צפייה בגרסה מלאה : עזרה! תעופה בחקירה - בעיה הזויה במערכת הפלייברלס (אליין 3Gx)
Friman
08-08-2012, 10:51:23
יצאתי הבוקר להטיס את ה500. יש לציין שנעשו שני שינויים על המסוק לפני ההטסה- החלפת גיר בסרבו אלבייטור (נטחן באוטורוטציה כמעט מוצלחת) והוספתי טבעת פריט על הכבל של הבקר - הקודמת נשברה לי בעבר והטסתי חצי שנה בלי טבעת פריט.
בכל אופן הטסתי, כיוונתי זנב. נחתתי ואז כשהתכוונתי להמריא שוב המסוק נטה קדימה בחריפות עוד על הקרקע בלי סיבה. סגרתי מנוע, ניסיתי שוב - ושוב נטייה קדימה. ניתקתי וחיברתי סוללה והכל היה נראה בסדר אז המראתי. טוב קצת טיולים בשמיים, העליתי לאיידל עשיתי כמה לופים ורולים כשפתאום - המסוק מתהפך מעצמו בלופ. ניסיתי להתהפך חזרה והמסוק לא ממש הקשיב לי, בשלב מסויים הרמתי הולד והתחלתי להתפלל. מישהו כנראה הקשיב כי באורח פלא כשהגעתי למסוק הוא עמד בין השיחים על הסקידים, שאמנם נשברו אבל עדיין פלא שככה הוא נחת כזכור הוא היה הפוך בשמיים ללא שליטה. אז כרגע מטריד אותי שהמערכת לא נדלקת כשאני מחבר סוללה - מקווה שאיזו הלחמה התנתקה ושלא נדפק הבקר, אבל יותר מטריד אותי מה לכל הרוחות קרה? הטסתי אח״כ את הפאן קאב שלי ואת ה600 עם אותו המשדר (אורורה 9) בלי שום בעיה, ביצעתי בבוקר בדיקת טווח והמקלט הזה (אופטימה 6) נמצא על המסוק כבר כמה חודשים בלי שום בעיות. אין לי סיבה לחשוד בתקלת רדיו. ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה אולי השראה אלקטרומגנטית מטבעת הפריט שעוברת צמוד ל3Gx? (מערכת הפלייברלס שלי ממוקמת על רצפת המסוק). לא היה נראה שאין רדיו כי כשהרמתי הולד המנוע נעצר, היה נראה שמערכת הפלייברלס התחרפנה. חוץ מעניין טבעת הפריט - למישהו יש עוד רעיונות מה יכול לגרום לגליץ׳ כזה? הדו״צ מקורי של אליין, אף פעם לא היו לי בעיות איתו
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX - למכירה (http://www.eFly.co.il/forums/showthread.php?t=54301)
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
הבוררר
08-08-2012, 12:15:08
לי זה נשמע כמו הלחמה שיצאה ממקומה, או קצר היכנשהו, בכל אופן לדעתי ממש לא קשור העניין של הטבעת פריט.
יש סיכוי קטן שאולי הדלקת את המסוק ורק אח"כ את המסוק או שלחילופין אחרי שהדלקת בפעם הראשונה את שניהם כיבית והדלקת שוב את המסוק ?
Friman
08-08-2012, 12:46:36
ישראל אני לא יורד לסוף דעתך כנראה... מה קשור הלחמה? בגלל הבקר? כי הוא חזר לעבוד, כשניסיתי להפעיל אותו בשטח אחרי המקרה ניתקתי את חוטי המנוע וכנראה שמערכת ה3Gx לא נכנסת לפעולה ככה. בכל מקרה כשחיברתי את חוטי המנוע הכל עבד כרגיל, כולל המנוע. בדקתי.
