התחברות

צפייה בגרסה מלאה : דיון מישהו התנסה עם מודול flytron OpenLRS 433mhz?

Friman
29-12-2012, 19:36:26
זה:
http://www.flytron.com/openlrs/145-openlrs-m2-tx-module-for-futaba.html
?
הסיני הוציא חיקוי בשליש מחיר...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27095__OrangeRx_Open_LRS_433MHz_TX_Module_JR_Tur nigy_compatible_.html
בעלות של 50$ למודול ומקלט כולל משלוח אני מתלבט אם זה שווה נסיון..?

drgabbay
29-12-2012, 20:52:51
אנני יכול לקבוע חד משמהית על משדר זה או אחר
אבל מניסיון מערכות ה-orang של הסיני הוכיחו את אצמם
לכן הייתי הולך על הסיני

Friman
29-12-2012, 21:29:46
כמובן שאם לבחור בין flytron לאורנג׳ הייתי הולך על הסיני כי היא עולה שליש מחיר... אם הייתה לי כוונה לקנות מערכת במחיר של הopenlrs המקורי הייתי מוסיף כבר 100$ וקונה דרגון לינק... השאלה שאני שואל בעצם היא מה שווה המקור, כבסיס להערכה של החיקוי ;)

לוי שלומי
29-12-2012, 21:50:37
משהוא יכול להסביר לי למה צריך להחליף מודול בשלט?

liorz055
29-12-2012, 21:52:23
גיל, אני ההייתי גם ההחבאות כמוך וראיתי שה openLRS נמצא כבר כמה שנים בשוק ואנשים דיי מבסוטים ממנו. כרגע ניתן לתכנתו ל ( ערוצים קופצים כאשר אתה קובע את התדר. המערכת הסינית זה העתקה אחד לאחד שרוצה מערכת. אני הזמנתי ומחכה שהמודול יחזור למלאי כדי שאתנסה...

guy1a
29-12-2012, 22:09:15
מה הטווח המוצהר של הסיני ?

אני הגעתי אתמול לקילומטר אחד עם הרחפן עם המערכת.של.הפולני.

מחר סקירה.

sgs II

Friman
29-12-2012, 22:19:15
אחד המגיבים בדיון בהוביקינג טען שעם מערכת מקבילה עם אנטנות משודרגות הוא הגיע ל17.6 ק״מ... אין לי מושג להעריך כמה מקבילה הייתה המערכת שלו ועד כמה הוא אמין, בינתיים מהשרשור בrcGroups לא התקבלה הערכה ברורה לטווח המרבי של המערכת של הסיני. מה שכן ברור משם זה שהגרסת תוכנה המקורית לא משהו - לא מבחינת הטווח המרבי, לא מבחינת קפיצת תדרים (מדלגת רק בין 3 תדרים) ולא מבחינת רזולוציית הסרבואים - יש הרבה תלונות שלא מספיק טובה. מצד שני יש כמה גרסאות חדשות שאחת מהן בולטת לטובה - openlrsNG, שלפי מה שהבנתי הטווח שלה יותר טוב, נפתרה בה בעיית רזולוציית הסרבואים והיא מדלגת בין 6 תדרים ולא 3.
ליאור אם אתה יודע יותר בעניין אנא עדכן, לא הבנתי חלק מההודעה שלך, מנחש שעקב הקלדה מהסמארטפון? ;)
גיא - אז מה דינו של הפולני? חשבתי שהנאזה טס איתו לעולם שכולו ליפו גרעיניות בשקל תשעים?
אגב מן הראוי לציין שיש הרבה ביקורת על הסיני שהעתיק אחד לאחד את המערכת של פלייטרון, בלי לתת להם שום קרדיט. מצד שני המערכת של פלייטרון היא עם רשיון של קוד פתוח ככה שאם אני מבין נכון אין להם ממש בסיס משפטי להתבכיינויות שלהם, זה רק מקרה של חוסר נימוס בסיסי מצד הוביקינג.

guy1a
30-12-2012, 06:05:15
הנאזה לא החזיר את הרחפן וזה עניין אחר מאשר המערכת של הפולני.

זה ידרוש חקירה משנית...

אח שלי שיהיה בריא מצא...יותר נכון מישהו שטייל שם במקרה בזמן שאח זלי חיפש . נתקל פיזית ברחפן .. אז ..

הסקירה שלי תתפרסם היום בע'ה

ההשאלה היא האם ק'מ אחד זה מספק או לא .. על כמה מדברים בopenlrs ?

sgs II

AvivT
24-01-2013, 08:52:13
יש חדש לגבי ה openLRS של הסיני? מישהו קיבל? התנסה?
ראיתי שחזר עכשיו למלאי ושוקל להזמין.

sevet
24-01-2013, 09:39:06
יש חדש לגבי ה openLRS של הסיני? מישהו קיבל? התנסה?
ראיתי שחזר עכשיו למלאי ושוקל להזמין.

הזמנתי בלי לחשוב פעמיים, טוב אבל אני חדש, מה אני יודע :) ,
הזמנתי Turnigy 9XR בלי מודול אז במילא הייתי חייב משהו.... אם זה לא עובד אז בכל מקרה הזמנתי כם מודל Flysky עם מקלט רגיל... שיהיה משהו... והרגיל גם כנראה מתאים לכל מני צעצועים RTF כמו ה-v949 שלי.
בטח עוד חודשיים אני אוכל להגיד לך איך עובד. (חודש משלוח, שבוע שבועיים להרכיב הכל, שבוע שבועיים חוות דעת מוצקה)
מה שכן, חקרתי ואכן הגרסה המקורית כנראה לא משו וגם אם אתה מטיס עם עוד מישהו עם אותה הגרסה אז "תעלו" אחד על השני, בגרסה האחרונה יש כבר קוד 4 תווים שאתה קובע בצריבה על המשדר ועל המקלט ואמור להיות תווך משופר.
אל תשכח גם מתאם FTDI לצריבה (אני מקווה שזה ה FTDI ולא ה- AVR... הזמנתי את שניהם... מישהו טוען שעם ה-AVR הוא הרס את המשדר..)

mus
24-01-2013, 21:19:18
הזמנתי Turnigy 9XR בלי מודול אז במילא הייתי חייב משהו.... אם זה לא עובד אז בכל מקרה הזמנתי כם מודל Flysky עם מקלט רגיל... שיהיה משהו... והרגיל גם כנראה מתאים לכל מני צעצועים RTF כמו ה-v949 שלי.
בטח עוד חודשיים אני אוכל להגיד לך איך עובד. (חודש משלוח, שבוע שבועיים להרכיב הכל, שבוע שבועיים חוות דעת מוצקה)
מה שכן, חקרתי ואכן הגרסה המקורית כנראה לא משו וגם אם אתה מטיס עם עוד מישהו עם אותה הגרסה אז "תעלו" אחד על השני, בגרסה האחרונה יש כבר קוד 4 תווים שאתה קובע בצריבה על המשדר ועל המקלט ואמור להיות תווך משופר.
אל תשכח גם מתאם FTDI לצריבה (אני מקווה שזה ה FTDI ולא ה- AVR... הזמנתי את שניהם... מישהו טוען שעם ה-AVR הוא הרס את המשדר..)

היי מאיפה הזמנת את הflysky?
תודה תני

liorz055
24-01-2013, 21:34:19
יש הרבה גרסאות ל OPENLRS כרגע יש בחור בשם KHA ב RCG שלקח על עצמו את המשך הכתיבה ושיפור של התוכנה :
https://github.com/kh4/openLRSng
כרגע יש בה אפשרון ביקון כך שאם הכלי הולך לאיבוד הוא משדר 3 אותות בעוצמה שונה ואפשר לאכן את הכיוון שלו בעזרת מכשיר ווקי-טוקי פשוט.
הוא גם עובד על עדכון עתידי שבו שהמשדר יבדוק בהפעלה איזה תדרים פנויים וישתמש בהם.
מישהו אחר דיווח שהגיע ל 3.6 ק"מ טווח בבדיקה קרקעית עם אנטנות סטוק - הוא השתמש בגרסה ישנה יותר של thundeadmod 3.6 (http://openlrs.googlecode.com/files/thUndeadMod3_6FINAL.zip) הוא טוען שהגרסה הישנה נותנת יותר טווח.
דרך אגב לא חייבים לחכות למודול , ניתן לצרוב את המקלט כמשדר ולהשתמש בו כמשדר (למעשה ה 3.6 ק"מ זה עם מקלט שנצרב כמשדר).
בכל הגרסאות הללו מדובר ב 6 ערוצים קופצים (רק לסבר את האוזן בספטרום DSM2 מדובר בקפיצה של שני ערוצים בלבד).
עושה רושם שמתחילה התעוררות בתחום ה openLRS
:)

bimbambom
24-01-2013, 21:49:08
אפשר לעשות דברים מדהימים עם openLRS.
כאן לדוגמא הבחור השתמש ב openLRS בתור טלמטריה ששולחת נתונים ממד תאוצה וג'יירו(מחוברים ישירות ל openLRS דרך I2C) על המכונית למחשב.
http://www.ipernity.com/doc/etienne/10829477

הבונה
25-01-2013, 20:01:30
אולי לא הבנתי משהו, אבל אם המודול משדר ב 100mw, אז למה שהטווח שלו יהיה יותר מאשר מודול רגיל של 72mhz?

Friman
25-01-2013, 20:33:34
הסוגייה היא לא רק הטווח אלא התדר. אם אני מביו נכון השידור בuhf ״נקי״ יותר
ליאור מחכים לרשמיך...

liorz055
25-01-2013, 21:15:22
אולי לא הבנתי משהו, אבל אם המודול משדר ב 100mw, אז למה שהטווח שלו יהיה יותר מאשר מודול רגיל של 72mhz?

הבעיה של 72 זה האורך גל שלא מאפשר טכנולוגיית קפיצת ערוצים. בנוסף למיטב הבנתי המוגבלת קשה ליצור אנטנות עם גיין ל 72.
אבל ללא ספק אם יש לך 72 לך על זה , ורק עם תתקל בבעיות טווח תעבור ל lrs.

הבונה
25-01-2013, 21:21:24
יש לי אורורה 9 שמשדר כרגע ב 2.4 ואני שוקל איך להגדיל את הטווח, 72 או 433...

Friman
25-01-2013, 22:01:13
הopenlrs דורש משדר שעובד עם ppm, האורורה לא כזה... אני באותה סירה כמוך

sevet
25-01-2013, 22:47:53
היי מאיפה הזמנת את הflysky?
תודה תני

הזמנתי מ-ebay לא מצאתי בשום מקום, חיפשתי גם Turnigy ולא Flysky אבל זה אמור להיות אותו דבר:
http://www.ebay.com/itm/251181887708?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
20$ עם משלוח

הבונה
25-01-2013, 23:02:09
הבנתי... מישהו יודע מה הטווח המקסימלי של אורורה 9??

Friman
25-01-2013, 23:07:41
אני הגעתי ל850 מטר בטיסת fpv עם הפאן קאב. קראתי בrcGroups פוסט של בחור שטען שעבר 1.5 מייל (שזה סביב 2.4 ק״מ), אבל אין לזה ביסוס נוסף

Hagay
26-01-2013, 01:19:51
הopenlrs דורש משדר שעובד עם ppm, האורורה לא כזה... אני באותה סירה כמוך

למה? אני עם אורורה ומוציא PPM לדראגון לינק UHF LRS
כל השלטים מוציאים PPM לפחות במחבר חניך/מדריך

אני הגעתי לכ 750 מטר לפני הנפילה ב2.4
וקילומטר וקצת עם ה72 של האורורה ומקלט קורונה בלי איבוד מלא אבל היו כבר ניתוקים בגובה נמוך.

Friman
26-01-2013, 06:08:21

אני הגעתי לכ 750 מטר לפני הנפילה ב2.4
וקילומטר וקצת עם ה72 של האורורה ומקלט קורונה בלי איבוד מלא אבל היו כבר ניתוקים בגובה נמוך.

זה חדש לי חגי, עד כה הבנתי שהאורורה לא מוציא ppm.. תוכל להרחיב יותר על משיכת ppm מהיציאת חניך מדריך, או באיזו דרך אחרת אתה מוציא ppm מהאורורה?

