צפייה בגרסה מלאה : איזה גסות רוח
Friman
16-05-2012, 10:29:03
יצאתי הבוקר להטיס - יום נפלא, מזג אוויר גן עדן, סוללה ראשונה המסוק טס נהדר, מה בן אדם צריך יותר
פתאום בא אוטו וחונה מאחוריי (כשאני באמצע הטסה)- בחור שאני מזהה, הטסנו כמה פעמים באותו מקום. יורד עם טיסן ובלי לומר בוקר טוב אפילו מניע מנוע דלק. רעש נוראי, אני שונא שפותחים לי ככה מנועים מאחורי הגב בלי לומר כלום. טוב, ניסיתי בנימוס:
- חבר, עשה טובה סגור לדקה את המנוע עד שארד, הרעש נורא מפריע לי להתרכז. עוד דקה נגמרת הסוללה ואני יורד.
* מה אכפת לך, אני עדיין לא מטיס אני רק מכוון סיכה
- גבר, עזוב, אני אנחת עכשיו רק כבה מנוע לכמה שניות תן לי לנחות רגוע, אח״כ כוון ותטיס איך שבא לך
* תעשה מה שאתה רוצה, אני מכוון את המנוע שלי
טוב, נחתתי. בעצבים אבל מנסה להבליג, בד״כ הבחור בן אדם נחמד למרות שכבר מהעבר אני יודע שאין לו הרבה כבוד לאחרים כשהוא מטיס. פעם אחרונה שהטסנו יחד המריא מאחוריי בלי לומר לי וחתך אותי בבזים ביני לבין המסוק- זה לא רק הרעש שלו שמפריע לי
- תשמע, רק שנינו פה, יש לי עוד שתי סוללות ואני זז, בוא נטיס אחד אחד ככה כל אחד ייהנה ויהיה חופשי באוויר
* מה? נראה לך? אין לי זמן אני ממהר עוד מעט אני זז
- גבר, לא מתאים, זה קשה להטיס מסוק כשעוד כלי מתזז לך מול העיניים. בחייאת, גם לי אין הרבה זמן. בוא נסתדר חבל על הויכוח אפשר להטיס בינתיים
* אז נטיס כל אחד בצד אחר, תעשה מה שבא לך אני מטיס מתי שבא לי
אז רבאק אני כבר יודע מה זה להטיס עם הבחור הזה כל אחד בצד אחר, קיפלתי להבים ועפתי משם
לא שווה לי את העצבים.
alex1312
16-05-2012, 10:47:56
גיל תאמין לי עשית בשכל שהלכת משם
wind556
16-05-2012, 11:03:37
לדעתי אתה צריך לפרסם שם מלא של האיש, וכל פרט מזהה אחר, אפילו מספר רכב
שידעו להיזהר ממנו ולהוקיע אותו
marikgl
16-05-2012, 11:07:44
נושא הטיסנים חוזר על עצמו בכול מנחת שאני מכיר.
Shahars
16-05-2012, 11:21:05
ואז מה? יכנסו בגיל בתביעת לשון הרע?
לדעתי הכי טוב להתרחק מטיפוסים כאלה וזהו. אין טעם להיכנס לוויכוחים מיותרים, בטח לא במצב הנוכחי היום.
Friman
16-05-2012, 11:28:56
זה לא בחור שכותב בefly לידיעתי, לא כתבתי כדי שהוא יקרא. את דעתי על זה שהוא גס רוח אמרתי לו לפני שעזבתי
ומה להוקיע עודד, הבן אדם בא ועושה מה שמתחשק לו, זו לא הפעם הראשונה. לא נראה לי שדעתי דעתך או דעת כל אחד אחר מזיזה לו משהו.
אין מה לעשות צריך ללמוד לרסן את האגו ולחשוב על העצבים שלך ועל שלמות המסוק שלך.
משהו מלקחי הריסוקים שהיו לי כנראה מתחיל לחלחל ;). ת׳כלס הייתי די גאהבעצמי שלא המשכתי להטיס בעצבים ובלחץ כל הזמן מתי הוא יעלה לאוויר ומתי הוא נוחת לי מול הפנים וכו.