הבעיה לא הייתה לאורך כל הטיסה אלא התחילה רק אחרי 2 דקות טיסה בערך, גם בפעם הראשונה וגם בשנייה. אני מניח שאם זו הייתה בעיית הלחמות זה היה נוכח מתחילת הטיסה, ולא נראה לי שהיה מסתדר מניתוק וחיבור סוללה - מה שמאפס את מערכת הפלייברלס, לא? וגם זה לא מסביר למה המסוק עשה לי פליפ מיוזמתו שלו..? זו הסיבה שאני חושש שזה קשור ל3Gx וטני מעדיף לחשוב שזו לא המערכת הנדפקה אלא אולי השראה אלקטרומגנטית. אבל זה מה שאני מעדיף לחשוב, זה לא אומר שזו האמת :(
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
נועם ג
08-08-2012, 12:58:35
מסוק רצועה או טורק טיוב?
מה לגבי מגעים רופפים בין המקלט-סרוויים-ג'ירו?
Friman
08-08-2012, 13:02:52
זנב מונע ברצועה. אבל שוב ח׳ברה למה זה קשור? המסוק התהפך בציר הelevator. המגעים לא רופפים בדקתי. השינויים היחידים שקרו מהפעם הקודמת שהמסוק טס זה החלפת גיר בסרבו האלוויטור - ובדקתי גם אותו, הוא עובד תקין, וטבעת הפריט שהוספתי. אופציה אפשרית נוספת היא שמשהו נדפק בסרבו האלווייטור מבחינת הפונטנציומטר שלו או משהו אבל לא רואים שום עדות לזה בבדיקות שלי על הקרקע, נראה שמתפקד בסדר גמור.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
liran
08-08-2012, 13:25:52
אני מבין שלא עשית שום שינוי בהגדרות אבל תבדוק על השולחן שהמסוק מתקן לכיוון הנכון בציר האלבייטור...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Scooter007
08-08-2012, 13:28:13
זנב מונע ברצועה. אבל שוב ח׳ברה למה זה קשור? המסוק התהפך בציר הelevator. המגעים לא רופפים בדקתי. השינויים היחידים שקרו מהפעם הקודמת שהמסוק טס זה החלפת גיר בסרבו האלוויטור - ובדקתי גם אותו, הוא עובד תקין, וטבעת הפריט שהוספתי. אופציה אפשרית נוספת היא שמשהו נדפק בסרבו האלווייטור מבחינת הפונטנציומטר שלו או משהו אבל לא רואים שום עדות לזה בבדיקות שלי על הקרקע, נראה שמתפקד בסדר גמור.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
אתה בטוח שהסרוו תקין? ניסית להפעיל עליו קצת בבדיקה? אני הייתי חושד בו ראשון ואח"כ עובר למערכת.
שחר לזרוב
08-08-2012, 13:38:50
אם גג"ש הסרוו נשבר באוטורוטציה הקודמת, המשמעות היא שהיה עליו עומס מאד גדול. עומס כזה יכול גם להרוס את הסרוו ולגרום לתופעות מוזרות. לפני שנה בערך מוטי ריסק טירקס 700 בגלל סרוו הגה גובה שנדפק בריסוק קודם.
נועם ג
08-08-2012, 14:18:39
בנוסף לכל זה
הייתי שוקל על התקנת אנטי סטטי לרצועה או להשפריץ ספרי אנטי סטטי על הרצועה
לא הייתי פוסל את האופציה שזה קרה בכלל זה
בהצלחה
Scooter007
08-08-2012, 14:22:24
בנוסף לכל זה
הייתי שוקל על התקנת אנטי סטטי לרצועה או להשפריץ ספרי אנטי סטטי על הרצועה
לא הייתי פוסל את האופציה שזה קרה בכלל זה
בהצלחה
או שפשוט "תקלף" את כל ציפוי הכרום של ה 3GX (מבפנים ובחוץ) וכך לא יהיה סיכוי שחשמל סטטי יעבור למערכת.
Friman
08-08-2012, 14:35:11
אם גג"ש הסרוו נשבר באוטורוטציה הקודמת, המשמעות היא שהיה עליו עומס מאד גדול. עומס כזה יכול גם להרוס את הסרוו ולגרום לתופעות מוזרות. לפני שנה בערך מוטי ריסק טירקס 700 בגלל סרוו הגה גובה שנדפק בריסוק קודם.
