צפייה בגרסה מלאה : דיון גוברנור או ליימיטר ? ? ! !
השאלה נוגעת רק למסוקי ניטרו בלבד אז בבקשה לא להגרר לתשובות על חשמלי....
לאחרונה צץ איזה דיון ביני לבין החבר ה"דמיוני" :eek: שלי מה מומלץ יותר ל-3D ומה
ההשפעות והתפקידים של שני הרכיבים השונים......
הרכיבים המדוברים הינם :
גוברנור של Align
ליימיטר של Rev Max
wonderd
12-12-2010, 07:43:25
בוקר טוב,
אחד היתרונות של ה revmax הוא שאם הסל"ד נמוך או שווה לסל"ד המוגדר כמקסימום אז הלימיטר מאפשר קשר ישיר בין המקלט לסרוו ובכך עוזר לתגובה מהירה יותר של הסרוו.
מצד שני, הגוברנר גם דואג להעלות סל"ד כשצריך (- משהו שהלימיטר לא יודע לעשות) וכך גם אם המנוע לא מכוון הכי טוב או שמכוון עשיר מדי - הגוברנר מפצה על זה.
guyro
12-12-2010, 07:46:43
בוקר טוב,
אחד היתרונות של ה revmax הוא שאם הסל"ד נמוך או שווה לסל"ד המוגדר כמקסימום אז הלימיטר מאפשר קשר ישיר בין המקלט לסרוו ובכך עוזר לתגובה מהירה יותר של הסרוו.
שים לב שה-REVMAX החדשים כוללים גם גוברנר וגם לימיטר, וזה כך בשנתיים האחרונות.
בוקר טוב,
כשאתה מזיז את הסטיקים או כשהגברנור מתקן את הסל"ד הסרוו הוא החלק האיטי ביותר בשרשרת התגובה אם ננטרל לרגע את מהירות ההחשה של מנוע ניטרו שהיא גם גורם מכריע בתגובה.
בהנחה שתשתמש בסרוואים המהירים ביותר שקיימים בשוק עדיין הם יהיו הגורם המעכב בתגובת התנועה לתיקון הסל"ד.
לא ברור לי מה הקשר בין שימוש ב REVMAX למהירות התגובה של הסרוו?
Chen Zarfati
12-12-2010, 10:23:12
לגבי שאלת הדיון, לימיטר עדיף, תמיד ולכל הסגנונות. אם כי ראיתי גוברנר אחד שעובד טוב יותר מלימיטר וזה הגוברנר ATG שמגיע כחלק ממערכת הTotalG של קרטיס יאנגבלאד.
מהירות התגובה של הלימיטר לרוב מהירה הרבה יותר וזאת בגלל העובדה שכשאתה עובד עם לימיטר אתה מכוון את גרף המנוע ל100% ובכל פעם שהסלד יורד מהסלד מטרה שהוגדר מראש הסרוו מקבל את פקודת הגרף (שהיא 100% כאמור).
לF3C גם ניתן להשתמש בלימיטר כשומר סלד (גם בריחוף!).
wonderd
12-12-2010, 10:51:02
אני קורא פה:
http://www.modelavionics.com/revmax.asp
אולי זה לא עדכני?
אני קורא פה:
http://www.modelavionics.com/revmax.asp
אולי זה לא עדכני?
קראתי.
ועדיין מה הקשר בין שימוש ב REVMAX לשיפור מהירות התגובה של הסרוו?
מהירות התגובה של הסרוו היא קבועה ולא קשורה לשימוש בלימיטר או גרברנור.
שים סרוו מהיר יותר ותקבל ביצועים טובים יותר גם מהגרברנור וגם מהלימיטר.
הלימיטר כשלעצמו לא עוזר לשפר את מהירות התגובה של הסרוו.
wonderd
12-12-2010, 11:56:50
אתה מפרש את זה לא נכון - אני התכוונתי למהירות שבו הסרוו מקבל את המידע ולא למהירות של הסרוו עצמו.
אתה מפרש את זה לא נכון - אני התכוונתי למהירות שבו הסרוו מקבל את המידע ולא למהירות של הסרוו עצמו.
קצב העברת המידע גבוה פי כמה ממהירות התנועה של הסרוו לא משנה אם הפקודה מגיעה ישירות מהמקלט, מהמשדר מהלימיטר או מהגברנור וההפרשים זניחים ביחס למהירות התנועה של הסרוו לכן גם אם התכוונת לזה זה עדיין לא הגורם המכריע לשיפור הביצועים.