הבונה
26-01-2013, 07:47:03
הטווח קצת מאכזב...
ב RC sport flyer עשו מבחני טווח של שלטי 2.4
הם טוענים שהגיעו לטווח של 6.3 מיילים עם אורורה:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1803355

לגבי ה ppm, בדף ה openlrs של הסיני הוא
רושם שהמודול מתאים רק ל JR או Turnigy:

"OrangeRx OpenLRS Tx Module
(JR/Turnigy compatible)"

אז לא הבנתי אם כל שלט שמוציא ppm מתאים, או רק השלטים שהוא ציין...

Friman
26-01-2013, 08:33:43
עשיתי קצת מחקר, מסתבר שחגי צודק...
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1150747
האורורה אכן מוציא ppm. הנקודה היא שהמודול עם הקופסא והמחבר מתחבר כ״פלאג אנד פליי״ ישירות רק ל9X / JR, על מנת לחברו לאורורה או לשלט אחר כפי הנראה צריך להכין מתאם. אני ממתין לרשמיו של ליאור שלמיטב הבנתי מנסה לחבר את הOpenLRS לאורורה 9? אם אכן מסתבר שזה אפשרי שלי יהיה כבר מחר בדרך ;)
לגבי הטווח של מודול ה2.4 הרגיל- קראתי את הסקירה הזו בעבר, זה במצב אופטימלי מן הסתם ללא הפרעות ובסביבה נטולת רעשים ומכשולים... בפועל על כלי fpv יש הרבה רעשים - ממשדר הוידאו, מהמצלמה, מהבקר והמנוע של הטיסן (כפול 3-4-6-8 ברחפן), לפי רשמים בפועל של חברים מהקהילה שלנו הטווח בfpv עם האורורה 9, בעיקר על רחפנים, איננו מתקרב ל6.3 מייל אולי יותר באיזור של 0.63 מייל ורוב הסיכויים שהרבה פחות.

guy1a
27-01-2013, 11:44:05
ליאור עובד עם 9X
אם אנחנו מדברים על אותו ליאור :)

Friman
27-01-2013, 11:55:51
ליאור עובד עם 9X
אם אנחנו מדברים על אותו ליאור :)

כן, התבלבלתי בגלל שאלה של ליאור בשרשור בrcGroups על חיבור לאורורה 9... בכל אופן הזמנתי שני מקלטי orange openLRS שאחד מהם ייצרב כמקלט והשני כמודול שידור, ואנסה לחבר לאורורה 9 שלי... תאורטית זה אמור להיות אפשרי מבחינת יציאת ppm והמתח שמחבר המודול של האורורה מספק. עוד חודש יהיו לי מסקנות ;)

הבונה
27-01-2013, 15:12:21
מה היתרון של קניית מודול משדר על פני מקלט, אם את שניהם אפשר לצרוב גם כמקלט וגם כמשדר?

sevet
27-01-2013, 16:03:08
מה היתרון של קניית מודול משדר על פני מקלט, אם את שניהם אפשר לצרוב גם כמקלט וגם כמשדר?

מקלט: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=27096

משדר JR :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=27095

הקופסא/מחבר למודול ה-JR

Friman
27-01-2013, 16:29:54
המודול משדר מגיע כ״פלאג אנד פליי״ למשדר JR או 9X, ועם כפתור ביינד ובאזר להתראות קוליות; ואם אני לא טועה באחת מהגרסאות האחרונות נוספה אופציה לביקון ע״פ עוצמת התדר במקרה של כלי שהלך לאיבוד.
אם משתמשים במקלט כמודול שידור צריך לעשות לו מתאם באמצעות מאריכי סרבו, ואם רוצים להוסיף כפתור לביינד ובאזר (ביינד אם אני לא טועה אפשר לעשות גם באמצעות ג׳אמפר לא חייבים כפתור ובחלק מהגרסאות בכלל אין ביינד אלא התאמת תדרים בין המשדר למקלט בשלב הצריבה). כיוון שמודול המשדר עולה 10$ יותר וכיוון שבלאו הכי הוא לא תואם לאורורה 9 שלי ובכל מקרה אצטרך להכין מתאם, קניתי שני מקלטים שאחד מהם ייצרב כמודול שידור.

הבונה
27-01-2013, 17:12:18
תודה!
אפשר לשאול מאיפה קנית כבל טריינר לאורורה? איזה כבל צריך בדיוק?

Friman
28-01-2013, 11:22:57
תודה!
אפשר לשאול מאיפה קנית כבל טריינר לאורורה? איזה כבל צריך בדיוק?

אני מתכוון לחבר ליציאת המודול מהשלט עם כבל שאכין משני מאריכי סרבו שיודבקו יחד. עדיין אין לי מושג איך החיווט צריך להיות מהצד של מודול השידור, כשיגיע אתעמק בזה יותר, בכל אופן זה סדר הפינים בצד של האורורה:
83489
מתאם FTDI to USB 3.3V כבר יש מפרוייקט אחר, מקווה שעד אז אלמד מספיק את העניין. לא צופה שיהיה סיפור גדול אבל לך תדע... מקסימום אשמור את המקלטים ואולי בעתיד אקנה 9x שבוודאות מתאים למודול השידור הזה. אבל העדיפות הראשונה היא לגרום לזה לעבוד עם האורורה.

guy1a
28-01-2013, 11:28:40
גיל, מהנסיון שלי עם הפולני שאמור להיות דומה .... כבל סרבו אחד לערוץ אחד. מתח / אדמה / סיגנל פיפיאם.
זה גם מה שהוא מקבל מה9x

Friman
28-01-2013, 11:56:57
כמו שאמרתי ייקח לי חודש לקבל את המודול ולראות מה אמור להתחבר לאן... מניח שזה בר ביצוע :)

AvivT
28-01-2013, 13:05:59
קראתי שהמודול שידור שהסיני מוכר מזייף לפעמים ולא מצפצף כשהסיגנל נחלש.
עלול להיות מסוכן אם אין לך חיווי RSSI שאתה סומך עליו + failsafe שעובד.

Friman
28-01-2013, 13:31:25

זה מעלה לי שאלה יותר עקרונית שמתגלגלת לה בראש מאז התשובה של חגי... אם כל השלטים מוציאים ppm, האם זה אומר תאורטית שלכל שלט ניתן לחבר כל מודול שידור? האם ניתן לחבר למשל מודול frsky, או מודול של ספקטרום או פוטאבה לאורורה, ולהיפך? ברור לי שכדי להשתמש בתכונות מסויימות של המודול, כמו למשל הטלמטריה באורורה, נדרש שהמודול יותאם לחומרה ולתוכנה של המשדר והמקלטים, אבל מבחינת שידור פר-סה, האם אכן זה נכון? האם ניתן תאורטית לחבר כל מודול לכל משדר?

guy1a
28-01-2013, 13:59:51
זה מעלה לי שאלה יותר עקרונית שמתגלגלת לה בראש מאז התשובה של חגי... אם כל השלטים מוציאים ppm, האם זה אומר תאורטית שלכל שלט ניתן לחבר כל מודול שידור? האם ניתן לחבר למשל מודול frsky, או מודול של ספקטרום או פוטאבה לאורורה, ולהיפך? ברור לי שכדי להשתמש בתכונות מסויימות של המודול, כמו למשל הטלמטריה באורורה, נדרש שהמודול יותאם לחומרה ולתוכנה של המשדר והמקלטים, אבל מבחינת שידור פר-סה, האם אכן זה נכון? האם ניתן תאורטית לחבר כל מודול לכל משדר?

כמובן ...

אבל תקח בחשבון שיש עוד דברים כמו למשל איכות הסיגנל .. הנקיון שלו.
גובה מתח הסיגנל וכו'
תקרא קצת בשרשור של מייק על הדרקון .. יש שם עניינים עם כל מיני שלטים.
יש מה ללמוד שם

sgs II

Hagay
28-01-2013, 15:05:45

לא בדיוק, לרוב דרושה איזו התערבות בדרך, כנס לסקירה של האורורה וחפש את ההתאמה של האורורה למודול DSM2 של ספקטרום

Friman
28-01-2013, 15:05:49
כמובן ...

אבל תקח בחשבון שיש עוד דברים כמו למשל איכות הסיגנל .. הנקיון שלו.
גובה מתח הסיגנל וכו'
תקרא קצת בשרשור של מייק על הדרקון .. יש שם עניינים עם כל מיני שלטים.
יש מה ללמוד שם

sgs II

יש לך הפניה במקרה? אני לא מכיר

sevet
12-02-2013, 09:06:24
קיבלתי אתמול רק את מודול המשדר (מה שמוזר כי הוא היה ב-backorder והגיע לפני המקלט שנקנה באותו יום בהזמנה אחרת והיה במלאי.....)
לא התאפקתי וצרבתי עליו את ה-OpenLRSng v1.2 מכאן: https://github.com/kh4/openLRSng
רשום שם בדיוק מה צריך לעשות למקלט בשביל שיתפקד כמשדר, לי נראה שלפחות ל-9x או תואם מודול JR אחר עדיף מקלט מוכן עם קופסה.

הנה תאור/מדריך מפורט איך צרבתי, למרות שזה רק תאור מה עשיתי ואני לא לוקח אחריות על העניין, כי אני לא באמת יכול לבדוק, אבל נראה תקין, אם מישהו מנסה ויש לו הערות אני אשמח לשמוע:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?60879-%F9%F8%F9%E5%F8-%E1%F0%E9%E4-%F9%F8%F9%E5%F8-%E1%F0%E9%E9%E4-%EC%F7%E5%E5%E0%E3-%F8%E0%F9%E5%EF-%EE%EE%FA%E7%E9%EC-%EE%E3%F8%E9%EA-%EE%EC%E0-%EE%E1%E5%F1%F1-Arduflyer-%E1%E8%E9%E1%E5%EC-FPV&p=412648#post412648

liorz055
12-02-2013, 14:31:52
בדקת שההלחמות של האנטנה ללוח במקלט בסדר, יש שם דפקט במקלט.
וכמובן נשמח אם תבצע בדיקת טווח ותן לנו את רשמיך...

sevet
12-02-2013, 16:47:05
היום ראיתי על הדפקט הזה... נראה לי שזה רק ב-RX שעוד לא קיבלתי, שאין שם חיבור בכלל בין תושבת האנטנה להלחמה ליציאה לאנטנה, בשדר TX יש כבל בין החיבור לאנטנה (שבמקרה הזה הוא לא מחוברת ללוח אלה לגוף הפלסטיק) לבין הלוח, היום אני אבדוק שזה מחובר טוב.
נראה לי שעד שאני אבצע בדיקות טווח ייקח הרבה זמן... אני עוד על קוצים מחכה שיגיעו כל החלקים, אז להרכיב לכוונן, אז FPV בדיקות ורק אז בדיקת טווח, וגם זו תהיה מוגבלת בשאיפה קודם בטריה תיגמר, אחרי זה וידאו ואז רדיו.

sevet
24-02-2013, 10:55:53
סיימתי לחבר ולעדכן הכל, כולל RSSI שעובד מול Arducopter עם Lowpass filter, עוד לא עשיתי בדיקת טווח אבל בתוך הבית כשהמשדר והמקלט צמודים ה-RSSI הוא 65, ושאני מתרחק 3-4 מטר הוא 45, אם קצב הירידה הזה באות ימשיך זה לא מבשר טובות, צריך לעשות בדיקה בשטח.
מישהו כבר בדק?
בדקתי את חיבורי האנטנה ב-RX נראה תקין, מה בדיוק אני מחפש? הרגל האמצאית של חיבור ה-SMA נראית מולחמת בסדר.

