PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעש מוזר מהבום

nov291
01-08-2011, 21:00:23
היום הטסתי היה ממש כיף (פעם ראשונה באיידל ) לא השתוללות בסוף
היום הבחנתי ברעש מוזר משהו מתוך הבום כאילו שהטורק טיוב מגרד משהו
המסוק טס ישר בלי שום סימן של בעיה ולא קיבל שום מכה או נגיעה בזנב בנחיתה
מה זה יכול להיות ?(האים המיסב של הטורק טיוב יכול להשמיע רעש חזק)
בדקתי גלגלי שיניים ציר אחורי של הזנב הכל ניראה ישר ובמקום

והאים להחליף טורק טיוב זה משהו מסובך לבדי כמובן ?
כבר עשיתי המון דברים לבדי במסוקים (450 רצועה)אבל טורק טיוב עוד לא

Yoav Lahav
01-08-2011, 22:18:10
שלום חבריקו שים לב:
האם יכול להיות שאין לך מיסב של ה TT בתוך הבום?
אני מספר לך פה סוד קטן:
אני שם 2 מיסבים בתוך הבום בשליש האורך מכל צד.
ייתכן שבמהירות גבוהה מיסב אחד לא יספיק.
תבדוק גם שה TT ישר ויש גם אפשרות לא למקם
את המיסב היחיד באמצע אלא קצת לכיוון הגוף כדי למנוע היווצרות גל עומד ב TT.
ההמלצה שלי היא לשים 2 מיסבים כפי שפרטתי למעלה.

כך בחשבון שאם ה TT הרעיש כנראה הוא כבר נהרס לך תבדוק ואם כן אל תטיס איתו יותר.
הוא יכניס לך רעידות כי אינו מאוזן.

נולד לטוס
01-08-2011, 22:25:14
תבדוק את השניים של הטורק הקידמי
(הפטריה הלבנה עם שניים) תסובב לאט את הלהבים ותראה מה הולך שם לי נראה שחסרות כמה שניים לפעמים זה קורה כאשר מטיסים בנורמל ונותנים פיצ'ים קצת חזקים.

Yoav Lahav
01-08-2011, 22:34:01
זה קורה אם המסוק לא מורכב כראוי ואין חפיפה מספקת בין גלגלי השיניים ואז טיפה עומס וזה נשבר.
צריך לבדוק שהגלגל פטריה על הציר האנכי לא יכול לברוח למעלה בעומס מה שיגרום לחפיפה קטנה גם אם במצב סטטי זה נראה לך בסדר.

תבדוק את השניים של הטורק הקידמי
(הפטריה הלבנה עם שניים) תסובב לאט את הלהבים ותראה מה הולך שם לי נראה שחסרות כמה שניים לפעמים זה קורה כאשר מטיסים בנורמל ונותנים פיצ'ים קצת חזקים.

נולד לטוס
01-08-2011, 23:07:44
על איזה חפיפה אתה מדבר שני החלקים יושבים במקום המיועד להם ללא תזוזה הדבר החיד שיכול לגרום לכך זה שאולי הוא לא הכניס את הטורק טיוב עד הסוף לכיוון הגוף הקידמי וכאשר הוא החליק לפעמים הוא יצר הבדלים בין מהירות הסיבוב המופעל על הפטריות ושיניים נטחנו בשינוי פיצ'ים מהיר בנורמל .

bartovmoti
02-08-2011, 07:42:54
גם אני פעם שמעתי רעש מהבום..
עד שפתאום שמעתי בום!:D:D

nov291
03-08-2011, 10:58:31
היסתדרתי חברים הפיטריה הלבנה של ה tt אחורי קרוב לזנב
שניים משופשפות היחלפתי לבד על הדרך גם מיסבים הכל ניראה ישר שקט וחלק
היום נטיס וניראה איך המסוק

תודה רבה לכולם

אייל שפירא
03-08-2011, 11:46:06
גם לי פעם היה רעש מהבום
הסתבר שהשתחררה אחת הגומיות שמותחות את הקונדנסר בתוך הצפלין.

http://www.hdvshop.com/Blimp/blimp29.jpg

wind556
03-08-2011, 12:58:17
גם אני פעם שמעתי רעש מהבום..
עד שפתאום שמעתי בום!:D:D

באמת ראיתי מסוק עובר את מהירות הקול מעל הבית שלי.
זה אתה ?
:p

bendisar
03-08-2011, 13:09:09
שלום חבריקו שים לב:
האם יכול להיות שאין לך מיסב של ה TT בתוך הבום?
אני מספר לך פה סוד קטן:
אני שם 2 מיסבים בתוך הבום בשליש האורך מכל צד.
ייתכן שבמהירות גבוהה מיסב אחד לא יספיק.
תבדוק גם שה TT ישר ויש גם אפשרות לא למקם
את המיסב היחיד באמצע אלא קצת לכיוון הגוף כדי למנוע היווצרות גל עומד ב TT.
ההמלצה שלי היא לשים 2 מיסבים כפי שפרטתי למעלה.

כך בחשבון שאם ה TT הרעיש כנראה הוא כבר נהרס לך תבדוק ואם כן אל תטיס איתו יותר.
הוא יכניס לך רעידות כי אינו מאוזן.

