תגובה: כלים למסוקאי המתחיל - ציוד קרקע
אני לוקח איתי במזוודה לשטח:
- סט מברגי הלן, 1.5 מ״מ,2 מ״מ, ו2.5 מ״מ*2: ממליץ על סט איכותי ולא על המברגים בדולר של הסיני. הם נאים ומרשימים במבט ראשון אבל מנסיון שלי ושל נוספים פה, האיכות שלהם נמוכה והם גורמים לנזקים (שוחקים הברגות, נשברים בתוך הברגים וכו׳)
- בול לינק פלייר - גם, אישית אני לא ממליץ לך על זה של הסיני. יש לי אותו, הוא חולץ לינקים מהתפוחים בלי בעיה אבל בלהחזיר אותם חזרה הוא פחות יעיל ודי שוחק את הלינקים בדרך. חשבתי בהתחלה שאני משתמש בו לא נכון עד שהתנסיתי עם אחד איכותי יותר וראיתי את ההבדל.
- מברג פיליפס ומברג רגיל.
- מד פיטץ׳ (Pitch Gauage)- לא יצא לי להשתמש בו בשטח אבל זה בהחלט כלי חשוב ונדרש לכיוונים. אני משתמש באחד מהסיני והוא בסדר סה״כ.
- swashplate leveler - כנ״ל, זה לא כלי שלוקחים לשטח אבל מאד נוח ועוזר לכיוון מדוייק של הסוואשפלייט על שולחן העבודה. יש לי של טורניג׳י מהסיני והוא גם בסה״כ בסדר.
- פלייר שפיץ וקאטר קטן.
- לי תמיד יש בארגז לדרמן, תמיד שימושי.
כמובן שלתחזוקה שוטפת בבית צריך גם מטען וספק אבל זה אני מניח שיש לך, דבק מהיר CA, לוקטייט, ספריי שמן סיליקון, מלחם ובדיל, מד קליבר (רצוי דיגיטלי, ההפרש במחיר לא גדול), אלכוהול 70% לניקוי ברגים והברגות, גריז לבן למיסבי הלחץ ולמיסב החד כיווני.. נראה לי שזהו בגדול.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9