התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כלים למסוקאי המתחיל - ציוד קרקע

matzri
12-10-2011, 19:41:56
לא מצאתי מידע בנושא..

אהלן,
אילו כלים אני צריך לתחזוקה השוטפת של המסוק כרגע KDS 450...
ובעתיד מקווה גם להתקדם...
ראיתי שיש את הסט של המברגי אלן (זה עם הצבעים השונים) אבל משום מה המחיר שלו הזוי בחנויות בארץ..
מה המידות של של המברגים האלו?
חולץ בולינקים אני כבר מזמין מהסיני..
מה עוד כדאי שיהיה בארגז?

תודה וחג שמח :)

Friman
12-10-2011, 19:59:29
אני לוקח איתי במזוודה לשטח:
- סט מברגי הלן, 1.5 מ״מ,2 מ״מ, ו2.5 מ״מ*2: ממליץ על סט איכותי ולא על המברגים בדולר של הסיני. הם נאים ומרשימים במבט ראשון אבל מנסיון שלי ושל נוספים פה, האיכות שלהם נמוכה והם גורמים לנזקים (שוחקים הברגות, נשברים בתוך הברגים וכו׳)
- בול לינק פלייר - גם, אישית אני לא ממליץ לך על זה של הסיני. יש לי אותו, הוא חולץ לינקים מהתפוחים בלי בעיה אבל בלהחזיר אותם חזרה הוא פחות יעיל ודי שוחק את הלינקים בדרך. חשבתי בהתחלה שאני משתמש בו לא נכון עד שהתנסיתי עם אחד איכותי יותר וראיתי את ההבדל.
- מברג פיליפס ומברג רגיל.
- מד פיטץ׳ (Pitch Gauage)- לא יצא לי להשתמש בו בשטח אבל זה בהחלט כלי חשוב ונדרש לכיוונים. אני משתמש באחד מהסיני והוא בסדר סה״כ.
- swashplate leveler - כנ״ל, זה לא כלי שלוקחים לשטח אבל מאד נוח ועוזר לכיוון מדוייק של הסוואשפלייט על שולחן העבודה. יש לי של טורניג׳י מהסיני והוא גם בסה״כ בסדר.
- פלייר שפיץ וקאטר קטן.
- לי תמיד יש בארגז לדרמן, תמיד שימושי.
כמובן שלתחזוקה שוטפת בבית צריך גם מטען וספק אבל זה אני מניח שיש לך, דבק מהיר CA, לוקטייט, ספריי שמן סיליקון, מלחם ובדיל, מד קליבר (רצוי דיגיטלי, ההפרש במחיר לא גדול), אלכוהול 70% לניקוי ברגים והברגות, גריז לבן למיסבי הלחץ ולמיסב החד כיווני.. נראה לי שזהו בגדול.

guy1a
12-10-2011, 20:13:17
לשטח אני לוקח מסוק / שלט וסוללות .. :)

לפעמים מצלמה.

עבודות על המסוק עושים בבית ואם יש תקלה - לא עובדים על הרצפה הלא ישרה ולא נקיה של השטח.
עושים abort ומסדרים בבית.

זאת דעתי.

wonderd
12-10-2011, 20:46:31
כמו שכתבו לך - יש רשימה מסודרת של כלים לטיפול במסוק - מהסט מברגי אלן דרך מברג פיליפס, חולץ לינקים, מד זוית ועד דבק 3 שניות ולוקטייט.
הגישה של גיא שעבודות ותיקונים עושים בבית ולא בשטח נכונה באופן עקרוני אבל למרות זאת הרבה פעמים נתקלים בדבר קטן לסדר/לתקן ואז אתה מתחיל לקלל את עצמך שהשארת בבית את ארגז הכלים. לא נעים וקצת מבאס. אני מחזיק ב'ערכת השטח' גם דבק דו"צ, כמה סקוצ'ים ואזיקונים.

בהצלחה.

Friman
12-10-2011, 21:00:07
כמו שכתבו לך - יש רשימה מסודרת של כלים לטיפול במסוק - מהסט מברגי אלן דרך מברג פיליפס, חולץ לינקים, מד זוית ועד דבק 3 שניות ולוקטייט.
הגישה של גיא שעבודות ותיקונים עושים בבית ולא בשטח נכונה באופן עקרוני אבל למרות זאת הרבה פעמים נתקלים בדבר קטן לסדר/לתקן ואז אתה מתחיל לקלל את עצמך שהשארת בבית את ארגז הכלים. לא נעים וקצת מבאס. אני מחזיק ב'ערכת השטח' גם דבק דו"צ, כמה סקוצ'ים ואזיקונים.

בהצלחה.
+1

wind556
12-10-2011, 21:04:23
לשטח אני לוקח מסוק / שלט וסוללות .. :)

לפעמים מצלמה.

עבודות על המסוק עושים בבית ואם יש תקלה - לא עובדים על הרצפה הלא ישרה ולא נקיה של השטח.
עושים abort ומסדרים בבית.

זאת דעתי.

זאת לגמרי גם דעתי
אם יש משהו קטן לא בסדר במסוק, גם אם הוא הכי קטן, אני לא מתקן מאומה בשטח
אי לכך לא לוקח ארגז כלים לעולם.