עוד סיבה שמצאתי למה לא כדאי להשתמש ב-RX ל-TX זה שהשלט כנראה מוציא 12V וה-RX מכוון ל-5V, מישהו באחד הפורומים הרג את ה-RX ככה, אז בזהירות. התיעוד המלא שלי כאן:

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?60879-%F9%F8%F9%E5%F8-%E1%F0%E9%E4-%F9%F8%F9%E5%F8-%E1%F0%E9%E9%E4-%EC%F7%E5%E5%E0%E3-%F8%E0%F9%E5%EF-%EE%EE%FA%E7%E9%EC-%EE%E3%F8%E9%EA-%EE%EC%E0-%EE%E1%E5%F1%F1-Arduflyer-%E1%E8%E9%E1%E5%EC-FPV&p=412648#post412648

כשיהיה לי עוד מידע אני אעדכן שם.

liorz055
24-02-2013, 13:47:29
אני בדקתי על הקרקע והגעתי ל 400-300 מטר כאשר גם המשדר 1.2 פועל במקביל. אני מקווה שבסוף שבוע אוכל לבדוק באוויר על הרחפן, או באוויר על הביקסלר.
יש דיווחים על 22 ק"מ בשימוש באנטנות של דרגון לינק במערכת של הסיני, יכול להיות שזה הכל עניין של QC חלק מרוויחים וחלק מפסידים הכל שאלה של סטטיסטיקה.

sevet
24-02-2013, 17:56:40
ב-RSSI קיבלתי 65 כשהמשדר צמוד למקלט ו-45 במרחק 4 מטר בבית, 0 כשהמשדר סגור, לא נראה הכי טוב בעולם.
אתה יודע מה לא בסדר בתמונה הזו של הלחמת האנטנה ב-RX? אצלי זה נראה דיי דומה, מה להלחים?
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=23957105&postcount=473

Friman
24-02-2013, 19:12:21
החוט האמצעי לא מולחם
ממה שאני זוכר שקראתי בrcGroups זה מסביר מאד את הנחתת הטווח שתיארת
תשתדל להימנע מהדלקת המשדר לפני שתסדר את הלחמת החוט האמצעי כי ככה זה כאילו אתה מדליק את המשדר ללא אנטנה, הוא עשוי להישרף

liorz055
25-02-2013, 07:33:00
שים לב שאיפה שמסומן בעיגול אין הלחמה בין הלוח העליון ללוח התחתון ולכן האנטנה איננה מחוברת.
כפי שגיל ציין אפשר לפגוע במקלט ככה, כדאי לבדוק טווח עם התוכנה המקורית קודם או לצרוב את ה thundeadmod 3.6 או 4 שבהם המקלט משמש כמקלט ולא גם כמשדר טלמטריה.

sevet
25-02-2013, 08:11:59
שים לב שאיפה שמסומן בעיגול אין הלחמה בין הלוח העליון ללוח התחתון ולכן האנטנה איננה מחוברת.
כפי שגיל ציין אפשר לפגוע במקלט ככה, כדאי לבדוק טווח עם התוכנה המקורית קודם או לצרוב את ה thundeadmod 3.6 או 4 שבהם המקלט משמש כמקלט ולא גם כמשדר טלמטריה.

אצלי החוט האמצעי כן מולחם בצד השני של הלוח מזה שרואים בתמונה, בדיוק איפה שרשום ANT, צריך בצד שבתמונה להלחים משהו או להלחים ממש מהאמצעי עד ה-ANT בתמונה או איפה שהוא סימן עיגול ששם לא רשום כלום?
איך זה אצלכם? יש לכם תמונה אולי?

AvivT
25-02-2013, 09:22:53
אצלי החוט האמצעי כן מולחם בצד השני של הלוח מזה שרואים בתמונה, בדיוק איפה שרשום ANT, צריך בצד שבתמונה להלחים משהו או להלחים ממש מהאמצעי עד ה-ANT בתמונה או איפה שהוא סימן עיגול ששם לא רשום כלום?
איך זה אצלכם? יש לכם תמונה אולי?

מהצד של הלוח שעליו מולחמת הרגל האמצעית (הצד שלא רואים בתמונה בשרשור RCG) המגעים עוברים לצד השני דרך נקודת הבדיקה שכתוב לידה ANT. משם אתה רואה את המוליך הרחב שהולך לפד הלחמה, והפד הזה לא מחובר לפד שמולו, שממנו יוצא קו בדיל ארוך כלפי מטה. שם בדיוק אתה צריך לוודא שיש חיבור.
הכי פשוט להשתמש ב DVM ולבדוק רציפות בין הפדים.
אם אתה רוצה להיות פדנט (ונראה שאתה כזה :)) אז אפשר כבר לבדוק רציפות בין כל הנקודות: בין הרגל עצמה בצד השני לבין ה test point, בין ה test point לפד וכו'.

Friman
25-02-2013, 09:33:10
אצלי שלושת הרגליים מולחמות מאותו הצד, בשתי היחידות שקיבלתי... את החיבור בין נקודות ההלחמה לא בדקתי, אני צריך לבדוק גם אצלי

sevet
25-02-2013, 11:40:20
מהצד של הלוח שעליו מולחמת הרגל האמצעית (הצד שלא רואים בתמונה בשרשור RCG) המגעים עוברים לצד השני דרך נקודת הבדיקה שכתוב לידה ANT. משם אתה רואה את המוליך הרחב שהולך לפד הלחמה, והפד הזה לא מחובר לפד שמולו, שממנו יוצא קו בדיל ארוך כלפי מטה. שם בדיוק אתה צריך לוודא שיש חיבור.
הכי פשוט להשתמש ב DVM ולבדוק רציפות בין הפדים.
אם אתה רוצה להיות פדנט (ונראה שאתה כזה :)) אז אפשר כבר לבדוק רציפות בין כל הנקודות: בין הרגל עצמה בצד השני לבין ה test point, בין ה test point לפד וכו'.

אז לסיכום ופשטות (איך שמת לב שאני פדנט? למעשה אני מעדיף פרפקציוניסט :) ), בתמונה הבאה:
http://static.rcgroups.net/forums/attachments/1/6/8/7/1/1/a5488375-47-Antenna%20connection%20problem.jpg

צריך לוודא ששתי הנקודות שמוקפות בעיגול בתמונה מחוברות אחת לשניה, ואז לוודא שיש חיבור כל הדרך בין הנק' השמאלית היותר תחתונה בעיגול (האדום בתמונה) לבין ההלחמה של הפין האמצעי בצד השני?

בכל מקרה הזמנתי גם אנטנות:
שתיים כאלו שהמוכר אמר שיותר מתאימות ל-RX אבל יעבוד ל-TX:
http://www.ebay.com/itm/200895096737?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

ואחת כזו, שאמורה להיות מעולה ל-TX אבל יש איתה בעיתייות עם חיקויים (בגלל זה הזמנתי שתיים מהקודם):
http://www.radiogearpro.com/main/product_info.php?products_id=831

ייתכן ותהייה לי אנטנה RX ספייר, אני אעשה בדיקות עם ה-Stock, וקומבינציות עם הקנויות.

liorz055
25-02-2013, 22:07:27
במקום להזמין שתיים ספייר, הייתי הולך על המקור , שנחשנב לאחת האנטנות הכי טובות : http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_46_50&products_id=1200

בכל מקרה אשמח לשמוע את העידכונים.
בהצלחה, ליאור

sevet
27-02-2013, 08:19:59
במקום להזמין שתיים ספייר, הייתי הולך על המקור , שנחשנב לאחת האנטנות הכי טובות : http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_46_50&products_id=1200

בכל מקרה אשמח לשמוע את העידכונים.
בהצלחה, ליאור

הזמנתי רק אחת ספייר, ה-Nagoya 772 אמורה להיות טובה מאד רק שגם לה יש חיקויים.... מדברים על ביצועים כמו ה-Diamond ולדיאמונד אין ציר לקפל את האנטנה בחיבור מה שיצריך איזו קונסטרוקציה מסורבלת, בגלל זה העדפתי את ה-Nagoya.

היום הורדתי את המדבקה מאחורי המקלט וסוף סוף הבנתי על מה תמונה עם הבעיה בהלחמה מדברת, הנק' ייחוס בתמונה באלכסון ואלו נראות כמו שתי נקודות לא חופפות, למעשה זו פשוט ההלחמה האחרונה בלוח הקטן שיושב על הגדול, בתמונה ההלחמה שם נשברה, אצלי לצערי היא בסדר, לצערי כי יש לי את מה שנראה שתהיה בעיית קליטה, נקווה שאלו האנטנות הגרועות.

לפי מישהו ב-RCGROUPS ניסיתי לעבוד ב-RSSI בלי הפילטר מול ה-Arduflyer והפתעה זה עובד גם בלי..... מוזר..... האם יש צורך בפילטר בכל זאת ? או שבלעדיו זה לא אמור היה לעבוד?

Friman
27-02-2013, 10:07:18
יש לכם כבר רשמים עם איזו גרסת תוכנה כדאי להתחיל? שני המקלטים שלי הגיעו, מתישהוא כשאמצא זמן אני רוצה להתחיל עם זה. הבנתי ששתי הגרסאות המובילות הן openlrsNG וtheundead? מי מהן לדעתכם יותר מומלצת מבחינת טווח, איכות השידור, דיוק סרבואים, מימשק וכו׳? אני לא צריך טלמטריה אבל למשל האופציה של הביקון (זה עובד בכלל?) בopenlrsNG נשמעת לי פיצ׳ר נחמד.
כמו כן אם יש לכם לינקים להורדה אולי? לא הייתי בעניינים כמה שבועות, איבדתי את קצב התקדמות הדיון בrcGroups

sevet
27-02-2013, 12:10:10
יש לכם כבר רשמים עם איזו גרסת תוכנה כדאי להתחיל? שני המקלטים שלי הגיעו, מתישהוא כשאמצא זמן אני רוצה להתחיל עם זה. הבנתי ששתי הגרסאות המובילות הן openlrsNG וtheundead? מי מהן לדעתכם יותר מומלצת מבחינת טווח, איכות השידור, דיוק סרבואים, מימשק וכו׳? אני לא צריך טלמטריה אבל למשל האופציה של הביקון (זה עובד בכלל?) בopenlrsNG נשמעת לי פיצ׳ר נחמד.
כמו כן אם יש לכם לינקים להורדה אולי? לא הייתי בעניינים כמה שבועות, איבדתי את קצב התקדמות הדיון בrcGroups

ה-OpenLRSng הוא ממשיך דרכו של thundead שלא נתמך יותר ובגרסה האחרונה יש בעיות כמו במקום קפיצה על 6 ערוצים זה רק חמש... תסתכל על הלינקים שרשמתי כאן למדריך המפורט של איך להתקין בשירשור הבנייה שלי. אצלי עובד, תעבוד שלב שלב ויעבוד לך, לי נראה מסובך מדי להשתמש במקלט כמשדר, תבדוק באתר של openlrsng (ראשון בגוגל) איזה שינויים צריך לעשות בכדי שיחידת ה-RX יהיה TX חוץ למעלות לו את גרסאת ה-TX יש עוד שינויים, יכול להיות גם שתהייה בעיית חשמל כי הוא מצפה ל5.5V n והשלט יעביר לו 12V, לא בטוח לגבי זה אבל מישהו שרף ככה יחידת RX.

בינתיים, מניסיון אחרים, אני דיי סקפטי לגבי טווח כשאני אבדוק, לפחות לא עם האנטנות המקוריות.....

Friman
27-02-2013, 13:07:09
תודה, אני אבדוק
השלט לא מעביר למודול השידור 12v אלא משהו באיזור ה6v, לפחות ככה זה אצלי באורורה. מדדתי :)

Friman
09-03-2013, 21:26:23
חדשות טובות, המודול של orange openlrs מהסיני עובד יופי עם האורורה 9 שלי ;)
השתמשתי במקלט שצרבתי לגרסת משדר, כבל סרבו יוצא מחיבור המודול מאחורה באורורה לערוץ 4. הפין השמאלי ביותר בחיבור המודול לאורורה (אם מסתכלים על השלט מהגב) הוא הPPM, הבא אחריו - מתח והבא אחריו Ground:
85655
85656
לא היה צריך שום שינוי או תוספת בחומרה (למעט הלחמת כפתור לביינד ולהגדרת fail safe למודול, כוונתי היא שלא היה צריך להוסיף שום טרנזיסטור או קבל על ערוץ הPPM) שיפצרתי את המודול בתוך קופסת פלסטיק קטנה שאני כבר לא זוכר מה היה בה במקור, ועם קצת וולקרו הוא נתפס על הסטנד לשלט בגב השלט:
85657
85658
קופסת הפלסטיק שהשתמשתי בה היא בדיוק באורך של השקע למודול באורורה אז אחרי שאראה שהכל עובד יפה ואהיה בטוח שאני שבע רצון מהמערכת אני מתכנן שיפצור בתוך הקופסא כך שיהיה מעין מודול plug and play
85659
85660

guyst
09-03-2013, 21:34:36
תודה על השיתוף!
שיעבוד פיקס וטווח טוב נזמין גם....:cool: מישו צריך מודול FM...? :p

Friman
09-03-2013, 23:24:25
תודה על השיתוף!
שיעבוד פיקס וטווח טוב נזמין גם....:cool: מישו צריך מודול FM...? :p
;)...;)
למישהו יש מושג אגב מאיפה אפשר לקנות קופסא ריקה של מודול שידור של הייטק? לא מצאתי בשום מקום.
חשבתי לשפצר משהו יותר אלגנטי...