מה שכן, חזרתי אח״כ לשטח להטיס, ושמתי לב שבטיסת fff באיידל יש לי בעיה בסבסוב ימינה - הזנב לא מגיב מספיק לאינפוט עדין וכשאני מושך עד קצה הסטיק יש פתאום קפיצה של הזנב. כמו Deadband אבל רק בטיסה מהירה קדימה, בריחוף זה לא קורה. יש לי טיפה חריקות ממובילי הפושרודים אז אני אשמן ואבדוק שוב, סתם מעניין אם לעוד מישהו יש סוגייה כזו ב500? ב450 אני יודע שזה קורה לפעמים. כדאי לשקול להגדיל להבי זנב?
נולד לטוס
16-05-2012, 12:09:15
אין כמו מסוקאים ,טיסנים זה לביריונים
קומו אחיי לרוטר והקימו אוהלי מחאה נגד הטייקונים ,הקוטג' ,מחירי הדירות והסכסוך הישראלי פלסטינאי . הכל בגלל הביריונות של הטיסנאים הם מקור הצרות בארץ.
יש מקום לכולם ובאמת כל הכבוד שלא נכנסת לעימות דבילי ומיותר +1
חוץ מזה מגיע לך סתםםםםםםםם למי יש זמן להטיס באמצע השבוע כולי קינאה
;)
;)
shahar_IAI
16-05-2012, 12:09:53
פעלת נכון,
מנעת עוד מקרה דקירה :)
Friman
16-05-2012, 12:34:05
פעלת נכון,
מנעת עוד מקרה דקירה :)
לא צריך לצאת מפרופורציה, הבחור די סימפטי בד״כ רק שהדבר היחיד שמעניין אותו בשטח זה הוא והטיסנים שלו. זה לא רק בזמן הטסה אגב. זה לא עושה אותו רוצח בפוטנציה לא להגזים, סתם גסות רוח וחוסר כבוד למטיסים אחרים; שוב זה לא מקרה ראשון, הפעם פשוט לא הייתה שום סיבה להפריע לי להטיס היינו רק שנינו בשטח ובאמת ביקשתי בנימוס ובאדיבות שייתחשב.
zahi098
16-05-2012, 13:01:27
יש משפט חכם:
אל תכעס על הבנאדם בהיותו איש רע, כעס על חטאו, טיפשותו ועל החינוך אותו קיבל.
או משהו בסגנון.
תדע שיש משהו בהתנהגות כזאת שבאה יותר מחוסר בהערכה ותשומת לב של אדם שמתנהג כך.
לטעמי אתה התנהגת כמו שצריך, חשוב לשמור על איפוק ולהבין שההיפך הוא הנכון, האגו שלך גדול יותר כי עשית את המעשה הנכון.
------
Zahi Izhak Zohar
צחי זוהר (Tapatalk).
זה הניטרו , לא יודע אם הוא מושך טיפוסים מסוימים או שההרכב הכימי משנה משהו בראש - אבל זה תמיד הניטרו.
flatspin
16-05-2012, 16:34:19
זה הניטרו , לא יודע אם הוא מושך טיפוסים מסוימים או שההרכב הכימי משנה משהו בראש - אבל זה תמיד הניטרו.
אני לא יודע אם זה מקרה מיוחד, אבל אני מכיר מישהו, מטיס כבר שנים טיסני דלק (ניטרו ובנזין) ומתנהג לאחרים בנימוס ובדרך ארץ.
לא קרה לכם שפגשתם גם כאלו? והאם מטיסי החשמליים כולם ללא דופי?
edgarfov
16-05-2012, 16:47:05
אין כמו מסוקאים ,טיסנים זה לביריונים
קומו אחיי לרוטר והקימו אוהלי מחאה נגד הטייקונים ,הקוטג' ,מחירי הדירות והסכסוך הישראלי פלסטינאי . הכל בגלל הביריונות של הטיסנאים הם מקור הצרות בארץ.
יש מקום לכולם ובאמת כל הכבוד שלא נכנסת לעימות דבילי ומיותר +1
חוץ מזה מגיע לך סתםםםםםםםם למי יש זמן להטיס באמצע השבוע כולי קינאה
;)
;)
האלו! שב שתה כוס מים, ותחשוב פעמיים , ברגים שקלים ולהבים לא הופכים אותך לצדיק או טייס, מקסימום אקרובט בקרקס לוקאלי.