אם אתה מוצא בשטח בורג משוחרר למשל, הסבירות שעל שולחן העבודה תמצא עוד כמה ליקויים גדולה ביותר, ובשטח אתה תטיס מתוך הרגשה של "סידרתי את העניין" ויש סיכוי שתפספס משהו נוסף, ואולי גם קריטי

ziki
12-10-2011, 22:03:19
אני נוהג לקחת איתי גם את האוטו.

matzri
12-10-2011, 22:13:08
תודה רבה!
כשהתכוונתי לכלים הכוונה היתה בעיקר לעבודה בבית ...
גם אני עד עכשיו עם הטיסנים שלי לא ממהר לבצע עבודות ותיקוני שטח..
על אחת כמה וכמה אני בטוח שזה תופס לגבי מסוקים...

לגבי ההמלצות על הכלים, איזה מברגי אלן מצאת כאיכותיים?
כנל לגבי החולץ של הבול לינקים? איזה חברה? מאיפה לקנות?

תודה!
חג שמח

אני לוקח איתי במזוודה לשטח:
- סט מברגי הלן, 1.5 מ״מ,2 מ״מ, ו2.5 מ״מ*2: ממליץ על סט איכותי ולא על המברגים בדולר של הסיני. הם נאים ומרשימים במבט ראשון אבל מנסיון שלי ושל נוספים פה, האיכות שלהם נמוכה והם גורמים לנזקים (שוחקים הברגות, נשברים בתוך הברגים וכו׳)
- בול לינק פלייר - גם, אישית אני לא ממליץ לך על זה של הסיני. יש לי אותו, הוא חולץ לינקים מהתפוחים בלי בעיה אבל בלהחזיר אותם חזרה הוא פחות יעיל ודי שוחק את הלינקים בדרך. חשבתי בהתחלה שאני משתמש בו לא נכון עד שהתנסיתי עם אחד איכותי יותר וראיתי את ההבדל.
- מברג פיליפס ומברג רגיל.
- מד פיטץ׳ (Pitch Gauage)- לא יצא לי להשתמש בו בשטח אבל זה בהחלט כלי חשוב ונדרש לכיוונים. אני משתמש באחד מהסיני והוא בסדר סה״כ.
- swashplate leveler - כנ״ל, זה לא כלי שלוקחים לשטח אבל מאד נוח ועוזר לכיוון מדוייק של הסוואשפלייט על שולחן העבודה. יש לי של טורניג׳י מהסיני והוא גם בסה״כ בסדר.
- פלייר שפיץ וקאטר קטן.
- לי תמיד יש בארגז לדרמן, תמיד שימושי.
כמובן שלתחזוקה שוטפת בבית צריך גם מטען וספק אבל זה אני מניח שיש לך, דבק מהיר CA, לוקטייט, ספריי שמן סיליקון, מלחם ובדיל, מד קליבר (רצוי דיגיטלי, ההפרש במחיר לא גדול), אלכוהול 70% לניקוי ברגים והברגות, גריז לבן למיסבי הלחץ ולמיסב החד כיווני.. נראה לי שזהו בגדול.

Friman
12-10-2011, 22:17:57
אני מצטרף לדעותיהם של גיא ועודד ובעיקר אלעד. לא נראה לי חכם לבצע תיקונים בשטח. אצלי הכל בארגז מטעמי נוחות, הכי הרבה שהשתמשתי זה בבול לינק פלייר כדי לשחרר פושרוד זנב לכיווני זנב שאי אפשר לעשות בבית (לפחות לא אני ברמת השליטה שלי, ובטח לא בבית שלי עם הילדים מסביב) לא מעבר.
אני עדיין משתמש במברגים ובבול לינק פלייר של הסיני, עד שיהיה תקציב להזמנות נוספות. אבל כאמור, הבול לינק פלייר פשוט לא משהו, המברגי הלן על הפנים- אז אם כעת אתה רוכש ציוד מאפס, הימנע מהם. לגבי מברגי הלן היה בנושא שרשור לאחרונה עם המלצות, לגבי הבול לינק פלייר אני לא יודע.

yooovel
12-10-2011, 23:17:31
קרה לי כמה פעמים שהתחרפנתי כי לא היתה לי סכין יפנית! :):)

נולד לטוס
12-10-2011, 23:25:29
הסט של אליין לא הבודדים הסט עם הביטים מעולה

wind556
13-10-2011, 09:13:37
תודה רבה!
כשהתכוונתי לכלים הכוונה היתה בעיקר לעבודה בבית ...
גם אני עד עכשיו עם הטיסנים שלי לא ממהר לבצע עבודות ותיקוני שטח..
על אחת כמה וכמה אני בטוח שזה תופס לגבי מסוקים...

לגבי ההמלצות על הכלים, איזה מברגי אלן מצאת כאיכותיים?
כנל לגבי החולץ של הבול לינקים? איזה חברה? מאיפה לקנות?

תודה!
חג שמח

תיכנס לריכוז המידע בחתימה שלי. תמצא שם תשובה לשאלה שלך
דפדף עד הכותרת "מה צריך לקנות" ושם תמצא מה נדרש עבור מסוקים