PDA

צפייה בגרסה מלאה : solo pro v2 VS 328?

sagi.m
31-12-2011, 17:53:54
אהלן,

אני מתעניין ברכישת מסוק INDOOR.
נסיון המסוקים שלי מסתכם במסוק סיני זול (3 ערוצים +, הם קוראים לזה 4) בגודל זהה לסולו פרו וי2 שהסוללה שלו נתנה נשמתו לבורא בפעם השניה.
לכן אני מתעניין ברכישת מסוק חדש, לא מעוניין להפוך למקצוען, רק להעביר את הזמן בכיף בבית.
נכנסתי לHK וראיתי שבנוסף לסולו פרו 2 יש גם 328 שכשכמו כן הוא בעל רוטור 328 מ"מ.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19296__Solo_Pro_328_4CH_Fixed_Pitch_Helicopter_Y ellow_RTF_.html
והV2:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10998__S_Pro_FP_II_2_4Ghz_Micro_Heli_w_2_4Ghz_Tx _V2_.html

מה לדעתכם מומלץ יותר? מצד אחד ה328 אמור להיות קל יותר להטסה אבל הוא לא גדול מידי בשביל דירה (לא קטנה)?

בנוסף, אני רואה בHK שיש רק באקאורדר,הם מחייבים אותי בעלות כאשר המוצר מגיע למלאי? האם המלאי באמת מתחדש מידי שבוע או שאני אמצא את עצמי מחכה חודש וכבר עדיף לקנות מEBAY בכמה דולרים יותר?

תודה ושנה טובה!!!

sagi.m
01-01-2012, 14:19:08
כולם מוכנים להרשם לעזרה בשישור העזרה אבל אף אחד לא מוכן לענות על שאלה פשוטה..?

אייל שפירא
01-01-2012, 14:41:38
בחר מסוק שיש לו חלפים, זה גם ישמש אותך וגם מעיד על רצינות המותג.
כשאתה מזמין ומשלם על מוצר בבק אורדר בהוביקינג אין דרך לדעת מתי הוא ישוב למלאי, אבל כשזה יקרה אתה תקבל אותו מיד ובמחיר שהוא הופיע כשהזמנת אותו, גם אם המחיר השתנה כשהתחדש המלאי.

Friman
01-01-2012, 14:48:21
להערכתי זה לא עניין של מוכנים לענות או לא.
עד כמה שידוע לי הסולו פרו 328 לא ממש נפוץ במחוזותינו; אני לא יודע על מישהו שיש לו כזה ולמיטב זכרוני לא קראתי עליו ולו שרשור אחד כאן בפורום. זה לא אומר שהוא לא טוב, פשוט אם הוא לא מוכר כאן אז לאנשים יש פחות מה לומר לגביו. יכול להיות שאני טועה, אולי יש בארץ ח׳ברה שכן מכירים אותו והתנסו איתו.
הסולו פרו הרגיל הוא חמוד מאד, מתחיל ממוצע ילמד להטיס אותו די בקלות וגם מטיסים מנוסים מעט יותר יכולים לדעתי להנות מלהשתעשע איתו בסלון. אבל חווית ההטסה שלו שונה מאד משל מסוק 6 ערוצים גדול יותר- גם בגלל היותו בעל פסיעה קבועה מה שמשנה לגמרי את התנהגות הטיסה ביחס לפסיעה משתנה, וגם בגלל המשקל הקטן והמימדים הזעירים שמאלצים התנהגות באוויר שהיא שונה לחלוטין מכל מסוק אחר ולטעמי האישי, קצת מעצבנת מרגע שהתרגלת למסוקים גדולים יותר (מחרפן אותי עניין הימינה=קדימה ושמאלה=אחורה, למי שלא הבין למה התכוונתי). אם מתייחסים אליו כאל צעצוע נחמד שעף באוויר, הוא אחלה צעצוע ומאד כייף להשתעשע איתו.

sagi.m
01-01-2012, 17:25:51
קודם כל, אין לי נסיון במסוקים מקצועיים אלא רק במסוק סלון קטן ומאפן שגם לו אין כיוון משתנה אלא רק קדימה, אחורה, ימינה ושמאלה.