Friman
10-03-2013, 23:28:00
אגב הערה לגבי החיבור לאורורה - מסתבר שהיציאה למודול מוציאה סביב 8v. שמתי לב שהמודול openlrs מתחמם... מזל שהבחנתי בזמן לפני שהסתכנתי בזה שיישרף באוויר, חיברתי BEC של 5V בין היציאה מהמשדר לכניסת הPPM ועכשיו הכל בסדר, לא מתחמם בכלל.

הבונה
16-03-2013, 12:52:56
צרבתי מקלט מהסיני בתור משדר עם OpenLRSng וחיברתי אותו לאורורה דרך הפינים של המודול בעזרת כבל סרבו (זכר בשני הכיוונים) והסטאפ עובד יפה!
יש רק בעייה אחת, חיברתי את ה RSSI מהמודול לOSD גם כן בעזרת כבל סרבו זכר בשני הכיוונ ואני לא רואה RSSI על המסך...

ה OSD הוא Cyclopes Storm בגירסת קושחה 1.03

מה אני עושה לא נכון?

Friman
16-03-2013, 14:53:23
אני לא יודע לייעץ לך בעניין הosd והrssi, לא מכיר את המכשיר שלך, אבל שים לב שהפינים ביציאת המודול של האורורה מוציאים 8v בעוד המעבד של המקלט מתוכנן לעבוד ב5-6v. הוא יעבוד גם ב8v אבל מתחמם מאד אחרי כמה דקות שימוש; המלצה חמה - מיציאות המתח באורורה תתחבר לBEC שימיר את המתח ל5v ומשם תמשוך מתח למודול, אחרת אתה מסתכן בכך שיישרף.

sevet
16-03-2013, 15:55:55
צרבתי מקלט מהסיני בתור משדר עם OpenLRSng וחיברתי אותו לאורורה דרך הפינים של המודול בעזרת כבל סרבו (זכר בשני הכיוונים) והסטאפ עובד יפה!
יש רק בעייה אחת, חיברתי את ה RSSI מהמודול לOSD גם כן בעזרת כבל סרבו זכר בשני הכיוונ ואני לא רואה RSSI על המסך...

ה OSD הוא Cyclopes Storm בגירסת קושחה 1.03

מה אני עושה לא נכון?

ייתכן ואתה צריך פילטר שיעבור מ-PWM לאנלוגי (אני לא סגור על מה זה אומר בדיוק), תסתכל אצלי במדריך (בחתימה) בניתי אחד למרות שבסוף הלוח שלי גם יכול בלי....

AvivT
16-03-2013, 16:05:14
מאיפה הזמנתם את ה FTDI לצריבה? הסיני לא מחזיק כזה, נכון?

Friman
16-03-2013, 16:16:53
מאיפה הזמנתם את ה FTDI לצריבה? הסיני לא מחזיק כזה, נכון?

נדמה לי שכן. בכל מקרה אני קניתי מaliexpress בעבר
שים לב שאתה צריך של 3.3v לא של 5v.

הבונה
16-03-2013, 19:05:18
המקלט יכול לקבל מתח בין 3.7 ל 15...
אני מניח שאם מנחיתים את המתח הוא מתחמם פחות כי הוא לא צריך להנחית את המתח בעצמו.
ניסיתי לחבר את האורורה דרך היציאה של הטריינר בהתחלה, אבל זה לא עבד... יש לי את הכבל מה hpp-22 שמתחבר ליציאת הטריינר ויש לו חיבור סרבו בצידו השני. על פניו זה אמור לעבוד ונראה לי יותר אלגנטי. אפשר יהיה ככה להאריך את הכבל עם מאריך אוזניות ולשים את המודול על סטנד גבוה. למישהו יש מושג למה זה לא עובד (לא שכחתי להפעיל את השלט על pupil )?

השאלה החשובה באמת זה למה ה rssi לא עובד.
לפי מה שקראתי בהערות התוכנה של openlrsng, המקלט אמור להוציא rssi ולא pmw. גם אם זה היה pmw ה osd היה אמור להציג ערכים שפשוט קופצים כל הזמן. מדדתי את המתח ביציאת ה rssi בין הסיגנל למצח החיובי, וקיבלתי בסביבות 2.5v. לפי מה שהבנתי ה osd אמור להציג את הערך הזה... יכול להיות שצריך לנתק את החוט השלילי?

הבונה
17-03-2013, 07:21:24
טוב, חדשות טובות.

הצלחתי לקבל חיווי RSSI דרך ה OSD.

מה שהיה צריך לעשות זה להכנס להגדרות של ה Storm OSD, בהגדרות RSSI ללחוץ על MAX ואז הוא דוגם את הערך המקסימלי של האותות.
לאחר מכן צריך לכבות את השלט (בשום אופן לא להשאיר את הפרופ מחובר למנוע, ב failsafe המנוע עובד!) וללחוץ על MIN.
רק לאחר עשיתי את פעולת הכיול הזאת ערך ה RSSI הוצג על המסך.

לגבי ה FTDI:

אני קניתי את שלי מ Ebay, הייתי נותן לך קישור אבל המוכרים מתחלפים כל הזמן.
תבדוק כשאתה מזמין שהוא יכול לעבוד ב 3.3V
בדרך כלל הם יכולים לעבוד ב 5V וגם ב 3.3V
שים לב - ה FTDI מגיעים בתור ברירת מחדל ב 5V!
יש מאחורה שלושה פדים של הלחמות. אתה צריך לגרד עם סכין את הבדיל שמחבר בין שניים מהם, ולהלחים חיבור חדש בין הזוג השני.
אל תשכח, אני נזכרתי ברגע האחרון...

Friman
17-03-2013, 07:50:00
המקלט יכול לקבל מתח בין 3.7 ל 15...
אני מניח שאם מנחיתים את המתח הוא מתחמם פחות כי הוא לא צריך להנחית את המתח בעצמו.
יכול להיות. Kha שכתב את הגרסא של openlrsNG המליץ לי שלא לעבוד ביותר מ6v למרות שכמו שציינתי המודול עבד גם ב8v, העדפתי להשקיע 10 דקות בהוספת BEC מאשר להסתכן בהתחממות יתר של ווסת המתח הפנימי במודול ובשריפתו באוויר. להזיק זה לא מזיק, כיוון שבלאו הכי מתח העבודה של המודול מווסת בסופו של דבר ל3.3v אם אני מבין נכון אני מניח שמתח כניסה של 5v לעומת 8v לא אמור להפחית מיעילות המודול או מהספק השידור.

ניסיתי לחבר את האורורה דרך היציאה של הטריינר בהתחלה, אבל זה לא עבד... יש לי את הכבל מה hpp-22 שמתחבר ליציאת הטריינר ויש לו חיבור סרבו בצידו השני. על פניו זה אמור לעבוד ונראה לי יותר אלגנטי. אפשר יהיה ככה להאריך את הכבל עם מאריך אוזניות ולשים את המודול על סטנד גבוה. למישהו יש מושג למה זה לא עובד (לא שכחתי להפעיל את השלט על pupil )?

כניסת הטריינר מוציאה גם מתח? יש שרשור בrcGroups על חיבור מודול ספקטרום לאורורה ויש שם לא מעט מידע לגבי היציאות השונות וחיבור מודולים חיצוניים אליהן, לרבות חיבור המודול ליציאת הטריינר, שווה לך להציץ שם אולי תמצא פיתרון.
אגב אפשר למקם את המודול על חצובה גם במשיכת אות מיציאת המודול, לא? פשוט להאריך עם מאריכי סרבו... נראה לי גם פחות מזמין ניתוקים מקריים מהארכה עם מאריך אוזניות (למשל במאריכי סרבו עם נעילה של החיבור).

AvivT
18-03-2013, 11:13:07
לגבי ה FTDI:

אני קניתי את שלי מ Ebay, הייתי נותן לך קישור אבל המוכרים מתחלפים כל הזמן.
תבדוק כשאתה מזמין שהוא יכול לעבוד ב 3.3V
בדרך כלל הם יכולים לעבוד ב 5V וגם ב 3.3V
שים לב - ה FTDI מגיעים בתור ברירת מחדל ב 5V!
יש מאחורה שלושה פדים של הלחמות. אתה צריך לגרד עם סכין את הבדיל שמחבר בין שניים מהם, ולהלחים חיבור חדש בין הזוג השני.
אל תשכח, אני נזכרתי ברגע האחרון...

מצאתי באיביי מודול עם ג'אמפר שמשנה בין 3.3V ל 5V, כך שזה חוסך התעסקות. אם מישהו מתעניין:
http://www.ebay.com/itm/FTDI-Basic-Breakout-USB-TTL-6-PIN-3-3-5V-With-Free-USB-Cable-For-Arduino-/320907184616?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ab78f09e8

guy1a
18-03-2013, 11:21:36
בדיוק מה שיש לי ( בלי הסויטש )
אחלה מוצר

Friman
18-03-2013, 11:25:56
זה לא סוויטץ׳, זה ג׳אמפר... בכל אופן רעיון נחמד להלחים שלושה פינים כאלו לשלושת הפדים על הלוח ולהחליף במתחים באמצעות ג׳אמפר. גם לי אגב יש כזה בדיוק

הבונה
25-03-2013, 12:24:58
כן, אני התנסתי עם מודול flytron OpenLRS 433mhz
ואני לא מרוצה בכלל....

עשיתי היום בדיקת טווח קרקעית עם האנטנות המקוריות. אני יודע שהם לא משהו, אבל קיבתי טווח מגוחך בסביבות 120 מטר...
החזרתי את מודול ה 2.4 המקורי של האורורה ואז הטסתי ללא שום בעיות (לא רחוק מזמן, זו היתה הטסת FPV ראשונה).

בדקתי כבר אם יש נתק באנטנה, ובמקרה שלי האנטנה מחוברת.
נראה לי שאני הולך לשלוח חבילה לסין :)

AvivT
25-03-2013, 12:37:48
כמו שאמרת, ידוע שהאנטנות המקוריות הן זבל, ועוד עדית בדיקה על הקרקע. אז למה לא לנסות עם אנטנות טובות יותר?

Friman
25-03-2013, 12:41:07
אני הגעתי ל310 מטר בבדיקה קרקעית עם האנטנות המקוריות, גרסא openlrsNG 1.6, ללא טלמטריה. אני מתכוון להוסיף טלמטריה לחיווי אזהרה לקראת איבוד רדיו, מה שצפוי להוריד טיפה מהטווח. באוויר טרם עשיתי בדיקת טווח, הטסתי עד כה רק בטווח הראייה.
אני שואף לקבל טווח של סביב קילומטר; אם אתאכזב בבדיקת הטווח באוויר אתחיל לשקול החלפת אנטנות.

guy1a
25-03-2013, 13:22:17
מדובר פה על החומרה של אורנג מהסיני ?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

liorz055
25-03-2013, 13:33:08
כן, אני התנסתי עם מודול flytron OpenLRS 433mhz
ואני לא מרוצה בכלל....

עשיתי היום בדיקת טווח קרקעית עם האנטנות המקוריות. אני יודע שהם לא משהו, אבל קיבתי טווח מגוחך בסביבות 120 מטר...
החזרתי את מודול ה 2.4 המקורי של האורורה ואז הטסתי ללא שום בעיות (לא רחוק מזמן, זו היתה הטסת FPV ראשונה).

בדקתי כבר אם יש נתק באנטנה, ובמקרה שלי האנטנה מחוברת.
נראה לי שאני הולך לשלוח חבילה לסין :)

זה עם התוכנה המקורית או שעדכנת ל openLRSng ?
כשאני בדקתי את התוכנה המקורית אחרי 120 מטר התחילו לי הפרעות בעוד שלאחר צריבת ה openLRSng הטווח בבדיקה קרקעית השתנה ל 300, כך שבהחלט יתכן שלא הכל אבוד...

הבונה
25-03-2013, 14:07:23
זה openLRSng
יכול להיות שאפשר לשפר את הטווח אם אוציא את האנטנה מחוץ לטיסן...
בטווח של 120 מטר הRSSI היה רק בין 5 ל 10 אחוז.
החומרה היא של הסיני.
אני רוצה לבנות אנטנת דיפול למקלט ולמשדר.
ההרגשה שלי שאם איבוד הסיגנל הוא כל כך מהיר אני לא יודע כמה הרבה יותר טווח אני יכול להשיג לעומת האורורה.

