחת תוכנית ביטוחית רצינית ועניינית.

אם היתה פוליסה טובה וראויה אני הראשון שהייתי מצטרף, על בערך וחוסר וודאות אני לא חותם.
היו שאמרו לי לא פעם שהביטוח פיצה אנשים על נזקים, הכל סיפורים ואגדות, עובדות ומספרים לא ראיתי מעולם.

אנו עוסקים בתחביב שהוא פרוץ לגמרי בארץ, אין אכיפה, אין מנחתים מסודרים ומעוגנים על פי חוק (למעט בודדים), אין צורך ברישוי או הסמכות וכנ"ל לגבי הביטוח.

זו האמת לצערי

ציקי העלה נקודה מעניינת באמת.
מישהו מהפורום אי פעם הזדקק לשירותי הביטוח שלו?
ובמידה וכן - מישהו אי פעם "הוציא" משהו מחברת הביטוח שלו?
(אני לא מתכוון לסיפורי "חבר של חבר שלי" אלא משהו קונקרטי)

בהמשך להודעתי הקודמת, מעניין אם מייליס, הקלוב או כל סוכן אחר יהיו מוכנים לתפור פוליסה עבור כ-100 אנשים (בשבילם זה כ-40-50 אלף ש"ח לשנה...).

ziki
05-05-2010, 18:48:53
בהמשך להודעתי הקודמת, מעניין אם מייליס, הקלוב או כל סוכן אחר יהיו מוכנים לתפור פוליסה עבור כ-100 אנשים (בשבילם זה כ-40-50 אלף ש"ח לשנה...).

אני בדקתי באופן אישי וקיבלתי תשובה שלילית
חברות הביטוח המכובדות לא יכנסו לנישה פרוצה שהסיכון בה גבוה מההכנסות הצפויות לה
הם גוף עסקי וכלכלי לכל דבר.
אם הם יזהו פוטנציאל לרווח אז תראה פוליסות שצצות כמו פיטריות.
זה לא המצב, כמה מטיסים יש בסה"כ בארץ, לדעתי משהוא באיזור ה 1000 עד 1500, לא יותר וגם זה בלחץ.
תביעה אחת רצינית והם בהפסד.
הפיתרון, פוליסות יקרות ערך ואז מי יקנה ביטוח יקר?
לכן הפוליסות נראות כמו שהן נראות במחיר בהם הן משווקות

guyst
05-05-2010, 19:18:00
אני בדקתי באופן אישי וקיבלתי תשובה שלילית
חברות הביטוח המכובדות לא יכנסו לנישה פרוצה שהסיכון בה גבוה מההכנסות הצפויות לה
הם גוף עסקי וכלכלי לכל דבר.
אם הם יזהו פוטנציאל לרווח אז תראה פוליסות שצצות כמו פיטריות.
זה לא המצב, כמה מטיסים יש בסה"כ בארץ, לדעתי משהוא באיזור ה 1000 עד 1500, לא יותר וגם זה בלחץ.
תביעה אחת רצינית והם בהפסד.
הפיתרון, פוליסות יקרות ערך ואז מי יקנה ביטוח יקר?
לכן הפוליסות נראות כמו שהן נראות במחיר בהם הן משווקות

אז שורה תחתונה אתה אומר שכול הביטוחים זו בעצם פיקציה? שחו"ח שקורה משהו, אף ביטוח לא יפצה אותך?:eek:

Shahar_Hz
05-05-2010, 20:34:28
גם אני חשבתי ש"לי זה יקרה" וזה באמת לא קרה לי אבל זה קרה למטיס שעמד לידי והכניס בי את הטיסן שלו בנחיתה, במזל זה נגמר בפצע שטחי יחסית.

IttaiP
05-05-2010, 21:05:08
האדונים ציקי וגיא, כדאי שתפסיקו לקשקש פה.
ברור שלא טרחתם להסתכל בפורום תפוז שאליו הפניתי ויש בו גם מישהו שקיבל פיצוי על פגיעה.
מספיק שתדפדפו בגוגל לגבי נשיכות כלבים ותמצאו כמה נאלצו לשלם בעלים מסויימים. יענו פגיעה בצד ג' :D
גיא, מה היית עושה אם להב המסוק של אריה הלפרין היה מוציא לך עין במקום שפגע בעין שלו עצמו? כמה שווה לך עין? היית אומר כפרה? מסכן אריה, אין לו ביטוח (?) אז לא אתבע אותו? או יש לו ביטוח אז כן אתבע אותו?
הקשקושים שלכם חסרי משמעות.
תבטחו את עצמכם ביטוח צד ג' מבלי לחפש הצדקות למה לא. הסיכון שלכם גדול מדי כולל סיכון חיי אדם (ציקי, אתה במסוקים? מה עם הילד שנהרג?)

איתי

guyst
05-05-2010, 21:17:24
איתי, קיבלת את הרושם המוטעה.
אני מחפש איזה ביטוח לעשות ומה הטוב ביותר = שיהיה כיסוי ביטוחי...
ציקי העלה טענה שהאותיות הקטנות נראה שיחסמו אותך שחו"ח תתבע את החברה.
אני מנסה לקבל יותר פרטים לגבי הטענה לטובת כולנו.

