PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדריך כיוון שלט Turnigy 9X לדאוני DLG - דיסקוס

Gil
23-04-2011, 20:51:17
שלום חברים,
ראשית אני חייב להודות לארז רביב על פיתוח הגירסה לשלט זה, גרסה שנקראת ER9X
בעזרת גרסת התוכנה הזו ניתן לעשות הרבה מאד דברים, ואחד הדברים החשובים הוא לתכנת שלט זול יחסית לדאוני DLG הדורשים מספר מיקסים ואלמנטים נוספים כפי שאפרט בהמשך.

אני חייב לציין כי בגרסת התוכנה המקורית שהגיעה עם השלט לא היה ניתן בשום מצב לעשות זאת, לאותו חכמולוג שטען שניתן
( ויודע זה שאמר זאת ומיותר לציין את שמו ):) ( אז סייג לחוכמה שתיקה )

כמו כן אני מצרף את קובץ ה - Setup למי שרוצה, זהו קובץ ראשוני המתאים כרגע להגדרות הדאון שלי, אך הבסיס הוא מה שחשוב, את ה - Trim שלכם ניתן לשנות ע"ג הדאון שלכם.

בגדול מה שיש בהגדרות הינו כדלקמן:

סטיק ימני
הגה גובה + מאזנות

סטיק שמאלי
הגה כיוון ( שמאל ימין )
Butterfly - בלימה לפני תפיסת הדאון ביד ( מצערת במצב מלא למעלה = 0, במצב משוך אחורה בלימה מקסימלית), כאשר מאזנות יורדות ל - 60 מעלות והגה הגובה יורד מספר מעלות גם כן.

המיקסים שהוגדרו:

מצבי טיסה: מפסק 3 מצבים
1. SPEED - מפסק דחוף קדימה - מאזנות עולות כ- 1.5 מ"מ מעלה
2. CRUISE - מפסק באמצע - מאזנות במצב 0 של פרופיל הכנף
3. THERMAL - מפסק משוך אחורה - מאזנות יורדות 3 עד 5 מ"מ מטה + הגה גובה יורד 1 עד 2 מ"מ מטה

מצב זריקת הדאון:

מופעל ע"י מפסק THR ( לאלו הזורקים ביד ימין ומחזיקים את השלט ביד שמאל )
א. כאשר המפסק דחוף קדימה מופעלים הדברים הבאים:
1. מאזנות יורדות 2 עד 3 מ"מ
2. הגה גובה ב - UP של 1-3 מ"מ

* במצב זה אסור למצב הבלימה לעבוד ולכן מפסק זה מנטרל בהיותו דלוק את הסטיק השמאלי אשר מפעיל את ה - Butterfly

ביציאה ממצב זריקת הדאון משוחרר מפסק THR לאחר שניה עד שתי שניות ( מומלץ כי יהיה מפסק קפיצי ולא דו מצבי ) - מצב זה נקרא ( Launch Preset )
לאחר שחרור המפסק הקפיצי (ראה לעיל ) אנו נכנסים למצב נוסף שנקרא ( Launch ) -מופעל ע"י מפסק RUD ( מצב זה מאפשר לנו לקבוע את מהלך הנסיקה לאופן המיטבי של הדאון, בעיקר שיהיה מהיר ויעלה כמו חץ ישר למעלה ),
הדאון עולה בקו יש באופן הכי מיטבי שניתן ע"פ פרופיל הכנף שלו + מתן מעט Down בהגה הגובה + מאזנות עולות למצב Speed או קרוב לכך ( 1 - 2 מ"מ מעלה )

בסיום הנסיקה המטיס נותן Down בכדי לישר את הדאון למצב טיסה אופקי, ומפסק ה - RUD מופסק ( ע"י משיכתו אלינו )

התחלת מהלך טיסה במרבית הזמן נעשה במצב CRUISE - שיוט, כאשר בתנאי מזג אוויר מסויימים משתמשים במצב THERMAL , וכאשר הדאון רחוק ורוצים לחזור מהר נגד הרוח מעבירים למצב SPEED.