Friman
25-03-2013, 14:09:05
מין הסתם האנטנה צריכה להיות מחוץ לטיסן... וניצבת לקרקע, כמו גם אנטנת המשדר.

הבונה
25-03-2013, 14:37:09
זה אולי ישפיע קצת. בעיקרון רדיו חודר קלקר בלי בעיה. האנטנה היתה במצב מאוזן גם בטיסו וגם במשדר.

הבונה
31-03-2013, 11:32:01
טוב,
הרחקתי את האנטנה מסרבואים שקצת חסמו את השידור, ולפחות לפי ה RSSI זה נראה יותר טוב.
בכל מקרה כניראה שאני וה OPENLRS צריכים לעשות תיאום ציפיות (:

sevet
31-03-2013, 19:16:44
היום הטסתי והגעתי למרחק של בערך 350 מטר וגובה 200, ה-RSSI היה רוב הזמן על 45 אבל היו קפיצו לנמוך יותר והיה דיי לא יציב אפילו עבר לי ל-failsafe אבל חזר והתרחקתי עוד, אני חושד בזה שהאנטנה על השלט שלי לא ניצבת לקרקע, לצערי ההקלטה של ה-OSD נדפקה (EZCap my ... מרגע לרגע אני שמח יותר שהזמנתי מקליט כמו ה-FPV-JAPAN) ורציתי מאד לראות את הנתונים שוב... אני עם אנטנת sander במקלט ונגויה בשלט openlrs 1.7,

במקרה הכי גרוע אני פוזל למגבר מיצובישי מ-flytron... ולפני זה אני אאריך עם כבל את האנטנה ואציב על משהו יותר ניצב, יציב וגבוהה, אולי המכונית...
גיל, אם תפעיל טלמטריה תקצר את הטווח, אני מקבל את ה-RSSI דרך ה-MinimOSD שמחובר ללוח שמקבל אותו מהמקלט בלי שום חיבור מיוחד (למרות שבניתי כזה... אני לא משתמש בו)

AvivT
14-04-2013, 21:25:55
יש עוד דיווחים על הצלחות/כשלונות עם המערכת של הסיני?
אתמול אחרי שצרבתי OpenLRSNG 1.9 עשיתי בדיקת טווח קרקעית וקיבלתי 110 מטר עלובים לפני שהתחילו האיבודים...
זה לא היה עם האנטנות המקוריות אלא כאלה:
88556

חשבתי שהן יתנו תוצאה יותר טובה. מסתבר שלא.
מצד שני לא נראה לי שהן אשמות בטווח הקצר.

את ההלחמה של אנטנת המקלט כבר בדקתי והכל בסדר.
איפה להתחיל לחפש את הבעיה?

Friman
14-04-2013, 22:11:46
110 עם משדר וידאו פועל או לא, ובאיזה תדר? אני גיליתי שתדר 900mhz על הכלי מנחית בצורה דרסטית את טווח קליטת הרדיו של הכלי.
שי יש מצב שדווקא בגלל הגובה הרב אתה מאבד טווח אחרי 350 מטר..אולי אתה בזווית גדולה מדי בין המשדר למקלט, במיוחד אם אנטנת המקלט שלך איננה ניצבת לקרקע. אני יודע שאנשים מטיסים רחפנים בגובה 10 מטר מהקרקע למרחק של מאות מטרים לפחות עם דרגון לינק וגם עם רדיו 2.4. הזמנתי גם נגויה 772 ובניתי כבר סנדרס סטייל למקלט, אם אני אקבל 350 מטר עם וידאו זו תהיה באסה רצינית, להערכתי מודול ה2.4Ghz שלי ייתן לפחות 700-800 מטר אם לא יותר. לצערי טרם הזדמן לי לבדוק. בכל אופן כשתגיע אנטנת הנגויה למשדר אעשה בדיקת טווח גם עם ה2.4 וגם עם הopenlrs עם האנטנות המשופרות, בתקווה למסקנות מעודדות ;)

AvivT
14-04-2013, 22:55:08
110 עם משדר וידאו פועל או לא, ובאיזה תדר? אני גיליתי שתדר 900mhz על הכלי מנחית בצורה דרסטית את טווח קליטת הרדיו של הכלי.
המערכת לא היתה מחוברת לרחפן בכלל. חיברתי רק את המקלט לסוללה והתרחקתי עם השלט עד שהמודול שידור התחיל לצפצף.

sevet
14-04-2013, 22:58:22
דווקא אמרתי שאצלי בסדר בגובה :)
ביום שישי היה מפגש (שהיה אמור להיות בלטרון) בחורון, ה-OpenLRS עבד מעולה, אני עם גרסה 1.9 הגעתי ל-700 מטר כמעט (בטריה) גובה 70, שמתי אנטנת RX דיאפול ועשיתי אותה Vee לכיוון הלא נכון ועדיין ה-RSSI היה יציב לשם שינוי גם שיניתי את מיקום האנטנה ב-TX עם מאריך (וגומייה....) והיה אחלה, ראיתי את ליאור שם מגיע ל-1.2ק"מ, אותו משדר מקלט, לא סגור על אנטנות, מה שכן, שנינו הגדרנו תדר 434 ועדיין עבדנו במקביל, התדרים המדלגים היו שונים וגם קוד הזיהוי.

הפסקתי להשתמש במשדר הטלמטריה בתדר 915 כבר לפני מספר הטסות אבל נראה לי שהשינוי המשמעותי היה אנטנות.
נראה לי שב-700 מטר בערך הגעתי לגבול טווח הקליטה של הוידאו עם אנטנת ה-cloverleaf כי הקליטה התחילה להעלם לאט ולא בבת אחת.

AvivT
15-04-2013, 07:40:06
שי, מה אתה מגדיר בסדר מבחינת טווח?
700 מטר למערכת שאמורה לספק טווחים ארוכים זה רחוק מלהיות בסדר. בטח עם אנטנות כמו שאתה השתמשת. ה 2.4 שלי עושה הרבה יותר מזה.
אולי זה באמת כמו שמישהו טען פה בעבר, שזה עניין של מזל עם המערכות האלה. או שנפלת על אחת תקינה, או שנפלת.

sevet
15-04-2013, 08:08:06
שי, מה אתה מגדיר בסדר מבחינת טווח?
700 מטר למערכת שאמורה לספק טווחים ארוכים זה רחוק מלהיות בסדר. בטח עם אנטנות כמו שאתה השתמשת. ה 2.4 שלי עושה הרבה יותר מזה.
אולי זה באמת כמו שמישהו טען פה בעבר, שזה עניין של מזל עם המערכות האלה. או שנפלת על אחת תקינה, או שנפלת.

ה 700 זה יותר מ 120 אז רשמתי את זה כקונטרה, האנטנת rx שלי הייתה לכיוון הלא נכון והייתי ב-60% ב rssi וזה היה שם דיי מהתחלה, אז אני מניח שיש עוד לאן להגיע, גם התחיל להעלם לי הוידאו וגם הבטריה נגמרה.....

Friman
15-04-2013, 20:39:28
אם הנאגויה 772 שהזמנתי למשדר + סנדרס סטייל שהכנתי למקלט לא ייתנו מענה מספיק טוב, בrcGroups יש לאחרונה דיבורים על שילוב אנטנות אפילו מוצלח יותר:
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=24592098
הבחור הגיע ל4 ק״מ עם איזי סטאר עם משדר 1.3Ghz 500mw ומשדר-מקלט סטנדרטיים של openlrs. אנטנת המשדר היא moxon בבנייה עצמית, אנטנה ״חצי כיוונית״ עם אלומה כיוונית של 180 מעלות, וגיין של 5.5dbi. נשמע שזה שווה בדיקה... אני ממתין להתייחסותו של הבחור אם אנטנת המשדר אמורה לעבוד עם הסנדרס סטייל שכבר הכנתי למקלט, אם כן נראה לי שאני הולך לנסות לבנות אנטנת משדר כזו. אולי למקם אותה על חצובה או משהו, זה נראה חתיכת מפלצת על השלט שלו. מצד שני כשהNagoya באורך 40 ס״מ אולי זה לא כל כך נורא. מאיך שאני מבין את השרטוטים באתר שהוא מפנה אליו זו אנטנה כיוונית עם רפלקטור ללא דיירקטורים כך שבמצב ניצב לקרקע היא אמורה לעבוד עם אנטנת מקלט כגון הsanders style.. אני מתחיל לחשוב אולי לבנות כזו גם כאנטנת מקלט לוידאו...

sevet
20-04-2013, 12:59:06
אצלי זה בסדר 700 מטר (ויש עוד) פשוט מהסיבה שזה המקלט/משדר היחידים שיש לי בינתיים וזו לא הייתה עלות גבוהה יותר ממשדר 2.4 רגיל (להפך), אז אני חושב שלמתחילים בתחום זה פתרון טוב, בעיקר בגלל התנגשויות תדרים אחרים. וגם אם נצליח להגיע רחוק יותר.

בינתיים השמשתי את ה-Beacon שב-openlrsng כאופציה נוספת באיבוד הכלי:

Friman
20-04-2013, 13:17:18
שי האם יש לך הבדל בטווחים עם וידאו בהשוואה ללא וידאו? אצלי יש פער משמעותי בטווח כשמפעילים וידאו לעומת ללא וידאו- התייעצתי עם מibCrazy אשף האנטנות מrcgroups - הוא טוען שכשיש הנמכה משמעותית כמו אצלי (10מ׳ באוויר עם וידאו לעומת 310מ׳ בבדיקה קרקעית ללא וידאו) זה מצביע קודם כל על הפרעה ממשדר הוידאו לפני כל בעיה אחרת; הוא ממליץ לשים טבעת פריט על החוטים הנכנסים למשדר הוידאו, זה אמור להפחית את ההפרעה מצד משדר הוידאו. אני הולך לשים טבעת פריט קטנה על מוט הוידאו ופילטר LC על קווי המתח של משדר הוידאו. אגב אני בתדר וידאו 900mhz שממה שהבנתי יש לו נטייה גבוהה יותר מיתר התדרים להפריע ל433Mhz.

sevet
20-04-2013, 19:27:18
לא הטסתי בלי וידאו רחוק, אבל עם הוידאו אצלי טס יותר מ-10 מטר.... ואני עם 5.8, עובר ל-1.3 בקרוב. נראה ביצועים אז.

Friman
20-04-2013, 20:39:39
אנשים הגיעו עם אנטנות כמו שלך (נגויה 772/דיאמונד על המשדר ודיפול על המקלט) לטווחים של למעלה מקילומטר עם רחפנים (ו20 ק״מ !!! עם טיסן) ללא הפרעות וללא failsafe-ים... למרות שאלו שבדקתי איתם היו בתדר 1.2Ghz ואחד בתדר 900mhz. אם אחרי 700 מטר יש לך איבודי רדיו כדאי לך אולי לשקול לשים טבעת פריט על כבל אות הוידאו למשדר. אני אשים השבוע + LC filter, מקווה שהשבוע ייזדמן לי להתרגל להטסת הרחפן בfpv וכשארגיש בטוח מספיק אעשה בדיקת טווח עם ה2.4Ghz, לאחר מכן אעבור לסדרת בדיקות עם הopenlrs, תחילה עם האנטנות המקוריות (אחרי הוספת הפילטרים למשדר הוידאו), ולאחר מכן עם הנאגויה 772 למשדר ודיפול למקלט. מקווה לממצאים בשבועיים שלושה הקרובים כתלות בכמה זמן יהיה לי להטי ובמזג האוויר ;)

sevet
20-04-2013, 21:24:46
כשהחלפתי לדיאפול במקלט לא היו לי איבודי רדיו כלל, ב-700 מטר התחלתי לאבד וידאו...

AvivT - רשמת שבאיבוד קליטה מודול השידור ציפצף? האם הגדרת את ה-openlrs בתצורת טלמטריה (שידור וקליטה בשתי היחידות? אם כן, זה גם מקטין את הטווח.... איך אגב מחברים טלמטריה למקלט? משהו מינימאלי כמו מד בטריה...

מישהו עוד ניסה את ה-beacon ויש לו רשמים? לי נראה שזה יהיה קשה לצוא עם זה כלי אבוד....