ולא צריך לקרוא לי "אדון", מר זה גם בסדר...:)

IttaiP
05-05-2010, 21:34:15
גיא :)
עזוב את השטויות. יש לך שתי אופציות, תבחר אחת.
אין משהו יותר זול כמו ההתמקחות על געש :D
יש מספיק מקרים שאנשים בטיסנאות נאלצו להפעיל את הביטוח. אם זה טיסן באשדוד שנכנס לחלון דירה וזרע הרס בסלון (זה היה מזמן ואני לא יודע אם היה לו ביטוח) או טיסן דאון ד-2 שלא השתחרר מהכבל ונכנס בעוצמה לילד בעין במסגרת קלוב התעופה ושלא לדבר (טפו טפו טפו) על הילד שנהרג ממסוק. יותר מדי דובר פה על מופרעים שפגעו בעצמם או על כאלו שהעלו טיסן עם הפרעות רדיו. טיסן זה לא כלב שאתה שם לו זמם ושיטייל לבד בכביש. כמה מקרים שאתה בעיניך ראית בגעש של כמעט פגיעה? נחיתות ממערב למזרח לתוך טיסנים שמונחים באיזור ההתארגנות על הקרקע? לי עצמי מישהו (מטיס מדופלם - בלי שמות) דפק טיסן כך. מה? טיסן לא עולה כסף?
נראה לך שאם המוגי שלך יעשה לי חור בפח של האוטו (או אפילו סתם שקע) לא תצטרך לשלם?
אני מבוטח למקרים כאלו :)
בנוסף - אתה לא תובע את החברה. אם אתה פוגע במישהו - חברת הביטוח "נכנסת לנעליך" והיא שמתדיינת עם הנפגע.

ziki
05-05-2010, 21:34:44
ברור שלא טרחתם להסתכל בפורום תפוז שאליו הפניתי ויש בו גם מישהו שקיבל פיצוי על פגיעה.
מספיק שתדפדפו בגוגל לגבי נשיכות כלבים ותמצאו כמה נאלצו לשלם בעלים מסויימים. יענו פגיעה בצד ג' :D
גיא, מה היית עושה אם להב המסוק של אריה הלפרין היה מוציא לך עין במקום שפגע בעין שלו עצמו? כמה שווה לך עין? היית אומר כפרה? מסכן אריה, אין לו ביטוח (?) אז לא אתבע אותו? או יש לו ביטוח אז כן אתבע אותו?
תבטחו את עצמכם ביטוח צד ג' מבלי לחפש הצדקות למה לא. הסיכון שלכם גדול מדי כולל סיכון חיי אדם (ציקי, אתה במסוקים? מה עם הילד שנהרג?)

איתי

איתי
ביטוחים בענייני כלבים לא חסר, יש הרבה וטובים מאד.
כמה בעלי כלבים יש בארץ לעומת אנשים בתחום הטיסנאות?, אתה משווה בכלל?
אתה רק מחזק את מה שציינתי קודם.
אני לא נגד ביטוח רק שמה לעשות,בניגוד לעדר אני לא נוהג לעשות ביטוח רק כדי להגיד שיש לי או בגלל שזה מה שיש.
פניתי לחברות ביטוח (מגדל מספיק מכובדת בשבילך?) והייתי מוכן לשלם גם יותר אבל מה לעשות שהתשובה שקיבלתי היא שלא כלכלי להם להתחיל להתעסק עם הגדרות פוליסות לשוק פוטנציאלי כל כך קטן.
פניתי גם למנהל קלוב התעופה בפ"ת שישב מולי ולא ידע לענות ל שאלות ששאלתי בנוגע לכיסוי הפוליסה כשרצה שאצטרף לקלוב התעופה בפ"ת.
אני נוהג לקרוא לפני שאני חותם על פוליסות וגם לבדוק מי עומד מאחוריהן בניגוד לכאלה שמסתמכים על שירשורים בתפוז או בפורומים אחרים, ממליץ לך לעשות זאת גם.
לידיעתך, ישנם הרבה מטיסים שעושים ביטוח בקלוב רק כדי להשתתף בתחרויות ולא בשביל ההרגשה הטובה.
תקרא את הפוליסות ותבין את הבלוף.
לא נראה לך מוזר שפוליסת ביטוח לא משתנה בנוסח כ 40 שנה?, לא קרה כלום בתקופה הזו?, האם גם לפני 40 שנה הטיסו מסוקים, סילוניים, טיסנים שמגיעים למהירויות מטורפות, FPV למינהם...???
תעבור בשטח בין המטיסים ותשאל את האנשים כמה באמת קראו את הפוליסות לפני שחתמו או שיודעים על מה הם חתמו, אם יש יותר מ 10% אז תחזור ותדווח.
בדבר אחד אנחנו מסכימים, אני לוקח סיכון כשאני מטיס אבל רק מתוך כך שאין פיתרון הולם לעניין הביטוח ולא מתוך בורות.

IttaiP
05-05-2010, 22:04:58
ציקי,
נראה שאתה מוכן לשלם מכיסך במקרה של נזק למישהו :(
ביטוח צד ג' הוא לא לענייני טיסנים אלא לענייני נזיקין (חוקי מדינת ישראל). יענו אם אתה גורם נזק למישהו בזמן שאתה רוכב על אופניך (לאופניים אין ביטוח כמו לאוטו) או שהשכנה מחליקה על קליפת בננה אצלך בבית כשהיא באה לבקש ביצה אחת (במקרה כזה אתה מבוטח אם יש לך ביטוח דירה) או שאתה נכנס לי באוטו עם הטיסן שלך וגורם נזק (שלא לדבר על נזק גופני - ראה מקרה אריה הלפרין).
וזה לא משנה אם יש לך מסוק 250 או פארק-פלאייר או טיסן סילון.
ברור שאם אתה עולה על זקנה במדרכה עם האוטו שלך זה ממש לא בהתאם לחוק אבל הזקנה הנ"ל תקבל ממך פיצוי ובטח אתה בטוח שחברת הביטוח שלך תפצה אותה ולא אתה מכיסך. לשם כך אתה מבוטח. ביטוח הוא למקרים חריגים שכולנו מקווים שלא יקרו.
כנ"ל עם טיסנים. כל עוד אתה נוהג סביר, יענו מטיס במקומות רחוקים מקהל אנשים, ממבנים ושדות תעופה, אתה נוהג סביר.
מיליס הוא סוכן ביטוח שמתעסק עם נישות. הוא מבטח טייסי אז"מ (כמה כאלו יש?) ויש לו גם פוליסה שנבנתה עבורו למען חובבים שבין היתר מטיסים טיסנים. פוליסת צד ג' תחביב. כל עוד אתה לא עושה מעשה חריג בחומרתו, אתה מבוטח. כבר היו פסקי דין שחייבו חברת ביטוח לשלם לבעלי רכב שנגנב גם אם נהגו "ברשלנות" והשאירו את המפתחות ליד עמוד הכדורסל כששיחקו עם החבר'ה...
אני מציע לך לא לבדוק יותר מדי בציציות. פשוט תשאל את קלוב התעופה, אם מעניין אותך להצטרף לקלוב, באיזה מקרים הייתה הפעלה של הביטוח, ואני בטוח שתתפלא לשמוע שאנשים קיבלו פיצוי כמו למשל במקרה שמישהו תאר בפורום תפוז :p
כנ"ל אתה יכול לשאול את מיליס :confused:

אני שוב מציע לך לקרוא את שרשור תפוז כי כל השטויות האלו כולל שלי כבר נדונו שם לאורך ולרוחב. ותעשה ביטוח!
איתי

motti
05-05-2010, 22:10:21
איתי
ביטוחים בענייני כלבים לא חסר, יש הרבה וטובים מאד.
כמה בעלי כלבים יש בארץ לעומת אנשים בתחום הטיסנאות?, אתה משווה בכלל?
אתה רק מחזק את מה שציינתי קודם.
אני לא נגד ביטוח רק שמה לעשות,בניגוד לעדר אני לא נוהג לעשות ביטוח רק כדי להגיד שיש לי או בגלל שזה מה שיש.
פניתי לחברות ביטוח (מגדל מספיק מכובדת בשבילך?) והייתי מוכן לשלם גם יותר אבל מה לעשות שהתשובה שקיבלתי היא שלא כלכלי להם להתחיל להתעסק עם הגדרות פוליסות לשוק פוטנציאלי כל כך קטן.
פניתי גם למנהל קלוב התעופה בפ"ת שישב מולי ולא ידע לענות ל שאלות ששאלתי בנוגע לכיסוי הפוליסה כשרצה שאצטרף לקלוב התעופה בפ"ת.
אני נוהג לקרוא לפני שאני חותם על פוליסות וגם לבדוק מי עומד מאחוריהן בניגוד לכאלה שמסתמכים על שירשורים בתפוז או בפורומים אחרים, ממליץ לך לעשות זאת גם.
לידיעתך, ישנם הרבה מטיסים שעושים ביטוח בקלוב רק כדי להשתתף בתחרויות ולא בשביל ההרגשה הטובה.
תקרא את הפוליסות ותבין את הבלוף.
לא נראה לך מוזר שפוליסת ביטוח לא משתנה בנוסח כ 40 שנה?, לא קרה כלום בתקופה הזו?, האם גם לפני 40 שנה הטיסו מסוקים, סילוניים, טיסנים שמגיעים למהירויות מטורפות, FPV למינהם...???
תעבור בשטח בין המטיסים ותשאל את האנשים כמה באמת קראו את הפוליסות לפני שחתמו או שיודעים על מה הם חתמו, אם יש יותר מ 10% אז תחזור ותדווח.
בדבר אחד אנחנו מסכימים, אני לוקח סיכון כשאני מטיס אבל רק מתוך כך שאין פיתרון הולם לעניין הביטוח ולא מתוך בורות.

אני מבוטח במסגרת הקלוב עשרות שנים ויודע ומכיר אנשים שנפגעו ופוצו, אני לא מעוניין לחשוף את שמם מצנעת הפרט וזה גם לא משנה, אני מכיר אותם.נכון עשיתי בטוח בשביל ההרגשה הטובה והשקט הנפשי שלי למרות שאני לא משתתף בתחרויות. מה קשור"40 שנה" לעניין הבטוח אתה מבוטח אם פגע בך ד2 לפני 40 שנה או מסוק היום, תבדוק אם סכומי הביטוח מתאימים להיום ותחליט.עדיף לעשות באחת משני האפשרויות מאשר לא לעשות בכלל.אני לא צריך לשאול אף אחד אם הוא קרא או לא....אני קראתי.דרך אגב, אם תחליט להטיס במנחת מסודר תצטרך לבטח את עצמך.
מוטי

ziki
06-05-2010, 09:52:45
אני מבוטח במסגרת הקלוב עשרות שנים ויודע ומכיר אנשים שנפגעו ופוצו, אני לא מעוניין לחשוף את שמם מצנעת הפרט וזה גם לא משנה, אני מכיר אותם.נכון עשיתי בטוח בשביל ההרגשה הטובה והשקט הנפשי שלי למרות שאני לא משתתף בתחרויות. מה קשור"40 שנה" לעניין הבטוח אתה מבוטח אם פגע בך ד2 לפני 40 שנה או מסוק היום, תבדוק אם סכומי הביטוח מתאימים להיום ותחליט.עדיף לעשות באחת משני האפשרויות מאשר לא לעשות בכלל.אני לא צריך לשאול אף אחד אם הוא קרא או לא....אני קראתי.דרך אגב, אם תחליט להטיס במנחת מסודר תצטרך לבטח את עצמך.
מוטי

העיקר שכולכם מרוצים ומרגישים בטוחים :)
מוטי, אתה הטסת איתנו ברכבת, זה לא מנחת מסודר, הוא אינו עומד בקריטריונים של הקלוב ולכן הביטוח לא תקף בו.
כנ"ל לגבי געש, הטסות ליד הבית ועוד מנחתים רבים ומאולתרים למינהם.
בינינו, חלק מהמנחתים של הקלוב לא עומדים בקריטריונים שהקלוב הגדיר לעצמו כתנאי להטסה בהם. (מנחת פ"ת בינהם).
אין לי משהו אישי נגד הקלוב.
לדעתי האישית והגיע הזמן לומר את זה, קלוב התעופה כבר מזמן איבד את היוקרה שלו בתחום וכל קשר בינו לתחביב הזה מקרי בהחלט.

