PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה עבודה עם דבק CA ומאיץ

galoz
16-07-2010, 19:19:15
...המממ חסרה לי תחושה באצבע בשעה שאני מקליד..
אני בדיוק בונה מוגי והתחלתי הרגע להדביק את התחתית הכפולה , איפה שיושבת הסוללה..
מרחתי את הCA מהסיני עם האצבע (כן אני יודע ..לא ממש חכם) ואחרי זה ריססתי קצת מאיץ..

בקיצור, מישהו יודע איך לעבוד עם המאיץ וה CA על הפוליגל.. (אני זוכר שעודד הזכיר פעם את זה אבל אני לא מוצא את השירשור)

תודה מראש

liorz055
16-07-2010, 20:09:21
גיא, עדיף לבנות מוגי עם דבק מגע.
מה שקורה שבפוליגל יש שכבה שומנית שמפריעה ל CA להידבק כראוי. ישנה אפשרות לעבור עם אצטון קודם על הפוליגל וזה אמור להיפטר מהשכבה השומנית, אבל אני לא יודע אם זה עובד. אם אני לא טועה GUYST בנה את המוגי שלו עם CA אולי כדאי לחכות לתגובה שלו...

galoz
16-07-2010, 20:18:52
וואלה, טוף.. אני אמשיך עם דבק מגע.. לא יודע אם יהיה מוכן לשבת, אבל שבת הבאה תתכונן לקרבות אוויר :)

wind556
16-07-2010, 20:58:23
אין צורך ואפילו לא נכון לעבוד עם דבק מגע (הסברים למה יינתנו בעל פה)
הדבק הטוב ביותר לפוליגל זה דבק חם
יש מקומות שאני כן משתמש בCA אבל תלוי באיזה, יש רק CA אחד טוב, וזה המדיום שבא בבקבוק יחסית גדול מהסיני בלי שום תווית מלבד ברקוד עליו.
רצוי לנקות באלכוהול או טינר, אבל הדבק הנ"ל מדביק היטב גם ללא ניקוי.
הבעייה עם CA שהוא פחות גמיש מדבק חם ולכן פחות עמיד למכות וחבטות.
נוהלי עבודה נכונה עם CA:
רסס על צד אחד את המאיץ, ממש בכמות קטנה ככל האפשר, וחכה שיתייבש לגמרי (חשוב מאד)
אחרי שהכל יבש לחלוטין, שים דבק על הצד השני ואל תמרח עם האצבעות, לא בגלל האצבעות אלא בגלל שהלחות והשומן בעצבע דופק לך את הדבק.
פשוט שים ישר מהבקבוק על רוב השטח ותחבר בלחיצה מהירה ומדוייקת.
אבל שאלת השאלות: למה מוגי? למה לא פוגי? זה שידרוג עצום, ההבדל הוא כמו בין טוסטוס למרצדס בטיסה, אותה עלות, וקצת יותר עבודה

galoz
16-07-2010, 21:13:02
אין צורך ואפילו לא נכון לעבוד עם דבק מגע (הסברים למה יינתנו בעל פה)
הדבק הטוב ביותר לפוליגל זה דבק חם
יש מקומות שאני כן משתמש בCA אבל תלוי באיזה, יש רק CA אחד טוב, וזה המדיום שבא בבקבוק יחסית גדול מהסיני בלי שום תווית מלבד ברקוד עליו.
רצוי לנקות באלכוהול או טינר, אבל הדבק הנ"ל מדביק היטב גם ללא ניקוי.
הבעייה עם CA שהוא פחות גמיש מדבק חם ולכן פחות עמיד למכות וחבטות.
נוהלי עבודה נכונה עם CA:
רסס על צד אחד את המאיץ, ממש בכמות קטנה ככל האפשר, וחכה שיתייבש לגמרי (חשוב מאד)
אחרי שהכל יבש לחלוטין, שים דבק על הצד השני ואל תמרח עם האצבעות, לא בגלל האצבעות אלא בגלל שהלחות והשומן בעצבע דופק לך את הדבק.
פשוט שים ישר מהבקבוק על רוב השטח ותחבר בלחיצה מהירה ומדוייקת.
אבל שאלת השאלות: למה מוגי? למה לא פוגי? זה שידרוג עצום, ההבדל הוא כמו בין טוסטוס למרצדס בטיסה, אותה עלות, וקצת יותר עבודה
תודה על התשובה,
ראיתי שירשור שלך של הפוגי, אבל אין תוכניות..
נראה מרשים ביותר !!
אם פירסמת תוכנית אשמח לקישור..

wind556
16-07-2010, 21:22:07
תודה על התשובה,
ראיתי שירשור שלך של הפוגי, אבל אין תוכניות..
נראה מרשים ביותר !!
אם פירסמת תוכנית אשמח לקישור..

יש תכניות בשירשור, יש לינק בגוף הודעה

guyst
16-07-2010, 22:57:25
המוגי הראשון הדבקתי עם CA - לא להיט. קשה למרוח משטחים גדולים והוא "נשבר".
את השני הדבקתי עם פחית דבק מגע של נגרים. להיט! אין בעייה למרוח משטחים עם חתיכת פוליגל. מקומות מסויימים כמו הזנבות השתשמתי בדבק חם.

wind556
17-07-2010, 01:12:55
גיא, בדבק מגע יש בעייה שאינך מודע אליה. אי אפשר להדביק איתו הדבקה מדוייקת של שני חלקים גמישים, אתה יוצר עיוות מובנה, ובעצם יוצר למינציה מעוותת, אפילו במעט,כי אין לך ברירה
בניתי לא אחד ולא שניים, הראשון שלי שחי כבר יותר משנתיים, כולו בדבק CA ללא טיפת דבק חם, עבר אין ספור ריסוקים קשים ביותר, כולל נעיצות בקרקע סלעית, מעברים תת קרקעיים מתחת לצינורות השקייה וכו', ואין לו שום בעיית דבק.
הסוד הוא כמובן הדבק הנכון. לא כל CA מתפקד אותו דבר.
היום אני מדביק בעיקר עם דבק חם, זה הדבק הסביר היחיד שמאפשר דיוק בהדבקה, ולמרות שזה רק פאקעקטע פוליגל, הדיוק הוא הדבר הנחוץ ביותר כדי להפוך את זה מסתם משהו טס לכלי טיס משובח