בכדי לשפר את ההתנהגות של הדאונים מהסוג הזה מוכנסים אלמנטים נוספים כגון:
מיקס - Elevator > Camber כלומר בעת מתן UP המאזנות יורדות בהתאמה כ - 2 - 5 מ"מ בכדי לשפר את העילוי
מיקס Aileron > Rudder בכדי לשפר את הידוק הפניות במיוחד במצב תרמיקות וגם במצב דאייה רגילה, לשמור על ציר הגילגול.

במרבית הדאונים יש להוסיף דיפרנציאל במאזנות בכדי לפצות על תופעות נוספות שקורות בדאונים, יש העושים דיפרנציאל חיובי בו המאזנת שעולה, עולה יותר מזו היורדת וההיפך לכך הוא דיפרנציאל שלילי בו המאזנת שיורדת, יורדת יותר מזו שעולה, הדבר משתנה מדאון לדאון.

בעיקרון זה הכל על רגל אחת

ועבור המפתח:
הייתי שמח למעט יותר שיפורים בגירסה התוכנה הבאה כגון:

1. הגדלת הטווח של ה - Travel Limit ל - 150 ולא עד 100
2. אולי לייצר תפריט המוקדש לנושא הדיפרנציאל בלבד, מבלי הצורך לגעת בטווח המאזנות בערוצים עצמם
3. הוספת טיימר Count Down בו יהיה ניתן לקבוע מתי יהיו הצפצופים וכן את אופיים ( ציפצוף אחד, קצר, ארוך שני צפצופים וכו ) זאת בכדי שהמערכת תתריע לנו המטיסים במיוחד בזמן תחרויות ותציין את הזמן שנוותר לנחיתה וכו..

אני מניח שיצוצו עוד דברים בהמשך אשר יתווספו ל - Setup .....

בברכה,
erazz
23-04-2011, 22:01:47
עבודה מצויינת גיל!

אמרתי לך שיותר קל משנראה :)

לגבי ההערות/הצעות:
1) אי אפשר להגדיל את הטווח כי אז הסיגנל יהיה רחב מדי לסרבואים ויתחילו בעיות. זו גם הסיבה שהטווח מוגבל ל-100 וכדי להגדיל ל-125 צריך להגדיר זאת במיוחד.
2) כדי לעשות את זה צריך להגדיר "חיבור" מיוח עבור המאזנות. זה בניגוד לאופי הפעולה של התוכנה שמדגישה גמישות מירבית ע"ח נוחות תכנות לפעמים. תזכור שאין הגדרה מיוחדת עבור "מאזנות" זה יכול להיות כל ערוץ ולכן אי אפשר להגדיר מראש "מיקס מאזנות".
3) כרגע הצפצופים קבועים ב-30, 20, 10 5,4,3,2,1 שניות. אקח בחשבון הגדרה חופשית של זמני התרעה.

יישר כוח על העבודה!

בוואז
24-04-2011, 16:30:01
תודה רבה גיל!

גם אני בסוף רכשתי את לוח התכנות הזה
(רק משום מה הוא נשלח לפני מספר שבועות ועוד לא הגיע :()

כשיגיע אכניס אליו את התוכנה

נ.ב
אני חייב לציין כי בגרסת התוכנה המקורית שהגיעה עם השלט לא היה ניתן בשום מצב לעשות זאת, לאותו חכמולוג שטען שניתן
הכוונה אלי? :rolleyes:

Gil
24-04-2011, 18:04:55
תודה רבה גיל!

גם אני בסוף רכשתי את לוח התכנות הזה
(רק משום מה הוא נשלח לפני מספר שבועות ועוד לא הגיע :()

כשיגיע אכניס אליו את התוכנה

נ.ב
הכוונה אלי? :rolleyes:

ממש לא, חלילה
הכוונה למישהו אחר בפורום הרבה יותר מבוגר ממך ( רמז)

Boogle
24-04-2011, 20:37:47
יפה מאוד.

אם אפשר להמליץ לארז (ההדגשה בכדי שתשים לב :))לשים לינק לנושא באותו השם בנעוצים של פורום רדיו ואלקטרוניקה, כמו גם לשרשור של לוח התכנות המופיע במאמרים בלבד.

erazz
25-04-2011, 01:38:11
אני לא יכול לנעוץ את הנושא כיוון שהוא לא באותו פורום. (מעיין, רעיון?)