אליקופטר
06-05-2010, 10:47:45

איתי

1++ מדינת סמוך על סמוך!!

ziki
06-05-2010, 14:33:36
1++ מדינת סמוך על סמוך!!

לדעתי העניין יותר מזכיר את תופעת העדר, כולם חותמים ולכולם יש אז גם אני מצטרף מבלי באמת להבין על מה ולמה.

אליקופטר, אנחנו לא מכירים באופן אישי אבל במידה וכן היינו היית מבין מהר מאד שלא עומד מולך אדם בלתי אחראי כנ"ל לגבי גיא שאותו במקרה הספקתי להכיר ומדובר באדם רציני ולא הרפתקן כמו שאתה חושב.

צריך להתמודד עם האמת ולא להגיד סתם יש לי ואני מכוסה.
מעיין, אני מציע להוסיף בהצבעה אפשרות של "אין לי ביטוח, לא סומך על הביטוחים הקיימים".

motti
06-05-2010, 14:34:57
העיקר שכולכם מרוצים ומרגישים בטוחים :)
מוטי, אתה הטסת איתנו ברכבת, זה לא מנחת מסודר, הוא אינו עומד בקריטריונים של הקלוב ולכן הביטוח לא תקף בו.
כנ"ל לגבי געש, הטסות ליד הבית ועוד מנחתים רבים ומאולתרים למינהם.
בינינו, חלק מהמנחתים של הקלוב לא עומדים בקריטריונים שהקלוב הגדיר לעצמו כתנאי להטסה בהם. (מנחת פ"ת בינהם).
אין לי משהו אישי נגד הקלוב.
לדעתי האישית והגיע הזמן לומר את זה, קלוב התעופה כבר מזמן איבד את היוקרה שלו בתחום וכל קשר בינו לתחביב הזה מקרי בהחלט.

ציקי
1.נכון,הטסתי פעם אחת ברכבת ולאחר שהתברר לי שאינו עומד בקרטוריונים לא חזרתי.
2.לא הטסתי מעודי בגעש(וגם לא מתכוון) אני מטיס בארסוף, מנחת מסודר ועומד בקרטוריונים של הקלוב.

יום נעים ובטוח
מוטי

אליקופטר
06-05-2010, 14:38:57
לדעתי העניין יותר מזכיר את תופעת העדר, כולם חותמים ולכולם יש אז גם אני מצטרף מבלי באמת להבין על מה ולמה.

אליקופטר, אנחנו לא מכירים באופן אישי אבל במידה וכן היינו היית מבין מהר מאד שלא עומד מולך אדם בלתי אחראי כנ"ל לגבי גיא שאותו במקרה הספקתי להכיר ומדובר באדם רציני ולא הרפתקן כמו שאתה חושב.
צריך להתמודד עם האמת ולא להגיד סתם יש לי ואני מכוסה.
מעיין, אני מציע להוסיף בהצבעה אפשרות של "אין לי ביטוח, לא סומך על הביטוחים הקיימים".

לא אמרתי את זה ובכלל לא הזכרתי את זה ?:confused::confused::confused:
שים לב שסימנתי למעלה באדום את התופעה עצמה של לא מבטחים כי מאמינים שלא יקרה כלום מבלי להצביע על מישהו .

ziki
06-05-2010, 14:43:41
אז שורה תחתונה אתה אומר שכול הביטוחים זו בעצם פיקציה? שחו"ח שקורה משהו, אף ביטוח לא יפצה אותך?:eek:

גיא
לא הייתי מגדיר אותם כפיקציה, ויתכן ובמקרים מסויימים אתה אכן תפוצה.
אין לי ספק שאם תטיס לפי הכללים של קלוב התעופה אז תפוצה.
ביננו, כמה באמת מטיסים לפי הכללים הללו?, כמה מטיסים במנחתים מסודרים?
ובקשר לביטוח של מיליס, שם בכלל אין הגבלות, איש הישר בעיניו יעשה.
מצטער אבל נכון להיום מקריאת הפוליסות ובדיקתם לא ברור לי באופן חד משמעי מה אני מקבל במקרה של אירוע כזה או אחר.
קראת את הפוליסות?
אגב מדובר בפוליסות משלימות ולא תחליפיות, אז למה לא לרכוש את שתיהן?

ziki
06-05-2010, 15:09:36
לא אמרתי את זה ובכלל לא הזכרתי את זה ?:confused::confused::confused:
שים לב שסימנתי למעלה באדום את התופעה עצמה של לא מבטחים כי מאמינים שלא יקרה כלום מבלי להצביע על מישהו .

שיהיו בריאים אלו שדוגלים ברעיון ה יהיה בסדר.
בכל מקרה, עצוב שאין ביטוח נורמלי שמתאים לאופן שבו מתנהל התחביב שלנו.

ziki
06-05-2010, 15:36:41
ציקי
1.נכון,הטסתי פעם אחת ברכבת ולאחר שהתברר לי שאינו עומד בקרטוריונים לא חזרתי.
2.לא הטסתי מעודי בגעש(וגם לא מתכוון) אני מטיס בארסוף, מנחת מסודר ועומד בקרטוריונים של הקלוב.

יום נעים ובטוח
מוטי

1.חבל, אם אתה מטיס FPV אז דע לך שלפי כללי הקלוב הכפופים לכללי מנהל התעופה אתה מוגבל במרחקים ובגובה גם במנחתים המוסדרים.
2.כמה מטיסים יש כמוך מתוך כלל אוכלוסית המטיסים שמטיסים רק במנחתים מאושרים ומוסדרים?

motti
06-05-2010, 15:49:16
1.חבל
2.כמה מטיסים יש כמוך מתוך כלל אוכלוסית המטיסים שמטיסים רק במנחתים מאושרים ומוסדרים?