AvivT
27-04-2013, 14:17:06
הספקתי בינתיים לעשות עוד בדיקת טווח קרקעית עם אנטנות מונופול תוצרת בית. שיפור מדהים!
בניתי אנטנת חצי אורך גל למשדר ורבע אורך גל למקלט.

89183

המודולים עדיין עם גרסה 1.9. לא שידרגתי ל 2.0 כי לא ראיתי צורך עדיין.
חיברתי את המקלט לסוללה והנחתי אותו על שולחן בגינה. הוא עדיין לא מחובר לרחפן.
נסעתי לנקודה שמרוחקת קצת יותר מקילומטר עם קו ראייה לבית. בין שתי הנקודות יש שני ואדיות והמקלט הוסתר קצת ע"י גדר עץ.
כשאנטנת המשדר הייתה ניצבת, לא היו איבודים כלל. שיחקתי עם השלט בכל מיני זוויות, וישנן זוויות (שונות, לאו דווקא כשאנטנה ב 90 מעלות) שבהן הקליטה הולכת לאיבוד כמעט לחלוטין.
אבל צריך לזכור שזו בדיקה קרקעית, ולא ציפיתי בכלל להגיע לקילומטר בבדיקה כזאת. בנוסף המשדר מקונפג ל datarate = 2, שזה המצב שכביכול אמור לתת את הביצועים הכי פחות טובים מבחינת מרחק.
השלב הבא זה לחבר את הכל לרחפן ולבדוק שוב. אני לא צופה בעיות, כי אני יודע שהרחפן שלי די שקט מבחינת הפרעות.
רק שיירגעו הרוחות האלה כבר.

sevet
13-05-2013, 13:09:07
הנה סיבה למה OpenSource Rules!!!! ידידנו kha, הוציא גרסה ראשונית שתומכת עד 16 ערוצים על אותה החומרה!!

הולכים לעמוד ה-openlrsng הרגיל ובוחרים branch את next, או ישירות בלינק:
https://github.com/kh4/openLRSng/tree/next
גרסה לא סופית, אני עוד לא ניסיתי, אבל כנראה ינסה.

קיימת מגבלת ה-bandwidth, אז ניתן להגדיר לכל ערוץ את הרזולוציה כך שערוצים המשמשים למתגים (לדים, זמזם..... Arducopter CH7....) יקחו פחות, ניתן להגדיר כמה ערוצים רוצים, צריך לשמור על כל מיני נתונים כשמתפרעים עם הערוצים.

מי שבודק, אשמח לשמוע איך עבד.

***בנושא אחר:

מישהו ניסה לקנות מ-Flytron? הם לא שולחים לישראל, שלחו פעם, טוענים שהיו להם בעיות במשלוחים, מעניין שהם כן שולחים ל-Palestinian territoried - Occupied..... (דואר החו"ל של הרשות לא עובר דרכנו?) רציתי לקנות מקלט מהם, הוא רק טיפה יותר יקר אבל בטוח איכותי יותר. יש כאן מישהו שיש לו הסדר קבוע באיזו מדינה (קרובים/חברים) שאפשר לשלוח דרכו?
אני רוצה גם את המגבר ולא רוצה לשלוח דרך כתובת ארהב וירטואלית כי זה עולה יותר מ-75$ ואני לא רוצה לשלם גם עמילות מכס....

liorz055
13-05-2013, 13:21:04
במידה ובעדכון המודול של המשדר נתקלים בהודעת שגיאה כמו זו : avrdude: stk500_getsyn

יש לצרוב מחדש bootloader ללוח שבמשדר בעזרת צורב יעודי USBASP או להשתמש בלוח ארדואינו שהוגדר כצורב, חשוב לתת מקור מתח של 3.3V ולא 5V .
לאחר מכן יש לצרוב מחדש את ה OpenLRSng בעזרת כבל ה FTDI.

Friman
13-05-2013, 14:00:52
שי הגרסא של ה16 בערוצים היא באמצעות ppm, נכון? כי אין למקלט 16 יציאות..?

sevet
14-05-2013, 11:40:35
שי הגרסא של ה16 בערוצים היא באמצעות ppm, נכון? כי אין למקלט 16 יציאות..?

כמובן, אבל אם אתה מגדיר בצריבה תמיד PPM (בלי צורך לג'מפר את 7+8) אז יש לך גם 7 ערוצים פיזיים, אמור להיות תפריט channel config אני מקווה שיש שם בחיר איזה ערוץ מופיע גם בחיבור פיזי, ואז משתמשים ב-8 ערוצים ב-PPM ועוד 7 פיזיים זה 15 ערוצים..... לא בדקתי עדיין, הדואר הפתיע והגיעו לי 13 חבילות, אני לא יודע מאיפה להתחיל, כבר לא ישנתי הלילה......

Friman
14-05-2013, 12:27:09
כמובן, אבל אם אתה מגדיר בצריבה תמיד PPM (בלי צורך לג'מפר את 7+8) אז יש לך גם 7 ערוצים פיזיים, אמור להיות תפריט channel config אני מקווה שיש שם בחיר איזה ערוץ מופיע גם בחיבור פיזי, ואז משתמשים ב-8 ערוצים ב-PPM ועוד 7 פיזיים זה 15 ערוצים..... לא בדקתי עדיין, הדואר הפתיע והגיעו לי 13 חבילות, אני לא יודע מאיפה להתחיל, כבר לא ישנתי הלילה......

מה שאתה אומר זה בהחלט מעניין, כי אני רוצה להשאיר 2 ערוצים פיזיים (לבאזר איתור ולמתג מעבר בין מצלמות), וצריך עוד 7 ערוצים ללוח עצמו (4 ערוצי שליטה, ערוץ 5 למצבי טיסה, ערוץ 6 לpid ו/או tilt למצלמה, ערוץ 7 לauto trim).. חשבתי להשתמש גם בppm כדי לצמצם את מספר החוטים מהלוח למקלט. אם אכן יש אפשרות גם להוציא חלק מהערוצים בppm ישירות ללוח וגם לשמור עדיין על מס׳ ערוצים שנותרים פיזיים, מבחינתי זה אידאלי.
אני עוד רוצה לעשות בדיקת טווח מסודרת עם מקלט ה2.4ghz שיהיה לי למה להשוות להמשך, ואז אעבור להתעסק שוב עם הopenlrs.. הגיע לי הנגויה 772 למשדר, ובניתי אנטנת סנדרס-סטייל (מונופול) למקלט. אני מתלבט אם לא לבנות למקלט אנטנת דיפול. אמרת שי שקיבלת תוצאות יפות עם אנטנת מונופול למקלט?
בכל אופן אני עדיין לא מרגיש מספיק בטוח לשלוח את הרחפן הרחק לצורך בדיקת טווח, צריך לצבור עוד טיפה נסיון וביטחון. לא שאני ממהר לאנשהו... אה בעצם כן, אני צריך את המקלט 2.4 לטיסן שהקיט שלו בתקווה סוף סוף יגיע בקרוב ;)

sevet
14-05-2013, 13:15:05
דיאפול readymadeRC ששמתי בתצורת V אבל יותר פתוח עם Nagoya 772 עבד לא רע, אני דיי טעיתי עם ה-772, לקחתי אותה בגלל הזוית המשתנה, חשבתי שעובר כבל בפנים אבל הציר הוא המוליך, נראה לי שזה לא משהו והיה עדיף ה-771, יש לי עכשין RMCMIL (בערך השם) מהסיני שזה עוד חיקוי למקור ה-Diamond 771 (שכבר היה כדאי לי לקנות) אבל זו עובדת עוד יותר טוב ובהרבה מה-772, זה גם תלוי מיקום (הפרעות) במקום הרגיל שלי בהוד השרון קלטו עם ה-772 הרבה יותר "קופצני" מאשר במקום יותר נטוש, ה-RMILEC עובדת לי טוב גם שם. אפשר ממש בקלות לעשות עם ה-OpenLRS סקר אתר לאיזה תדר הכי טוב, אולי אני איישם נוהל כזה. kha גם מתכנן פרוטוקול החלפת תדרים באוויר .

Friman
14-05-2013, 13:56:43
לנאגויה מסתובבים הרבה חיקויים באיביי. ממב שקראתי לאחרונה בrcGroups יש הבדל משמעותי בנצילות האנטנה בין המקורית למזוייפות; אולי נפלת על אנטנה מזוייפת. העליתי לשם צילום של האנטנה שקיבלתי, הדעות הן שהיא כנראה אמיתית...:). בכל אופן לגבי הדיפול - בתצורת V לעומת 180 מעלות יש הבדל באורך האלמנטים הנדרש. אולי בגלל ששמת את האנטנה שיועדה ל180 מעלות בתצורת V הנצילות שלה הייתה פחותה. נסה אותה ב180 מעלות, לדיפול אמורה להיות נצילות גבוהה משל אנטנת מונופול. כמו כן, אם אני זוכר נכון מיקמת את הוי כ90 מעלות כשאלמנט אחד ניצב לקרקע והשני מקביל לקרקע? זה לא המיתקון המומלץ לאנטנה מסוג inverted vee, ה״פתח״ אמור לפנות קדימה לכיוון הטיסה.
קראתי לגבי השימוש בppm במשולב עם הערוצים הפיזיים... נחמד מאד. אני אמתין שתצא גרסא 3 סופית לארדוקופטר עם עדכון לMegapirateNG ואז כשאעשה בלאו הכי צריבה לסריוס, אצרוב עם אופציית PPM, ואנסה לחבר לOpenlrs באמצעות PPM.
בינתיים יש לי לחבר מתג לשליטה ב2 מצלמות, להרכיב סקידים מוגבהים לרחפן, לבנות גימבל לייצוב מצלמת ההקלטה, ועוד היד נטויה

sevet
14-05-2013, 17:55:51
הנגויה שלי מקורית, לא קניתי באיביי, ה-rmilec פשוט עובדת נהדר, צד אחד מהדיאפול מאונך לקרקע ואחד 45 מעלות לקרגע כך שהזוית היא 135 מעלות לכיוון הטיסה כדי שבחזור תהייה הקליטה הכי טובה (אני חושב), אי אפשר 180, ביטלתי את כל הרגליים, הרבה יותר נחמד בלי, צריך להשלים את הדייברסיטי עם השני מקלטים ואנטנת cube... הכל על חצובה שמשדר ב 5.8 למזוודה ולמשקפים.....
הסרבואים החדשים של הגימבל שלי (שלא רוטטים מהוידאו) נראה לי לוקחים יותר מדי חשמל.... והורגים את הלוח מדי פעם, נטפל בזה, לשים פרופלורים 11 אחרי איזון מהמאזן החדש.
זה ממש עבדות התחביב הזה בהתחשב במחסור הזמן....

sevet
17-05-2013, 20:43:15
ידינו kha מפתח ה-openlrsng לא נח ומסתבר שהוא יותר ממתכנת.... יש לו מספר מצומצם מאד של יחידות משדר משופרות ועם 1W עוצמה, היחידות לא מגיעות מוכנות לגמרי ודורשות קצת עבודה, אני מקווה שממש קצת ואחת כבר עלתה על מטוס בדרך אלי, המחיר יותר זול מיחידת ה-1w של Flytron שהיא גם לא JR אלה פוטבה, והתורכים הנחמדים האלה גם לא שולחים לישראל, המחיר הוא 46$ כולל משלוח.

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=24999562&postcount=791

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=25000338&postcount=794

ביחידה חוץ מעוצמת שידור גם כמה שינויים מינוריים ש-kha הרגיש שצריך לעשות, אותי בעיקר מעניין ה-1W ואיכות הבנייה שכנראה טובה מהסיני...

בקרוב הוא מוציא גם מקלט עם מעבד משופר.

Friman
17-05-2013, 22:34:53
ת׳כלס מגיע לו לראות קצת כסף מכל העבודה שלו על זה.
אני עדיין לא בדקתי את הorange openlrs עם האנטנות החדשות, בינתיים אני לא אמהר למשדר של 1 וואט.. אבל אחכה לרשמיך :)

sevet
20-05-2013, 11:09:27
הוא לא ממש מרוויח מזה.... זה כמעט במחיר עלות, יצאה הגרסה 2.1 הסופית עם כל האופציות לערוצים, אני אבדוק אותה בהזדמנות הראשונה שיצא לי.....
אגב, שאר פתרונות ה-UHF הם יותר חזקים, דרגון נראה לי משדר ב-2.5....

