PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה תוכנית Discharge במטען Turnigy A-6-10 200w

Friman
14-12-2011, 14:23:49
אני רוצה לעשות discharge לסוללות שלי במטען הנ״ל כדי לטעון אותן אח״כ באופן מלא ולחשב תכולה אמיתית. ציקי הסביר לי בהודעות פרטיות את התהליך באופן מפורט, והבנתי; כך שהסוגייה איננה על מה ולמה לעשות פריקה, אלא לגבי תוכנית discharge במטען הספציפי הזה. כשניסיתי להפעיל תוכנית זו ראיתי שמתח היעד המוגדר במטען לפריקה הינו 3.0v לתא. זה נשמע לי מאד נמוך...? :confused: אני יודע שלא מומלץ לפרוק סוללות ליפו מתחת ל3.2v לתא.. אז נכון שפה זו פריקה מבוקרת בזרם נמוך יחסית, אבל בכל זאת רציתי לשאול האם למישהו מבעלי מטען זה (הוא די נפוץ פה) יש נסיון עם תוכנית הפריקה? אפשר לסמוך על זה שהמטען יעצור בזמן באופן מאוזן ולא ידפוק לי את הסוללות? בטעינת balance הוא עושה אחלה עבודה, רק לגבי הפריקה יש לי חששות כיוןן שמעולם לא עשיתי. ואגב כמה זמן זה אמור לקחת? סוללות ננו טק 6 תאים 2650mAh/3000mAh.
ציקי ההסברים שלך היו מאד בהירים וברורים, השאלה שלי היא רק לגבי אמינותו של המטען הספציפי הזה בתוכנית הפריקה ;). *

danoneyal
14-12-2011, 23:29:10
הי גיל
איזו הצטרפות מקרים (שיבוש לשון מכוון על מנת ליצור הומור קל) , בדיוק בימים אלו אני עורך ניסוי בנושא פריקה וטעינה של סוללות על מנת לבדוק שיפור נצילות של סוללה שעייפה לה.
יש לי מטען bantam עם פונקציית פריקה והיום פרקתי סוללה עד ל-3V לכל תא, הסוללה עדיין חיה ונושמת ואני מתעד לעשות 3 מחזורים כאלו (טעינה פריקה) על מנת לבדוק האם זה ישפר את הנצילות שלה שהתעייפה.
יש מומחים הטוענים שאפשר לפרוק עד 2.5V לכל תא , אני מעדיף לעצור ב-3V שזה גם התוכנית של המטען.
מניסיון סוללה 3 תאים לקח יותר משעה לפרוק ב-2A , זה לוקח המון המון זמן , צריך סבלנות.

Friman
15-12-2011, 07:41:41
תודה אייל,
אבל להבדיל בין הבנטאם שלך לטורניג׳י שלי... יש פערי מחיר ניכרים ועל מטען באיכות כזו (גרמני?) נראה לי שהייתי סומך בעיניים עצומות. ביום מן הימים יגיע גם תורו של מטען כזה ברשימת הwish list שלי ;)
הטורניג׳י עושה עבודה נהדרת בטעינה ובאיזון למרות מחירו הזול, פשוט לגבי הפריקה יש בי קצת חששות.. טוב נראה לי שפשוט אנסה ואקווה לטוב

ziki
15-12-2011, 09:19:44
הי גיל
איזו הצטרפות מקרים (שיבוש לשון מכוון על מנת ליצור הומור קל) , בדיוק בימים אלו אני עורך ניסוי בנושא פריקה וטעינה של סוללות על מנת לבדוק שיפור נצילות של סוללה שעייפה לה.
יש לי מטען bantam עם פונקציית פריקה והיום פרקתי סוללה עד ל-3V לכל תא, הסוללה עדיין חיה ונושמת ואני מתעד לעשות 3 מחזורים כאלו (טעינה פריקה) על מנת לבדוק האם זה ישפר את הנצילות שלה שהתעייפה.
יש מומחים הטוענים שאפשר לפרוק עד 2.5V לכל תא , אני מעדיף לעצור ב-3V שזה גם התוכנית של המטען.
מניסיון סוללה 3 תאים לקח יותר משעה לפרוק ב-2A , זה לוקח המון המון זמן , צריך סבלנות.