1. אבוא לבקר,לא אטיס,חבל...
2.אם הייתם כמוני:D לא הייה צורך בכל ההתגוששיות המיותרות.חבל....

sagi
06-05-2010, 16:10:55
אתם שוכחים לקרוא את השורות הקטנות של הביטוח !!!!!
תקראו טוב טוב ותבינו מה מוכרים לכם !!!!!
במקום להתעסק עם מה יקרה ומה יהיה תתחילו להנות מהחיים
תאמינו אני יודע מניסיון אישי שלי !!!!!

MDreamer
17-05-2010, 10:47:22
רק 147 איש ענו. אני משער שאנשים מפחדים להשיב. בכל מקרה התוצאות מטרידות הרוב מיסים ללא ביטוח.

sagi
17-05-2010, 11:50:24
מעיין הסקר והדיון לא כל-כך נכונים צריך לקרוא גם בין השורות
ופתאום אנשים יגלו שלא כל מה שנראה בצורה שטחית כתוב
בפרטי פרטים אז ככה שאתה משלם על אוויר !!!!
אבל שוב איש איש והחלטתו הוא !

motti
17-05-2010, 12:49:53
שגיא,חזרת מספר פעמים על האמרה"צריך לקרוא גם בין השורות
בפרטי פרטים אז ככה שאתה משלם על אוויר !!!!אם אתה מבין"בין השורות" משהו שאנחנו לא מבינים, אנא הסבר לנו, ואם אתה צודק אפשר לפנות למבטח ולשנות בהתאם.לא הוגן לכתוב דברים אשר אינם עומדים במבחן המציאות, וכפי שכתבתי בעבר אני מכיר אנשים שנפגעו ופוצו, אבל כמו שאמרת כל אחד יעשה לפי הבנתו

מוטי

מטיס1
17-05-2010, 12:54:21
שגיא,חזרת מספר פעמים על האמרה"צריך לקרוא גם בין השורות
בפרטי פרטים אז ככה שאתה משלם על אוויר !!!!אם אתה מבין"בין השורות" משהו שאנחנו לא מבינים, אנא הסבר לנו, ואם אתה צודק אפשר לפנות למבטח ולשנות בהתאם.לא הוגן לכתוב דברים אשר אינם עומדים במבחן המציאות, וכפי שכתבתי בעבר אני מכיר אנשים שנפגעו ופוצו, אבל כמו שאמרת כל אחד יעשה לפי הבנתו

מוטי

אך לא חשבו על השאלה הזו:)

sagi
17-05-2010, 14:15:36
תקרא את הכללים והתקנון לגבי שטחי ההטסה ואישורם !

motti
17-05-2010, 14:26:29
קראתי.... מה לא בסדר, אמרתי ואחזור שנית אם משהו לא נראה תקין תעלה זאת בפורום ואל תעשה לי מבחן בהבנת הנקרא:D

sagi
17-05-2010, 14:46:29
אף שטח הטסה שאני מכיר לא עומד בקריטריונים הדרושים לפי פוליסת הביטוח !
ומוטי אני לא אכנס איתך לוויכוח הזה שוב ובטח לא למבחני הבנת הנקרא !!!
אבל בהצלחה והעיקר שלא יקרה כלום !!!!

motti
17-05-2010, 15:52:35
כל השטחים שהטסתי עד היום אושרו ע"י הקלוב לתעופה ולראייה אנשים שנפגעו,פוצו.הבעייה היא שאתם מטיסים בכל מקום פנוי שאינו עומד בקרטוריונים של תעופה אזרחית ואז בודאי שאתם לא עומדים בתנאי הפוליסה.ראיתי לא אחת בתמונות שפורסמו בפורום שמטיסים בקרבה מסוכנת למבנים ואנשים.זה שאתם מסכנים את עצמכם זו בעייה שלכם, אבל למה לסכן אנשים אחרים.וכאחד שנפגע ע"י מטיס חסר אחריות(וכמעט הלך לעולמו) הדבר חורה לי שבעתיים.ובנימה אופטימית נסיים את הסגה.
מוטי

Boogle
17-05-2010, 17:53:46
מוטי, אשאל אותך שאלה, מתי בפעם האחרונה עברת הדרכה והסמכה של הקלוב להטסה?

אם התשובה אינה "בשנה האחרונה" אז אתה והקלוב במיוחד עבריינים ולא עומדים בתנאי הרישיון שניתן לקלוב. (שבכלל אני לא מבין איך הוא יכול "להעביר" או "להכיל" אותו על מישהו.

היישר מפורום תפוז שים לב לסעיף 3:
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_141513368.jpg

motti
17-05-2010, 18:28:14
מוטי, אשאל אותך שאלה, מתי בפעם האחרונה עברת הדרכה והסמכה של הקלוב להטסה?

אם התשובה אינה "בשנה האחרונה" אז אתה והקלוב במיוחד עבריינים ולא עומדים בתנאי הרישיון שניתן לקלוב. (שבכלל אני לא מבין איך הוא יכול "להעביר" או "להכיל" אותו על מישהו.

היישר מפורום תפוז שים לב לסעיף 3:
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_141513368.jpg

בנצי אני עבריין(כמו כולם) עם ביטוח שנעשה בין הקלוב לחברת הביטוח, השורה התחתונה היא שאנשים שנפגעו פוצו וזה מה שחשוב. אני ביטוח עשיתי,ומטיס במקום מסודר המוכר ע"י הקלוב וזה מספיק מול חברת הבטוח.זהו,סגרתי הבסטה,לא מגיב יותר בנושא,וכמו שנאמר כל אחד יעשה לפי מיטב הבנתו
מאחל לכולנו הטסה בטוחה ללא תאונות.

