צפייה בגרסה מלאה : חטא ההיבריס...
Friman
29-01-2012, 11:54:18
מכל הדיבורים שלי שצריך להתקדם לאט לאט ומהפזילה ימינה ושמאלה לטיסנים, המסוק כנראה נעלב והחליט להיכנס ברצפה עם הראש למטה... אוף! והפעם אני לא יכול להאשים את מזג האוויר, יום נפלא בחוץ.
נזק: להבים ראשיות, גריפים ראש, חופה, רצפת מסוק, גג״ש ראשי ופייפים של הסקידים. צירים אני מניח כמובן מאליו. הנזק סביב 70$, נראה אם כבר אשדרג באותה הזדמנות כמה חלקי ראש למתכת. בקיצור, נראה לי שהתוכניות לטיסן ייאלצו לחכות קצת...
הסוגייה שבאמת מטרידה אותי זו הסוללה שחטפה זבנג קטן מקדימה:
61547
61548
61549
לא חיברתי עדיין למטען אז אני לא יודע עדיין מה מצב התאים. אבל בהנחה שהקריאה תהיה תקינה - זה מצב שכדאי להמשיך להשתמש בה או לזרוק לפח? רואים את הציפוי הכסוף של התאים אבל אני לא רואה שהוא נבקע. בינתיים אני שומר אותה בשקית ליפו חסינת אש.
אוווף! כנראה שאני צריך להקשיב לעצמי כשאני אומר שצריך להתקדם לאט לאט ובלי לחץ...
flyinglizard
29-01-2012, 12:25:12
את הסוללה הייתי זורק בלי שאלות ובלי התלבטות. סוללות לאחר נזק מכאני כזה עשויות להתלקח מעצמן וזה רע מאוד.
SEVEN
29-01-2012, 12:25:29
לא כדאי לקחת סיכון עם הסוללה, גם אם מתח התאים נראה תקין אתה לא יכול לדעת מה עלולה להיות התוצאה של השימוש בה.
Friman
29-01-2012, 12:45:29
בינתיים מסתבר שגם הפריים השמאלי נסדק... אוף, זה הולך להיות יותר יקר ויותר עבודת תיקון ממה שחשבתי.
הטיסן ייצטרך לחכות לבינתיים
Scooter007
29-01-2012, 12:50:12
איזה מבאס, עד שהתחלת לכייף.
אני חייב לשאול - למה ? מה קרה ? מה עשית ?
לא נורא, עדיין בגדר שטויות ,כבר הפנמנו שזה חלק מהתחביב, יאללה תתקן זריז ותעלה לאויר!
ד"א - יש לי קצת חלפים/חלקים לראש אז דבר איתי אם אתה צריך משהו.
מכל הדיבורים שלי שצריך להתקדם לאט לאט ומהפזילה ימינה ושמאלה לטיסנים, המסוק כנראה נעלב והחליט להיכנס ברצפה עם הראש למטה... אוף! והפעם אני לא יכול להאשים את מזג האוויר, יום נפלא בחוץ.
נזק: להבים ראשיות, גריפים ראש, חופה, רצפת מסוק, גג״ש ראשי ופייפים של הסקידים. צירים אני מניח כמובן מאליו. הנזק סביב 70$, נראה אם כבר אשדרג באותה הזדמנות כמה חלקי ראש למתכת. בקיצור, נראה לי שהתוכניות לטיסן ייאלצו לחכות קצת...
הסוגייה שבאמת מטרידה אותי זו הסוללה שחטפה זבנג קטן מקדימה:
61547
61548
61549
לא חיברתי עדיין למטען אז אני לא יודע עדיין מה מצב התאים. אבל בהנחה שהקריאה תהיה תקינה - זה מצב שכדאי להמשיך להשתמש בה או לזרוק לפח? רואים את הציפוי הכסוף של התאים אבל אני לא רואה שהוא נבקע. בינתיים אני שומר אותה בשקית ליפו חסינת אש.
