PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה למומחים בעניין הגנה על צמות סרוו

gadily
31-07-2010, 18:31:21
כרגע אני בונה במרץ את הטירקס 500 ESP ונעזר בשרשוי הבנייה של אלעד וליאור.

בשני השרשורים מדברים על רשת הגנה ניילונית להגנה על צמות הסרוו אשר איננה ברשותי.

האם ניתן לדעתכם להשתמש בשרוול מתכוץ כתחליף? השרוול נתמד יפה לחוט הסרוו ואין צורך להסיר קונקטור כדי להלבישו על חוט הסרוו. אני מצרף תמונה עם השרוול המתכוץ ולידו שרוול עשוי מחוטי נחושת. האם יש צורך גם למסך חשמלית את חוטי הסרוו שמוצמדים לשלדת הקרבון?
במידה ונדרשת גם הגנה מיכנית נראה לי שהשרוול המתכווץ עושה את העבודה הגם שהוא פחות גמיש.

RonTo
31-07-2010, 18:46:00
אין צורך ב"מיסוך" - חוטי הסרבו מבודדים ואין כל בעיה עם זה.
הבעיה עם שלדת הקרבון היא שקצוותיה חדים מאוד (גם לאחר שיופם) כך שויברציות גורמות לקילוף הבידוד של החוטים.
כמה אופציות:
1. לא לשים הגנה ולמקם את החוטים בצורה מאוד מדוייקת כך שלא יתחככו בכלום (בעייתי שכן גם אזיקונים עלולים להסב להם נזק).
2. רשת חוטים כמו זו שהצעת.
3. "לפלף" - מעין ספירלת פלסטיק המשמשת לאיסוף חוטים (ניתן להשיג בכל חנות לאלקטרוניקה) - צריך להיזהר שכן גם הקצוות האלה חדים.

בסופו של דבר, תעשה מה שנוח לך אך הקפד למקם את החוטים כך שלו יתחככו עם שום חלק נע/מסתובב/קצות שלדה/ כל דבר חד.

הקפד גם לא לעשות פניות מאוד חדות עם החוטים (יצירת "ברך").
הקפד לבדוק את החוטים אחת לתקופה בכדי לוודא שלא נגרם להם נזק (הדבר בעיקר נכון אם אתה משתמש בסרבואים של אליין בהם הבידוד מאוד לא מוצלח)

בהצלחה!!

Bob Shark
31-07-2010, 20:15:23
הבידוד שהתכונו אליו http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9552

wind556
31-07-2010, 21:56:50
חיווט נכון אינו כולל שרוולים

wonderd
31-07-2010, 22:02:01
אני הרכבתי כבר כמה מסוקי טירקס 500, רק לשניים מהם שמתי את הגנת הניילון. אין ספק שזה נראה טוב יותר, אין ספק שזה גם מגן על החוטים. השאלה היא עד כמה צריך את זה ועד כמה חשוב לך שהחיווט ייראה יפה יותרה- אני הגעתי למסקנה שאם מחווטים נכון ומתרחקים עד כמה שניתן מקצוות חדים כמו שכתבו פה לפניי, אז אין ממש צורך בכך.

gadily
31-07-2010, 22:54:18
אין צורך ב"מיסוך" - חוטי הסרבו מבודדים ואין כל בעיה עם זה.
הבעיה עם שלדת הקרבון היא שקצוותיה חדים מאוד (גם לאחר שיופם) כך שויברציות גורמות לקילוף הבידוד של החוטים.
כמה אופציות:
1. לא לשים הגנה ולמקם את החוטים בצורה מאוד מדוייקת כך שלא יתחככו בכלום (בעייתי שכן גם אזיקונים עלולים להסב להם נזק).
2. רשת חוטים כמו זו שהצעת.
3. "לפלף" - מעין ספירלת פלסטיק המשמשת לאיסוף חוטים (ניתן להשיג בכל חנות לאלקטרוניקה) - צריך להיזהר שכן גם הקצוות האלה חדים.

בסופו של דבר, תעשה מה שנוח לך אך הקפד למקם את החוטים כך שלו יתחככו עם שום חלק נע/מסתובב/קצות שלדה/ כל דבר חד.

הקפד גם לא לעשות פניות מאוד חדות עם החוטים (יצירת "ברך").
הקפד לבדוק את החוטים אחת לתקופה בכדי לוודא שלא נגרם להם נזק (הדבר בעיקר נכון אם אתה משתמש בסרבואים של אליין בהם הבידוד מאוד לא מוצלח)

בהצלחה!!