זה נכון אבל מדובר בגיר פלסטיק... הם נטחנים מכל שטות הכי קטנה, זה לא גיר מתכת שבאמת צריך מכה רצינית כדי שיישבר. אבל זאת אכן אפשרות.
אגב, בפעם הראשונה שזה קרה הסרבו ממש לא היה תחת עומס, המסוק היה על הרצפה ורק התחיל לצבור סל״ד כשפתאום ראיתי שהוא נוטה קדימה. ובפעם השנייה שזה קרה הפליפ היה אחורה. אולי זה לא קשור אבל לי זה לא מתחבר לכשל בסרבו, אם היה כשל בסרבו תחת עומס הוא לא היה נוטה קדימה בפעם הראשונה.
והרצועה שלי משומנת בספריי סיליקון, שימנתי אותה שלשום. אני מטיס את המסוק הזה שנה (בשישי הבא, שנה בדיוק ;)) ומעולם לא היו לי בעיות של חשמל סטטי. זו אפשרות שצצה בעיה פתאום?
מה דעתכם לגבי עניין הוספת טבעת הפריט? היא לכשעצמה ברור שלא משפיעה אבל הליפופים שעליה הרי מיועדים לייצר השראות אלקטרומגנטיות בצורה שמבטלת רעשים לא (אם אני מבין נכון בגלל זה יש 4 ליפופים שיוצרים שדות שמבטלים זה את זה?). זה לא אפשרות שההשראות האלו שיגעו את המערכת עם כל עניין טבעת הפריט הזה עבר צמוד ל3Gx?
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
נועם ג
08-08-2012, 15:19:20
או שפשוט "תקלף" את כל ציפוי הכרום של ה 3GX (מבפנים ובחוץ) וכך לא יהיה סיכוי שחשמל סטטי יעבור למערכת.
לא הבנתי אם אתה ציני או לא
אבל בכל מקרה מסוקי רצועה מייצרים חשמל סטטי. על אחת כמה וכמה באקלים החם והלח שלנו
על מנת לבטל ולהימנע מהפרעות החשמלי הסטטי אתה מחבר חוט מהקייס לבום(בזנב) ומהבום בחיבור שלו לפריים למינוס של הבקר מהירות, שם הוא מיתפרק
או פשוט לשדרג לטורק טיוב
בהצלחה
נולד לטוס
08-08-2012, 15:35:21
אני מהמר רק על הסרבו נקודה כנראה נדפק
naor14
08-08-2012, 15:39:44
אני חושב על שלושה דברים
1)לבדוק את ההלחמות מתחת לcase של הסרוו + שהפונציומטר מגיב לתנועה הכי עדינה של הסרוו
2)לפרק להבים ראשיות ובזנב לפתוח איידל ולראות אם הסרוו מגיב בצורה טובה תחת עומס, חשוב שגם תזיז את המסוק
ותשחק בסייקליק במשך 4 דקות ככה (כדי לפסול בעיה ב BEC של הבקר)
3) לא כל כך סביר, יכול להיות שהחיישן של הelevator טיפה השתחרר מהמקום שלו
artdave
08-08-2012, 15:52:19
כמו שזה ניראה כאשר החלפת גגש לסרו נשארה חתיכת פלסטיק על אחד ה גלגלים והיא תוקעת את הסרוו
תיפתח שוב את הסרוו ותבדוק שאין שאריות מהגלגל שהוחלף
danny z
08-08-2012, 16:10:04
תחליף סרוו...
Friman
08-08-2012, 16:13:02
אין שאריות ואין לכלוכים בסרבו, אני בן אדם יסודי. הכל נוקה היטב באלכוהול, יובש היטב וגורז.