אוווף! כנראה שאני צריך להקשיב לעצמי כשאני אומר שצריך להתקדם לאט לאט ובלי לחץ...
satrianip
29-01-2012, 12:53:55
גיל אני מבין לליבך. בסוללה בפירוש לא הייתי משתמש. אם תרצה בנתיים גם לי יש איזה חלק או שניים אם אתה צריך משהו נעשה בדיקה. יאללה אסור לבזבז זמן לתקן ולעלות לאויר
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Friman
29-01-2012, 12:56:03
תודה יוסי, אבל כיוון שיש פה גם פריים סדוק לדעתי נגזר עליי להזמין מפליינג הובי ולחכות למשלוח.
הפעם אין לי שום תירוץ, אשמתי נטו. ניסיתי לעשות לופ ובאמצע איבדתי אוריינטציה, לא יודע מה קרה לי שככה התבלבלתי, ופתאום המסוק שעט למטה הפוך. עד שיצאתי מההלם והגבתי כבר היה די מאוחר מדי.
כפרת עוונות, אומרים אצלינו בבית. יהיה בסדר רק אני מתבאס שהתוכניות לטיסן אולי יידחו.
אריאל עכשיו ראיתי את ההודעה, תודה גם לך אבל כמו שאמרתי יש 3 חלקי must שאין לי להחליף בכלל - פריים שמאל, גריפים ורצפת המסוק. אה, וחופה אבל אני יכול לשפצר אותה באופן זמני עד שתגיע חדשה. אני מניח שליוסי יש גריפים למכירה (?) אבל פריים ורצפה זה כבר חלקים שבד״כ אנשים לא מחזיקים במלאי
Yoav Lahav
29-01-2012, 13:42:43
גיל לא נורא כמו שאומרים פה "זה חלק מהתחביב".
תסתכל על הצד החיובי אף אחד לא נפגע והנזק הוא בכיס ובקצת עבודות שיפוצים.
תנצל הזמן עד שהוא ישוקם לטחון סימולטור.
שהוא יחזור לאויר אתן לך טיפ מאד פשוט:
תעשה כל מה שאתה עושה אבל גבוה.
כמה גבוה? הכי גבוה שאתה יכול לראות המסוק ומצבו המדוייק ללא כל בעייה.
אז יש זמן לתקן טעוית מטיס והסיכוי להציל רב.
אם אתה יכול אז מעל שיחים צפופים או שדה עם צמחייה.
זה כמו כרית אויר וכמובן לא לשכוח HOLD אם אתה רואה שפגישה עם הרצפה
בלתי נמנעת. לפי תאורך אני מניח ש HOLD לא הופעל.
Friman
29-01-2012, 13:59:15
הופעל הולד, אבל מאוחר מדי
בכל אופן מסתמן שבעזרת החברים פה בפורום שהציעו למכור לי את חלקי החילוף שהיו חסרים לי, נחזור לאוויר מהר יותר וטיפה פחות יקר ממה שחשבתי... בתקווה שלא ייתגלו עוד נזקים שטרם שמתי לב אליהם
satrianip
29-01-2012, 14:53:53
יש לי שתי חופות חדשות של אליין אם תרצה דבר איתי
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
גיל לא נורא, הכי חשוב שתתחקר ותבין למה ואיך הגעת למצב שאיבדת אוריינטציה.
אני מסכים עם יואב, תטחן סימולטור ותעלה לעצמך את הביטחון חזרה, ותעלה קצת יותר גבוהה זה ייתן לך עוד חצי שנייה של תגובה.
בנוגע לחלפים ליבואן בארץ יש הכל (אם לא אצלו אז בשלוחותיו בהרצליה בטוח - יש פריימים וכל מה שתצטרך! ובחולון אין לי מושג מה יש..)
בנוגע לסוללה, חד משמעית פסולה לשימוש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
לא נורא מי שלא מרסק לא לומד, זה מבאס וזה מתסכל לפעמים אבל צריך להבין שזה הצד השני של המטבע...
אם תרצה עזרה בהתקנה, כיוונים (למרות שאני יודע שתסדר...) דבר איתי, אני אשמח לעזור לך בשמחה רבה.
