צפייה בגרסה מלאה : דיון 550 או X5
michaelgl
24-10-2011, 20:15:25
היי כולם
עד היום הייתי בטוח שאני נוסע למרכז יום שישי לקנות טירקס 550 חשמלי,
היום עודד פרסם את המחיד של X5, המסוק, בגרסת הפלייברלס, זול יותר מהגרסא המקבילה
כמו כן הוא מצויין במערכת של beastx ששמעתי עליה רק תשבוחות
ה550 זה הימור בטוח
האם מישהו עשה השוואה מעשית בין המסוקים הנ"ל?
עומר בנימיני
24-10-2011, 20:32:43
לא עשיתי השוואה מעשית בין המסוקים, אבל אני בטוח שגם ה-X5 הוא הימור בטוח לפי חוות דעת עליו בחו"ל, זה שהוא לא פופולרי בארץ לא אומר שהוא לא טוב, ואני חשוב שכיום כשיש אפשרות לבצע הזמנות מידיות באינטרנט אין סיבה לפסול מסוק מכיוון שאין לו חלקי חילוף בארץ, זה לא שכל בעלי הטירקסים תלויים בחנויות בארץ.
מה שכן, לא תהיה הרבה תמיכה במסוק מצד מטיסים אחרים (אם כי לליאור בר עמי יש את המסוק הנ"ל ותמיכה ממנו אם תנתן תהיה שווה הכל), אבל הפורומים בחו"ל מפוצצים בשאלות ותשובות לגבי המסוק הנ"ל, ובגדול מדובר בתכנון חדשני ומצליח, עם לא הרבה בעיות עד כה (הבעיה העיקרית שהצלחתי לראות עד עכשיו היא שצד אחד של הפלייבר רוד עף בזמן טיסה, אבל כמובן זה הכל סטטיסטיקה, זה קרה גם לטירקסים וגם ל-ely.q ככה שזה לא אמור לשנות הרבה, ואתה בכלל מתייחס לגרסת הפלייברלס ככה שזה לא רלוונטי).
לדעתי שווה ללכת על ה-X5, מסוק עם תכנון חדשני ובאיכות דיי גבוהה שיש לו ביצועים טובים מאוד וכולם כבר מחכים לגרסת ה-700 שלו.
dror_z
24-10-2011, 21:45:41
אני מתכוון בזמן המאוד קרוב להזמין
אני הפסקתי להתלבט
בין ה550 לX5 אני החלטתי את ה X5
הקיט והאלקטרוניקה שמגיעים בגירסת פלירבלס מדהימים
איפ עודד פירסם קישור ?
האם יש שינוי במחיר לX5 . אני מכיר 899 כולל משלוח
רק שעכשיו קפץ ה600 פרו והמחיר שלו קרוב ואפילו זול יותר לפחות ב RC711
וזה עכשיו אני ממש לא יודע מה להחליט
עומר בנימיני
24-10-2011, 21:51:38
http://www.helipross.com/gaui-x5-fes-super-combo-208009.html
משלוח חינם.
אתה מתכוון לטירקס 600 פרו או לטירקס 600 לימיטד אדישן? אם הכוונה לטירקס 600 פרו עדיף את ה-X5, ה-600 פרו מסוק מיושן.
dror_z
24-10-2011, 21:59:25
ברור שלא ה600 הישן
הכוונה לזה
http://www.rc711.com/shop/align-trex-600efl-pro-3gx-flybarless-super-combo-600mx-motorcastle-ice2-hv80a4xservos-p-4812.html?cPath=165_47_262
והX5 באינפינטי נמכר ב899 כולל משלוח וכולל שתי סוללות 4000 (20 C ) אני יודע שהסוללה לא משהו אבל לדעתי עדיף
http://www.infinity-hobby.com/main/product_info.php?cPath=31_110&products_id=6964
עומר בנימיני
24-10-2011, 22:06:34
אההה חח סליחה הייתי בטוח שאתה מדבר על גרסת הניטרו.
אישית אני חושב שהתכנון של ה-X5 יותר טוב - יותר מודרני, יותר פשוט, יותר קל, הרכיבים אמורים להיות יותר איכותיים מכיוון שזה Gaui. שני המסוקים פועלים על אותו סל"ד כמעט, רק שה-600 יותר גדול ולדעתי זה חסרון, שכן הבלאי יותר גדול כי המשקל יותר גדול.
אם אתה מעדיף את החבילה מאינפיניטי לך על זה, זה לא שאי אפשר להטיס עם 20C אפשר לעשות גם כמה תרגילי 3D, אבל המסוק יהיה יותר עצל ואני חושב שתרצה לשדרג את הסוללות עם הזמן. זאת באמת עסקה טובה סך הכל, פשוט אתה צריך להחליט אם אתה מעדיף לחסוך כסף או להשקיע קצת יותר בשביל יותר כח.
ohadsh
24-10-2011, 22:22:02
המשלוח בx5 הוא ems
dror_z
24-10-2011, 22:30:25
אפשר לבקש משלוח רגיל בהערות
wonderd
24-10-2011, 22:31:36
הרכיבים אמורים להיות יותר איכותיים מכיוון שזה Gaui..
אין עליך..
מיכאל - לשאלה שלך - לדעתי אף אחד לא עשה את ההשוואה שאתה מחפש, בעיקר מכיוון שלמרות ההתלהבות שאנשים כביכול מראים פה - כמה באמת קנו את המסוק בארץ? אולי בודדים!
לגבי התמיכה והחלקים צודקים פה החבר'ה שבעלי הטירקס (או כל מסוק אחר) לא מסתמכים על החנויות בארץ, אבל בהחלט נחמד שיש חלקים בארץ ולפחות חנות אחת שתיתן לך תמיכה מלה אם תצטרך.
דרך אגב, מה קרה להוריקאן 425 שלך? למה אתה מחפש להחליף אותו כ"כ מהר?
wind556
24-10-2011, 22:41:50
היי כולם
ה550 זה הימור בטוח
אין מקום להשוואה
חד משמעית מדובר מאיכות בנייה גבוהה יותר
במחיר הרבה יותר זול בתחזוקה
במסוק שלא תצטרך להחליף לו חלקים כמו בטי רקס שבא עם ליקויים קטנים כמו חופשים לא קבילים במערכות שונות שיש צורך להחליף לתוצרות טובות יותר
יחס כוח למשקל נפלא
אלקטרוניקה ברמה גבוהה יותר מהטי רקס
עומר בנימיני
24-10-2011, 22:47:47
אין עליך..
מיכאל - לשאלה שלך - לדעתי אף אחד לא עשה את ההשוואה שאתה מחפש, בעיקר מכיוון שלמרות ההתלהבות שאנשים כביכול מראים פה - כמה באמת קנו את המסוק בארץ? אולי בודדים!
לגבי התמיכה והחלקים צודקים פה החבר'ה שבעלי הטירקס (או כל מסוק אחר) לא מסתמכים על החנויות בארץ, אבל בהחלט נחמד שיש חלקים בארץ ולפחות חנות אחת שתיתן לך תמיכה מלה אם תצטרך.
דרך אגב, מה קרה להוריקאן 425 שלך? למה אתה מחפש להחליף אותו כ"כ מהר?
למה אתה ציני? דווקא אתה צריך לדעת שטירקס זה לא הטופ. גם לי יש טירקס, אז מה? תדע לך ש-Gaui זאת אחלה חברה, לא סתם הקיטים מקרבון ומתכת של ההוריקאן וה-X למיניהם יקרים, הם באמת באים באיכות טובה, אם תקרא קצת על המסוקים בהליפריק וראנרידר תבין.
wonderd
24-10-2011, 23:00:01
אין מקום להשוואה
חד משמעית מדובר מאיכות בנייה גבוהה יותר
במחיר הרבה יותר זול בתחזוקה
במסוק שלא תצטרך להחליף לו חלקים כמו בטי רקס שבא עם ליקויים קטנים כמו חופשים לא קבילים במערכות שונות שיש צורך להחליף לתוצרות טובות יותר
יחס כוח למשקל נפלא
אלקטרוניקה ברמה גבוהה יותר מהטי רקס
אם כל ההלל - למה לך אין כזה? כמה סרוואים כמו שמציעים בקיט כבר ראית ובדקת? מתי ערכת השוואה בין החלקים שיש ב 550 לבין ה X5? ואחרי חצי שנה של הטסות וריסוקים?
wonderd
24-10-2011, 23:02:05
למה אתה ציני? דווקא אתה צריך לדעת שטירקס זה לא הטופ. גם לי יש טירקס, אז מה? תדע לך ש-Gaui זאת אחלה חברה, לא סתם הקיטים מקרבון ומתכת של ההוריקאן וה-X למיניהם יקרים, הם באמת באים באיכות טובה, אם תקרא קצת על המסוקים בהליפריק וראנרידר תבין.
למה אני ציני? - כי אתה מצהיר פה שהרכיבים של GAUI טובים יותר בלי שאתה בכלל יודע על מה אתה מדבר, אלא אם אני טועה ואתה מטיס X5 כבר תקופה ויש לך למה להשוות?
או אולי אתה משווה את הטירקס (ולא משנה איזה..) ל 425?? אז זו כבר באמת בדיחה!
עומר בנימיני
24-10-2011, 23:05:23
למה אני ציני? - כי אתה מצהיר פה שהרכיבים של GAUI טובים יותר בלי שאתה בכלל יודע על מה אתה מדבר, אלא אם אני טועה ואתה מטיס X5 כבר תקופה ויש לך למה להשוות?
או אולי אתה משווה את הטירקס (ולא משנה איזה..) ל 425?? אז זו כבר באמת בדיחה!
אתה אולי מכיר רק את ה-425 אבל ל-Gaui יש עוד מסוקים יותר טובים, כן, לפי ביקורות גם יותר איכותיים מהטירקס. זה לא שכל תגובה פה בפורום היא על סמך ניסיון בשטח, ורשמתי שאין לי ניסיון מעשי אלא זה רק לפי חוות דעת של מטיסים מחו"ל.
ובכלל אמרתי שהם אמורים להיות יותר איכותיים, אין לי ניסיון.
wonderd
24-10-2011, 23:22:30
אני לא שולל את ה X5, הוא מסוק יפה ואולי גם לא רע מבחינת הטיסה שלו ואיכות הרכיבים - אבל פותח השירשור שאל שאלה נכונה - האם מישהו פה מכיר את שני המסוקים, ערך ביניהם השוואה מעשית ויודע לתת המלצה? מלבד ליאור ברעמי שאצלו ראיתי את ה X5, אני באופן אישי לא מכיר מישהו אחר שמחזיק אחד כזה..
לגבי התמיכה בשטח ממטיסים אחרים - מיכאל, גם אם תקנה את ה X5, למרות שאין לי ניסיון איתו (עדיין) אני אשמח לעזור לך בכל בעיה שתצוץ..
Friman
24-10-2011, 23:29:11
יהיה נחמד אם מישהו יוכל באמת לבקש מליאור בר עמי חוות דעת. או ממישהו אחר שהתנסה בפועל בהטסה גם של זה וגם של זה.
eli-f
25-10-2011, 06:30:16
סתם שתדע הGAUI קטן מהטירקס 550 ב 5 ס"מ.
אבל אני מסכים שהBEASTX יותר טו ב מה 3GX ומנוע SCORPION זה גם לא רע
wind556
25-10-2011, 08:50:15
אם כל ההלל - למה לך אין כזה? כמה סרוואים כמו שמציעים בקיט כבר ראית ובדקת? מתי ערכת השוואה בין החלקים שיש ב 550 לבין ה X5? ואחרי חצי שנה של הטסות וריסוקים?
למה אתה לוחץ על יבלות? :eek:
הלוואי שהיה לי, מצבי הכספי לא מאפשר את זה, אבל אם זה היה מתאפשר, לא הייתי חולם על טי רקס. בסדר העדיפויות הוא עומד מקום אחד מעל HK והרבה מקומות מתחת לX5
ואני נתקל המון בהבדלי מחירי התחזוקה בין הוריקאן 425 לטי רקס 500 למשל, זה מאד רחוק מהבדלים מינוריים, התחזוקה כפולה ויותר
wonderd
25-10-2011, 08:57:17
מלבד הבדלי תחזוקה - שאכן נמוכים משמעותית במסוקים של גאווי - אני לא הייתי מסתכל פעמיים על 425 בהשוואה לטירקס 500.
wind556
25-10-2011, 09:15:25
מלבד הבדלי תחזוקה - שאכן נמוכים משמעותית במסוקים של גאווי - אני לא הייתי מסתכל פעמיים על 425 בהשוואה לטירקס 500.
המזל הוא שמותר שתהיה לנו דעה שונה ועדיין להישאר חברים :cool:
wonderd
25-10-2011, 09:17:47
בלי דעות שונות ומגוונות לא יתפתחו דיונים ולא נוכל ללמוד אחד מהשני :)
אתה חושב שה 425 משתווה באיכות חלקיו וההרכבה שלו ל 500?
eranb
25-10-2011, 09:35:41
על איזה תחזוקה בדיוק אתם מדברים?!
מסוק שבנוי טוב ומדויק (במיוחד חשמלי),
לא דורש כמעט תחזוקה..
היו ברשותי מספר לא מועט של מסוקי אליין
ומעולם לא נדרשתי ל״תחזק״ אותם,כמובן
שזה משתנה במקרה של ריסוק אך זה נכון
לכל החברות.
ohadsh
25-10-2011, 10:06:47
(אם כי לליאור בר עמי יש את המסוק הנ"ל ותמיכה ממנו אם תנתן תהיה שווה הכל)
תמיכה מליאור בר עמי לא תיהיה שווה זה בטוח לידע כללי ההפך תעשה לך רע מניסיון.
wind556
25-10-2011, 12:08:48
בלי דעות שונות ומגוונות לא יתפתחו דיונים ולא נוכל ללמוד אחד מהשני :)
אתה חושב שה 425 משתווה באיכות חלקיו וההרכבה שלו ל 500?
לא
איכות החלקים של ההוריקאן גבוהה יותר ברוב המקרים
wind556
25-10-2011, 12:10:00
על איזה תחזוקה בדיוק אתם מדברים?!
מסוק שבנוי טוב ומדויק (במיוחד חשמלי),
לא דורש כמעט תחזוקה..
היו ברשותי מספר לא מועט של מסוקי אליין
ומעולם לא נדרשתי ל״תחזק״ אותם,כמובן
שזה משתנה במקרה של ריסוק אך זה נכון
לכל החברות.
ערן, במושג תחזוקה הכוונה לעלויות עקב ריסוקים קלים וקשים
שם נמצא ההבדל
במסוק שלא מתרסק אין עלויות תחזוקה מלבד סוללות
wonderd
25-10-2011, 12:29:35
לא
איכות החלקים של ההוריקאן גבוהה יותר ברוב המקרים
לא הגזמת..
היתה לי תשובה ארוכה אבל אני אמתצת אותה כך:
הוריקאן 425 זה פח אשפה של מסוק, פשוט כך.
mosheks
25-10-2011, 13:49:18
תגיד , לא פתחת פעם שרשור על קניית הוריקאן ? או משהו בסגנון ?
ואם כבר זרקת את הנושא לאויר אולי תתן לנו את חוות דעתך המקצועית והמלומדת, למה אתה חושב שההוריקאן הוא
פח אשפה , בלי ססמאות חוות דעת אמיתית.
orendar181
25-10-2011, 15:18:58
עודד אם לך אין תקציב לGAUI אז למי יש?
ואני מציע לך להתרחק מהמסוק הזה שנקרא x5 אין לך ניסיון איתו בכלל אז תפסיק להלין ולזמר שזאווי...ג יותר טובים מטירקס.....ממש לא... איכות חומרה ותוכנה של אליין עולים בכמה וכמה מעלות.
גם אמרו על עוד מסוק שהוא יותר איכותי מטירקס....ובסוף איכזב ובגדול.....וכמעט כבר אין אותו בארץ
כשלמישהוא יהיה המסוק x5 ותהיה לו חוות דעת מקצועית אנחנו נשמח לשמוע.
גם אמרו על עוד מסוק שהוא יותר איכותי מטירקס....ובסוף איכזב ובגדול.....וכמעט כבר אין אותו בארץ
איזה מסוק?
wonderd
25-10-2011, 17:00:32
תגיד , לא פתחת פעם שרשור על קניית הוריקאן ? או משהו בסגנון ?
ואם כבר זרקת את הנושא לאויר אולי תתן לנו את חוות דעתך המקצועית והמלומדת, למה אתה חושב שההוריקאן הוא
פח אשפה , בלי ססמאות חוות דעת אמיתית.
בהחלט פתחתי שירשור כזה, קראת אותו?
אם יהיה לי זמן בסופ"ש אני אסדר לך חוות דעת מקצועית בליווי תמונות (אמיתיות).
mosheks
25-10-2011, 17:16:46
מצפה בקוצר רוח , רק תשתדל להשאר מקצועי ולבוא מנקודת מבט אוביקטיבית אמיתית
ואולי תצליח סוף סוף לסגור את הפינה לכולם .
MrGenady
25-10-2011, 18:36:04
ואני מציע לך להתרחק מהמסוק הזה שנקרא x5 אין לך ניסיון איתו בכלל אז תפסיק להלין ולזמר שזאווי...ג יותר טובים מטירקס.....ממש לא... איכות חומרה ותוכנה של אליין עולים בכמה וכמה מעלות.
+++++1
כמה שטויות בשירשור אחד !
השירשור הזה צריך להיות מועמד לקופון.
wind556
25-10-2011, 19:23:53
מצטער לאמר את זה, אבל זאת תגובה ממש לא עניינית:
למה לי דווקא צריך שיהיה תקציב לזה? התקציב נמצא אצל כל מי שרוכש T REX550 . לי לצערי אין את האפשרות הכלכלית לזה בתקופה הזאת.
להתרחק מהמסוק? למדתי תמיד לסמוך על התחושות שלי בתחומים מסויימים, בלי זה לא היה בארץ אף מטיס של הוריקאן בכלל. כל בעלי ההוריקאן באו בעקבותי.
להלין משמעו להתלונן, וזה ההיפך ממה שאני עושה
וחוץ מזה ממתי לאליין יש תוכנה?
אתה לא נתקל בכמות המסוקים שאני נתקל בהם, האיכות של אליין ממש רחוקה מלהיות משובחת, זו חברה עם תיכנון נפלא וביצועים לא משהו. שים לב כמה שידרוגים מבצעים אנשים בטי רקסים , דבר שמעיד על חוסר באיכות במוצרי המקור.
וחות דעת מקצועית ממישהו שיש לו את המסוק הנ"ל מזמן הייתה, אם כי זה הדגם פליי בר: (ואת המסוק הזה ראיתי מקרוב)
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?29471-%F1%F7%E9%F8%E4-GAUI-X5
אין ספק, הקרב צמוד !
מי ייקח את הקופון בשירשור המטופש הזה?
פרסומת אחת וחוזרים מיד
אל תלכו לשום מקום :D
ohadsh
25-10-2011, 19:34:30
חח :)
wonderd
25-10-2011, 19:58:08
עודד - בקישור לחוות הדעת שהבאת תקרא את תגובה 22, 31 ובמיוחד בשבילך את תגובה 34...
אין ספק שליאור פעם היה משקיע ונותן חוות דעת טובות, מנומקות ומפורטות!
מעניין מה יש לו לומר היום לאחר כשנה עם המסוק..
Friman
25-10-2011, 20:34:00
אחלה סקירה של ליאור בר עמי. באמת שווה קופון.
מעניין היה לשמוע סקירת המשך לאחר נסיון ארוך טווח עם המסוק (נו..?), ובמיוחד אם יש למישהו אחר בארץ נסיון גם עם גרסת הFBL.
ציקי אתה גדול, בכל שרשור אתה מכניס הומור ומגלגל אותי מהכסא
יאיר1
25-10-2011, 20:57:16
זרקת פצצה, אל תמתח אותנו, חייבים לדעת הזה מסוק איכזב ובגדול.
אז מה היה לנו עד עכשיו במקבילית המוחות:
הוריקאן = "פח אשפה", זול מאד אבל בכל זאת פח אשפה אף אחד לא טרח לציין למה, כנראה שזבל לא צריך להסריח כדי להיות זבל.
X5 = "איכות חומרה ותוכנה נחותה מאליין", עכשיו GAUI הוציאו את גרסת ISO5, כנראה שהבעיות יפתרו והמסוק יוכל סוף סוף לטוס, פריצה לגירסה בקרוב.
טירקס = "ביצועים לא משהו" היה מי שאמר כאן, אני דווקא חושב שלאליין יש מה להציע שאין לאף חברה אחרת, יש להם שואבי אבק מעולים, במיוחד הדגם שדופק לא יודע מה איתכם אבל חמותי מרוצה ממנו רצח.
עניין ההערה "ביצועים לא משהו" מזכיר לי את השלט הנפוץ ששמים על מכוניות ישנות: "עגלה, עגלה אבל לפניך" (רעיון גדול לסטיקרים על מסוקי אליין)
השירשור הזה גורם לי להיות שלם יותר עם ההחלטה שקיבלתי לרכוש TDR.
תודה חברים, התחזקתי והשכלתי.
זרקת פצצה, אל תמתח אותנו, חייבים לדעת הזה מסוק איכזב ובגדול.
יאיר
אתה חייב לשנות את החתימה שלך, התגובות שלך נראות כאילו שאתה מודה לעצמך :)
dror_z
25-10-2011, 22:54:21
אז מה היה לנו עד עכשיו במקבילית המוחות:
הוריקאן = "פח אשפה", זול מאד אבל בכל זאת פח אשפה אף אחד לא טרח לציין למה, כנראה שזבל לא צריך להסריח כדי להיות זבל.
X5 = "איכות חומרה ותוכנה נחותה מאליין", עכשיו GAUI הוציאו את גרסת ISO5, כנראה שהבעיות יפתרו והמסוק יוכל סוף סוף לטוס, פריצה לגירסה בקרוב.
טירקס = "ביצועים לא משהו" היה מי שאמר כאן, אני דווקא חושב שלאליין יש מה להציע שאין לאף חברה אחרת, יש להם שואבי אבק מעולים, במיוחד הדגם שדופק לא יודע מה איתכם אבל חמותי מרוצה ממנו רצח.
עניין ההערה "ביצועים לא משהו" מזכיר לי את השלט הנפוץ ששמים על מכוניות ישנות: "עגלה, עגלה אבל לפניך" (רעיון גדול לסטיקרים על מסוקי אליין)
השירשור הזה גורם לי להיות שלם יותר עם ההחלטה שקיבלתי לרכוש TDR.
תודה חברים, התחזקתי והשכלתי.
ברוב הפעמים אתה קיצוני מידי ומזלזל
חבל כי ברור לכולנו שאתה אחד מהקצוענים בתחום הזה
אבל אם אתה מכיר התפלגות נורמלית וכך כנראה מתפלגים החברים בפורום אז
ההתייחסויות שלך והשרשורים המפוארים של בנית TDR תומכים במקרה הטוב בשני אנשים (אתה ואלעד )
החתימה של יואב המהנדס עם הציר המוקשח תורמת בצורה מעשית להרבה יותר אנשים
בטוח שעודד (שאין לי מושג מדוע הוא מקבל ממך יחס כזה מזלזל) תורם לקהל נרחב יותר
רק לקבוצה מצומצמת של העשירון העליון אתה עונה בצורה נורמלית
אז יש לי המלצה לדרימר
אפשר לפתוח פורום חדש
"איפליי פיתוח" או "סביון פלי "
תוכל להיות חבר שם עם כל החברה של הtdr וה c90 והסרוו ב1000 ש"ח ולא לסבול מהתייחסויות לציוד זבל
ההתייחסויות שלך והשרשורים המפוארים של בנית TDR תומכים במקרה הטוב בשני אנשים (אתה ואלעד )
אז יש לי המלצה לדרימר
אפשר לפתוח פורום חדש
תוכל להיות חבר שם עם כל החברה של הtdr וה c90 והסרוו ב1000 ש"ח ולא לסבול מהתייחסויות לציוד זבל
דרור
אם היית טורח לקרוא את רוב התגובות שלי כאן בפורום כנראה שהיית חושב אחרת לפני השטויות שטרחת לכתוב כאן.
ההתייחסות שלי כאן לחברי הפורום היא מעבר לטובה ולא משנה כלל מה ומי מטיס (על כך יעידו אלו שמכירים אותי מקרוב).
העניין הוא שיש לי את היכולת לזהות שירשורי זבל עוד כשהם רק מתפתחים וההתייחסות שלי אליהם הינה ברמה הראויה.
בקשר לעודד- נו.. טוב.. כל אחד והגורו שלו רק אל תטעה, הרוב לא עושים זאת לשם שמיים.
ובקשר להמלצות לדרימר - במקום "איפליי פיתוח" או "סביון פלי" אולי בעצם הגיע הזמן שבפורום הזה יפתחו שירשורים רציניים יותר ולא כאלו שזורקים שטויות באוויר על דגמי מסוקים שכל ההתנסות מאחורי המילים הגבוהות מסתכמת בריחוף עם מסוקי 450.
חומר למחשבה.
מה שתחליט - כמו שראית אני זורם עם הרמה.
בקשר לקיצוני מידיי - ובכן שריפות מכבים בפיצוץ ! אני צודק אורן ?
michaelgl
26-10-2011, 06:38:23
חבר'ה
עזבו אותכם ויכוחים מטופשים
קניתי 600
wonderd
26-10-2011, 07:16:46
ציקי - יש פה דיון, ברמה כזאת או אחרת, אם לא מתאים לך אתה לא חייב להיכנס, בטח שלא להוסיף כמה תגובות שאף אחת מהן לא קשורה ולא תורמת כלום.
מיכאל מזל טוב על הרכישה, אם אתה צריך עזרה - אתה יודע איפה אני גר/מטיס.. :)
לא ענית על השאלה מה קרה ל 425 - למה אתה מחליף אותו כ"כ מהר?
guy1a
26-10-2011, 07:47:30
לרחף עם 450 זה לא הדבר הכי פשוט !
שרפות דלק / נפט מכבים עם פיצוץ .. לא כל שריפת קוצים !
והמשפט הבא:
ההתייחסות שלי כאן לחברי הפורום היא מעבר לטובה ולא משנה כלל מה ומי מטיס (על כך יעידו אלו שמכירים אותי מקרוב).
אני פה שנה וכמה חודשים .. אני לא זוכר הרבה תגובות רציניות וענייניות שלך ...
בלי כל כוונה לפגוע .. !
hagpel
26-10-2011, 08:41:52
אין לי אינטרס לסנגר על ציקי, הוא בודאי לא צריך אותי בשביל תמיכה,
אבל
מתוך 3646 תגובות אני משוכנע שציקי היה מעורב במספר רב של דיונים חסרי בסיס בין אנשים חסרי ידע או הבנה ואם אינטרסים שלא תמיד ניטרליים
אז אני דווקא נהנה לקרוא את הודעות הציניות של ציקי, לרוב יש בהן יותר בסיס מכל הטיעונים הלוהטים על מה שלא יהיה
צריך רק להבין שיש פה בפורום נושאים שחוזרים על אצמם כל הזמן וללא הכרעה,
הרבה דעות חדשות ומכריעות לא צפות פה והרבה חדשים בפורום מרגישים שהם העלו נושא קריטי ועדכני כשלמעשה מדובר בנקודה לעוסה וכנראה ללא הכרעה אמיתית
ולכן קצת ציניות מאלה שמלווים את התהליך הזה כבר הרבה זמן זה צפוי (ומבחינתי רצוי ומבדר)
נצא שוב להפסקת פרסומות קצרה שאחריה ציקי יענה לשאלות המאזינים בעניני סעד מין כלכלה
yossis
26-10-2011, 08:49:31
חבר'ה
קניתי 600
איזה טעות עשיתת וואי וואי וואי ! חבל ? מה קרה לך ?
היית קונה Blade 600 הרבה יותר טוב :D:D:D
תתחדש! תהנה ! ורק בנחיתות מושלמות :rolleyes:
אליקופטר
26-10-2011, 08:59:58
חבר'ה
קניתי 600
אז מיכאל תתחדש קודם כל.
אחת התופעות המצחיקות הפורום ,עולה שאלה כולם רבים והשואל בכלל קונה משהו אחר :rolleyes: ,אולי טוב שכך ככה הוא יכול להפסיק את הריב שהחל בשאלה שלו.
ההמלצה שלי לקנות מה שהכיס והלב נותנים ואוהבים ,הוכח כבר שכל מסוק עושה הכל וזה תלוי במטיס בלבד!!! גם HK600 עושה הכל וליאור הוכיח את זה ,אני בטוח שאם היתה עולה שאלה לאיכות שלו ומיכולות 50% קוטלים וה 50% האחרים משבחים .
יותר נכון 49 מול 49 כי צריך את שני הזקנים מהצד שידליקו את העניין בלי קשר לדיון.
אליקופטר
26-10-2011, 09:00:39
איזה טעות עשיתת וואי וואי וואי ! חבל ? מה קרה לך ?
היית קונה Blade 600 הרבה יותר טוב :D:D:D
תתחדש! תהנה ! ורק בנחיתות מושלמות :rolleyes:
בדיוק מה שהתכוונתי רק בהרבה יותר מצחיק :D:D:D:D
ציקי - יש פה דיון, ברמה כזאת או אחרת, אם לא מתאים לך אתה לא חייב להיכנס, בטח שלא להוסיף כמה תגובות שאף אחת מהן לא קשורה ולא תורמת כלום.
עוד יאמינו שאתה ממש נשמה טהורה.
באמת, לא פתחת פעם שירשור קנייה של הוריקאן? אתה בודק איזה עסק בנושא?
שתף אותנו.
אני פה שנה וכמה חודשים .. אני לא זוכר הרבה תגובות רציניות וענייניות שלך ...
בלי כל כוונה לפגוע .. !
זה לא משנה כמה זמן אתה כאן, צריך לדעת גם לקרוא.
בלי כל כוונה לפגוע...!
yossis
26-10-2011, 09:46:08
גיא, מה אתה לא יודע לקרוא ?
זחור לי שתיכנט פה ענשים כי איא לאם שגעיאוט קתיב.
בדיוק מה שהתכוונתי רק בהרבה יותר מצחיק :D:D:D:D
תיזהר אלון, אנחנו עוד מעט חוזרים מפרסומות ואתה עלול להכנס להגרלת הקופון :)
האמן לי, אתה לא רוצה להיות שם.
Hagay
26-10-2011, 10:32:56
55864
lol
55864
lol
יש כזה עם חמאה?
dror_z
26-10-2011, 11:54:24
דרור
אם היית טורח לקרוא את רוב התגובות שלי כאן בפורום כנראה שהיית חושב אחרת לפני השטויות שטרחת לכתוב כאן.
העניין הוא שיש לי את היכולת לזהות שירשורי זבל עוד כשהם רק מתפתחים וההתייחסות שלי אליהם הינה ברמה הראויה.
בקשר לעודד- נו.. טוב.. כל אחד והגורו שלו רק אל תטעה, הרוב לא עושים זאת לשם שמיים.
ובקשר להמלצות לדרימר - במקום "איפליי פיתוח" או "סביון פלי" אולי בעצם הגיע הזמן שבפורום הזה יפתחו שירשורים רציניים יותר ולא כאלו שזורקים שטויות באוויר על דגמי מסוקים שכל ההתנסות מאחורי המילים הגבוהות מסתכמת בריחוף עם מסוקי 450.
חומר למחשבה.
מה שתחליט - כמו שראית אני זורם עם הרמה.
בקשר לקיצוני מידיי - ובכן שריפות מכבים בפיצוץ ! אני צודק אורן ?
אני מאוד משתדל לא לכתוב שטויות
מה שרשום כאן אלה עובדות
לי באופן אישי לא תרמת בשום דבר מהתגובות שלך למעט
פעמים שהן משולבות בהומור
אתה מכוון לקהל מצומצם מאוד ועוד מצית אש בכל אפשרות .
כשזה מגיע לזלזול או לתגובה פוגעת
אותי זה כבר לא מצחיק
שים לב לאן גררת את השרשור הזה
ועוד יש כאלו שאומרים לך תודה
אני מאוד משתדל לא לכתוב שטויות.
לי באופן אישי לא תרמת בשום דבר מהתגובות שלך.
דרור
כנראה שאתה צריך להשתדל יותר.
ובאופן אישי גם אתה לא תרמת לי אישית כלום בתגובות שלך כאן כך שאנו שווים.
Friman
26-10-2011, 13:19:47
לי באופן אישי לא תרמת בשום דבר מהתגובות שלך למעט
פעמים שהן משולבות בהומור
אתה מכוון לקהל מצומצם מאוד ועוד מצית אש בכל אפשרות .
כשזה מגיע לזלזול או לתגובה פוגעת
אותי זה כבר לא מצחיק
אני חייב לציין שהרבה יותר מפעם אחת בזמן הקצר שאני פעיל פה בפורום, נתרמתי ולמדתי מהידע המקצועי הנרחב ומהנסיון הרב של ציקי. זה לא סינגור ולא קיטגור, אלא עובדה מבחינתי. אבל... לא פחות נתרמתי ולמדתי מעודד, מאלעד, מגיא, מיואב, מליאור, ומאד רבים וטובים אחרים שמשום מה עלו פה על הכוונת משום מה. וגם מעוד כמה אנשים שלא הוזכרו פה אז לא אכניס אותם לדיון בכח. כל מי שרוצה לעזור וללמד מבורך מבחינתי, גם אם לעתים יש אי דיוקים או דעות שונות. לכל אחד מאיתנו יש מוח משלו, וכל אחד גם צריך לעשות לעצמו סלקציה איזה דעות הוא בוחר לאמץ ואיזה דעות הוא מכבד אך מותיר לבעלותם של אחרים. מצד שני, רבאק פורום של גברים בלבד (כמעט! לפני שבועיים כתבה פה בחורה. נראה לי ;)?), יש פה עודף טוסטסטרון וויכוחים על למי יש הכי גדול פשוט מתבקשים. חבל שזה מגיע למלחמות אישיות שכאלו, בריא ויעיל יותר לפרוק את הטוסטסטרון הזה בהתפרעויות בכייף (ובבטיחות כמובן) בשטחי ההטסה.
wonderd
26-10-2011, 13:32:45
עוד יאמינו שאתה ממש נשמה טהורה.
באמת, לא פתחת פעם שירשור קנייה של הוריקאן? אתה בודק איזה עסק בנושא?
שתף אותנו.
אתה פשוט מדהים בתגובות הטפשיות שלך. שוב, מה הקשר??
אתה רוצה שאני אשתף אתכם במשהו שלא קיים? אני מקבל מחירי מפעל של מסוקי וחלקי גאווי, אם הייתי רוצה לפתוח עסק שכזה זה היה קורה לפני יותר משנה... אבל מה הקשר לשירשור יא משועמם אחד..
היי כולם
ה550 זה הימור בטוח
לפותח השירשור
כנראה שלא תזכה לתשובה לעניין מהמכובדים כאן אז תן לי לעזור לך.
שני המסוקים הללו טובים ועל שניהם יש ביקורות טובות מאד בעולם.
מעבר למחיר שהוא שיקול לכל דבר יש גם את נושא החלפים וכאן לדעתי לאליין יש יתרון מסוים בדמות חלפים זמינים יותר (גם בארץ) וגם שידרוגים למינהם אם אתה בקטע.
כמו כן יש את נושא השוק ממנו לא ניתן להתעלם ובמידה ותרצה למכור את המסוק בעתיד סביר שאת ה 550 יהיה לך קל יותר למכור.
מעבר לזה, איכות הטיסה של המסוק תיגזר באופן משמעותי יותר מהאלקטרוניקה שתשים עליו מאשר באיזה מבין השניים תבחר.
למיטב ידיעתי יש רק אדם אחד בארץ שהתנסה לאורך תקופה עם שני המסוקים אז מומלץ שתפנה אליו ישירות ותתעלם מהשטויות שכתבו לך כאן.
אישית, מבין השניים הללו הייתי בוחר את ה 550 למרות שלא הייתי מתייחס ל X5 כהימור.
אתה פשוט מדהים בתגובות הטפשיות שלך. שוב, מה הקשר??
אתה רוצה שאני אשתף אתכם במשהו שלא קיים? אני מקבל מחירי מפעל של מסוקי וחלקי גאווי, אם הייתי רוצה לפתוח עסק שכזה זה היה קורה לפני יותר משנה... אבל מה הקשר לשירשור יא משועמם אחד..
רגע אחד אתה מתעניין בקניית הוריקאן ורגע לאחר מכן אתה מכנה את המסוק פח אשפה???
מבולבלים? גם אנחנו !!!
לפי התגובה שלך אלי אני מבין שהוצאתי אותך מאיזון, כנראה שיש משהו...:eek:
guy1a
26-10-2011, 14:27:43
לפותח השירשור
כנראה שלא תזכה לתשובה לעניין מהמכובדים כאן אז תן לי לעזור לך.
שני המסוקים הללו טובים ועל שניהם יש ביקורות טובות מאד בעולם.
מעבר למחיר שהוא שיקול לכל דבר יש גם את נושא החלפים וכאן לדעתי לאליין יש יתרון מסוים בדמות חלפים זמינים יותר (גם בארץ) וגם שידרוגים למינהם אם אתה בקטע.
כמו כן יש את נושא השוק ממנו לא ניתן להתעלם ובמידה ותרצה למכור את המסוק בעתיד סביר שאת ה 550 יהיה לך קל יותר למכור.
מעבר לזה, איכות הטיסה של המסוק תיגזר באופן משמעותי יותר מהאלקטרוניקה שתשים עליו מאשר באיזה מבין השניים תבחר.
למיטב ידיעתי יש רק אדם אחד בארץ שהתנסה לאורך תקופה עם שני המסוקים אז מומלץ שתפנה אליו ישירות ותתעלם מהשטויות שכתבו לך כאן.
אישית, מבין השניים הללו הייתי בוחר את ה 550 למרות שלא הייתי מתייחס ל X5 כהימור.
תשובה מעולה !
wonderd
26-10-2011, 14:32:53
כנראה שלא קראת את השירשור שאתה מדבר עליו, איך כתבת לגיא - תלמד לקרוא..
התשובה שלך סוף סוף היתה עניינית אבל איך אתה אומר - too little too late.. אתה לא ענית לשאלה שלו ובנוסף אם לא קראת - הוא כבר קנה מסוק.
תשובה מעולה !
נכון?
גם אני חושב כך.
כנראה שלא קראת את השירשור שאתה מדבר עליו, איך כתבת לגיא - תלמד לקרוא..
התשובה שלך סוף סוף היתה עניינית אבל איך אתה אומר - too little too late.. אם לא קראת - הוא כבר קנה מסוק.
טוב לדעת שאתה גם יודע לכתוב באנגלית.
השאלה אם אתה גם מבין את מה שכתבת?
עדיין לא ענית על השאלה איך התכוונת לרכוש מסוק שכינית פח אשפה?
יותר מ 1100 צפיות, אין ספק שהקהל נהנה מההופעה :)
Still?
לפותח הדיון
אפשר לשאול איזה 600 קנית?
michaelgl
26-10-2011, 18:16:35
היי כולם
תודה על כל התשובות!
בסופו של דבר בעקבות השרשור הזה פנה אלי חבר מהפורום ומכר לי trex 600 esp
קצת מעל התקציב שלי אבל נסבל
לגבי ההוריקאן..
הגעתי כבר למה שאני מאמין שמתקרב גבול השילוב בינינו.
לכן התחלתי לחשוב על שדרוג עתידי, במקרה נפלה עלי עסקה מצויינת
אז בינתיים יש לי 2 מסוקים מצויינים, ושלט 9x (לא מסריח)
הסוללה בדרך (אם מישהו רוצה לתרום סוללה חצי גוססת..=])
היי כולם
תודה על כל התשובות!
בסופו של דבר בעקבות השרשור הזה פנה אלי חבר מהפורום ומכר לי trex 600 esp
קצת מעל התקציב שלי אבל נסבל
לגבי ההוריקאן..
הגעתי כבר למה שאני מאמין שמתקרב גבול השילוב בינינו.
לכן התחלתי לחשוב על שדרוג עתידי, במקרה נפלה עלי עסקה מצויינת
אז בינתיים יש לי 2 מסוקים מצויינים, ושלט 9x (לא מסריח)
הסוללה בדרך (אם מישהו רוצה לתרום סוללה חצי גוססת..=])
תתחדש
עצה קטנה - תחליף שלט.
asafh1
26-10-2011, 18:24:13
אני יודע שאני הולך "להבעיר אש" אבל זה מתבקש
אני לא הייתי מטיס את ה TREX 600 עם שלט כזה
לפני כל השירשור הנ"ל על איזה מסוק עדיף\יותר טוב .... הייתי מחליף את השלט
אני בטוח שיש עוד אנשים שיסכימו איתי
wonderd
26-10-2011, 18:27:22
מיכאל - תמכור לי את ההורקאן?
dror_z
26-10-2011, 18:38:40
אחרי השרשור הזה נראה לך שזה כדאי
תפתח שרשור
תוך תגובה או שתיים ציקי יעיף את השרשור למקום אחר לגמרי
ירד על כמה אנשים בדרך
אם המסומנים שלו יגיבו במקרה הוא יתייחס כרגיל בזלזול
הבחור שביקש לדעת בטח יקנה ציוד יד שנייה
ציוד שלא בטוח הכי נכון היה לקנות
ובסוף ציקי יסכם ולא ישים לב שכבר הבחור קיבל החלטה
וכולם יגידו לו תודה
אחלה של עזרה לחברים שבאמת צריכים אותה
למה להבעיר אש?
אתה צודק ב 100%, להטיס מסוק 600 עם השלט הזה זה הימור גדול ויקר מידיי (גם לעשירון העליון דרור).
מעבר לעובדה שאיבוד רדיו עם מסוק 600 זה לא צחוק ויכול להיות גם מסוכן מאד.
אחרי השרשור הזה נראה לך שזה כדאי
תפתח שרשור
תוך תגובה או שתיים ציקי יעיף את השרשור למקום אחר לגמרי
ירד על כמה אנשים בדרך
אם המסומנים שלו יגיבו במקרה הוא יתייחס כרגיל בזלזול
הבחור שביקש לדעת בטח יקנה ציוד יד שנייה
ציוד שלא בטוח הכי נכון היה לקנות
ובסוף ציקי יסכם ולא ישים לב שכבר הבחור קיבל החלטה
וכולם יגידו לו תודה
אחלה של עזרה לחברים שבאמת צריכים אותה
מזל טוב דרור
סומנת :D
b1yossi
26-10-2011, 18:49:06
ואני באמת מעוניין לשמוע דעה ופירוט של אנשים כמו ציקי, גיא, אלעד, אסולין, בר עמי, ועוד הרבה שכרגע אני לא זוכר שע"פ מיטב הבנתי שולטים בתחום באופן יוצא מן הכלל, לגבי המלצה למסוק מתחילים.
כזה שלא צריך למשכן את הבית או למכור כליה בשביל להיות הבעלים שלו, וכזה שיאפשר התקדמות מסויימת ו\או לא יכאב יותר מדי אם יוחלט שהתחום לא מתאים למתחיל.
מבחינתי המלצה מהאנשים הנ"ל תהיה בעלת משקל ורלוונטית הרבהיותר מאשר להשאיר את הנושא לאותם אנשים "שמכתיבים" בכל פעם את אותם המניירות שמעוררות את אותם הויכוחים.
מה אתם אומרים ? מרימים את הכפפה ?
אני דווקא מעוניין שאדון דרור שמתברר שהוא "המבין הגדול" ייתן כאן הסבר טכני מקיף לפותח השירשור מדוע לא מומלץ להטיס עם שלט X9 מסוק 600 שהרי יש כאן גם סוגייה בטיחותית.
בבקשה דרור, הבמה כולה שלך (העשירון העליון מתחייב שלא להפריע לך במהלך ההסבר אלא אם תתחיל לפזר שטויות).
איזה פורום ענק !
Friman
26-10-2011, 19:02:02
יאללה, אחלה כפפה נזרקה פה.
שרשור רציני שירכז חוות דעת של מקצועני הפורום וסקירה השוואתית של מבחר המסוקים הרלוונטיים למתחילים, מעבר לציניות ולבדיחות הרגילות על מתחילים שלא יודעים מימינם ומשמאלם, ראוי שיהיה ושיינעץ במקום של כבוד בראש הפורום.. אם אכן יתגייסו המנודבים למשימה. בלאו הכי זו שאלה שנשאלת לפחות פעם בשבוע, שרשור מרוכז ומקיף של חוות דעת מקצועיות ומכובדות יעשה סדר להמון מתחילים בתחום ויעשה שירות גדול לקהילה. אני אשמח לקרוא ולהחכים משרשור שכזה.
dror_z
26-10-2011, 19:02:42
ציקי
אתה חייב להיות אחרון שמגיב
זה בסדר מבחינתי
מאחר ואנחנו כבר גולשים לפסים אישיים ולא בטוח שזה מעניין את החברים
אפשר לשים סוף לשרשור
ואם באמת מפריע לך אתה יכול לרשום עוד תגובה אחרונה כדי להרגיש טוב
נ.ב
נראה לי סימנת אותי עם מארקאר
יותר גרוע מעודד והמהנדס
ציקי
אתה חייב להיות אחרון שמגיב
זה בסדר מבחינתי
מאחר ואנחנו כבר גולשים לפסים אישיים ולא בטוח שזה מעניין את החברים
אפשר לשים סוף לשרשור
ואם באמת מפריע לך אתה יכול לרשום עוד תגובה אחרונה כדי להרגיש טוב
נ.ב
נראה לי סימנת אותי עם מארקאר
יותר גרוע מעודד והמהנדס
המהנדס?
מי זה?
dror_z
26-10-2011, 19:05:08
יואב עם הציר המוקשח
יאללה, אחלה כפפה נזרקה פה.
שרשור רציני שירכז חוות דעת של מקצועני הפורום וסקירה השוואתית של מבחר המסוקים הרלוונטיים למתחילים, מעבר לציניות ולבדיחות הרגילות על מתחילים שלא יודעים מימינם ומשמאלם, ראוי שיהיה ושיינעץ במקום של כבוד בראש הפורום.. אם אכן יתגייסו המנודבים למשימה. בלאו הכי זו שאלה שנשאלת לפחות פעם בשבוע, שרשור מרוכז ומקיף של חוות דעת מקצועיות ומכובדות יעשה סדר להמון מתחילים בתחום ויעשה שירות גדול לקהילה. אני אשמח לקרוא ולהחכים משרשור שכזה.
לא תוכל ליצור שירשור כזה משום שלכל מטיס יש תקציב אחר, כיוון אחר וצרכים משלו מה שיוצר המון אפשרויות.
כמו כן, הטכנולוגיה ודגמי המסוקים רצים קדימה ומה שנכון להיום לא נכון בעוד שלושה חודשים ואז מה?
פותח השירשור עשה נכון כששאל מה עדיף מתוך שני דגמים שהציג, כך בדיוק צריך לעשות.
הבעיה שבמקום לתת לו תשובה רצינית היו כאלו שליכלכו על שני הדגמים וחכמולוג שהמליץ על דגם שלישי שאינו בר השוואה כלל.
זו הסיבה למי שלא הבין לכל הציניות שבאה בעקבות הדיון הלא רציני הזה.
אני מבטיח לך דבר אחד, בשירשור עינייני לא הייתי עונה ככה למרות שאני נהנה מזה מאד.
הצעה למטיסים מתחילים:
תגיעו לשטחי ההטסה, תראו את הכלים בעיניים, שאלו בשטח את השאלות הראשונות, היצמדו למישהו שמבין וקיראו על הדגמים כמה שיותר, רק אז תתחילו בהתלבטויות על מה ללכת.
דרך הפורום בלבד לא תגיעו רחוק.
ודוגמא חיה לכך היא מטיס שהתלבט בין שני דגמים בסוף בחר דגם שלישי (אגב בחירה לא רעה בכלל) אבל מתכוון להטיס אותו עם 9X.
להלן חוות דעת על השלט ורמת הגימור שלו (פלסטיקה הלחמות וכו...) טוב כנראה לכלים זולים אבל כשמדובר בכלים יקרים ומסוכנים שומר נפשו ירחק (נכון יואב?)
http://www.rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review.shtml
לא להתעצל ולקרוא עד הסוף.
b1yossi
26-10-2011, 19:39:49
לא תוכל ליצור שירשור כזה משום שלכל מטיס יש תקציב אחר, כיוון אחר וצרכים משלו מה שיוצר המון אפשרויות.
מדובר במסוק למתחיל אשר עדיין לא יודע לאיזה כיוון הוא הולך ולכן ע"פ מיטב הבנתי הוא צריך לאפשר הקניה של עקרונות נכונים של הטסה שיתאימו כמובן גם להמשך הדרך במידה וירצה להתפתח - לוא דווקא עם אותו המסוק, כמו כן לגבי התקציב אני חושב שיש להציג מס' אופציות: מהזול\בסיסי ביותר המתאים להגדרות לעיל, ובקפיצות של של 500-1000ש"ח (או כמה שנדרש) כדי לעלות מדרגה שהינה משמעותית ורלוונטית - שוב צריך לזכור שמדובר במתחיל, שרוצה להתנסות.
כמו כן, הטכנולוגיה ודגמי המסוקים רצים קדימה ומה שנכון להיום לא נכון בעוד שלושה חודשים ואז מה?
זה כמו במחשבים, מה שקנית היום כבר ישן מחר, אז מה? לא קונים מחשבים? בוחרים את האמצע\ממוצע מה שמספק את התמורה הנדרשת לעיל, בהוצאה הכי קטנה האפשרית - תוחלת החיים הטכנולוגית צריכה להחזיק מעמד כשנה, לדעתי זה מספיק למתחיל, אם פעם בשנה יהיה עדכון של המפרט המוצע הרי שזה מצויין (יש לזה דוגמה מצויינת מתחום הטיסנים\דאונים)
פותח השירשור עשה נכון כששאל מה עדיף מתוך שני דגמים שהציג, כך בדיוק צריך לעשות.
כן אבל הוא כבר לא מתחיל והמשך הדרך מבחינתו די ברורה - לשם מסוק המתחילים צריך להביא את המתחילים הבאים.
הבעיה שבמקום לתת לו תשובה רצינית היו כאלו שליכלכו על שני הדגמים וחכמולוג שהמליץ על דגם שלישי שאינו בר השוואה כלל.
זו הסיבה למי שלא הבין לכל הציניות שבאה בעקבות הדיון הלא רציני הזה.
אני מבטיח לך דבר אחד, בשירשור עינייני לא הייתי עונה ככה למרות שאני נהנה מזה מאד.
הצעה למטיסים מתחילים:
תגיעו לשטחי ההטסה, תראו את הכלים בעיניים, שאלו בשטח את השאלות הראשונות, היצמדו למישהו שמבין וקיראו על הדגמים כמה שיותר, רק אז תתחילו בהתלבטויות על מה ללכת.
דרך הפורום בלבד לא תגיעו רחוק.
זו המלצה תמיד נכונה, רק שבשטח הזמין למתחיל X, לא בטוח שיהיו האנשים הנכונים שידעו לתת לו את הדבר "הנכון ביותר" - מפרט שיומלץ ויבוקר ע"י מומחי הפורם כאן כנראה שיהיה הרבה יותר "חכם" ומדוייק מכל המלצה בשטח -זה עובד מצויין בטיסנים מדוע שזה לא יעבוד גם עם מסוקים ? אגב גם בטיסנים מה שמלווה באופן הדוק כל המלצה למפרט טיסן מתחילים כזה או אחר, זה למצוא מדריך, מה שתקף שבעתיים במסוקים.
ודוגמא חיה לכך היא מטיס שהתלבט בין שני דגמים בסוף בחר דגם שלישי (אגב בחירה לא רעה בכלל) אבל מתכוון להטיס אותו עם 9X.
חברים, זה לא רציני
יאללה ציקי, תרים את הכפפה, יש לא מעט כמוני שמתים לקבל המלצה מאנשים כמוך.
Friman
26-10-2011, 19:44:04
נכון שהטכנולוגיה וההיצע משתנים, אבל אפשר לרכז שרשור לסוגיות החשובות בעיניכם המנוסים אליהן חשוב לשים לב בהתחלה.
הבעיה שמתחיל ממוצע לא יודע איזה שאלות לשאול ובין מה למה להשוות. למה לשים לב, מה לבדוק, מה חשוב יותר ומה פחות. למשל, אם כתוב ״מסוק מעולה מוכן להטסה ב100$ מקרבון מלא!!״ - זה טוב או לא? ברור למדי שגוף הקרבון עצמו, אם זה בכלל קרבון, לא מבטיח איכות. אני, לפני כמה חודשים כמו כל מתחיל ממוצע בערך, לא ידעתי את זה. סובלנות ודווקא טיפים שבאו בעיקר ממתחילים אחרים ולא מבכירי הפורום, שחלקם קטל כל שאלה מטופשת ששאלתי אז (אני עדיין שואל שאלות מטופשות לפעמים אבל בהתחלה היה מצבור איכותי ומרוכז של שטויות שכתבתי), הם שכיוונו אותי ומנעו ממני לקנות לא הוריקן ולא קופטר X ואפילו לא טארוט אלא ג׳אנק שהוא ג׳אנקי פי כמה. את התודה האמיתית אני חייב למשה היקר איתו אני נהנה להטיס פה בדרום, שתגובה אחת שלו היא שעשתה את ההבדל. והיא לא עסקה דווקא בטכנולוגיה וגם לא במכניקה.
יש המון מדריכים והסברים שאנשים שונים כתבו אבל מתחילים לא יודעים להבדיל בין ידע אמין לשטויות במיץ, לא יודעים מי נגד מי ועל דבריו של מי לסמוך ומי בעצם צודק בין בעלי הדעות השונות. לכן אולי שרשור של נקודות שחשוב להביא בחשבון בכניסה לתחביב יעשה שירות טוב יותר מסקירה של מסוקים ספציפיים. למרות שכטבעו של כל שרשור, גם שרשור על מסוקים ספציפיים יכול להיות מעולה שכן טבעו של שרשור להתעדכן עם הזמן, ואז זו כבר אחריותו של הקורא להתעדכן אבל לפחות כל המידע מרוכז בשרשור אחד.
אבל יאללה זה כבר אוף טופיק רציני, מסכים עם מה שנאמר שהשרשור הספציפי הזה מיצה את עצמו ממש מזמן.
wonderd
26-10-2011, 19:45:55
ואני באמת מעוניין לשמוע דעה ופירוט של אנשים כמו ציקי, גיא, אלעד, אסולין, בר עמי, ועוד הרבה שכרגע אני לא זוכר שע"פ מיטב הבנתי שולטים בתחום באופן יוצא מן הכלל, לגבי המלצה למסוק מתחילים.
כזה שלא צריך למשכן את הבית או למכור כליה בשביל להיות הבעלים שלו, וכזה שיאפשר התקדמות מסויימת ו\או לא יכאב יותר מדי אם יוחלט שהתחום לא מתאים למתחיל.
מבחינתי המלצה מהאנשים הנ"ל תהיה בעלת משקל ורלוונטית הרבהיותר מאשר להשאיר את הנושא לאותם אנשים "שמכתיבים" בכל פעם את אותם המניירות שמעוררות את אותם הויכוחים.
יאללה - תפתחו דיון חדש, נשתדל (אני לפחות) להתדיין בו בצורה מכובדת עם דוגמאות ונימוקים מתאימים ללא זלזול וללא ירידה לפסים אישיים.
Friman
26-10-2011, 20:02:05
פתחתי:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?44075-%F9%F8%F9%E5%F8-%E4%EE%EC%F6%E5%FA-%EC%EE%FA%E7%E9%EC%E9%ED-%E1%FA%E7%E1%E9%E1-%EE%F1%E5%F7%E9%ED-%EE%E5%EE%EC%F6%E9%ED-%E5%F0%F7%E5%E3%E5%FA-%F9%E7%F9%E5%E1-%EC%F9%E9%ED-%EC%E1-%E0%EC%E9%E4%EF&p=306869#post306869
כל מי שמוכן לתרום מנסיונו מבין הותיקים והמנוסים, יבורך ויוערך, כמובן ברמה עניינית מעבר לחילוקי הדעות האישיים.
מטיס1
26-10-2011, 20:58:00
אז מיכאל תתחדש קודם כל.
אחת התופעות המצחיקות הפורום ,עולה שאלה כולם רבים והשואל בכלל קונה משהו אחר :rolleyes: ,אולי טוב שכך ככה הוא יכול להפסיק את הריב שהחל בשאלה שלו.
ההמלצה שלי לקנות מה שהכיס והלב נותנים ואוהבים ,הוכח כבר שכל מסוק עושה הכל וזה תלוי במטיס בלבד!!! גם HK600 עושה הכל וליאור הוכיח את זה ,אני בטוח שאם היתה עולה שאלה לאיכות שלו ומיכולות 50% קוטלים וה 50% האחרים משבחים .
יותר נכון 49 מול 49 כי צריך את שני הזקנים מהצד שידליקו את העניין בלי קשר לדיון.
11+++++++ יותר נכון מזה אין !!
11+++++++ יותר נכון מזה אין !!
מה נכון?
2% יכולים להיות יותר או פחות מ 2 אנשים :rolleyes:
dbrosh
26-10-2011, 23:01:01
טוב, אני רואה שגם אני צריך להתערב פה. אז קודם כל ציקי ודרור וכל השאר - אני חושב שזה לא בסדר שמתנהלת פה כזאת בוכהלטריה ולא קוראים לי. לא נכנסתי לפורום כמה ימים, אבל בהחלט מותר לי לצפות שאם יש בלגן, אז שמישהו ירים טלפון ויזעיק אותי. זה עניין של חברות טובה. וגם אין לי דעה ברורה, בכל זאת אם יש אש גם אני זכאי לשפוך קצת בנזין למדורה. אמנם אני בעל טירקס 550 ואין לי מושג אם הוא טוב או רע יותר מה-X5 , אבל אני יהודי, ולכן זה לא אומר אין סיבה שלא תהיה לי - כמו רבים בפורום - דעה נחרצת בעניין. ולכן זו הדעה שלי: ציקי, אין לך מושג על מה אתה מדבר. וגם אתה, דרור. וגם אתה, אלעד. וגם אתה, אסף. וגם אני. רק יואב להב יודע הכל.
guy1a
27-10-2011, 06:11:58
אתם חייבים להגיד בדיוק איזה גיא !?!?!?
יש פה בפורום משהו כמו 35~45 גיא(ים) ולא ברור למי הכוונה !!
Friman
27-10-2011, 06:59:14
אני לא יודע למה התכוון יוסי, מבחינתי כל גיא שיש לו מה לתרום וללמד עבור החדשים מוזמן לחוות דעתו. גם שלמה ;)
הנה, שוב: http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?44075-%F9%F8%F9%E5%F8-%E4%EE%EC%F6%E5%FA-%EC%EE%FA%E7%E9%EC%E9%ED-%E1%FA%E7%E1%E9%E1-%EE%F1%E5%F7%E9%ED-%EE%E5%EE%EC%F6%E9%ED-%E5%F0%F7%E5%E3%E5%FA-%F9%E7%F9%E5%E1-%EC%F9%E9%ED-%EC%E1-%E0%EC%E9%E4%EF&p=306869#post306869
טוב, אני רואה שגם אני צריך להתערב פה. אז קודם כל ציקי ודרור וכל השאר - אני חושב שזה לא בסדר שמתנהלת פה כזאת בוכהלטריה ולא קוראים לי. לא נכנסתי לפורום כמה ימים, אבל בהחלט מותר לי לצפות שאם יש בלגן, אז שמישהו ירים טלפון ויזעיק אותי. זה עניין של חברות טובה. וגם אין לי דעה ברורה, בכל זאת אם יש אש גם אני זכאי לשפוך קצת בנזין למדורה. אמנם אני בעל טירקס 550 ואין לי מושג אם הוא טוב או רע יותר מה-X5 , אבל אני יהודי, ולכן זה לא אומר אין סיבה שלא תהיה לי - כמו רבים בפורום - דעה נחרצת בעניין. ולכן זו הדעה שלי: ציקי, אין לך מושג על מה אתה מדבר. וגם אתה, דרור. וגם אתה, אלעד. וגם אתה, אסף. וגם אני. רק יואב להב יודע הכל.
צודק, תשאיר לי טלפון באישי ותקבל SMS על כל שירשור הזוי שדורש התערבות.
אתם חייבים להגיד בדיוק איזה גיא !?!?!?
יש פה בפורום משהו כמו 35~45 גיא(ים) ולא ברור למי הכוונה !!
גיא הגבר
RonTo
27-10-2011, 08:12:16
גיא התותח?
asafh1
27-10-2011, 08:36:24
גיא המלך ....
guy1a
27-10-2011, 08:46:08
ח ח ח
לייק !++1
ח ח ח
לייק !++1
כל הכבוד לך גיא, אתה גבר אמיתי !
guy1a
27-10-2011, 18:10:33
לא האמת היא שאני ממש לא
Friman
27-10-2011, 19:21:24
???
לא האמת היא שאני ממש לא
מה נהיה?
סוג של ליידי בויי ?:confused:
guy1a
27-10-2011, 20:30:00
מה נהיה?