הסרבו מגיב באופן מדוייק לאינפוט מהשלט. סרבו עם כשל לא מפתח את הכשל אחרי 2 דקות, מסתדר כשמנתקים סוללה ואז אחרי עוד 2 דקות חוזר לבעיה- סרבו עם כשל מציג את הכשל מרגע הכשל ואילך ולא מסתדר מעצמו. זו מערכת הפלייברלס שגרמה לבעיה, השאלה מה גרם לה להתחרפן, אם זה עניין טבעת הפריט או נפילת מתח מסיבה כזו או אחרת שהוציאה את המערכת מאיפוס, לא הוצאתי מכלל אפשרות גם חשמל סטטי.
בכל אופן כיוון שאני טס לחו״ל עוד כמה ימים ולא יהיה לי מתי לטפל בזה עד אז כנראה שהתחקיר הממשי ייאלץ להמתין שבועיים שלושה.
תודה על כל העצות וההכוונות.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
Scooter007
08-08-2012, 17:29:39
לא הבנתי אם אתה ציני או לא
אבל בכל מקרה מסוקי רצועה מייצרים חשמל סטטי. על אחת כמה וכמה באקלים החם והלח שלנו
על מנת לבטל ולהימנע מהפרעות החשמלי הסטטי אתה מחבר חוט מהקייס לבום(בזנב) ומהבום בחיבור שלו לפריים למינוס של הבקר מהירות, שם הוא מיתפרק
או פשוט לשדרג לטורק טיוב
בהצלחה
ממש לא ציני, הרבה אנשים קילפו את הציפוי לאחר שגילו שהוא מוליך ויכול להוביל חשמל סטטי/קצר אל המערכת.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Friman
08-08-2012, 21:24:33
מה שבטוח, לפני הטיסה הבאה אני אריץ סוללה אחת לפחות על השולחן ללא להבים לוודא שאין שוב גליצ׳ים לא צפויים.
מתסכל שכבר כמה חודשים יש לי חוסר מזל עם ה500, כל פעם איזה משהו מוזר אחר, בחודש האחרון פעמיים איבודי זנב באוויר (כל פעם מסיבה אחרת) שהסתיימו באוטורוטציות מוצלחות ועכשיו הקטע המוזר הזה. מזל שאני בסה״כ כבר די מתורגל עם המסוק הזה ויצאתי מכל המקרים הללו עם נזקים משניים יחסית. עדיין, לא ברור איזה עין הרע נכנסה ב500 שלי מאז שהתחלתי להטיס את ה600... כנראה שהוא אשכרה מקנא ;)
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
paylot
08-08-2012, 22:47:42
הפייל סיפ מתוכנת נכון? כי אם לא ,יש מצב שנכנסתה למצב זה , סתם השארה
Friman
08-08-2012, 23:33:32
הפייל סיפ מתוכנת נכון? כי אם לא ,יש מצב שנכנסתה למצב זה , סתם השארה
השערה מעניינת, לא חשבתי על זה. אבל לא, הfail safe מכוון לסגירת מנוע ולהבים ב2 מעלות קולקטיב ללא אינפוט מהסייקליק. מיועד לתת אוטורוטציה מינימלית במקרה של אובדן קשר רדיו. מה גם שכשהרמתי הולד המסוק הגיב וסגר מנוע
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
danoneyal
08-08-2012, 23:34:24
יש מצבים בהם מערכות פלייברלס מתחרפנות מעצמם עכב רעידות במסוק, אלו יכולות להיות רעידות שקשה מאוד לראות אותם בעיין, רעידות שיכול לנבוע בחוסר איזון קטן בלהבים, מיסב כל שהוא תקול שמכניס רעידות, ברגים משוחררים ועוד .
קרא את הפוסט של עדי שריסק את ה-700 ניטרו על הריצפה עם VBAR, ריסוק שהתגלה כתוצאה של מיסב דפוק שהכניס רעידות.
קרה לי דבר דומה עם ה- beastX בהמראה פתאום המסוק נטה בצורה חדה שמאלה, לאחר שתיקנתי את הרעידות הבעיה חלפה לה .
הבעיה עם דבר שכזה שלחפש את מקור הרעידות זה סיפור מארץ הסיפורים , הייתי מתחיל עם ברגים חופשים , מייסבים, בודק איזון להבים, ועוד עוד עוד עוד ......