Friman
29-01-2012, 15:27:25
תודה אמיר
לגבי הפריים, זה לא שבר ואפילו לא סדק. מעיכה קלה. הסבירו לי איך לטפל בזה כך שלהערכתי לא יהיה צורך להחליף פריים.
מבחינת כל יתר החלקים הקריטיים שאין לי כרגע, דרך הח׳ברה כאן בפורום כנראה שאצליח להסתדר.
לגבי הסוללה - אני חייב להגיד שאני מסוייג מהפסילה החד משמעית. המעיכה היא לא בתאים אלא רק בספוג הזה מקדימה. התאים לא נבקעו והסוללה לא הייתה חמה או משהו. לזרוק ככה 50$ קצת כואב לי הלב אם הפגיעה היא רק חיצונית. אני אנסה בזהירות לקלף את ציפוי הפלסטיק ולראות אם רואים פגיעה בתאים, אם לא... אז אני אשקול אם מתאים לי להסתכן בלהטיס איתה
לפחות אצלי הסימולטור מעלה את איכות ההטסה בכמה רמות...
Scooter007
29-01-2012, 15:59:57
יש הבדל בין "העלאת איכות טיסה" אצל מתקדמים לעומת "העלאת הבטחון" אצל מתחילים, בתור טירון אני יכול להגיד שכרגע הסימולטור משמש לשפשוף יכולות אבל לא תורם לבטחון בגרוש.
עובדה - בסימולטור אני עושה לופים, רולים , באזים על הסקידים ואפילו "מנשק" את הרצפה עם הלהבים בלי לרסק, בשטח הביצים שלי מדברות בעד עצמן וזה רק מריחופים ....
מסקנה - רצף הטסות בשטח הוא חובה!
לפחות אצלי הסימולטור מעלה את איכות ההטסה בכמה רמות...
naor14
29-01-2012, 16:29:30
אתה חושב שזה ריסוק קשה ?
בשבת בפארק פרס התרסק טי רקס 500 על גדר מתכת
כל הפריים בחתיכות, מגש תחתון ממתכת התקפל ונשבר, הכיסוי פלסטיק של המקלט נשבר
הדבר היחיד ששרד היה התושבת מנוע, כל המסוק היה ב 3 חתיכות.
צריך לקחת את הדברים בפרופורציה ולהבין שכל עקבה לטובה ולהמשיך להטיס
Friman
29-01-2012, 17:07:34
לא אמרתי לרגע שזה ריסוק קשה... סתם מבאס אבל אני לגמרי בפרופורציות ;). לקחתי את זה פחות קשה מהריסוק הראשון..
בכל אופן אני לא חושב שיש קשר ישיר בין סימולטור לביטחון, אבל סימולטור משפר מיומנות מוטורית והופך אותה לכדי תרגולת אוטומטית. כשאתה עושה משהו באופן אוטומטי הוא דורש פחות קשב והתפקוד פחות פגיע להשפעה של חרדה ולחץ. הסוגיה אצלי לא הייתה קשורה לביטחון עצמי וגם לא למיומנות וגם לא ליהירות. ביצעתי תרגיל שאני יודע שאני יכול באופן מושלם לבצע בשטח כי ביצעתי אותו בקלות בשבוע שעבר, כמה וכמה פעמים. הבלבול היה מתוך לחץ שנבע ממשהו אחר לגמרי, לדעתי חרדת קהל ;) צילמתי את עצמי מטיס וזה מספיק מנסיון העבר להכניס אותי ללחץ ולגרום לי לעשות שטויות... המחשבה ש״צריך לתת הופעה״ בהטסה מלחיצה וזו לא הפעם הראשונה שמצב כזה שאני מצולם או שצופים בי אנשים שאני לא מכיר גורמת לי להתבלבל.
זה לא תירוץ, הריסוק היה בגלל טעות הטסה שלי ולגמרי באשמתי, והלקח כנראה לא חילחל עדיין. זה החלק היחיד שמבאס אותי בסיפור הזה.
wonderd
29-01-2012, 17:09:42
בדקת את מצב הסרוואים?
Friman
29-01-2012, 17:23:28
בדקת את מצב הסרוואים?
