צפייה בגרסה מלאה : עזרה! חיבור המקלט optima 9 למערכת 3GX כמובן בעזרת השלט Hiter aurora 9
amit_rah
14-11-2012, 19:55:06
ככה ראיתי אתה הסרטונים של מוטי על המערכת של ה3GX וזה לא כל כל עזר לי
אני משתמש בשלט של Hitec aurora 9 בעזרת המקלט Optima 9 ולא הצלחתי להבין איך אני מחבר בין המקלט למערכת ה3GX
אשמח לקבל עזרה או מדריכון קטן בשביל שאוכל להפעיל את המערכת
בתודה מראש לכל העוזרים
עמית רחמים
shaked18
14-11-2012, 20:14:37
כמו פו אתה מחבר את זה כמו מקלט רגיל
יש שתי צמות בצבעים את כל הסרווים אתה מחבר למערכת3GX
ומי 3GX אתה מוציא את שתי הצמות בצבעים ואחד רגיל למקלט של ההייטק
ועם הסבר לא עוזר אז תכנס לקובץ אז http://image.helipal.com/helipal-align-3gx-manual.pdf
דף מספר 21 בהתחלה שלו
amit_rah
14-11-2012, 20:20:24
את שני הצמות הצבעוניות לאן אני מחבר במקלט במקום הסרוואים כאילו וגם אם כן אז לאן כל צבע או שזה לא משנה?
נ.ב optima 9 כדי לעבוד חייבת לקבל זרם או לכניסת BAT או ל (CH3(THR
bartovmoti
14-11-2012, 20:32:55
אדום - 1 AIL
כתום - 2 ELE
צהוב - 3 PIT
ירוק - 4 RUD
כחול - 5 GAIN
סגול - 6 THR
כניסת מתח למקלט BAT - לחבר ל 3GX בחיבור של ה SBUS השוכב בצד ימין למטה
amit_rah
14-11-2012, 21:41:27
אוקי רק שצלי אין כניסה של SBUS יש לי SPC אז יוצא מצב שאני מחבר (ESC (THR ל מקלט בכניסה של BAT ואז בימקום BIND הקטן הזה שאני מחבר בSPC למקלט מה אני אמור לחבר משם כבל כאילו שיוביל לאיפה במקלט אם בכלל אני אמור להוציא משם כבל
הנה תמונה להמחשה
7769377694
amit_rah
17-11-2012, 17:46:19
הקפצה
bartovmoti
17-11-2012, 18:17:23
עמית,
כמו שרשמתי לך החיבורים של הצבעים.
בנוסף, הכניסה של ה SBUS ב 3GX אותה אתה מחבר למקלט לכניסת BAT
Friman
17-11-2012, 18:59:52
עמית - ממש לא. שקע הspc מספק מתח למקלט בלבד ולא לסרבואים. תחבר רק אליו מתח ויהיה לך מסוק עם שליטה על המצערת בלבד.
מוטי אתה מטעה את הבחור. הקצאת הערוצים באורורה שונה. מצערת ל3 (זה בטוח) ואם אני לא טועה פיטץ׳ ל6 וכל היתר כפי שמוטי ציין.
עמית, הכי בטוח- כנס באורורה לתפריט channels ושם תראה לאיזה רכיב מוקצה כל ערוץ וחבר בהתאם. פירוט הקצאת צבעי החוטים לערוצים מופיע לך בתוכנה של 3Gx וגם מוטי פירט את הצבעים והתאמתם לרכיבים, מה ששונה ממה שאמר מוטי זה מספרי הערוצים במקלט. אגב, הממשק באורורה מאפשר לך לבחור איזה מספר ערוץ להקצות לכל רכיב. אבל למען הסדר הטוב הכי פשוט לדבוק בסידור שהוגדר מראש וככה לא תתבלבל בין כלים שונים בעתיד.
מבחינת כניסת מתח למקלט - כיוון שכל חוטי הסרבואים וגם כבל הבקר נכנסים ל3Gx ולא למקלט, צריך לספק למקלט מתח, כי החיווט שיוצא מה3gx למקלט לא מעביר לו מתח משום מה (אני הנחתי שדרך הכבל של המצערת יעבור מתח מהיחידה למקלט אבל להפתעתי לא עובר משם מתח למקלט). מתחת ליציאות של ה3gx משמאל יש יציאת battery, צריך להוציא משם כבל סרבו לכניסת batt (או בעצם, לכל כניסה פנויה אחרת, זה לא באמת משנה) במקלט. אני לא יודע אם משיכת מתח מהSbus כפי שהציע מוטי תעבוד, אם יוצא משם מתח אז אין סיבה שלא.
אם אתה רוצה לחבר את הspc כדי לקבל במשדר טלמטריה של מתח הסוללה הראשית, ניתן להלחים לכניסת המתח מהסוללה הראשית לבקר כבל מתאים שנכנס לכניסת הspc בנקום הג׳אמפר, ומספק מתח למקלט ולחיווי הטלמטריה בלבד. אמור להגיע לך כבל מתאים עם המקלט.
bartovmoti
17-11-2012, 19:41:55
גיל אתה צודק..
לדעתי בחוברת של אליין יש טעות בסכמת החיבורים:
החיבור הנכון זה ככה:
אדום - 1 AIL
כתום - 2 ELE
סגול - 3 THR
ירוק - 4 RUD
כחול - 5 GAIN
צהוב - 6 PIT
לגבי ה SBUS בהחלט יוצא משם מתח, ככה המקלט SBUS מקבל את המתח שלו
amit_rah
17-11-2012, 20:58:25
אוקי אז מה שאני אמור לעשות זה לחבר כל צבע לערוץ שבו הוא אמור להיות במקלט ואז להוצאי כבל סרו מהsbus לbat במקלט ואז זה אמור להעביר מתח למקלט אני מעדיף שלא להלחים את המקלט לכניסה של הסוללה מנסיון של חבר וותיק בתחום הטיסנים זה רק עושה בעיות שידור ברגע שהכבל מתחמם על כל מקרה אני ינסה לחבר את הצבעים לפי התפריט של הchanel בשלט ומשם להוצאי כבל מתח כמו שמוטי אמר או בדרך שגיל אמר ונקווה שזה יעבוד
נ.ב גיל שהאל ישמור עליך ועל כל תושבי הדרום ושהמבצע הזה יגמר בשלום אמן
Friman
17-11-2012, 21:17:36
טפו טפו טפו
אם תסתבך אתה מוזמן לשאול
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.