Friman
20-05-2013, 12:43:36
אגב, שאר פתרונות ה-UHF הם יותר חזקים, דרגון נראה לי משדר ב-2.5....

האסוציאציה שעלתה לי לראש היא קטע מ״קראטה קיד״ הישן, לדעתי הסרט השני, שהוא מגיע לשבור גוש קרח שאף אחד אחר לא הצליח לשבור, במכת קראטה. מיסטר מיאגי אומר לו שם משהו בסגנון ״הכח לא בהכרח טמון בגודל השריר״... (כולנו נזכרים בחיוך עכשיו ב״wax on, wax off"..? ;))
להזכיר שסרטון הfpv לחלל בוצע עם מודול פלייטרון 1W ותוכנת openlrs, מה שנתן שם את הטווח המרשים של כמה עשרות קילומטרים, היו בעיקר אנטנות כיווניות בהגבר גבוה...

sevet
20-05-2013, 13:54:57
ב-FPV לחלל, הם השתמשו במגבר OpenLRS ה-7W מ-Flytron (שכנראה מתאים לכל משדר UHF), אבל Flytron התורכים הפסיקו למכור לישראל.... כשניסיתי לרכוש אחד....
נראה לי ש-1W יהיה דיי והותר.

barakf
22-05-2013, 11:05:05
זה המודול שהתורכים משתמשים בו, מי שקצת יודע להלחים יכול לבנות את המגבר שלהם ב50$ במקום ב100

http://www.minikits.com.au/70cm-7W-Amplifier?filter_name=amplifier%20uhf

sevet
22-05-2013, 13:59:43
זה המודול שהתורכים משתמשים בו, מי שקצת יודע להלחים יכול לבנות את המגבר שלהם ב50$ במקום ב100

http://www.minikits.com.au/70cm-7W-Amplifier?filter_name=amplifier%20uhf

איך מצאת את זה..... איפה רשום שזה מה שהתורכים משתמשים?

barakf
26-05-2013, 12:11:12
המודול הוא בדיוק אותו מודול RA07H4047M, אפשר לראות את זה גם לפי מה שכתוב על הצ'יפ בתמונה

sevet
26-05-2013, 12:27:18
המודול הוא בדיוק אותו מודול RA07H4047M, אפשר לראות את זה גם לפי מה שכתוב על הצ'יפ בתמונה

בלוח של Flytron יש אשרות ללוח שונה למודול 100mw ולמודול 1w, לא רשום כאן איזה input אמור להיות, צריך להוסיף לזה Heatsink וגם ב-Flytron יש ג'מפר בחירה בין 3.5W ל-7W ומעניין איך עושים את זה בלוח הזה....

בינתיים ירדתי מנושא המגבר הזה וקיבלתי את מודול ה-OpenLRSngTX עם ה-1W ואפשר גם להגביל לכ-0.5W.

sevet
14-06-2013, 22:56:16
ועכשיו יצא המקלט של kha אבל בשיתוף עם בחור חדש
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1911051#post25271580

הזמנתי 2, בעיקר כי אני לא סומך על ה-QC של הסיני ו-flytron לא שולחים לארץ, גם הגרסה הזו תומכת ב-RSSI אנלוגי ולא צריך פילטר יותר וטיפה יותר קט ושוקל פחות.

את קיט המקלט חיברתי, צרבתי גרסה, חיברתי לשלט, עשה רעש מוזר הסתכלתי מקרוב והפסיק לעבוד, kha אמר שזה רק הרגולטור שנשרף ושלח לי חדש, אכן שניתקתי את הרגולטור נדלק לי עם - FTDI

9216392164921659216692167

sevet
17-06-2013, 23:56:20
וסיימתי להרכיב, אחרי עבודת גילוף על המכסה.... נראה עובד, נבדוק בשישי:

92255

s.mario
18-06-2013, 07:43:59
קבל את הסידור אצלי :cool:

sevet
19-06-2013, 00:29:36
קבל את הסידור אצלי :cool:

יפה מאד, תיכננתי ללכת להשיג לי חתיכת ברזל מתישהו.... עם הדיקט לחצובה גם....

זה ה-OpenLRSngTX או ה"מקורי" מהסיני?

Friman
19-06-2013, 07:31:04
הגרסה הזו תומכת ב-RSSI אנלוגי ולא צריך פילטר יותר וטיפה יותר קט ושוקל פחות.

נראה לי שלא הבנת נכון שי, או שאני לא הבנתי נכון... בתשובה שענו לך שם כתבו שיש rssi דיגיטלי ״שניתן בקלות להמירו לאנלוגי בעזרת שימוש בפילטר...(+נתוני הפילטר) שמסנן...״ אולי יש יתרון לQC - שאנחנו לא יודעים מה רמתם עדיין, אבל מסכים ששל הסיני זוועה, ונכון הוא קל וקטן יותר, לא שזה נראה לי קריטי ברחפנים / טיסנים בגודל ממוצע, אבל מצד שני הוא יקר משמעותית, ונותן רק 2 ערוצים אנלוגיים אם משתמשים בppm ובrssi בניגוד ללפחות 6 ערוצים אנלוגיים בשל הסיני (+16 ערוצים בppm).
בכל אופן יש מצב שהלך לי אחד המודולים, אם כן אני שוקל להזמין את מודול השידור של ה1w.

את קיט המקלט חיברתי, צרבתי גרסה, חיברתי לשלט, עשה רעש מוזר הסתקלתי מקרוב והפסיק לעבוד, kha אמר שזה רק הרגולטור שנשרף ושלח לי חדש, אכן שניתקתי את הרגולטור נדלק לי עם - FTDI

תוכל להעלות תמונה היכן ממוקם הרגולטור הזה על הלוח? ואיך הסקת ששלך שרוף? אני חושד שאולי הבעיה במודול התקול שלי היא בעיית חומרה ולא בעיית תוכנה כפי שחשבתי קודם

sevet
19-06-2013, 08:35:07
נראה לי שלא הבנת נכון שי, או שאני לא הבנתי נכון... בתשובה שענו לך שם כתבו שיש rssi דיגיטלי ״שניתן בקלות להמירו לאנלוגי בעזרת שימוש בפילטר...(+נתוני הפילטר) שמסנן...״ אולי יש יתרון לQC - שאנחנו לא יודעים מה רמתם עדיין, אבל מסכים ששל הסיני זוועה, ונכון הוא קל וקטן יותר, לא שזה נראה לי קריטי ברחפנים / טיסנים בגודל ממוצע, אבל מצד שני הוא יקר משמעותית, ונותן רק 2 ערוצים אנלוגיים אם משתמשים בppm ובrssi בניגוד ללפחות 6 ערוצים אנלוגיים בשל הסיני (+16 ערוצים בppm).
בכל אופן יש מצב שהלך לי אחד המודולים, אם כן אני שוקל להזמין את מודול השידור של ה1w.

תוכל להעלות תמונה היכן ממוקם הרגולטור הזה על הלוח? ואיך הסקת ששלך שרוף? אני חושד שאולי הבעיה במודול התקול שלי היא בעיית חומרה ולא בעיית תוכנה כפי שחשבתי קודם

הרגולטור ב-1W הוא יחידה נפרדת, זה הגוש השחור שמחובר בחוטים ללוח:
92304

נראה לי שזה שלא יכולתי לגעת בה והריח של השרוף רמז לי שמצאתי את הבעיה.... היחידה החדשה עובדת יופי, לא עושה רעש וגם לא מתחממת.

יש לי מקלט פנוי של הסיני (חדש) שאני יכול למכור לך.... ואחרי בדיקות השבוע של ה-1W אני יכול להשאיל לך את ה-TX (אני מעדיף לטווח ארוך להשאיר לגיבוי, לפעמים כמו שאתה רואה הולכות היחידות....)

הבנתי את הקטע עם ה-RSSI..... הוא טעה שרשם במקור שיש RSSI אנאלוגי או דיגיטאלי כפיצ'ר בלי לרשום הערה שעדיין צריך פילטר, אצלי עובד גם ב-Crius וגם ב-Arduflyer בלי שום פילטר. (יש לי גם OSD ספייר משופצרת ל-5V אם אתה רוצה)

2 ערוצים אנלוגים כמעט מספיקים.... בסטאפ מקסימאלי אני צריך 3.... (לדים, באזר איתור, החלפת מצלמה), אני יכול גם לרמות ולהוציא 2 ערוצים דרך ה-Arduflyer, אני מגדיר אותם כ-Gimbal ל-Roll ו-Pan שאני לא משתמש (Tilt כן) אומר לו לא לייצב לבד, ומשתמש ביציאות למשהו אחר! :) (גאוני, עכשיו חשבתי על זה)

אמנם 75% יותר יקר, אבל "רק" 15$ וסה"כ 35$.... אם מישהו קונה היום אני אמליץ לו בפה מלא את זה ולא מהסיני, במחיר הזה רציתי לקנות מהטורקים אבל הם לא שולחים לארץ ה......

Friman - פרוייקט מעניין בשבילך, שידרוג מודול הרדיו ל-1W:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1818431&page=2

Friman
19-06-2013, 22:38:06
אני אשמח לקנות ממך שי את מודול המקלט, שיהיה עם מה להטיס בינתיים... את מקלט ה2.4 שכרגע על הרחפן אני צריך לפנות לטובת הטיסן החדש שלי שבקרוב בתקווה יהיה מוכן לטסט.. שלחתי לך הודעה פרטית.
לגבי שידרוג ל1w- אולי בהמשך. עוד לא הגעתי למצב עם הopenlrs של טיסה סבירה עם אנטנות נורמליות, שיושבות כבר חודשיים על המדף.. קודם אנסה עם המודולים הסיניים ואנטנות משופרות, ואז אראה אם יש לי צורך להיכנס להרפתקאה הזו. מה גם שבטח תוך שבועיים הסיני יוציא גם כן מודול 1w, בחצי מחיר כרגיל (ועם בעיות הQC, כרגיל); חותם לך על זה.

sevet
20-06-2013, 01:25:02
הפעלתי ספירה לאחור, אבל קשה לי להאמין....

בינתיים הקנדי מוציא עוד מספר ימים מקלט 1W כסט עם משדר 1W לפי מה שהבנתי.

Friman
20-06-2013, 06:22:08
הפעלתי ספירה לאחור, אבל קשה לי להאמין....

בינתיים הקנדי מוציא עוד מספר ימים מקלט 1W כסט עם משדר 1W לפי מה שהבנתי.

יש לו כבר סט אחד וואט של Rmilec (לסיני).
שבועיים, גג שלושה ;). על שולחן השרטוטים אני כבר בטוח שזה נמצא שם.

sevet
20-06-2013, 08:03:15
אין על OpenLRSng מבחינת פיצ'רים :)
וגם לקנות אצל הסטודנט הקנדי יעלה חצי מ-rmilec.....