כן, מבדיקה בשטח הם תקינים וגם הבקר והמנוע עובדים. מנועי הסרבואים בכל מקרה תקינים, וגירים חלופיים יש לי למקרה הצורך.
כמובן שהכל ייבדק בפרוטרוט על שולחן העבודה אבל נכון לכרגע נראה שיחסית מצבי סביר, חוץ מהסוללה שאני עדיין מתלבט אם להשמיד או לנסות לבדוק אם היא כשירה לעבודה.
roee_sefi
29-01-2012, 18:58:21
מקווה שהמצב רק ישתפר...
יש לי את כל החלקים שצריך כולל ריצפה(לא ממתכת).אני לא אמכור לך אלא אשאיל לך עד שתקבל את החלקים שתזמין מחו"ל.העיקר שתעלה כמה שיותר מהר לאויר.
תתנחם בזה שזה רק נזק למסוק ואף אדם לא נפגע.
צור קשר אם אתה רוצה את החלפים-050-2525267
Friman
29-01-2012, 19:12:55
יש לי את כל החלקים שצריך כולל ריצפה(לא ממתכת).אני לא אמכור לך אלא אשאיל לך עד שתקבל את החלקים שתזמין מחו"ל.העיקר שתעלה כמה שיותר מהר לאויר.
תתנחם בזה שזה רק נזק למסוק ואף אדם לא נפגע.
צור קשר אם אתה רוצה את החלפים-050-2525267
תודה רבה
דחוף לי כרגע רק גריפים ורצפה, כל השאר יש לי לדעתי. אעשה בדיקה מדוקדקת יותר של המצב הערב ואתקשר מחר
שוב תודה גם לך וגם לכל האחרים שהציעו עזרה בהשאלת או מכירת חלפים ובייעוץ מה ואיך ולמה. ח׳ברה אתם אחלה.
alex1312
29-01-2012, 19:23:39
גיל קח הכל בסבבה זה רק תחביב העיקר שאתה בריא ושלם זה הכי חשוב גם לי זה קרה לפני חודש הזמנתי חלקים ועוד לא קיבלתי אותם אז אני חורש על הסימולטור בנתיים תחשוב טוב יהיה טוב
naor14
29-01-2012, 21:23:34
לגבי הסוללה, לא הייתי משתמש היות והציפוי המגן של התא נפגע קשות, אין אפילו טעם לטעון אותה ולנסות
וזה גם מאוד מסוכן (הליתיום שבסוללה מאוד פעיל כימית והוא יכול להתלקח אפילו עם הלחות שבאוויר)
לגבי הפריים אם זה סדק קטן לא הייתי מחליף, רק עם זה משפיע על היציבות של הפריים, בכל מקרה קיימת אופציה של תיקון
עם דבק קרבון ומוט קרבון (תיקון יעלה בערך 20-30 שקל).
Friman
29-01-2012, 22:35:12
פתחתי קצת את ציפוי הפלסטיק שמסביב לסוללה. התאים עצמם לא נבקעו. עם טיפונת לחץ החזרתי למצב המקורי את המעיכה הקלה שהייתה. עטפתי בדבק סיבים.
החזקתי חזק אצבעות, הרחקתי כל דבר דליק ובתוך שקית ליפו חיברתי למטען.הסוללה נטענה בלי שום בעיה, לא התחממה כלל, התאים היו מאוזנים מצויין בתחילת הטעינה ובסופה.
אני מקווה מאד שלא אתבדה אך הרושם הנוכחי הוא שהנזק לסוללה היה בעיקר חיצוני. נראה לי שהיא זכתה בצ'אנס לטיסה כדי לראות איך היא מתפקדת, בתקווה שזה לא ייגמר רע. תקציב לסוללה חדשה לא בטוח שיש. עניין של סדרי עדיפויות כרגע.
עדיין, מחיר הסיכויי להציל את הסוללה לא שווה את מחיר הריסוק שהיא עלולה לגרום אם תתבדה...
לכן אני עדיין לא ממליץ להשתמש בה...