+1
למעט עניין 3 מחזורי פריקה - מיותר לגמרי.

ziki
15-12-2011, 09:22:50
תודה אייל,
אבל להבדיל בין הבנטאם שלך לטורניג׳י שלי... יש פערי מחיר ניכרים ועל מטען באיכות כזו (גרמני?) נראה לי שהייתי סומך בעיניים עצומות. ביום מן הימים יגיע גם תורו של מטען כזה ברשימת הwish list שלי ;)
הטורניג׳י עושה עבודה נהדרת בטעינה ובאיזון למרות מחירו הזול, פשוט לגבי הפריקה יש בי קצת חששות.. טוב נראה לי שפשוט אנסה ואקווה לטוב

לי יש את שני המותגים/מטענים ורמת הדיוק בינהם דיי שווה.
ההבדל בינהם הוא במוד BALANCE ששם ה BT איכותי יותר משום שהוא מבצע בניגוד לסיני השוואות בין התאים תוך כדי הפסקת הטעינה מה שהופך את התהליך לארוך אך איכותי ומדויק יותר.

Friman
15-12-2011, 09:25:18
לי יש את שני המותגים/מטענים ורמת הדיוק בינהם דיי שווה.
ההבדל בינהם הוא במוד BALANCE ששם ה BT איכותי יותר משום שהוא מבצע בניגוד לסיני השוואות בין התאים תוך כדי הפסקת הטעינה מה שהופך את התהליך לארוך אך איכותי ומדויק יותר.
סבבה, סגרת לי סופית את הפינה הזו

ziki
15-12-2011, 12:24:11
סבבה, סגרת לי סופית את הפינה הזו

הכל בהנחה שהמטען תקין כמובן :)

Friman
15-12-2011, 13:09:01
אני אשגיח

Friman
15-12-2011, 22:47:35
ניסיתי הערב לעשות פריקה לסוללת 6 תאים 3000mAh. הגדרתי פריקה ב3A, אבל זה זז מאד מאד לאט... למרות שהפריקה הוגדרה ל3A בפועל המטען פרק רק ב1.1A לאורך כל הזמן, אחרי שעה נפרקו 1000mAh בערך ומתח התאים ירד ל3.6v לתא בלבד. יש לציין שהסוללה הייתה כבר פרוקה חלקית אחרי הטסה של 6.5 דקות שמנסיון קודם אני מעריך שכבר נפרקו בהטסה סביב 1300mAh. מתח התאים לאחר ההטסה היה 3.82v לתא, בתחילת הפריקה. אחרי שעה עצרתי את הפריקה כי הייתי צריך לצאת מהבית ולא רציתי להשאיר הכל עובד ללא השגחה. האם זה אמור להתקדם כל כך לאט? כי מתח התאים ירד מעט מאד כאמור במשך השעה הזו.

ziki
16-12-2011, 11:15:02
כן, הפריקה מתבצעת במטען דרך נגד הספק, בטח שמת לב שהמטען מאד מתחמם בזמן הפריקה.
טוב שעשית שניתקת הכל כשיצאת מהבית, לעולם אל תשאיר מטען עובד בפריקה או בטעינה כשאתה לא בבית, אתה עלול לחזור ולא למצוא בית.
הסיבה שהמטען פורק לך ב 1A ולא ביותר היא בגלל שהוא מוגבל להספק פריקה קטן משמעותית מהספק טעינה (סוללה עם מספר תאים קטן יותר תוכל לפרוק בזרם גבוה יותר)
התהליך לוקח זמן ודורש סבלנות.