Friman
05-07-2013, 17:55:16
משהו קצת מוזר בטיסת מבחן עם הopenlrs הבוקר...

http://www.youtube.com/watch?v=XU8i2yyHGzs&feature=em-upload_owner
על הקרקע מתקבל חיווי RSSI של 90%; יחד עם זאת, כשהלוח נדרך (שנייה לפני הפעלת המנועים) רואים שהRSSI יורד במכה ל30%..? בהמשך באוויר הוא עולה ל50%, ובמרחק 450 מטר בערך יורד ל0.. בלי פיילסייף עדיין ועם שליטה מלאה בהגאים. אני משתמש בrc Filter, בסה״כ בבדיקה קרקעית בלי הפעלת מנועים רואים ערכי RSSI הגיוניים כשמתרחקים מהכלי, ככה שאני לא חושב שהבעיה היא בפילטר או בהמרה מאות דיגיטלי לאנלוגי. המקלט ממוקם צמוד יחסית ללוח הסריוס שלי, בצד של הרחפן, ובמרחק של כמה סנטימטרים מאחד הבקרים. גם הBEC ללוח צמוד שם בדיוק בין המקלט ללוח. הקירבה לבקר היא בחזקת ״החשוד המיידי״- אבל כאמור, הירידה היא בדריכה של הלוח, עוד לפני שהמנועים עובדים; האם הקירבה לבקר עשויה ליצור ירידה כזו בקליטה בעקבות דריכת הלוח, עוד לפני הפעלת הבקרים? אני אנסה להרחיק אותו עוד איזה ס״מ שניים, כמה שהחוטים מאפשרים. על המשדר יש אנטנת נגויה 772, על המקלט אנטנת סנדר סטייל. שוקל לעבור לדיפול במקלט, אבל שוב- לא יודע אם זה אמור להשפיע על הנפילה הזו באות בעקבות דריכת הלוח? מה שחשבתי שאולי עשוי גם להשפיע זה שהחיבור בין הלוח למקלט הוא בPWM, מלא חוטיאדה. אולי מעבר לPPM עשוי לעזור? בכל מקרה תכננתי לעבור לPPM, רק חיכיתי שתצא גרסא חדשה יציבה.. ושי טוען שיצאה עכשיו, אז אולי אשדרג גרסא ללוח ועל הדרך אצרוב כPPM. בכל אופן אני קצת מבולבל.

sevet
05-07-2013, 19:20:45
גרסה לא רעה יצאה כבר זה זמן מה, ה-2.1 יש 3 בטה שאמורה לעבוד ולא עבדה לי, ליאור אמר לי שתצא שבוע הבא..... בגרסה החדשה לא מריך להגדיר מראש ppm אפשר להגדיר את זה על המקלט בהגדרות בטרמינל דרך המשדר עם חיבור טלמטריה למקלט, נשמע מסובך? קצת... אבל יש תכנה חדשה שדואגת להגדרות (אם רוצים) ואפילו צורבת גרסה ללא ארדואינו, לי לא עבד ppm וייתכן כי זה בגלל שהעליתי כמות ערוצים והיה צריך לשנות את קצב הריענון ( המשתנה כמעט הבודד היום שצריך לגעת בו בצריבה)

מכאן הבטה עם ה- gui :
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=25385829&postcount=56

לי עובד ה rssi בcrius בלי פילטר ישירות ללוח ל a0 ואז ל minimosd
אולי זו רק בעיה בקריאה? לי היו בעיות בקריאה של חיישן המתח, גם הזה מrctimer וגם המודול המקורי של 3dr עד שהוצאתי את ה bec החיצוני, היום אני שתמש רק ב bec של הבקרים אבל בכולם בשביל להוריד מהם עומס, אחד רק ללוח , אחד רק למקלט, אחד רק ל osd ואחד רק ל gps ורדיו טלמטריה ( כשאני משתמש בו)
יש לך כבר minimosd ? יש לי בטעות שניים ספייר , לשלוח לך בדואר ;)

Friman
05-07-2013, 19:58:54
תודה על ההצעה, אבל לא בתקציב כרגע לקנות miniMosd; מתנות תמיד מתקבלות בברכה ;).. נראה, אני מתכנן על כנף fpv פשוטה ואני חושב לקחת אליה את הCLosd, כשאגיע לשלב הזה אדבר איתך. בינתיים הCLosd עובד יפה, לא נראה לי שהבעיה בחיווי הrssi קשורה בosd כיוון שכשמתרחקים מהמשדר עם הכלי בבדיקה קרקעית, עם מנועים כבויים, רואים ירידה הדרגתית מתאימה בrssi. במקרה דנן יש נפילה פתאומית באות מייד עם דריכת הלוח.
כמו כן, בבדיקה הקרקעית שעשיתי - בערך 20-30 מטר אחרי שהrssi הראה חיווי אפס, הגיע פיילסייף...ובמרחק אפס מהמשדר הrssi עומד על 96%; משמע הערכים שנותן הosd פחות או יותר תואמים לעוצמת האות במציאות. למרות שקיבלתי בהמשך הטיסה rssi אפס המשכתי לטוס כי רציתי לראות מתי הוא נכנס לפיילסייף (בדקתי קודם שבכיבוי שלט הפיילסייף נכנס לפעולה ומחזיר את הרחפן הבייתה), אבל התחילו בעיות וידאו (נקרע הסיכוך החיצוני בכבל של אנטנת הV בעקבות אחד הריסוקים, הטסתי עם אנטנת הסטוק של המשדר והטווח שלה על הפנים) אז חזרתי הבייתה- מאמין שאם הייתי טס עוד כמה עשרות מטרים היה מגיע פיילסייף.
יכול להיות שחלק מהירידה באות הרדיו היה בגלל אנטנת הסטוק הדפוקה וה״מרעישה״ של משדר הוידאו שנאלצתי להשתמש בה; ועדיין, מה שמפתיע אותי זה הנפילה הפתאומית באות עם דריכת הלוח. אנסה להרחיק את הבקר הקרוב, אולי אעביר את המקלט לצד השני שיהיה רחוק מהBEC שנותן מתח ללוח.
לגבי הPPM אני עם סריוס גרסא 1, הבנתי ששם אין בעיה למשוך PPM רגיל ולא מערוץ שונה, לא?

sevet
15-07-2013, 23:05:42
יצאה גרסה 3 סוף סוף (האמת שדיי מהר יחסית) ותודה ל-Kha.

ההיילייטים של הגרסה הם:
*מיפוי כל היציאות במקלט לערוצים אחרים
*תמיכה בעד 13!! ערוצים במקלט הרגיל של HobbyKing בלי מוד לחומרה!!! (לא PPM, ערוצים ממש עם פינים), עד 6 ערוצים במקלט 4 ערוצים של DTF-UHF
*הגבלת PPM לרק 8 ערוצים (כנראה הבעיה שנתקלתי בה שהגדרתי 12 ערוצים ולא עבד מול ארדוקופטר)
*תמיכה במיקרו PPM (נראה לי שנאזה צריך את זה אולי ל-PPM)
*תמיכה ב-RSSI כערוץ סרבו PWM רגיל - למי שאין OSD שם סרבו עם זרוע מול המצלמה לראות מה מצב הקליטה
*הפרדת ההגדרות לקלט ולמשדר, הגדרת המשדר אלחוטית דרך הטלמטריה, לתמיכה במספר מקלטים עם קונפיגורציה שונה
*טלמטריה עם פרוטוקול Frsky ישירות ל-9X

בטח יש עוד.... קיימת גרסה להגדרות עם ממשק גרפי אבל עדיין לא ל-3 הסופי, ובקרוב ממשק הגדרות כפלאגאין ל-Chrom.

לי עדיין חסר שליטה מלאה על הרולוציה של הערוצים בכדי להעלות קצב ריענון כללי (כשמתמשים ב-16 ערוצים קצב העדכון קטן)

kha מתכנן עוד כמו diversity במקלט וכו'....

Friman
17-07-2013, 16:07:16
טוב... בדיקת טווח היום אחרי שסידרתי את אנטנת משדר הוידאו - אנטנת נגויה על המשדר, סנדרס סטייל על המקלט - פיילסייף אחרי 500 מטר בערך בגובה של 100 מטר. סביבה כמעט נטולת הפרעות רדיו - יש אנטנה סלולרית 400 מטר משם אבל בכיוון ההפוך מכיוון הטיסה שלי.
קצת מאכזב. אשב היום בערב להכין דיפול, ibCrazy המליץ בחום, טוען שאין מה להשוות מבחינת נצילות האנטנות בין אנטנת מונופול לדיפול. גם הזזתי את המקלט לחזית, מאחורי המצלמה, הכי רחוק שיכולתי מהבקרים/BEC/משדר וידאו וכל גורם רעש אחר שיכולתי לחשוב עליו (אני יודע שמצלמת ההטסה מייצרת רעש אבל להבנתי מפריע בעיקר בתדר 1.2ghz ופחות ב433ghz... מקווה שזו פשרה סבירה).
עד כה קיוויתי שאוכל לקבל טווח סביר עם אנטנת הסנדרס סטייל הנוחה למיתקון, אבל לצערי זה ממש לא מספיק, עם האורורה 9 ב2.4gHz קיבלתי יותר טווח (התרחקתי סביב 850-900 מטר ועדיין ללא פיילסייף). מקווה שהדיפול תיתן טווח טוב יותר.

sevet
17-07-2013, 18:23:21
איזו נגויה יש לך? לי יש 772 עם הציר באנטנה, ממש גרועה, אני משתמש היום ב-RMILEC הרבה יותר טובה, אמורה להיות כמו נגויה 771 וכמו המקור שהוא diamond SRH771 (שאני מאד מצטער שלא קניתי מראש).
מה שכן כל אלו הן dual band,
KHA אמר משהו על זה שה-Dual Band מוגבלות מראש ועדיף (אני מניח שההפך מ-dual band) להשתמש ב-single band, לא יודע איזו אנטה.....

בינתיים עם ה-RMILEC והסנדר אני ב-1.3 ק"מ וזה היה עם המשדר הרגיל (לא ה-1W), עכשיו שמתי שוב diapole צריך לבדוק מרחק איתה ועם ה-1W.... יש לי בעיית גבולות גיזרה....באזור הטסה הרגיל שלי בהוד השרון וגם כנראה שאתקל במגבלות בטריה.

Friman
17-07-2013, 19:00:20
אני עם נגויה 772. ודווקא שמעתי עליה חוות דעת טובות... אנסה עם דיפול, אם לא ישפר משמעותית אחשוב מה הלאה.
גם לי יש גבולות גיזרה של לא יותר מקילומטר באיזור שאני מטיס בד״כ, אני לא מחפש יותר. אבל את הקילומטר בשקט ללא פיילסייפים אני מקווה להשיג.
אנסה להשתמש בנגויה 772 ישרה ולא ב90 מעלות. קראתי שמישהו אמר שבחלק מהנגויה 772 שהקיפול משפיע כיוון שהחלק המקופל הוא חלק מהמוליך של האנטנה.

sevet
17-07-2013, 20:03:09
יישור עזר לי אבל ה rmilec ב 10$ מהסיני עושה עבודה טובה יותר.

guy1a
18-07-2013, 05:40:36
יישור עזר לי אבל ה rmilec ב 10$ מהסיני עושה עבודה טובה יותר.

אחלה אנטנות לדעתי. היו לי כמה .. בעצם יש לי עדיין.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta

Friman
19-07-2013, 10:22:40
היום עם הדיפול המצב היה קצת יותר טוב. כשאנטנת הנגויה במשדר ישרה ולא מקופלת - 800 מטר בלי פיילסייף (גובה 100 מטר מהבית), אבל עם rssi על אפס במאתיים מטר האחרונים. כשאנטנת הנגויה מקופלת - פיילסייף אחרי 500 מטר, כמו עם הסנדרס סטייל.
נראה לי שאורך האלמנטים בדיפול שהכנתי לא מיטבי; הrssi על הקרקע נמוך ממה שהייתי מקבל עם הסנדרס סטייל, באותו המרחק. מה שכן, בעלייה לאוויר הrssi עולה ולא יורד ביחס לערך שלו על הקרקע, בניגוד למה שהיה בסנדרס סטייל (שם מייד בעלייה לאוויר הייתה ירידה בrssi). כנראה בגלל שעל הקרקע אלמנט המינוס נוגע ברצפה..? אנסה לעשות כיוון של אורך האלמנטים על פי חיווי הrssi כדי להגיע לנצילות מירבית. אם לא יישתפר מספיק, הקנייה הבאה תהיה אנטנת Rmilec למשדר הuhf ומשדר וידאו 1.2 של lawmate, כי גם מה900mhz מתחיל להישבר לי

sevet
19-07-2013, 10:40:24
תשים את הסנדר על המשדר נראה לי שיעבוד לך יותר טוב מהנגויה עם הציר. איזו מהירות הגדרת ב openlrsng? מהירות גבוהה זה טווח נמוך.,. אני שם על 1 (זה 0 1 או 2)

Friman
19-07-2013, 11:27:02
תשים את הסנדר על המשדר נראה לי שיעבוד לך יותר טוב מהנגויה עם הציר. איזו מהירות הגדרת ב openlrsng? מהירות גבוהה זה טווח נמוך.,. אני שם על 1 (זה 0 1 או 2)

אנסה. למרות שהסנדרס היא רבע אורך גל והנגויה חצי אורך גל.. שקלתי כבר היום לנסות, אבל היה יום עם קארמה לא משהו בשטח אצלינו, אז על הטיסה האחרונה כבר ויתרתי. לגבי הopenlrsNG אני עם גרסא 2.1 עם הגדרות ברירת המחדל... בעיקר כי לא הבנתי איך משנים הגדרות, וגם כי לא מצאתי צורך לשנות משהו

guy1a
19-07-2013, 12:51:39
ההבדלים הם בגלל תבניות קרינה שונות של סוגי אנטנות שונות. זגם עובדים אחרת ומגיבות אחרת לקרבה לקרקע.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta