PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! סרוו פיטץ יוצא מאיפוס

shlomi_sh
31-03-2013, 09:22:04
שלום לכל חברי הפורום
אז ככה לפני חודשיים וחצי בערך המסוק עבר ריסוק לאחר החלפת כל החלקים הנדרשים
בעת בדיקת סוואש אני מזהה שבכל פעם שאני מחבר סוללה ושלט הסרוו מוריד את הסוואש במילימטר
וכך בכל פעם עד שלאחר כמה פעמים הסרוו כבר הגיע למרחק של כמעט 3 מילימטר מהסוואש לבלר הצלבתי ערוצים במקלט
ועדיין אותו סרוו קופץ החלפתי סרוו ועדיין הוא קופץ החלפתי מקלט ניתקתי את הבקר שום דבר לא עזר לי אפילו החלפתי שלט
בואו נגיד שאני על סף ייאוש
המסוק הוריקן
סרוו בלובירד 620
שלט 9x
תודה לעוזרים

wind556
31-03-2013, 10:07:19
אין יאוש בעולם הזה :cool:
המסוק שלך פשוט לא מכוון תקין, וי סיכוי שגם הסרוו נדפק

Friman
31-03-2013, 12:42:46
שלומקה תרשה לי לעזור לך להסביר יותר בבהירות? כי נראה לי שמעצבים אתה מפספס פרטים חשובים שלמי שקורא ומנסה לעזור לא ידועים...
ראשית אציין בשמך שאתה יודע לכוון מסוק פלייבר. וזה שהמסוק לא מכוון זה ברור אבל לא בגלל שאתה לא כיוונת טוב אלא בגלל שסרבו אחד יוצא כל הזמן ממירכוז, ואת הסיבה לכך אנחנו מנסים לאתר...
אחרי תיקון הריסוק שלומי הבחין בתופעה שסרבו הפיטץ׳ יוצא ממירכוז כל פעם שמחשמלים את המסוק, כאשר הסטייה הלכה וגדלה כל פעם. נעשו כל הבדיקות האפשריות: החלפת מקלט במקלט חדש, הצלבה בסרבואים בין ערוצים שונים במקלט, בכל אופן הבעיה חזרה בכל בדיקה שנעשתה עם אותו סרבו ספציפי; בצער שלומי הגיע למסקנה שכנראה הסרבו סיים את חייו וכמו שצריך הזמין שלישיית סרבואים חדשים לסייקליק מהדגם שצויין (הסרבואים הקודמים עבדו סביב שנה וחצי וכדי שלא יהיו פערים במהירות ובטורק בין הסרבואים הוחלפו כאמור כל שלושת הסרבואים בסייקליק). אממה, כשחוברו שלושת הסרבואים החדשים (יש לציין שחוברו למקלט הישן - שעבר ריסוק) הבעיה הופיעה שוב, בסרבו החדש, שוב בסרבו פיטץ׳... כמובן שקיים סיכוי סביר שהסרבו הגיע דפוק מהוביקינג אבל ההסתברות שבדיוק אותה תקלה תתרחש שוב באותו הסרבו החדש (שמחובר על אותו ערוץ כוונתי)- כבר לא כ״כ סביר :(. שוב הוצלבו סרבואים בערוצים ושוב נבדק עם מקלט חדש, ושוב אותה הבעיה התרחשה באותו הסרבו הספציפי, גם כשחובר לערוצים אחרים וגם כשחובר למקלט אחר. תמוה.
הסברות ששקלנו בינתיים:
- מזל רע, במקרה הגיע סרבו אחד תקול עם אותה בעיית מירכוז ובמקרה מיקם אותו שלומי דווקא בפיטץ׳; אפשרי. אבל לא סביר.
- בעיית מירכוז בפונטנציומטרים של השלט (9x); כאמור הבעיה התרחשה כל פעם באותו סרבו ספציפי ללא תלות באיזה ערוץ הוא חובר (מעבר לחיבור הראשוני שהיה לאותו הערוץ), זה שולל בעיה מהשלט או תקלת רדיו, אחרת הבעיה אמורה הייתה להיות צמודת ערוץ ולא צמודת סרבו ספציפי.
- השראה מגורם קרוב שמייצר רעשים; שווה בדיקה מעמיקה נוספת, יכול להיות שהבעיה כלל איננה בסרבו אלא ברכיב אחר שנדפק ומייצר רעש אלקטרוסטטי שהוא זה שפוגע בתיפקוד הסרבו בגלל הסמיכות לגורם מייצר הרעש ולא בגלל בעיה בסרבו עצמו. כדאי להוציא את הסרבו מהתושבת ולהרחיקו מהגוף ככל הניתן ולבדוק אם הבעיה מתרחשת גם כשהסרבו מרוחק מהמסוק ואם זה יגרום לבעיה להיעלם, לנסות לבדוק אם יש רכיבים שקרובים לסרבו שעשויים לייצר רעש, ולנסות להרחיקם. הבקר אגב נבדק מבחינת בידוד החוטים ותקינות ההלחמות, אבל אולי כדאי לנסות להחליף בקר לשם הבדיקה..
- אפשרות אחרת שעלתה היא שיכול להיות שהמקלט נפגע בריסוק ונוצר קצר או מגע רופף ספציפית בערוץ של הפיטץ׳, וכך בחיבור הראשוני לערוץ זה נוצר קצר או תקלה אחרת בסרבו שמחובר אליו, ותקלה זו נמשכת גם לאחר הניתוק וההעברה לערוצים אחרים או למקלט אחר; זה לא נשמע לי סביר כי אחרת כל סרבו שחובר בהצלבה לערוץ הזה אמור היה להידפק באותה הצורה, וזה לא קרה, כשחובר סרבו האיילרון לערוץ הפיטץ׳ הוא עבד תקין לדברי שלומי.
בקיצור שלומי, ההסבר ההגיוני היחיד שאני מוצא הוא השראה מגורם שמייצר רעש... שווה לבדוק אם הבעיה תימשך גם כשהסרבו מרוחק מהגוף ומרכיבים שמייצרים רעש, או לחכות להצעות אחרות מהח׳ברה

סאונד בראש
31-03-2013, 12:42:57
אם כל פעם אותו סרוו יוצא מאיזון אז הסרוו בעייתי

גם ככה סרוואים לא מציאה לתחום המסוקים

wonderd
31-03-2013, 14:00:41
אני רוצה להבין;
מצאתם שיש סרוו שמשנה כל הזמן את נקודת המירכוז שלו, בדקתם אותו בחיבור לערוצים נוספים והבעיה נשארת רק בסרוו הספציפי הזה.
אתה שואל עכשיו מה יכולה להיות הבעיה? זה רציני?
תזרוק כבר את הסרוו לפח ותקנו חדש!! (לדעתי אם כבר אז תחליף בשלישיית סרוואים טובה יותר מהבלובירד האלה, אבל זה כבר שיקול אחר..)

Friman
31-03-2013, 14:48:51
מה שאתה מפספס אלעד זה שנקנו שלושה סרבואים חדשים והבעיה חוזרת בסרבו הפיטץ׳ גם בשלישייה החדשה, גם כשהוא מחובר לערוץ אחר.

shlomi_sh
31-03-2013, 15:28:16
נבדק גם עם שלט אחר אין שינוי
אבל נראה לי שקצת הלכתי לאיבוד כרגע עזבתי את זה עד מחר בערב
ונתחיל מהתחלה

נולד לטוס
01-04-2013, 03:15:10
תבדוק אולי ה BEC דפוק?

wonderd
01-04-2013, 08:43:24
ננסה שוב להבין כי משהו בסיפור נשמע קצת הזוי;
1. אתה מחבר את כל הסרוואים כמו שצריך בלי להתבלבל ומפעיל, הכל תקין.
2. אתה מנתק ומחבר שוב - הסרוו של הפיטצ' לא ממורכז כמו שצריך.
3. העברת את הסרוו הבעייתי לערוץ אחר במקלט והבעיה בו נמשכת
4. החלפת סרוו לגמרי בחדש ואותה הבעיה מופיעה..בסרוו שמחובר לערוץ (פיטצ') גם אחרי שאתה מעביר את הסרוו החדש לערוץ אחר??

אם כך יש סיכוי שהבעיה היא באספקת המתח (מהמקלט?) לסרוואים, למרות שזה נשמע לי לא הגיוני בעליל כל הסיפור הזה, סביר יותר שאתם מפספסים משהו שם.
האם לאחר הפעלת האלקטרוניקה - כל הסרוואים מתפקדים טוב מלבד בעית המירכוז?

**רק בשביל הניסוי - קחו סרוו אחר, מחברה אחרת, תחברו לפיטצ' ותבדקו אם הבעיה חוזרת.

shlomi_sh
01-04-2013, 15:47:50
קודם כל תודה רבה על כל העצות היום בע״ה אני אגיע הביתה ואתחיל לבדוק מהתחלה
וכך אני אתקדם לאט שוב פעם נראה לי שנכנסתי לסחרור פה