בריונים לא פה ולא שם. אידיוטים יש בכל מקום
ואם בהיתפלגותם עסקינן , יש הרבה יותר אידיוטים כמסוקאים מאשר טיסנאים. באים בכמויות עושים בלאגאן ורעש (מוסיקה ממכוניות) משאירים כמויות של זבל , ונעלמים .
זה יותר נראה כמו מסיבת טראנס מלווה בשפיריות ענק מזמזות.
עכשיו תעשה חשבון נפש.
Friman
16-05-2012, 17:22:40
יש גם מסוקאים שמטיסים בלי טיפת אחריות, יצא לי לראות יותר מאחד כזה. לגבי התחשבות באחרים זה פחות סוגיה כי גם חסרי האחריות מבין המסוקאים לרוב לא אוהבים להטיס באותה חלקת שמיים עם מעופפים נוספים בו זמנית.
לא טענתי שום טענה כוללת כלפי אף ציבור, ולא כיוונתי לכך שהדיון ייתפתח למקומות האלו. שיתפתי בחוויה מעצבנת מהבוקר ותו לא.
אבל אם לומר בכל זאת אמירה כללית, רוב הטיסנאים שלא מטיסים גם מסוקים פשוט לא מבינים את ההבדל בין הטסת טיסן למסוק. אני מטיס גם וגם, נהנה משני העולמות, אבל אי אפשר לומר שזה אותו דבר - רמת הריכוז הנדרשת היא ממש ממש שונה. קרה לי כבר שטיסנאי ניטרו התניעו לי מאחורי הגב בלי להודיע או התכוונו להמריא בזמן שאני באוויר אבל זה פשוט כי הם רגילים להטיס כמה כלים יחד ולא מבינים את ההבדל- אבל בכל המקרים הללו כשביקשתי לא להמריא כשאני באוויר או להמתין עם הדלקת מנוע עד שאנחת, מייד סגרו מנועים, גם אם נלוותה לכך הרמת גבה סטייל ״מה הבעיה שלו בדיוק שאני אטיס בצד השני?״. אבל בהחלט כיבדו את הבקשה להתחשב. ותמיד התריעו על כוונה להמריא או לנחות.
saportas
16-05-2012, 18:06:53
גיל , אתה כישרוני וכיף להיות לידך ,אבל תלמד גם להטיס שיש רעש סביב וגם שמדברים איתך וגם אפילו אם עוברת מולך פצצה בלונדינית :p אין מקום להתעצבן כל אחד והתחביב שלו
Scooter007
16-05-2012, 18:07:12
כנראה שאדי הניטרו אכן גורמים נזק לאורך זמן. קרה לי בדיוק אותו הדבר לפני כשבועיים עם זוג מטיסים וותיקים (להגדרתם).
Sent from my iPad using Tapatalk HD
wind556
16-05-2012, 18:15:17
ואז מה? יכנסו בגיל בתביעת לשון הרע?
לדעתי הכי טוב להתרחק מטיפוסים כאלה וזהו. אין טעם להיכנס לוויכוחים מיותרים, בטח לא במצב הנוכחי היום.
לא וויכוחים ולא לשון הרע, רק אזהרה לא להטיס בקירבתו או להתחבר אליו.
standBy
16-05-2012, 18:23:01
הלו גבר? אתה חי בסרט?
מה עשה לו הבחור? תתעלם מה לעשות זה מנחת ציבורי והרעש הוא חלק ממנו
פרימן, אם זה היה פורום "פרוק עצבים" וואלה ...
כל אחד שיעצבן אותך תיפתח עליו נושא בפורום? בן כמה אתה?
אני מנסה לדמיין את עצמי במקום ההוא ש"עצבן" אותך, נפלתי על יום לא טוב באתי למנחת ממהר ולא נעים רוחות משהו, הייתה תקרית קטנה בא הבנאדם הלך סיפר על זה בפורום?