אבל הלינקים מופיעים בנושא נעוץ.

b1yossi
25-04-2011, 06:42:42
יפה מאוד גיל, עכשיו נשאר לי רק לרכוש 9X....

eitan-ro
25-04-2011, 07:04:27
ארז אתה רוצה שאני אעביר את הפוסט לפורום שלך?

בוואז
25-04-2011, 11:18:24
הכי פשוט, גיל, תפתח אחד חדש בפורום אלקטרוניקה וזה יהיה גם פה וגם שם

eitan-ro
25-04-2011, 12:18:04
יותר פשוט - העברתי את זה לפורום רדיו ואלקט' ושמתי לינק לשירשור הזה במדריך DLG שעשיתי.
איתן.

Gil
25-04-2011, 12:29:22

וואוו........

הגיע הזמן יוסי, בקרוב נראה אותך מטיס את הדיסקוס שלך עם טורניגי 9X
תשמע הפתעת אותי לטובה:D

או שאולי לא :confused:.

האם סיימת את הבנייה של הדאון ?

motti
03-07-2011, 16:40:58

למי שמעוניין
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?39505-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%F8%E3%E9%E5-Turnigy-9X

biggate
11-11-2011, 16:37:27
בגדול מה שיש בהגדרות הינו כדלקמן:

סטיק ימני
הגה גובה + מאזנות

מצבי טיסה: מפסק 3 מצבים
1. SPEED - מפסק דחוף קדימה - מאזנות עולות כ- 1.5 מ"מ מעלה
2. CRUISE - מפסק באמצע - מאזנות במצב 0 של פרופיל הכנף
3. THERMAL - מפסק משוך אחורה - מאזנות יורדות 3 עד 5 מ"מ מטה + הגה גובה יורד 1 עד 2 מ"מ מטה

האם אני מבין נכון והמאזנות משוייכות לערוצים נפרדים?

roydor
17-11-2011, 15:44:59
האם אני מבין נכון והמאזנות משוייכות לערוצים נפרדים?

הבנת נכון.
המאזנות משמשות גם כמדפים.
באופן זה ניתן לשפר ביצועי גלישה וחדירות ברוח ולהאט לנחיתה.
לא סתם אנחנו אומרים שדאון DLG הוא דאון HIGH END

4X-AVI
12-10-2014, 13:49:14
שלום חברים וחג שמח
מצאתי את המדריך הזה לתכנון המשדר לדאון אך מדובר בקובץ מצורף ולא במדריך בעל שלבים עוקבים.
היכן אני יכול למצוא מדריך לכיול המשדר לדאון רגיל (במקרה זה פניקס 2000 (https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__36651__Phoenix_2000_EPO_Composite_R_C_Glider_ARF _EU_warehouse_.html) ממונע)

בדאון מותקנים 4 סרוויים בכנף : 2 למאזנות ו 2 למדפים.

wind556
12-10-2014, 18:44:07
אין קשר בין הצרכים של הפניקס לבין הצרכים של DLG
אתה לא צריך שום תוכנה ספציפית כדי לכוון פניקס, ואם אתה מתקשה בזה אתה מוזמן לבוא ואעזור לך
אגב, הפניקס עצמו חייב כמה וכמה שידרוגים כדי לשרוד, בלעדיהם הוא לא ישרוד זמן רב

4X-AVI
13-10-2014, 07:44:09
אני יודע שיש הבדל מאוד מהותי בין הדאונים...
אני מחפש דרך לתכנת את המשדר בעיקר בשביל הכנפיים כי שאר הערוצים זה די טריוואלי.
זה השרשור היחיד שמצאתי לנושא הזה ולכן ניצלתי אותו לכך

wind556
13-10-2014, 15:57:54
אני יודע שיש הבדל מאוד מהותי בין הדאונים...
אני מחפש דרך לתכנת את המשדר בעיקר בשביל הכנפיים כי שאר הערוצים זה די טריוואלי.
זה השרשור היחיד שמצאתי לנושא הזה ולכן ניצלתי אותו לכך

אני חוזר: אין קשר בין דרישות הכיוונים, לכוון פניקס זה כמו לכוון כל טיסן רגיל