לא הייתי מהמר על הפרעות אלקטרומגנטיות.
בהצלחה, ספר לנו איך הבעיה נפתרה :)
אייל
גיל אתה שואל עונה וקובע עובדה בבת אחת!
רד מהטבעת פריט זה לא משם היא לא יוצרת שום השראות
היא מונעת מרעשים קטנים לעבור הלאה. אני לא אכנס אתך להסבר של
אלקטרוניקה.
דע לך שהלחמה קרה תתן תגובה רק לאחר כמה דקות כאשר המגע מתחמם, כך שלא הייתי פוסל
את המערכת...
ממה שאתה מספר המקרה הגיע מהמערכת בוודאות אך את הסיבה יש לגלות!
אייל נתן לך אחלה עצה וכיוון טוב להתחיל איתו.
שיהיה בהצלחה.
Friman
09-08-2012, 05:10:43
אייל ת׳כלס רעידות נשמע לי הכי הגיוני.. אבל החשד שלי הוא לא במיסב דווקא אלא בשילדה - השילדה שלי היא שילדת FRP של פוסונו והיא יותר גמישה במעט משילדת הקרבון. אולי בעקבות אותה אוטורוטציה 3/4 מוצלחת משהו השתחרר שם וגורם לרעידות. למרות שעברתי על כל הברגים ובדקתי בעין שהשילדה לא נפגעה.
כשאחזור מחו״ל אבדוק את כל מה שנאמר והוצע כאן. אם אמצא בסין חופה יפה למסוק אז גם את אופציית ההעלבות אני אכסה ;).
אמירוס זה סיעור מוחין, אני לא פוסל אף תשובה או הצעה שניתנה כאן ומתנצל אם חלילה מישהו קיבל רושם כזה, אני מנסה לעשות סדר עדיפויות במה לבדוק קודם בכדי לבודד את התקלה כי הרי אי אפשר לבדוק הכל בו זמנית
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
jeblesh
09-08-2012, 06:37:36
פליפים מקשל מכאני\מגעים בסרוו,או לינק מתנתק סבירים רק לכיוון אחד
בהנחה שהסוואשפלייט עם 2 סרוואים קדמיים ואחד מאחורה
איהיו קדימה בריחוף רגיל או אחורה בריחוף הפוך
או הפוך במקרה של 2 סרוואים מאחור ואחד מקדימה ....
זה גם מסביר את ההתנהגות שאתה מתאר
אז לאיזה כיוון היו הפליפים והייתה ישר או הפוך(או יותר נכון קולקטיב שלילי או חיובי)ואיך מסודרת הסוואשפליייט ?
Friman
09-08-2012, 06:41:32
2 סרבואים מלפנים ואחד מאחור.
על הרצפה הנטייה הייתה קדימה, באוויר היא הייתה אחורה עד כמה שזכור לי. זה התחיל מזה שהייתי באמצע פליפ והמזוק סירב פשוט להתיישר אחורה ואז כשהוא כבר התיישר הוא הסתבסב אחורה לבד, כאילו משום מה הוא ניסה לאזן את עצמו דווקא הפוך.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
jeblesh
09-08-2012, 11:15:24
או כמו סרוו שלפעמים עובד ולפעמים לא ....
קולקטיב חיובי ימשוך קדימה בזמן שהסרוו האחורי לא מתפקד
בזמן פליפ קשה להגיד בדיוק עם הסרוו יידחף או יימשך זה תלויי בקולקטיב ובכיוון התנועה ביחס לאביר ....
אבל זה בהחלט נשמע לי כמו סרוו אחורי
זה נכון שכולמינה דברים יכולים לשגע את הג'יירואים והבקרה שלהם
אבל לפחות בעניי פחות סביר מה סרוו תקול בעיקר בגלל שעיבוד השליטה היה רק על ציר אחד
בעיות מגעים\רעידות וכול מינה מחלות אחרות בג'יירו פחות סביר שישפיעו על ציר אחד ולא על כולם אבל הכול אפשרי (:
שחר לזרוב
09-08-2012, 11:39:17
גיל - מיותר ללכת סחור סחור. . . .
המסוק טס בצורה תקינה לפני האוטורוטציה הבעייתית. אחריה הוא לא טס בצורה תקינה.
בלי לחפור יותר מדי - סביר ביותר שבאוטורוטציה הזו נגרם נזק מסויים שגורם לבעיה.
אתה כבר יודע שסרוו ניזוק וסבל מעומס גבוהה - זו נקודת ההתחלה הכי טובה שלך.
אני מתאר לעצמי שבדקת היטב שלא התעקם ושלא נשבר שום דבר, ומה שניזוק הוחלף, כך שנושא הרעידות לא סביר. יחד עם זאת, אם היו רעידות כאלו היית רואה אותן ואפילו שומע אותן.
הסיכוי שנגרם נזק לאלקטרוניקה מלבד לסרוו - קיים, אבל לא סביר, אחרי הכל המסוק לא עבר ריסוק קשה.
ולשאלה שלך - אז סרוו תקול יכול להתנהג בצורה מוזרה ולא הגיונית. הוא יכול לעבוד שתי דקות ואח"כ לא, ואח"כ כן ואח"כ הפוך וכל דבר לא הגיוני שאתה יכול לחשוב עליו.
לפני שאתה הופך את כל המסוק ומחליף מערכת פלייברלס או בקר או כל דבר אחר, אני הייתי ממליץ להחליף את הסרוו.
דרך אגב, כשהופיע הבעיה, האם הסתכלת על הלדים במערכת הפלייברלס ? הן יכולות לרמוז על בעיה בקליטה אם היתה כזו.
Friman
09-08-2012, 13:30:32
לא שחר לא הסתכלתי על הלדים.
טוב בינתיים אני ממתין לגיר לסרבו נוסף שנטחן לו מסתבר הגיר בנחיתה הנוכחית. אני גם מחליף שילדה על הדרך, הfrp הצבעונית הזו סיימה את תפקידה אצלי. את מערכת הפלייברלס אעלה למעל תושבת הבום רחוק מטבעת הפריט. לאחר מכן אריץ סוללה או שתיים על השולחן ללא להבים, אחפש ויברציות ו/או גליצ׳ים בסרבואים ואם יהיו כאלו אנסה לבודד את הסיבה.
את הסרבו אחליף כמוצא אחרון - ולא בגלל שזה לא סביר, זה אכן ייתכן מאד- אבל זו הוצאה וייתכן שגם עוד סרבו שנטחן לו גיר כעת והמשיך להסתובב קצת מוזר ייזדקק להחלפה על אותו רציונל, וא זה כבר אומר להחליף את שלושת הסרבואים לסייקליק... זו כבר הוצאה לא קטנה. אז אני מעדיף להמתין איתה עד שאשלול סיבות אפשריות אחרות לבעיה.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
alex1312
09-08-2012, 14:35:11
לא שחר לא הסתכלתי על הלדים.
טוב בינתיים אני ממתין לגיר לסרבו נוסף שנטחן לו מסתבר הגיר בנחיתה הנוכחית. אני גם מחליף שילדה על הדרך, הfrp הצבעונית הזו סיימה את תפקידה אצלי. את מערכת הפלייברלס אעלה למעל תושבת הבום רחוק מטבעת הפריט. לאחר מכן אריץ סוללה או שתיים על השולחן ללא להבים, אחפש ויברציות ו/או גליצ׳ים בסרבואים ואם יהיו כאלו אנסה לבודד את הסיבה.