MDreamer
17-05-2010, 21:56:03
מוטי, אני לא מכיר מנחת אחד בארץ שהקלוב מכיר בו. אם תמצא לי את זה כתוב איפשהו אני מצטרף אתמול, סליחה שלשום, למנחת הזה.
כולנו עבריינים נכון להיום בגלל ההתנהלות החלמאית של הגופים בארץ וכשיקרה משהו רציני הכל יתרומם כמו חצאית של רקדנית פלמינגו. אני מקווה שזה הולך להשתנות בעתיד הקרוב.

Boogle
17-05-2010, 21:59:46
מוטי, גם אני שילמתי לקלוב במשך מספר שנים לא מועט , הבעיה שכל מה שהם התעניינו בו, זה מספר כרטיס האשראי שלי, לא זאת ועוד, במקום לקבל חבר המצטרף בחודש מסויים למשך שנה אתה משלם על שנה מלאה גם אם הצטרפת ביוני.
בסה"כ מה שיוצא מכל המידע הוא פשוט- ביטוח אפשר לעשות אצל מי שרוצים- חובה על כל אחד לבדוק שאין השגות בפוליסה על "פעילות בלתי חוקית" כי קלוב או לא קלוב, ע"פ התקנות שפורסמו פה ובתפוז כולנו עבריינים עם או בלי חסותו של הקלוב.

האצלת הרישיון של הקלוב לכל מאן דהו, היא בלתי חוקית בעליל, ללא ביצוע נוהל הסמכה והדרכה נאות לפחות אחת לשנה.
לכן, מבחינה חוקית אין הבדל ביני לבינך כל עוד שנינו מקפידים לשמור על הוראות התקנות בצורה סבירה.

(אגב, האוקטוקופטר , כפי הנראה, הוא עבריין גדול יותר, לא ברור לי בכלל מה המשמעות שאתה מפקיד בידי מערכת אוטונומית שלא הוסמכה, הטסה של הכלי)

MDreamer
17-05-2010, 22:27:10
בוגל,
האוקטוקופטר שלו חוקי בדיוק כמו המוגיקקה שיש לך וניסית להרוג אותי איתו. כל עוד לא נעשה בו שימוש מסחרי הוא טיסן עם מצלמה + OSD + מחשב טיסה + משדר וידאו + טלמטריה... אבל טיסן!
טיסן כבר אמרנו?

motti
18-05-2010, 07:48:56
[
quote] מוטי, גם אני שילמתי לקלוב במשך מספר שנים לא מועט , הבעיה שכל מה שהם התעניינו בו, זה מספר כרטיס האשראי שלי, לא זאת ועוד, במקום לקבל חבר המצטרף בחודש מסויים למשך שנה אתה משלם על שנה מלאה גם אם הצטרפת ביוני.
בסה"כ מה שיוצא מכל המידע הוא פשוט- ביטוח אפשר לעשות אצל מי שרוצים- חובה על כל אחד לבדוק שאין השגות בפוליסה על "פעילות בלתי חוקית" כי קלוב או לא קלוב, ע"פ התקנות שפורסמו פה ובתפוז כולנו עבריינים עם או בלי חסותו של הקלוב.

האצלת הרישיון של הקלוב לכל מאן דהו, היא בלתי חוקית בעליל, ללא ביצוע נוהל הסמכה והדרכה נאות לפחות אחת לשנה.
לכן, מבחינה חוקית אין הבדל ביני לבינך כל עוד שנינו מקפידים לשמור על הוראות התקנות בצורה סבירה.

בנצי,לפי הגדרתך כולנו עבריינים ואז למעשה מנהלי הפורום הם ראשי ארגון פשע:D:D:D:D:D
ראו הוזהרתם:D:D:D:D. למרות שאתה מנפנף לנו בספרי החוקים והתקנות ביד אחת, וביד השניה מפר אותם, הביטוח של הקלוב פיצה אנשים שנפגעו, ואני חוזר בפעם המי יודע כמה,זה מה שחשוב.
לא מעניין אותי עם הקלוב עומד או לא בתנאים של מת"א,משרד החינוך,משרד התחבורה, משרד הקליטה:D:D מעניין מעניין אותי אם הביטוח יפצה לאחר תאונה,ומהמקרים שאני יודע(אישית לוחצת)הוא כן פיצה.עכשיו בטח תבקש שמות עם מספרי ת"ז, גיל,כתובת......

(אגב, האוקטוקופטר , כפי הנראה, הוא עבריין גדול יותר, לא ברור לי בכלל מה המשמעות שאתה מפקיד בידי מערכת אוטונומית שלא הוסמכה, הטסה של הכלי)
מה שייך האוקטוקופטר לשרשור הנ"ל?לפי ספר החוקים;)הוא נמצא בקטגוריה של המוגי שלך,בכל מקרה האוקטו שלי יותר בטוח מהפוליגל המעופך שלך....נכון מעיין:)

מוטי, אני לא מכיר מנחת אחד בארץ שהקלוב מכיר בו. אם תמצא לי את זה כתוב איפשהו אני מצטרף אתמול, סליחה שלשום, למנחת הזה.
כולנו עבריינים נכון להיום בגלל ההתנהלות החלמאית של הגופים בארץ וכשיקרה משהו רציני הכל יתרומם כמו חצאית של רקדנית פלמינגו. אני מקווה שזה הולך להשתנות בעתיד הקרוב.