גיל , אתה כישרוני וכיף להיות לידך ,אבל תלמד גם להטיס שיש רעש סביב וגם שמדברים איתך וגם אפילו אם עוברת מולך פצצה בלונדינית :p אין מקום להתעצבן כל אחד והתחביב שלו
מצב אחד, מסוקאים דורשים וצריכים ריכוז ושקט ולהיות לבד בשמיים
מצד שני לא פשוט לבקש משאר האנשים ללכת לעשות הפסקה ולא לעלות כלום לאוויר.
בגלל זה ברוב המנחתים לא תיראה הרבה שילוב של השניים, בטח לא בשעות עמוסות.
אבל כך או כך , אם מישהו כבר באוויר עם מסוק, תשתדל לא להוציא אותו מריכוז, אין כמעט מקום לטעויות במסוק ורובן נגמרות בריסוק כואב.
תחשבו על זה שגם אם היה רוצה אחרת , יותר מ 5-6 דקות הוא כניראה לא יטיס.
roi011
16-05-2012, 18:31:41
כנ"ל קרה לי בשישי האחרון בחצרים, אני באמצע טיסה עם ה 600 ניטרו פתאום איזה חשמלי חותך לי את הפנים .....כמעט ריסקתי והתרסקתי בעצמי....
roi011
16-05-2012, 18:32:40
יצאתי הבוקר להטיס - יום נפלא, מזג אוויר גן עדן, סוללה ראשונה המסוק טס נהדר, מה בן אדם צריך יותר
פתאום בא אוטו וחונה מאחוריי (כשאני באמצע הטסה)- בחור שאני מזהה, הטסנו כמה פעמים באותו מקום. יורד עם טיסן ובלי לומר בוקר טוב אפילו מניע מנוע דלק. רעש נוראי, אני שונא שפותחים לי ככה מנועים מאחורי הגב בלי לומר כלום. טוב, ניסיתי בנימוס:
- חבר, עשה טובה סגור לדקה את המנוע עד שארד, הרעש נורא מפריע לי להתרכז. עוד דקה נגמרת הסוללה ואני יורד.
* מה אכפת לך, אני עדיין לא מטיס אני רק מכוון סיכה
- גבר, עזוב, אני אנחת עכשיו רק כבה מנוע לכמה שניות תן לי לנחות רגוע, אח״כ כוון ותטיס איך שבא לך
* תעשה מה שאתה רוצה, אני מכוון את המנוע שלי
טוב, נחתתי. בעצבים אבל מנסה להבליג, בד״כ הבחור בן אדם נחמד למרות שכבר מהעבר אני יודע שאין לו הרבה כבוד לאחרים כשהוא מטיס. פעם אחרונה שהטסנו יחד המריא מאחוריי בלי לומר לי וחתך אותי בבזים ביני לבין המסוק- זה לא רק הרעש שלו שמפריע לי
- תשמע, רק שנינו פה, יש לי עוד שתי סוללות ואני זז, בוא נטיס אחד אחד ככה כל אחד ייהנה ויהיה חופשי באוויר
* מה? נראה לך? אין לי זמן אני ממהר עוד מעט אני זז
- גבר, לא מתאים, זה קשה להטיס מסוק כשעוד כלי מתזז לך מול העיניים. בחייאת, גם לי אין הרבה זמן. בוא נסתדר חבל על הויכוח אפשר להטיס בינתיים
* אז נטיס כל אחד בצד אחר, תעשה מה שבא לך אני מטיס מתי שבא לי
אז רבאק אני כבר יודע מה זה להטיס עם הבחור הזה כל אחד בצד אחר, קיפלתי להבים ועפתי משם
לא שווה לי את העצבים.
ומחר בבוקר אתה בבאנדרטה ? באיזו שעה? אולי נפגש....:confused:
Friman
16-05-2012, 18:34:56
נמחק- לא רלוונטי לכלל הקהילה, הדיון עבר לפרטי
flatspin
16-05-2012, 18:46:10
גיל, אינני מכיר אותך, אבל אני עוקב אחרי רשימותיך בפורום ואני מחשיב אותך כאיש רציני.
מהשתלשלות העניינים בשרשור הזה, אני מסיק שעדיין הינך בשלבים ראשונים של הטסת מסוק. אין ספק שככל שתתקדם, תידרש לפחות מאמץ בריכוז ודברים שמפריעים לך היום, יציקו לך פחות בהמשך.