את הסרבו אחליף כמוצא אחרון - ולא בגלל שזה לא סביר, זה אכן ייתכן מאד- אבל זו הוצאה וייתכן שגם עוד סרבו שנטחן לו גיר כעת והמשיך להסתובב קצת מוזר ייזדקק להחלפה על אותו רציונל, וא זה כבר אומר להחליף את שלושת הסרבואים לסייקליק... זו כבר הוצאה לא קטנה. אז אני מעדיף להמתין איתה עד שאשלול סיבות אפשריות אחרות לבעיה.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9 גיל נכון שזאת הוצאה ליקנות סרוואים אבל אני לא ההיתי לוקח שום סיכון כי אחרי זה הנזק הוא יותר גדול
Friman
09-08-2012, 16:12:06
גיל נכון שזאת הוצאה ליקנות סרוואים אבל אני לא ההיתי לוקח שום סיכון כי אחרי זה הנזק הוא יותר גדול
אם זו אכן הבעיה אז אין הוצאה יותר מוצדקת מכך. אבל כיוון שאני לא יכול לבדוק את זה כרגע אני אמתין שיגיעו גירים שהזמנתי לסרבו השני שנטחן והשילדה החדשה, ארכיב הכל ואבדוק על השולחן שלב שלב - אם יש גליצ׳ים כשהמערכת על רצפת המסוק צמודה לטבעת הפריט, אח״כ נזיז את המערכת לראש תושבת הבום ונראה אם יש שינוי, אחליף שילדה ואבדוק אם יש שינוי וכך הלאה עד שאבודד את הבעיה. אם הבעיה תימשך גם אחרי שייבדקו כל האופציות האחרות אשקיע בשמחה כמה שיידרש בהחלפת הסרבואים. אל דאגה, המסוק לא יעלה לאוויר לפני שתאותר הבעיה ותטופל.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
ZvikaF
09-08-2012, 18:36:27
הנטייה קדימה בחריפות בנסיונות ההמראה הראשונים מצביעים על תנועה חריפה של הסרוו האחורי.
אם הסרוו היה נתקע בגלל בעייה מכנית המסוק היתה מקבל בנסיון ההמראה נטייה אחורה חריפה.
נראה שיש לך בעייה באלקטרוניקה של הסרוו (פוטנציומטר בעייתי, נתקים בחווט..)
jeblesh
10-08-2012, 08:23:56
במסוק שלי מה שקרה שהסוו לא קיבל חשמל הוא שהוא נימשך למלע ברגע שנתתי קולקטיב ונידחף מטה שנתתי קולקטיב שלילי מה שגרם לי לחשוב שהוא עובד בצ'קליסט עם המנוע עובד :mad:
אבל מין הסתם זה הכול תלויי בסרוו ובמסוק ושום דבר לא בסלע שמדברים על בעיות כאילה :confused:
אני עדיין מהמר על מגעים רופפים בערוץ של הסרוו האחורי (חיבור בין הרסיבר ל3G של אותו ערוץ עם אין שימוש בבאס כולשהוא או חיבור בין 3G לסרוו או הסרוו עצמו)
Friman
12-09-2012, 13:12:40
התנועה שלי קדימה לא הייתה חריפה כמו סרוו שתקוע על קצה הטווח, אך הייתה קיימת ולא רצונית.
בכל אופן נראה שאותרו מקורות התופעה... המיסב הראשי העליון נשחק (תחושה של כאילו מעט חול בפנים כשמסובבים) וכשבאתי לפרק את הג׳יירו תוך החלפת השילדה - הוא התנתק ממקומו מאד בקלות - הדבק בדו״צ של אליין ממש חלש מסתבר, נראה לי שהתנתק עוד קודם מעט
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
danoneyal
12-09-2012, 16:05:29
ברכות על מציאת התקלה , אם אתה צריך דו"צ אפור דבר איתי :)
אייל
התנועה שלי קדימה לא הייתה חריפה כמו סרוו שתקוע על קצה הטווח, אך הייתה קיימת ולא רצונית.
בכל אופן נראה שאותרו מקורות התופעה... המיסב הראשי העליון נשחק (תחושה של כאילו מעט חול בפנים כשמסובבים) וכשבאתי לפרק את הג׳יירו תוך החלפת השילדה - הוא התנתק ממקומו מאד בקלות - הדבק בדו״צ של אליין ממש חלש מסתבר, נראה לי שהתנתק עוד קודם מעט
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.