תודה על התיחסותך ועל הסרת האי ודאות הקורה במיסוך. אני בוחר באופציה של שרוול מתכוץ שחור.
גם אסטתי וגם פרקטי ופשוט לביצוע.

gadily
31-07-2010, 23:00:03
חיווט נכון אינו כולל שרוולים

בעיקרון מסכים איתך.עם זאת השרוולים המתכוצים מוסיפים עובי לחוט ומקלים על ריתום באמצעות אזיקון וגן מגינים עליו מפניו.

sagi
31-07-2010, 23:03:34
בעיקרון מסכים איתך.עם זאת השרוולים המתכוצים מוסיפים עובי לחוט ומקלים על ריתום באמצעות אזיקון וגן מגינים עליו מפניו.
סוף סוף מישהו הבין את הרעיון של הסלייבים :D

gadily
31-07-2010, 23:21:44

גם אתה משתמש בשרוולים מתכוצים כסליבים?

wind556
01-08-2010, 08:01:40

הרעיון נכון עקרונית, אבל לא כל כך פרקטי, יען כי על השרינק לעבור את הקונקטור ומידת הקונקטור לא מאפשרת שרינק בקוטר שייצמד לחוט הבודד.
לעומת זאת מי שממש רוצה בזה, יכול ללפף בנקודת האיזוק איזה טייפ על החוט, זה יעשה את העבודה בדיוק באותה מידה.
מנסיוני הרב (מאות מסוקים מכל הסוגים) זה ממש לא נחוץ. מיקום נכון של החוט, אזיקון בלחץ הנכון ומסלול נכון של החוט בדרכו אל המקלט עושים היטב את העבודה.

לגבי שרוול רשת, המטרה שלו היא לאגד כמה חוטים יחד, אחרת אין בזה טעם.

DanielJoseph20
01-08-2010, 08:21:22
אני לדעתי דוגל ברעיון שככמה שתוסיף שטויות כך המשקל יעלה...
גם אם מדובר בכמה גרמים...

s.mario
01-08-2010, 09:27:51
אני לדעתי דוגל ברעיון שככמה שתוסיף שטויות כך המשקל יעלה...
גם אם מדובר בכמה גרמים...

זניח לחלוטין!
גם אם מדובר בטירקס 250.

נאור
01-08-2010, 10:04:17
הרעיון נכון עקרונית, אבל לא כל כך פרקטי, יען כי על השרינק לעבור את הקונקטור ומידת הקונקטור לא מאפשרת שרינק בקוטר שייצמד לחוט הבודד.
לעומת זאת מי שממש רוצה בזה, יכול ללפף בנקודת האיזוק איזה טייפ על החוט, זה יעשה את העבודה בדיוק באותה מידה.
מנסיוני הרב (מאות מסוקים מכל הסוגים) זה ממש לא נחוץ. מיקום נכון של החוט, אזיקון בלחץ הנכון ומסלול נכון של החוט בדרכו אל המקלט עושים היטב את העבודה.

לגבי שרוול רשת, המטרה שלו היא לאגד כמה חוטים יחד, אחרת אין בזה טעם.

שרינק במידה הנכונה גם עובר את הקונקטור וגם תופס את השרוול

http://myrcguide.com/index.php?topic=2816.0

wind556
01-08-2010, 11:19:39
שרינק במידה הנכונה גם עובר את הקונקטור וגם תופס את השרוול

http://myrcguide.com/index.php?topic=2816.0

דיברתי על היצמדות לחוט סרוו בודד, אני לא מכיר שרינק שיתאים לזה (ואני מכיר שרינקים)
בתמונות שקישרת לכאן השרינק תופס הרבה יותר מחוט בודד, ולטעמי האישי החיווט בתמונות הנ"ל אינו משהו. הוא רשלני ומגושם

נאור
01-08-2010, 11:32:31
יש גם סרט בסוף

http://www.youtube.com/watch?v=Wr3Et8i1j6g&feature=player_embedded

gadily
01-08-2010, 18:06:34
יש גם סרט בסוף

http://www.youtube.com/watch?v=Wr3Et8i1j6g&feature=player_embedded

אחלה של סרט להדגמת העניין! תודה.

gadily
01-08-2010, 18:08:29
דיברתי על היצמדות לחוט סרוו בודד, אני לא מכיר שרינק שיתאים לזה (ואני מכיר שרינקים)
בתמונות שקישרת לכאן השרינק תופס הרבה יותר מחוט בודד, ולטעמי האישי החיווט בתמונות הנ"ל אינו משהו. הוא רשלני ומגושם

מה זה חוט סרוו בודד? אתה מתכוון בודאי לשלישית החוטים שמרכיבים את צמת הסרוו. השרינק שלי עובר בקושי דרך הקונקטור ונצמד מאד יפה לצמת הסרוו.