קח את הדברים בקלות ואל תייחס להם משקל כל כך רב, כפי שמשתמע בהודעות ובתגובות כאן.
בהצלחה
standBy
16-05-2012, 18:50:13
תוכל לראות שערכתי.
ושתינו יודעים שעיגלת את התשובה שלך, תתייחס לעיקר.
אני בטוח שלא פעם זה קרה לך בכבישים, ולא פתחת על אף אחד מהם נושא.
כלום לא קרה בקש מאחד ממנהלי הפורום למחוק פה ותבליג, אתה חי בישראל.
Friman
16-05-2012, 19:01:46
השרשור התפתח לכיוון שונה ממה שהתכוונתי. אין לי שום תלונה לכלל ציבור הטיסנאים ולא לטיסנאי הניטרו.
את יתר התגובה בחרתי למחוק- לא רלוונטי לכלל הקהילה, הדיון עבר לפרטי
flatspin
16-05-2012, 19:49:59
זכותי להחזיק באיזו שריטה שבא לי, ואם אני מבקש התחשבות מאדם שמגיע למנחת שאני כבר מטיס בו, זכותו לומר לי ״תקפוץ לי״ וזכותי להתעצבן מזה
אני מסכים עם כל מילה. אלא שזה לא הפתרון. חבל שתתעצבן מדברים שוליים. נסה להתגבר על ה'שריטה' ואני בטוח שתרגיש הרבה יותר טוב עם עצמך.
naor14
16-05-2012, 20:16:20
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
גיל, אינני מכיר אותך, אבל אני עוקב אחרי רשימותיך בפורום ואני מחשיב אותך כאיש רציני.
מהשתלשלות העניינים בשרשור הזה, אני מסיק שעדיין הינך בשלבים ראשונים של הטסת מסוק. אין ספק שככל שתתקדם, תידרש לפחות מאמץ בריכוז ודברים שמפריעים לך היום, יציקו לך פחות בהמשך.
קח את הדברים בקלות ואל תייחס להם משקל כל כך רב, כפי שמשתמע בהודעות ובתגובות כאן.
בהצלחה
הדבר הזה נכון לגמרי ואתה תראה שזה באמת יקרה (מדבר כאדם שעשה אוטורוטציה עם זבוב בתוך העין ויצא עם מסוק שלם)
zahi098
16-05-2012, 20:58:37
אני עוקב הרבה זמן אחרי הפורום, ובזמן האחרון אני רואה הרבה ויכוחים בין ״חברים״.
אני חייב לומר לכולם, לכל מי שקורא את הפורום ואת התגובה הזאת בפרט, שנהיינו חברה (ישראלית), באופן כללי די אלימה מילולית ופיזית וחסרת סבלנות.
יש לי הרגשה ותקנו אותי אם אני טועה. שבעבר הלא רחוק, מטיסים (טיסנאים) מכל גזע (מסוקים, דאונים, טיסנים) ומכל מין (ניטרו, בנזין, חשמלי, ג׳ט וכו׳) היו קהילה איכותית וחברית שאוהבים להיפגש בסופ״ש, להביא בירות, לעשות על האש ולהביא את הילדים ואפילו את האשה!!!
יש לי הרגשה לא טובה לפעמים שאיבדנו את הסדר, הכבוד והבטיחות במנחתים אחד כלפי השני, מה שגורם לקסם הזה שנקרא טיסנים להתפוגג.
ודבר חשוב אחרון,
1. נא לא לייחס חשיבות מוגזמת למה שכתבתי לקחת בפרופורציות המתאימות.
2. לא לסלף ולעוות את הדברים שלי.
3. אני מטיס וותיק (10 שנים במצטבר) בעמק חפר, תנובות וקצת מגלילות כך שאני אומר את זה מתוך נסיון והיכרות עמוקה בתחום.
וקחו דברים קצת יותר בקלילות זה יטיב עם כל הצדדים,
שיהיה לכם המשך ערב נעים.
--------
Zahi Izhak Zohar | צחי זוהר
(TapAtalk)
איציק רונן
16-05-2012, 21:33:58
נראה לי שהנושא מיצה את עצמו אחרי השלב הראשון!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.