סוג של ליידי בויי ?:confused:
לא
אני לגמרי כוסית
wonderd
27-10-2011, 21:58:22
גיא - תפסיק לבלבל את המוח, תבוא מחר או בשבת להטיס קצת ולהנות מקרני שמש טובות לפני החורף, אולי גם פותח השירשור יבוא ויביא איתו עוד חבר. יהיה שמיח..
rcnut
27-10-2011, 22:04:18
אז יש לי המלצה לדרימר
אפשר לפתוח פורום חדש
תקשיב טוב,דרור או איך שקוראים לך
העשירון העליון הזה מארגן לך כבר שנה שנייה ברציפות תחרות בארץ ברמה בינלאומית, הוא משקיע מכספו ומזמנו כדי שתחרות תהיה בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
אותו עשירון גם נוסע לאירועים בחו"ל ונותן לך סקירה בפורום מיד ראשונה עם חוויה מדהימה,
אותו עשירון מנסה מסוקים חדשים ועורך לך סקירות איכותיות
אותו עשירון בשטח ובכלל עוזר לכל מי שמבקש תמיכה אינסופית ועזרה ללא כל תשלום
אותו עשירון מכניס ספונסרים חדשים לארץ ושם את המדינה על המפה
אותו עשירון מעדכן את הפורום על מוצרים וחדשות טריות מעולם המסוקים כל הזמן
אז באיזה זכות אתה כותב כאלה דברים ?!!!
תתבייש לך,
תקשיב טוב,דרור או איך שקוראים לך
העשירון העליון הזה מארגן לך כבר שנה שנייה ברציפות תחרות בארץ ברמה בינלאומית, הוא משקיע מכספו ומזמנו כדי שתחרות תהיה בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
אותו עשירון גם נוסע לאירועים בחו"ל ונותן לך סקירה בפורום מיד ראשונה עם חוויה מדהימה,
אותו עשירון מנסה מסוקים חדשים ועורך לך סקירות איכותיות
אותו עשירון בשטח ובכלל עוזר לכל מי שמבקש תמיכה אינסופית ועזרה ללא כל תשלום
אותו עשירון מכניס ספונסרים חדשים לארץ ושם את המדינה על המפה
אותו עשירון מעדכן את הפורום על מוצרים וחדשות טריות מעולם המסוקים כל הזמן
אז באיזה זכות אתה כותב כאלה דברים ?!!!
תתבייש לך,
אני לא מכיר את מי שכתב את התגובה הזו אבל דרור כשכתבת את מה שכתבת אז עם כל הציניות שיש בי התאפקתי שלא לכתוב לך תגובה כזו כי אז היו אומרים שאני מתנשא.
כל הכבוד לכותב התגובה, קלעת בול.
ולך דרור, אין לך מושג כנראה מה קורה בתחביב הזה מאחורי הקלעים אבל לבלבל את המוח אתה יודע לא רע !
guy1a
27-10-2011, 22:22:10
ziki - אני לא מכיר אותך, אבל את גיא כן פגשתי ויצא לי להכיר אדם מאד נחמד, חברותי ונדיב. ( אם אתה חבר שלו, זה כבר הופך אותך גם לנחמד )
אבל אני חושב שהבעיה היא לא ה"מה" אלא ה"איך" ... לא כולם כניראה מבינים את הבדיחה או את הציניות שמקורה כניראה בעובדה שנימאס לך לקרוא את אותן שטויות שוב ושוב .. או לענות לאותם ... שוב ושוב ... אני מציע, פשוט .. אולי להתעלם ? ( אלא אם כן אתה נורא משועשע מכל העייסק :) ? )
אלעד - מחר סופ"ש ילדים ... ובגלל זה אני אטיס ( fpv למתעניינים ) באזור עתלית ולא קצרין :)
סופ"ש הבא אני במרכז, מסוקים / fpv דאחקות ... :) מה שבא, ברוך הבא !
ziki - אני לא מכיר אותך, אבל את גיא כן פגשתי ויצא לי להכיר אדם מאד נחמד, חברותי ונדיב. ( אם אתה חבר שלו, זה כבר הופך אותך גם לנחמד )
אבל אני חושב שהבעיה היא לא ה"מה" אלא ה"איך" ... לא כולם כניראה מבינים את הבדיחה או את הציניות שמקורה כניראה בעובדה שנימאס לך לקרוא את אותן שטויות שוב ושוב .. או לענות לאותם ... שוב ושוב ... אני מציע, פשוט .. אולי להתעלם ? ( אלא אם כן אתה נורא משועשע מכל העייסק :) ? )
אלעד - מחר סופ"ש ילדים ... ובגלל זה אני אטיס ( fpv למתעניינים ) באזור עתלית ולא קצרין :)
סופ"ש הבא אני במרכז, מסוקים / fpv דאחקות ... :) מה שבא, ברוך הבא !
אני נורא משועשע כשהשירשור משעשע.
נסה אותי בנושא רציני ותמצא מולך אדם אחר.
העניין הוא שמיום ליום הפורום הופך להיות יותר ויותר משעשע ומכאן אני משועשע
מבין?
dror_z
27-10-2011, 22:41:51
אני לא מכיר את מי שכתב את התגובה הזו אבל דרור כשכתבת את מה שכתבת אז עם כל הציניות שיש בי התאפקתי שלא לכתוב לך תגובה כזו כי אז היו אומרים שאני מתנשא.
כל הכבוד לכותב התגובה, קלעת בול.
ולך דרור, אין לך מושג כנראה מה קורה בתחביב הזה מאחורי הקלעים אבל לבלבל את המוח אתה יודע לא רע !
גם אני לא מכיר את הבחור
סביר אם זו ההודעה ה6 שלו במשך שנה ( ממש מפחיד הבחור )
מקווה שהוא לא סוכן כפול
וציקי
הבנתי שאתה תורם רבות
בקצב הזה עוד רגע אתה תשלח סיכום תקופה במספרים כדי להוכיח שאני טועה
guy1a
27-10-2011, 22:44:05
אני מבין וכניראה יותר טוב ממה שאתה חושב, אני הייתי שנים בפורום אחר בתחביב אחר .. מעל עשור .. אני מאד מבין.
אבל אל תשכח שיש כאלו שבשבילם זה חדש ומלהיב ו wow לגמרי ... גם אנחנו פעם היינו חדשים במשהו .. אני בטוח הייתי .. וגם אני שואל שאלות שלפעמים הן ממש מטומטמות .. או כי לא הבנתי או כי לא חשבתי שניה .. או כי אני פשוט אידיוט. זה גם קורה :)
ולגבי האדם הרציני ... חבל שאין יותר ממנו פה בפורום, אני משוכנע שיש לו המון מה ללמד אותי ואת שאר הטירונים :)
אבל אם זה משעשע אותך :) .. סבבה.
לך על זה.
גם אני לא מכיר את הבחור
סביר אם זו ההודעה ה6 שלו במשך שנה ( ממש מפחיד הבחור )
מקווה שהוא לא סוכן כפול
וציקי
הבנתי שאתה תורם רבות
בקצב הזה עוד רגע אתה תשלח סיכום תקופה במספרים כדי להוכיח שאני טועה
הסר דאגה מליבך
שירשורים בסגנון סיכום תקופה במספרים שמורים לגורו שלך ממנו אתה לומד (כדבריך).
את זה אני מבטיח שלא אקח ממנו אחרת על מה נצחק? מעצמנו?
מישהו צריך לספק את החומר.
ולגבי האדם הרציני ... חבל שאין יותר ממנו פה בפורום, אני משוכנע שיש לו המון מה ללמד אותי ואת שאר הטירונים :)
אני לא מאשים אותך שכך אתה חושב, איך אמרת קודם? אנחנו לא מכירים...
guy1a
27-10-2011, 22:53:57
אני לא מאשים אותך שכך אתה חושב, איך אמרת קודם? אנחנו לא מכירים...
יטופל ... אני מקווה שבסופ"ש הבא...
כבר הבטחתי .. ואני צריך עכשיו לקיים :)
יטופל ... אני מקווה שבסופ"ש הבא...
כבר הבטחתי .. ואני צריך עכשיו לקיים :)
בכייף, תבוא ותתרשם בעצמך.
רק אל תהפוך את זה להרגל אהה.?? :)
guy1a
27-10-2011, 23:08:39
לא סביר :)
זה רחוק לי.
wonderd
28-10-2011, 09:53:25
האמת שמעבר לויכוחים המיותרים האלה פה, החבר'ה האלה ממש נחמדים ויש מה ללמוד מהם - לך ותהנה..:)
רק תזכור שמזמן לא הגעת..
guy1a
28-10-2011, 10:07:08
האמת שמעבר לויכוחים המיותרים האלה פה, החבר'ה האלה ממש נחמדים ויש מה ללמוד מהם - לך ותהנה..:)
רק תזכור שמזמן לא הגעת..
הפעם האחרונה עלתה לי ביוקר :(
michaelgl
28-10-2011, 11:28:14
גיא - תפסיק לבלבל את המוח, תבוא מחר או בשבת להטיס קצת ולהנות מקרני שמש טובות לפני החורף, אולי גם פותח השירשור יבוא ויביא איתו עוד חבר. יהיה שמיח..
היום כבר לא נגיע..
מתי הטסה בשבת?
אני יכול להגיע רק מוקדם בבוקר
יש למישהו שם להשאיל סוללה 6 תאים להטסה בשבילי?
(שלי מטיילת בשוויץ)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.