אין שום צורך לשים 2 מיסבים על הטורק טיוב במסוק קטן כמו 450, וגם לא ב-500. זה סתם עוד משקל מאחורה
אבל אם אתה כן בוחר לשים 2 מיסבים- חשוב מאוד לא לשים אותם במרחקים שווים, מכיוון שאז אתה יוצר גל עומד ואיתו סיכוי גדול לוויברציות
ככה שיש חסמן את המרחקין השווים, ולשים את המיסבים בסטייה של איזה סמ' אחד מהם
כמובן שבשימוש במיסב אחד יש גם צורך למקם אותו ליד מרכז הטורק טיוב ולא על המרכז (כפי שכתוב בחוברת ההרכבה של המסוק)

לפותח השרשור- קודם כל תוציא את הטורק טיוב ותראה האם הוא עקום (אם העקמימות קטנה מאוד זה בסדר- הם מגיעים ככה מהמפעל)
אבל אם אתה רואה קשת רצינית בטורק טיוב אז הוא עקום ויש צורך להחליפו. אם לא אז יכול להיות מאוד שהרעש נובע מהתקנה לא נכונה
כשאתה מרכיב את כל מכלול הזנב (הבום+תיבת הזנב שמורכבת עליו) ומכניס אותם בחזרה למסוק (לתופס הבום) יש לדחוף את המכלול פנימה עד שהטורק טיוב
נתפס בגלגלי השיניים הקדמיים כראוי, ואז להוציא בעדינות את הבום בערך מילימטר אחד או שניים החוצה
זה נועד כדי למנוע מצב שאתה דוחס את הטורק טיוב ובכך גורם לו לקבל קשת ולהעמיס על גלגלי השיניים
תעדכן מה קורה והאם הבעייה נפתרת

nov291
03-08-2011, 14:22:20
כמו שעידכנתי הבעיה נפתרה הגגש האחורי של הTT היה פגוע
והוא הרעיש לגבי המיקום יש קדח בחלק האחורי של ההבום שחייב לבוא מול הקדח
בזנב וגם בחלק הקידמי יש סטופר בתוך בית הבום +בורג מול קדח כך שאין מקום לטעויות

תודה לכולם

nov291
03-08-2011, 19:39:28
עכשיו חזרתי מהטסה והכל מושלם היה ממש כיף לא נורמלי המסוק
טס יפה שקט ומכוון אפילו תזוזות קלות שהיו לו קצת בזנב נעלמו
ואני מבסוט שעשיתי הכל לבד (ובעזרת הפורום כמובן ) וקצת מהסירטונים
של מוטי ברטוב ( מוטי אתה ענק פשוט לא יאמן איזה השקעה איזו מיקצועיות )

תודה

Yoav Lahav
04-08-2011, 11:05:46
אם אתה עובד במהירות ראש אסטרונומית 2 מיסבים זה חובה.
הווצרותו של גל עומד היא מורכבת ותלויה בהרבה פרמטרים כמו מספר המיסבים, מיקומם, מהירות הסיבוב
תכונות מכניות של החומר.
על ידי מיקום המיסב אתה משנה את התנאים להווצרות גל עומד. מיקום מיסב אחד באמצע יגרום לגל עומד להווצר
במהירות הנמוכה ביותר עם מיסב. אם תזיז אותו מהאמצע יווצר גל עומד במהירות סיבוב גבוהה יותר. אם תמשיך להרחיק אותו מהאמצע הערך שוב ירד.
הוספת מיסב שני כפי שעשיתי מעלה מאד את מהירות הסיבוב להיווצרות גל עומד. היא מעלה אותה מעבר לכל ערך שהמסוק יכול להגיע אליו וזה כבר לא רלוונטי אם זה במרחקים שווים או לא.
ה TT אצלי מגיע ל 400 סיבוב לשניה בשיא ואין לך במהירות הזו שום אפשרות לשים מיסב אחד ולמנוע רעידות.

אין שום צורך לשים 2 מיסבים על הטורק טיוב במסוק קטן כמו 450, וגם לא ב-500. זה סתם עוד משקל מאחורה
אבל אם אתה כן בוחר לשים 2 מיסבים- חשוב מאוד לא לשים אותם במרחקים שווים, מכיוון שאז אתה יוצר גל עומד ואיתו סיכוי גדול לוויברציות
ככה שיש חסמן את המרחקין השווים, ולשים את המיסבים בסטייה של איזה סמ' אחד מהם
כמובן שבשימוש במיסב אחד יש גם צורך למקם אותו ליד מרכז הטורק טיוב ולא על המרכז (כפי שכתוב בחוברת ההרכבה של המסוק)

לפותח השרשור- קודם כל תוציא את הטורק טיוב ותראה האם הוא עקום (אם העקמימות קטנה מאוד זה בסדר- הם מגיעים ככה מהמפעל)
אבל אם אתה רואה קשת רצינית בטורק טיוב אז הוא עקום ויש צורך להחליפו. אם לא אז יכול להיות מאוד שהרעש נובע מהתקנה לא נכונה
כשאתה מרכיב את כל מכלול הזנב (הבום+תיבת הזנב שמורכבת עליו) ומכניס אותם בחזרה למסוק (לתופס הבום) יש לדחוף את המכלול פנימה עד שהטורק טיוב
נתפס בגלגלי השיניים הקדמיים כראוי, ואז להוציא בעדינות את הבום בערך מילימטר אחד או שניים החוצה
זה נועד כדי למנוע מצב שאתה דוחס את הטורק טיוב ובכך גורם לו לקבל קשת ולהעמיס על גלגלי השיניים
תעדכן מה קורה והאם הבעייה נפתרת