לפני מספר שנים כשהתקיימה תחרות של הקלוב בארסוף שאלתי את אריק סיני(המנכ"ל הקודם)לגבי הכרת הקלוב בשטחי הטסה ונאמר לי שכל שטח שנערכה בו תחרות מוכר ע"י הקלוב שהרי הוא(הקלוב)לא יקיים תחרות ללא כיסוי ביטוחי.אם זכרוני אינו מטעיני זה גם נכתב באחת מחוברות הקלוב,בכל אופן אני לוקח על עצמי לבדוק את הנושא מול הקלוב.

השרשור הזה אינו מוביל לשום מקום ונכנס למעגל ללא סוף,וכמו שנכתב כל אחד יעשה כרצונו אבל ישא בתוצאות בהתאם.
ממליץ לנעול את השרשור לפני שנכרות את הענף שאנו יושבים עליו...הבנו את הפרינציפ.
יום נעים לכולנו

Boogle
18-05-2010, 16:39:10
מה אני אגיד לכם נכנסנו ללופ אכן סטייל DX7.

אגב, אין לי ולא היה לי מעולם מוגי. דרימר הוזה לחלוטין. אולי משום שהוא עבריין???:D

MDreamer
18-05-2010, 18:49:01
[

בנצי,לפי הגדרתך כולנו עבריינים ואז למעשה מנהלי הפורום הם ראשי ארגון פשע:D:D:D:D:D
ראו הוזהרתם:D:D:D:D. למרות שאתה מנפנף לנו בספרי החוקים והתקנות ביד אחת, וביד השניה מפר אותם, הביטוח של הקלוב פיצה אנשים שנפגעו, ואני חוזר בפעם המי יודע כמה,זה מה שחשוב.
לא מעניין אותי עם הקלוב עומד או לא בתנאים של מת"א,משרד החינוך,משרד התחבורה, משרד הקליטה:D:D מעניין מעניין אותי אם הביטוח יפצה לאחר תאונה,ומהמקרים שאני יודע(אישית לוחצת)הוא כן פיצה.עכשיו בטח תבקש שמות עם מספרי ת"ז, גיל,כתובת......

מה שייך האוקטוקופטר לשרשור הנ"ל?לפי ספר החוקים;)הוא נמצא בקטגוריה של המוגי שלך,בכל מקרה האוקטו שלי יותר בטוח מהפוליגל המעופך שלך....נכון מעיין:)

לפני מספר שנים כשהתקיימה תחרות של הקלוב בארסוף שאלתי את אריק סיני(המנכ"ל הקודם)לגבי הכרת הקלוב בשטחי הטסה ונאמר לי שכל שטח שנערכה בו תחרות מוכר ע"י הקלוב שהרי הוא(הקלוב)לא יקיים תחרות ללא כיסוי ביטוחי.אם זכרוני אינו מטעיני זה גם נכתב באחת מחוברות הקלוב,בכל אופן אני לוקח על עצמי לבדוק את הנושא מול הקלוב.

השרשור הזה אינו מוביל לשום מקום ונכנס למעגל ללא סוף,וכמו שנכתב כל אחד יעשה כרצונו אבל ישא בתוצאות בהתאם.
ממליץ לנעול את השרשור לפני שנכרות את הענף שאנו יושבים עליו...הבנו את הפרינציפ.
יום נעים לכולנו

בתור ראש ארגון פשע שמושקע גם בעסקי הקזינו(קזינו מיסים ע"ע מכס) הזנות(המחירים בKH) הלוואות בריבית בשוק האפור (כובעים מקסיקנים, יש איזה 49 חברים שחייבים לי 25 ש"ח כ"א)
אני חשוב שאני משאיר את השרשור הזה פתוח רק לתוגבתך. הענף שאנחנו יושבים עליו נפל כבר מזמן. מלפי 3.5 שנים אין כזה דבר מנחת שקלוב התעופה מכיר בו אלא רשימת הגבלים שאף מנחת לא עומד בה. בפועל אם חברת הביטוח של הקלוב לא תרצה לשלם יש לה איזה 8 תירוצים שונים.

מה אני אגיד לכם נכנסנו ללופ אכן סטייל DX7.

אגב, אין לי ולא היה לי מעולם מוגי. דרימר הוזה לחלוטין. אולי משום שהוא עבריין???:D
אני אזכיר לך. יום חמישי שעבר שעה 22:47 טיסן פוליגלקקה שלך כמעט חתך לי את הפנים.

MDreamer
18-05-2010, 18:51:27
נ.ב. מוטי

פעם הייתה לי ספריה. באחד הימים ראיתי טיפה נסורת. התעלמתי ממנה, ניקיתי אחרי כמה ימים שוב ראיתי נסורת ליד ספריית הספרים שלי. שוב ניקתי בלי לחשוב. ככה זה נמשך תוקפה עד שיום אחד כל הספריה קרסה ומאחריה יצאו ים של טרמיטים.
שיוף נעים.

motti
18-05-2010, 19:17:18
ממשיכים לטחון מים???ילללה מספיק, כל השרשור הזה הוא דו שיח של חרשים.:D
לא מגיב יותר.

שבת שלום,להתראות בארסוף:)
מוטי

ziki
18-05-2010, 21:17:54
כל השטחים שהטסתי עד היום אושרו ע"י הקלוב לתעופה ולראייה אנשים שנפגעו,פוצו.הבעייה היא שאתם מטיסים בכל מקום פנוי שאינו עומד בקרטוריונים של תעופה אזרחית ואז בודאי שאתם לא עומדים בתנאי הפוליסה.ראיתי לא אחת בתמונות שפורסמו בפורום שמטיסים בקרבה מסוכנת למבנים ואנשים.זה שאתם מסכנים את עצמכם זו בעייה שלכם, אבל למה לסכן אנשים אחרים.וכאחד שנפגע ע"י מטיס חסר אחריות(וכמעט הלך לעולמו) הדבר חורה לי שבעתיים.ובנימה אופטימית נסיים את הסגה.
מוטי

והשטחים של הקלוב עומדים בקריטריונים?
מנחת פ"ת של קלוב התעופה ממוקם כ 50 מטר ממסילת רכבת (תדירות של רכבת נוסעים אחת לכל חצי שעה).
100 מטרים ממפעל אריזה, 100 מטרים מכביש של איזור תעשייה ופחות מ 250 מטר מאולם אירועים.
אם כל זה לא מספיק אז בסופי שבוע כשהמנחת הומה מסתובבים לעיתים דחופות חברה עם טרקטורונים ואופנועי שטח מסביב לשטח המנחת.
ממש מנחת מסודר שעומד בקריטריונים של מנהל התעופה האזרחי, דוגמא ומופת.
עוד מנחת כזה ואבדנו !