אבל בוא נמקד רגע את השאלה רק לגבי מימדי המסוק, האם רוטור 328 מ"מ זה גדול מידי בכדי להטיס בבית?

eli-f
01-01-2012, 17:37:42
בטח שאפשר להטיס בבית
זה לא מסוק 450

HeliDraco
01-01-2012, 22:33:19
קניתי את ה-328 כמתנת יום הולדת למישהו שכמוך מתעניין בדברים לשחק בסלון...
בסה"כ המסוק הוא מסוק טוב, מרחף יציב.הבנאדם רק מתלונן שהחופה קצת שבירה ;)
בהזדמנות אנסה לדלות ממנו יותר פרטים.

sagi.m
02-01-2012, 09:42:41
אוקיי, מחכה לעדכונים :D
אני ממש מתלבט בין 2 הדגמים.

Friman
02-01-2012, 09:52:22
ממליץ לך להתחיל עם הסולו פרו הרגיל. ממספר סיבות:
1. הוא מאד נפוץ במחוזותינו. זה רלוונטי גם מבחינת חלקים, יהיה לך ממי להשאיל במידת הצורך (למרות שעלות החלקים היא גרושים) וגם מבחינת התייעצות בפיתרון בעיות אם צצות - הצטבר המון ידע לגבי הקטנצ'יק הזה גם פה בפורום וגם בפורום RcGroups בחו"ל, שם יש שרשור בן עשרות עמודים לגביו עם כל השדרוגים, הטיפים, ההמלצות והעצות שתצטרך אי פעם.
2. הוא מאד מאד עמיד. כמובן, הכל יחסי. אבל ההתעללויות שהמסוק הזה חוטף וממשיך לטוס זה פלא... רק מנסיון, לא לנסות לבדוק אם הוא עמיד למים. לזה הוא לא עמיד ;). וגם אם משהו נשבר, החלקים שלו מאד מאד זולים.
3. הסולו פרו מאד מאד יציב ונוח להטסה בתוך הבית, וגם מחוץ לבית ניתן להנות ממנו ביום עם מזג אוויר טוב. כשאני יוצא עם הילדים לחורשה ליד הבית אני לוקח אותו איתי לפעמים ונחמד מאד להשתעשע איתו בחוץ בימים שאין רוח ממש חזקה.
4. כל מסוקי הFIXED PITCH הם צעצועים, לטעמי. הסולו פרו הוא צעצוע זול יחסית, שטס נחמד מאד, עמיד וכייף להשתעשע איתו. חבל להוציא הרבה כסף על מסוק FIXED PITCH לטעמי, תחסוך כי מהר מאד תרצה מסוק גדול יותר ושם כבר נדרשת השקעה כספית גדולה יותר. אבל זה עניין של דעה אישית שלי בלבד... אם אתה מחפש מסוק FIXED PITCH גדול ואיכותי יש גם את הFUNCOPTER שעולה כמו מסוק 450 COLLECTIVE PITCH ממוצע. לדעתי זו השקעה מיותרת.. ממליץ לך להשקיע במסוק הזול ביותר שנותן חווית הטסה טובה ואמינה כדי שתקבל "טעימה" נעימה ומהנה, והסולו פרו מתאים בדיוק לקטגוריה הזו. יש גם חיקוי שלו אצל הסיני שנקרא HK 190 שלטענת מר להב כאן מהפורום שהטיס כמה כאלו, טס לא פחות טוב מהסולו פרו, אמין לא פחות, וזול אף יותר. שווה לך לשקול גם אותו, אבל לגביו יש לקהילייה כאן פחות נסיון להערכתי לייעץ לך, במקרה של בעיות או תקלות.

sagi.m
03-01-2012, 19:20:14
הכי כיף לכתוב תגובה, ללחוץ "פרסום" ולגלות שהטקסט נמחק ללא פירסום :mad:

בכל מקרה, אני פוזל מאד חזק לכיוון ה326 מפני שהוא גם מגיע עם 2 סוללות ומטען חיצוני אבל מצד שני מאד מבאס לחשוב שאני צריך לחכות עכשיו חודש רק עד שהוא יחזור למלאי.

אשמח אם HeliDraco יוכל לכתוב פה את התגובת התרשמות רגע לפני שאני מזמין.

תודה רבה:D

עריכה: מישהו יודע אם זו החנות של HK באיביי באמת או שזה סתם מתחזה?
http://myworld.ebay.com/h.o.b.b.y.k.i.n.g.usa/?_trksid=p4340.l2559