Scooter007
30-01-2012, 07:29:22
מסכים עם כל מילה! גיל, רק ביום שישי נפגשנו עם בחורצ'יק שהסוללה שלו התלקחה (מריסוק אומנם) וכילתה לו 600EFL. לדעתי , ה-150 שקל האלו לא שווים את הסיכון(ואני ממש לא מזלזל בערכם).
אני בטוח שהתגובה שלך הייתה זהה לשלנו במידה וזה היה קורה למישהו אחר.
עדיין, מחיר הסיכויי להציל את הסוללה לא שווה את מחיר הריסוק שהיא עלולה לגרום אם תתבדה...
לכן אני עדיין לא ממליץ להשתמש בה...
Friman
30-01-2012, 08:02:10
מסכים עם כל מילה! גיל, רק ביום שישי נפגשנו עם בחורצ'יק שהסוללה שלו התלקחה (מריסוק אומנם) וכילתה לו 600EFL. לדעתי , ה-150 שקל האלו לא שווים את הסיכון(ואני ממש לא מזלזל בערכם).
אני בטוח שהתגובה שלך הייתה זהה לשלנו במידה וזה היה קורה למישהו אחר.
כן כנראה שדינה אכן יהיה לסיים את ימיה בקרקעית דלי מי מלח.
אני ספק מתמקח - ספק מכחיש, לפני שאני מרשה לעצמי להמשיך הלאה.
פשוט עלויות הריסוק הזה טיפסו כבר לאיזור ה500₪ גם בלי הסוללה ככה שזה די מתסכל. לפחות אני מתחדש בחופה חדשה שרציתי וכנראה גם הגריפים ישודרגו למתכת (יד 2), מסתבר שאליין הפסיקו לייצר ולמכור את הגריפים מהפלסטיק ;) הם הפכו לזן נכחד... חבל, הם עשו אצלי את העבודה עד עכשיו ככה שחבל להשקיע בגריפים ממתכת- יש מחשבה לשדרג לראש פלייברלס ליומולדת בקיץ. אז אם למישהו יש למכור גריפים מפלסטיק במצב טוב ובמחיר טוב אני אשמח לשמוע בפרטי.
Yoav Lahav
30-01-2012, 09:49:40
גיל תקפיד על לשונך.
אני מבין שאתה לא אוהב את דינה אבל לסיים את חייה?
הגזמת.
כן כנראה שדינה אכן יהיה לסיים את ימיה בקרקעית דלי מי מלח.
Friman
30-01-2012, 10:19:46
גיל תקפיד על לשונך.
אני מבין שאתה לא אוהב את דינה אבל לסיים את חייה?
הגזמת.
קפצה לה מראש הדלי.
ת.נ.צ.ב.ל
Friman
30-01-2012, 11:25:25
רק דבר אחרון בקשר לריסוק העצוב הזה - ח'ברה אני פשוט נפעם (ואני לא משתמש הרבה במילה הזו) מהנכונות של כל כך הרבה אנשים שאת חלקם אני מכיר ואת חלקם לא, לעזור בהשאלת חלפים, במכירת חלפים במחירים מתחשבים, בייעוץ ובהצעת עזרה בתיקונים: שאול, כפיר, אריאל, יוסי, איתי - שעזרו בחלפים, וגם לכל מי שייעץ ועודד פה בפורום ובטלפון. באמת מחמם את הלב, עם כזו נדיבות ורוחב לב מצד החברים פה בסופו של דבר אני יוצא שמח מכל הסיפור הזה, למרות ומעבר לנזק בכיס ומעבר לעצבים.
אז שוב המון תודה, מאמין שלקראת תחילת השבוע הבא נחזור לאוויר אני והמסוק, לאט ובטוח.
Yoav Lahav
30-01-2012, 12:22:09
קפצה לה מראש הדלי.
ת.נ.צ.ב.ל
מה זה ה 'ל' ?
זה צריך להיות ת.נ.צ.ב.ה לא?
(תהא נשמתה צרורה בצרור החיים)
Friman
30-01-2012, 12:28:41
מה זה ה 'ל' ?
זה צריך להיות ת.נ.צ.ב.ה לא?
(תהא נשמתה צרורה בצרור החיים)
תהא נשמתה צרורה בצרור הליפו
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.