Boogle
18-05-2010, 23:34:00
טיסן פוליגלקקה.

תשאלתי את הטיסן והוא נורא נעלב מאיך שקראת לו, הוא טוען שדווקא חזה את מה שאני מנסה לעשות (שביל באמצע הראש שלך:D) ומנע את זה בגופו.

עכשיו הוא הודיע לי שהוא פורש כי אין לו מנחת מסודר, קוראים לו קקה ועוד חושבים שהוא מוגי.
החזיר מנוע וסרוואים והלך....:D

אהה ובנושא הביטוח והמנחתים
א.מ.ל.

MDreamer
19-05-2010, 00:45:40
תשאלתי את הטיסן והוא נורא נעלב מאיך שקראת לו, הוא טוען שדווקא חזה את מה שאני מנסה לעשות (שביל באמצע הראש שלך:D) ומנע את זה בגופו.

ממש מצחיקhttp://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon13.gif

יוסי מיליס
26-05-2010, 20:23:41
הקלוב בדיוק כמו מיליס כפופים לחוקים של מנהל הטייס, כלומר - אם אתה תטיס ליד שדה תעופה ותקרה חלילה תאונה אוורית, אז שום ביטוח לא של מיליס ולא של שמיליס יכסה אותך מהסיבה שעברת על החוק!
תכלס אין הבדל משמעותי בין הביטוחים, ההבדל הוא שהקלוב הוא גוף שדואג לטיסנאים והוא קיים בשביל הטיסנאים! וככל שיהיו בו יותר פעילים כך כוחו יגדל וזה יבוא לקראתנו!
בכל מקרה אתם מוזמנים לקרוא את הפוליסה של הקלוב כאן (http://www.aeroclub.org.il/imgs/uploads/2010/Insurence_2009-2010.pdf).
איתן.

ידידי היקר, כתבת שטויות !
ביטוח צד ג' מגן עליך מפני תביעות בגין מעשה או מחדל שלך. כמו שביטוח הרכב שלך מכסה תביעות צד ג' גם אם עברת באור אדום (עבירה מפורשת על החוק !) גם במקרה של ביטוח צד ג' תחביב - הכיסוי אינו מותנה באי עבירה על החוק (להבדיל מהשתתפות בביצוע פשע) אלא בסייגים הכתובים בפוליסה. כמעט תמיד תאונה היא עבירה על איזה חוק שהוא (ואם מתייחסים לסע"מ של הקלוב - אין הטסה אחת שהטסת בחייך שלא עברת בה על איזה חוק או שניים). ולגבי הקלוב שדואג לטיסנאים - שטות בהבנת חוק ההשרדות של הארגון - "הלקוח" של הקלוב הוא "ציבור המטיסים" ולא המטיס עצמו. אם יסתבר להם שבשל התביעה שלך הם עלולים לאבד את הביטוח לכולם, יפקירו אותך תוך 3 שניות וללא היסוס. אם יסתבר להם שהתאונה שלך מעמידה את הקלוב (הארגון) באור שלילי, הם יתנערו ממך לפני שתוכל להגיד "טיסן רדיו" (אז גם תשמע מילים כמו: אין מה לעשות, צר היה לנו לגלות שגם אצלנו היה תפוח רקוב בארגז). הארגון (תמיד, כל אירגון) יש לו אג'נדה ואינטרסים משלו ורק למענם הוא פועל. אם במקרה הם חופפים לשלך, תהנה מרוח גב. אבל אם הם בניגוד לשלך, הארגון ידרוס אותך כמו קטר רכבת. בביטוח פרטי זה שונה - ביטוח פרטי הוא חוזה אישי בינך ובין חברת הביטוח. כל זכויותך וחובותיך רשומות בו. אין אינטרסים זרים של כבוד, חינוך, יראו ויראו, טובת הכלל וכד'. כל מה שיש בו זו הפוליסה, תנאיה ואין מלבדה דבר. והכי חשוב, במקרה מחלוקת לך יתרונות מובהקים. החל מ - "הפוליסה תמיד תפורש לרעת מנסחה" (כלומר, אם ניתן להבין משפט מסויים בשני אופנים, החוק אומר שהוא יפורש באופן המיטיב עם המבוטח), "עקרון הכיס העמוק" (כלומר, במקרה של ספקות יחוייב מי שכיסו יותר עמוק, קרי חברת הביטוח העשירה), "להמנע משיפוט" (כלומר, חברת הביטוח, גם שחושבת שאפשר לשלם פחות או לא לשלם כלל, שוקלת במקרים רבים את השיקול הפרקטי של "להפטר" מהתביעה כי שיפוט הוא מסוכן עבורה בשל עקרון הכיס העמוק ושופטים "לא צפויים". לכן, חב' ביטוח נוטות להתפשר במקרים רבים). אז מי שרוצה להרגיש באמת בטוח, ירכוש ביטוח רק בפוליסה פרטית וימנע כמה שניתן מפוליסה קולקטיבית (זה נכון גם לגבי ביטוח רפואי, סיעודי, חיים תאונות וכד')

יוסי מיליס
www.millis.co.il
office@millis.co.il
טל: 09-9571192