צפייה בגרסה מלאה : מדליק here we go.. Autopilot
MDreamer
31-08-2010, 09:16:40
מי מזהה מה בתמונה?
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=31195&stc=1&d=1283238988
erazz
31-08-2010, 10:38:41
לא יודע מה לזהות אבל לפחות גם אתה טיפוס של אובונטו ;).
בעצם אני מזהה את לטרון. (בעזרת GOOGLE MAPS והקואורדינטות ששכחת למחוק)
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=31197&stc=1&d=1283244156
MDreamer
31-08-2010, 11:27:29
שניכם צודקים. פאפארצי שאני משחק איתו - יש מסלול טיסה מתוכנן Autopilot מעל לטרון. עדכונים בהמשך.
משה שמואלי
31-08-2010, 12:55:03
יפה. אני רואה שאתה מתקדם עם הפאפארצי.
על תישכח טיסת מיבחן אני שם:)
MDreamer
31-08-2010, 13:07:48
כמובן משה.. זה יקח עוד זמן אבל אני בדרך.
DanielJoseph20
31-08-2010, 13:32:27
אני גם מעוניין להגיע לראות את הדברים האךה בפעולה!
s.mario
31-08-2010, 13:38:49
ממממ....נשמע מעניין.
עוד פרטים בבקשה:rolleyes:
guyst
31-08-2010, 13:47:26
אני רואה מישהי שם משתזפת בביקיני ליד העץ....:p
FPV POV..., התחלנו מעיין?:D
ZvikaF
31-08-2010, 14:09:36
זה שכתוב PAPARAZZI GCS זה רמז ?
מה תהיה הפלטפורמה ?
MDreamer
31-08-2010, 14:22:51
תשאירו לי קצת שפנים בכובע:)
אני שומר על זכות השתיקה עד העדכון הבא:cool:
master_bebe
31-08-2010, 16:18:55
פאפא רץ לי. על איזה כלי אתה מטיס אותו ?
איזה בורד יש לך ?
assafwei
31-08-2010, 20:04:28
אולי תוכל להסביר מדוע בחרת ללכת על הפפרצי?
אני בוחן את הנושא כבר כמה חודשים, ולפי מה שהספקתי לראות ל ardupilot יש קהילת מפתחים הרבה יותר גדולה וגם הרבה יותר אופציות לתוספות/תחנות קרקע/חיישנים/טלמטריה דו כיוונית, אני טועה?
בנוסף יש כבר מערכת שמבוססת על ה ardupilot שבזמן הקרוב אמורה לתת מענה לטייס אוטומטי מלא (כך לפי ה road map שלהם) למסוקים מרובי להבים (tricopter quad copter וכו'), התחלתי לבנות את הכלי עצמו ואני מתכנן ללכת על המערכת הזאת, האם לדעתך יש למערכת מבוססת ardupilot חסרונות בהשוואה לפפרצי?
MDreamer
31-08-2010, 23:32:43
פאפא רץ לי. על איזה כלי אתה מטיס אותו ?
איזה בורד יש לך ?
שפנים.
tiny 2.11
אולי תוכל להסביר מדוע בחרת ללכת על הפפרצי?
אני בוחן את הנושא כבר כמה חודשים, ולפי מה שהספקתי לראות ל ardupilot יש קהילת מפתחים הרבה יותר גדולה וגם הרבה יותר אופציות לתוספות/תחנות קרקע/חיישנים/טלמטריה דו כיוונית, אני טועה?
בנוסף יש כבר מערכת שמבוססת על ה ardupilot שבזמן הקרוב אמורה לתת מענה לטייס אוטומטי מלא (כך לפי ה road map שלהם) למסוקים מרובי להבים (tricopter quad copter וכו'), התחלתי לבנות את הכלי עצמו ואני מתכנן ללכת על המערכת הזאת, האם לדעתך יש למערכת מבוססת ardupilot חסרונות בהשוואה לפפרצי?
אם בגדול מאוד אתה משווה את הפפרצי מול הארדואינו אז הארדויאנו הרבה יותר קל תכנות ויש הרבה דברים מוכנים, מצד שני הוא הרבה יותר מוגבל מבחינת הדברים שאפשר לעשות איתו בהקשר לפרטי פרטים.
לפפרצי אפשר לחבר הכל. יש SERIAL, I2C, אנלוגי...
master_bebe
01-09-2010, 05:04:19
גם לארדואינו אפשר לחבר הכל, המצפן שלו לדוגמא יושב על I2C BUS וניתן להכניס לו יציאות אנלוגיות וסיריאליות.
לגבי נוחות, אכן הקוד של הארדואינו הרבה יותר פשוט ומובן וניתן לעבוד על WINDOWS ביתר קלות ולא על LINUX. בוא נראה אותך משנה לפפראצי משהו בקוד.... זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי למשתמש ממוצע+ וגם להתאים תוכניות טיסה לכלים. בנוסף תוכניות שאתה מוריד מהאינטרנט בד"כ לא עובדות ולא מתקמפלות.
אסף, הבורד של הפפראצי החדש booz גם תומך במולטיקופטרים. התחנת קרקע שלו מאוד מפותחת ומזכירה מזלטים אמיתיים עם היכולות שלה, טלמטריה דו כיוונית זה משהו בסיסי שתמצא בכל טייס אוטומטי שהיא בסך הכל סימולציה של COM PORT ככה שזה לא משנה לטייס מה אתה מחבר לו, העיקר שיהיה לו קשר עם התחנה....
MDreamer
01-09-2010, 09:17:28
גם לארדואינו אפשר לחבר הכל, המצפן שלו לדוגמא יושב על I2C BUS וניתן להכניס לו יציאות אנלוגיות וסיריאליות.
לגבי נוחות, אכן הקוד של הארדואינו הרבה יותר פשוט ומובן וניתן לעבוד על WINDOWS ביתר קלות ולא על LINUX. בוא נראה אותך משנה לפפראצי משהו בקוד.... זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי למשתמש ממוצע+ וגם להתאים תוכניות טיסה לכלים. בנוסף תוכניות שאתה מוריד מהאינטרנט בד"כ לא עובדות ולא מתקמפלות.
אסף, הבורד של הפפראצי החדש booz גם תומך במולטיקופטרים. התחנת קרקע שלו מאוד מפותחת ומזכירה מזלטים אמיתיים עם היכולות שלה, טלמטריה דו כיוונית זה משהו בסיסי שתמצא בכל טייס אוטומטי שהיא בסך הכל סימולציה של COM PORT ככה שזה לא משנה לטייס מה אתה מחבר לו, העיקר שיהיה לו קשר עם התחנה....
אני מסכים איתך שלהתאים תוכנית טיסה ופרמטרים (PID..:eek:) זה קשה אבל אחרת, איפה האתגר? יש יל רקע מתאים. כבר התחלתי לשנות דברים בקוד שלו ועד עכשיו המצב לא רע בכלל.
לגבי תוכנת תחנת הקרקע - לא יכלת להגיד את זה טוב יותר.. עם חיבור ישיר לGoogle Earth.. מה עוד אפשר לבקש?
assafwei
01-09-2010, 18:34:31
אם זה המצב אז כנראה שבאמת ה ardupilot מתאים לי יותר.
הרקע בתכנות כבר מזמן חלוד ולכן עד שאנסה להוסיף לבד יקח זמן, וממה שהבנתי הקוד של ה ardupilot מבוסס C++ ונראה שידע כמו שיש לי יספיק, ואני בהחלט מחפש משהו קל לתפעול.
מבחינת חיבורים, מחפירה במפרט להבנתי אין לפפראצי יתרון על ה ardupilot.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.