צפייה בגרסה מלאה : שאלה התאמת סטאפ
ויזל ישי
03-07-2012, 13:03:10
יש לי מסוק blade 400 3d
ורציתי לשאול האם האלקטרוניקה שיש עליו יכולה להתאים לtrex 450 מבחינת גודל סרווים ומנוע.
ואם כן אם איזה מסוק יותר קל להתקדם הפרו או הפליברלס.ואיזה גרסה עם TT או רצועה?.
ומה משניהם יציב יותר ונעים להטסה.
יש לצין ש3D ממש עוד לא הטסתי
אבל בטיסות רגילות אין לי בעיה.
תודה רבה וכול טוב
ישי ויזל
wind556
03-07-2012, 20:47:09
המנוע לא מתאים
הסרוואים מתאימים במידות, לא בטוח שבאיכות
עדיף להימנע מהפרו
לא משנה TT או רצועה
ויזל ישי
03-07-2012, 20:57:59
אוקי תודה:)
אפשר קצת הסברים למה להמנע מהפרו ,ואיזה מסוק כן בסדר ?
ולגבי פליבר או פליברלס מה יותר טוב מבחינת יציבות ?
תודה וכול טוב
ישי ויזל
Friman
03-07-2012, 21:30:49
מנקודת מבטי זה לא שהפרו לא מומלץ אלא שיש בפרו צדדים מעצבנים לצד יתרונות (זו דעתי, לא אומר שהיא נכונה משל עודד) - הוא טס יותר טוב מהספורט ויפה יותר לעין אבל החיווט ועבודת התחזוקה עליו באמת זוועה, הכל שם קטן ודחוס ואין מקום לכלום... בהיבט הזה במיוחד למי שעדיין מרסק הרבה ונדרש לעבודות תחזוקה על בסיס שבועי במסוק הפרו זה קצת כאב ראש. זה לפחות הרושם שלי.
לגבי פלייבר או פלייברלס - עניין של עלות מול תועלת. מערכות הפלייברלס האיכותיות יקרות משמעותית עדיין ביחס לג׳יירו שומר זנב - ג׳יירו ספרטן הכי טוב בשוק שיש יעלה לך סביב 300₪ יד שנייה (זה לא פרסום סמוי, לדעתי זה הג׳יירו שומר זנב הכי מוצלח בשוק) או 400₪ חדש ואילו מערכת פלייברלס שנחשבת איכותית תתחיל מאיזור ה800₪. אבל, אני מטיס כבר חודשיים עם ה3Gx שלא נחשבת לטופ שבטופ ועדיין אני נהנה ממנה מאד מאד וחש שידרוג משמעותי בחווית הטיסה במעבר אליה לעומת פלייבר. אבל, ויש אבל- המסוק שלי נהיה הרבה יותר חד ומהיר במעבר הזה ברמה שלעתים קצת מפחידה אותי ומשום מה יש מצבים מסויימים שהמסוק מגיב בצורה מאד שונה עם מערכת פלייברלס לעומת פלייבר וזה דורש הסתגלות. למשל אפקט הקרקע בגישה לנחיתה מתנהג אחרת לגמרי מראש הפלייבר.
בקיצור אם אתה יכול להרשות לעצמך ואתה קונה מסוק חדש מאפס קנה לדעתי סופר קומבו של מסוק פלייברלס. אם אתה רק קונה קיט של איזה קופטר איקס ומאבזר אותו בסטאפ של הבלייד + השלמות- אולי חבל על השקעת הכסף הנוסף בשידרוג לפלייברלס, תשקיע בג׳יירו שומר זנב טוב ותצא בהוצאה מינימלית.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
ויזל ישי
03-07-2012, 22:00:24
תודה על התגובה המפורטת.
אני יפרט קצת יותר :
יש באתר הסיני חיקוים של אליין והביקורות עליהם טובות.
השאלות שלי הם
1. מה אני צריך להשלים עם יש לי את האלקטרוניקה של הבלייד.
2. מה עדיף יותר גירסת הפליבר עם גירו ספארטן,או גירסת הפליברלס עם מערכת ZYX-S 3-Axis Flybarless System (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F24522%5F%5FZYX%5FS%5F3%5FAxis%5FFlybarless%5 FSystem%5Fw%5FUSB%5FProgram%5FAdapter.html) שיש עליה ביקורות טובות.
(שני המסוקים בסופו שלדבר יוצאים באותו מחיר של 120 דולר כולל ההשלמות )
3 . האם אחד מהם יהיה שיפור מבחינת טיסה מאשר הבליד.
Friman
04-07-2012, 00:20:18
אל תקנה גוף מהסיני. זה זבל. המינימום זה גוף של קופטר x מehirobo.com ב50-60$, אם אתה רוצה להשקיע קצת יותר יש גוף+מנוע (עודד אמר שהמנוע של הבלייד לא יתאים)+ בקר של Alzrc מrc711 בסביב 130$.
נראה לי מצחיק לשים מערכת פלייברלס על מסוק עם סרבואים באיכות נמוכה. מה גם שאני לא בטוח - הם דיגיטליים? כי הzyx לא אוהבת אנלוגיים למיטב הבנתי. ואם אתה כבר משדרג גם סרבואים קנה סופר קומבו חדש וזהו ;). אם אני הייתי עומד בפני התלבטות דומה הייתי משאיר את הבלייד בשביל האימונים והשעשוע ומאבזר מסוק נוסף- ולדעתי גם תהנה יותר ממסוק גדול יותר - נניח גודל 500 עדיין לא יקר מדי וייתן לך הרבה ערך מוסף גם בגודל ובניראות מהקרקע וגם ביציבות. תקבל שני כלים וזה תמיד טוב. הרבה כסף לא תחסוך משימוש ברכיבים של הבלייד אז לדעתי כל הפירוק והשימוש המחודש ברכיבים מיותר אם הבלייד טס לך טוב.
לא התנסתי אישית עם הzyx אבל קראתי עליה המון המלצות חיוביות, כשהתכוונתי לשדרג את הAlzrc 450 פרו שהיה לי לפלייברלס שקלתי להשתמש בה אבל הוא נמכר טרם זמנו... לגבי הספרטן קווארק - זה ללא ספק ג׳יירו שומר זנב נפלא שייתן לך תמורה נהדרת על כל גודל מסוק שתשתמש בו איתו. היו לי כאלו על 450, 500 ו600 ובכולם הקווארקים עבדו מעולה. עכשיו יורד האחרון מה600 שמשתדרג אוטוטו בביסטיקס.
ויזל ישי
04-07-2012, 00:29:29
אוקי ירדתי מהרעיון לגמרי .
תודה בכל אופן על התגובה המפורטת.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.