אפשר לומר ששיטה אחת נותנת ביצועים מדוייקים יותר משיטה אחרת ולכן היא עדיפה זה בעיקר נובע מאיכות שומר הסל"ד (באיזו רזולוציה הוא מדייק), הכיוון המכני שלך, כיוון המנוע וכו...
הסיבה שעד היום אנשים מתאמצים לשים במצערת סרוו מהיר נובעת מהעובדה שמלבד נושא מהירות ההחשה של המנוע הגורם המעכב בתגובת המצערת הוא בד"כ הסרוו עצמו וזאת ללא קשר לדרך שבה מנסים לשמור סל"ד.
wonderd
12-12-2010, 16:48:56
..מהירות התגובה של הלימיטר לרוב מהירה הרבה יותר וזאת בגלל העובדה שכשאתה עובד עם לימיטר אתה מכוון את גרף המנוע ל100% ובכל פעם שהסלד יורד מהסלד מטרה שהוגדר מראש הסרוו מקבל את פקודת הגרף (שהיא 100% כאמור).
זה מה שכתבתי אבל בצורה קצת שונה, בכל מקרה, נראה לי שהקור הפתאומי וההצפות של הגשמים קצת משגעים אותנו אז אני נכנע..
Chen Zarfati
12-12-2010, 19:39:35
ציקי, יש משו בדבריך. אחרי הכל סרוו במהירות 0.06 יעבוד טוב יותר מסרוו עם מהירות 0.25. הכוונה של אלעד לדעתי (וזה גם מה שנכון במציאות) היא שלא תרגיש שום הבדל בין סרוו עם מהירות 0.06 לסרוו עם מהירות 0.1~0.15.
לסיכום, הכל טס :) לרוב עם לימיטרים נקבל תוצאה טובה יותר
מה שכתבתי התייחס לכך שיש מספר שיטות לשמור סל"ד, קיים הבדל בין השיטות, עדיין בכל השיטות קצב העברת המידע (קריאת הסל"ד והמרתו לפיקוד מתאים לסרוו) גבוה באופן משמעותי מקצב התגובה של הסרוואים יהיו מהירים שיהיו לכן ההבדל בין השיטות, בסנסורים וביחידות הפיקוד יתבטא ברמת הדיוק כשהן מנסות לתקן את שינוי הסל"ד ולא בהשפעה על תפקוד הסרוו לקבלת תגובה מהירה יותר.
עם הלימיטר תקבל תוצאה טובה יותר מפני ששיטת התיקון מול הגרף נכונה יותר (אגב הגרף נמצא במשדר ולא במקלט) ,לא בגלל שהלימיטר גורם לסרוו לתפקד מהר יותר (אין חיה כזו) ובטח שלא בגלל שיש לו קשר ישיר למקלט כמו שצויין כאן.
TooLy
13-12-2010, 17:34:02
האם מישהוא התנסה עם הגוברנר של בקרי הקסטל החדשים ?
אני יודע שהשאלה מתיחסת לחשמליים , אבל טוביי המוחות נמצאים כאן כרגע..:D
חן ?
חוות דעתך ??
עוזי
נ.ב.
ואם כן איך היית משווה אותו לגוברנר של ה-jive ?
נצל"ש, מה ההבדל בין גוברנור ללימיטר?
Chen Zarfati
13-12-2010, 19:37:21
רשום למעלה מה ההבדל בין גוברנר ללימיטר. נסה להבחין בתגובות.
עוזי, הגוברנר של קסטל לא רע בכלל! יותר מסובך בהרבה לכיוון אך עובד מעולה מבחינת שמירת הסל"ד. הjive קל יותר לכיוון עם efficiency גבוה יותר ושמים לב לשמירת סל"ד איכותית יותר.
היתרון בקסטל הוא שהוא מסוגל לעמוד בזרם גבוה הרבה יותר (פיקים של 320A) ועובד טוב עם מגוון רחב של מנועים.
צ'מור על קשר!
TooLy
13-12-2010, 20:54:17
רשום למעלה מה ההבדל בין גוברנר ללימיטר. נסה להבחין בתגובות.
עוזי, הגוברנר של קסטל לא רע בכלל! יותר מסובך בהרבה לכיוון אך עובד מעולה מבחינת שמירת הסל"ד. הjive קל יותר לכיוון עם efficiency גבוה יותר ושמים לב לשמירת סל"ד איכותית יותר.
היתרון בקסטל הוא שהוא מסוגל לעמוד בזרם גבוה הרבה יותר (פיקים של 320A) ועובד טוב עם מגוון רחב של מנועים.
צ'מור על קשר!
אני אצ'מור...:D
מבטיח !!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.